Jak zvládnout situaci na dceřiných závodech s expartnerem?

marimanta
7. čer 2025

Ahoj, potřebuju poradit, jak uchopit tuhle situaci. S otcem svých dětí jsem se před rokem rozešla, devět měsíců bydlím jinde. On se s tím dosud nesrovnal.
Dcera (15) má tento víkend závody. Dnes mi řekla, že tatínek původně chtěl přijet, ale nejel, protože jsem tam byla já. Možná je dobré podotknout, že že celý její život byl na jedněch jediných závodech, stejně jako nechodí na soutěže a zápasy kluků. Neříkala to s tím, že bych zítra neměla jezdit, jen to tak utrousila - spí u kamarádky, takže ji tam vezou její rodiče, ani já, ani ex. A teda že on chce přijet zítra.
A co já teď s tím...? Chci tam jet, mně osobně je jedno, jestli tam bude. A nechci, aby dcera tohle musela řešit.

klokanka31
7. čer 2025

@marimanta Je to totální blb 😒 Já bych tam normálně jela, pokud ji chce vidět taky, tak přijde ať tam jsi, nebo ne.

gbp
7. čer 2025

@marimanta vzhledem k tomu, ze spolu urcite musite i nejak komunikovat, tak bych rekla, ze si na to on proste bude muset zvyknout. nemam to z pohledu ditete, ale vnoucete. mam rozvedene prarodice a cely svuj zivot resim koho pozvu na narozeniny, promoci, svatbu... protoze oni dva se nesmeji potkat 🙈 je to superotravne a zatezujici, protoze nechces nikoho uprednostnovat ani opomijet, oslavy delas dvakrat apod. svatbu ani promoci dvakrat neudelas 🙄 a vzdycky z toho vyjdes ty jako ten spatny, protoze jeden sel a druhy ne 🤦🏼‍♀️

kakba
7. čer 2025

Mam to z pozice dcery. Tata ma problem s mamkou. Driv jsem to resila, koho pozvat. Dvoje oslavy atd. Pak jsem rekla dost. Jeden termin, prijdes, neprijdes. Tvuj boj a jde to. Co, kdyby to takhle rekla dcera tatinkovi.

zuzkasim
7. čer 2025

Muž se taky moc nehrne na akce, kde jsem přítomna já, ale já tam chodím kvůli dětem, takže ho neřeším a jak si to udělá on, je jeho věc. Ještě zajímavější je, když je na akci můj partner, to muž nejde 100%. Snažím se muže vždy zeptat jako prvního, jestli má zájem jít, ale někdy jsou to opravdu bizarní situace...

marimanta
autor
7. čer 2025

Děkuji za reakce. Dcera to zatím nijak neřeší, ona je naštěstí v tomhle docela salámistka. Vím, že tam chce mě....ne kvůli mně, ale kvůli mému foťáku 😅
Spíš bych ji nechtěla do budoucna stavět do pozice, kdy to bude muset řešit. Ale i já to vnímám tak, že ex už je velkej a měl by to vyřešit sám a ne to házet na ni (nebo na mě, že tam nemohl kvůli mně...).

brunetka11
8. čer 2025

@marimanta v jeho případě to je jen jeden z dalších pokusů ti znepříjemňovat život a rozdělovat rodinu.
Absolutně bych to ignorovala.

llluckaaa
8. čer 2025

Nenechte se jim manipulovat. Jestli te tam dcera chce, tak jdi. On at si trucuje.

teate
8. čer 2025

Ty brďo, to koukám, kolik lidí to takhle řešilo i z pozice těch dětí. My chodíme i teď společně. Jeho novou partnerku mám ráda, přijde mi bezvadnější jak on. 😅 Ale po deviti měsících to bylo ještě těžké, vše zlepšil čas a naše “splachovací” povahy.

zuzkasim
8. čer 2025

@marimanta Třeba u nás tomu absolutně nerozumím. Muž si ihned našel paní, do pár měsíců s ní i bydlel. Teď má druhou, s tou zatím nebydlí, ale dětem ji už představil. Nechápu, proč se stále chová jak uražený malý Jarda, ublíženě, nenávistně vůči mě. Sám mi před rozchodem řekl, že mnou do konce života neplánoval být, že jen než vyrostou děti. Já s tím nesouhlasila, že roky utíkají a pak mě nikdo nebude chtít, nač se trápit dalších 10 let? Ale takhle jsem ta svině já a jemu v chudáčkovské pozici asi dobře. Jak je dětem, když dceři na vystoupení nepřijde, to už je asi nad jeho schopnosti řešit...

llluckaaa
8. čer 2025

@zuzkasim uraženě mužské ego poté, co jsi ho odmítla. Je jedno, kolik jiných může mít nebo má, ty jsi ta, která to s ním ukončila a nechce ho zpět. Je pro něj příjemnější dělat z tebe tu spatnou než si přiznat, ze se mel delat veci lepe.

barmil
8. čer 2025

@marimanta všechny akce ex manželovi říkám a samozřejmě ho zveme. Je na něm, zda přijde. Pokud nemůže kvůli službě, posílám fotky a videa.
Já si mezi rodiči musela vybírat v dospělosti, ségra měla na svatbě tátu, já mámu. Táta už není a tohle svým dětem nikdy nechci udělat, sama jsem se s tím nesmířila a mámě to mám za zlé.

l_
8. čer 2025

Z pozice ditete.. u nasich to bylo peklo, prvni roky se nevystali.. ted si spolu daj klidne kafe, pomahali mi na baraku soucasne atd..

Z pozice rodice.. ex je urazeny i 5let pote, ale nerekne to.. na akce chodim kam muzu, jemu nic neoznamuju - musi bud dcera, nebo se on musi zajimat, pristup k informacim ma vsude stejnej jako ja 🤷🏻‍♀️ ale u nas je spis problem, ze dceru nechce vozit na oslavy jejich kamaradu v jeho case apod.. uz je to lepsi (z otazek jsem presla do oznamovaciho tonu), ale.jistota ze ji tam doveze neni nikdy 🙄 nerikam, kdyz maj nejakej echt plan, ale to nebejva..

Ale treba krouzky musi byt v muj cas 🤷🏻‍♀️ on se prizpusobovat nebude 🙄 a aby pak holka.chodila na pulku, to nema smysl..

suzanna123
9. čer 2025

@marimanta tvůj ex je neskutečný manipulátor. Nikdy tam nechodil, ale teď si tebe našel jako důvod a využívá to jako možnost poštvat dceru proti tobě. Dceři bych to řekla, v 15 už je dost velká na to, aby to pochopila. Že kdyby tam chtěl být, tak přijde, ten prostor je, hádám, velký dost, aby se ti mohl vyhnout.

podaji
10. čer 2025

@teate nápodobně. Prostě jsme lidi. A jde nám hlavně o děti.