Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    brunetka11
    Zpráva byla změněna    20. dub 2020    

    Na duben jsem navrhovala tipy na vaření / pečení jídel s mákem - v neděli jsem upekla mini záviny.
    Posypka na nich vypadá ve výsledku dost zvláštně 😅 , ale bylo jí potřeba - v receptu je poměrně málo cukru a svým složením hezky pečivo podtrhla - byla s rumem a skořicí 🙂

    #mak
    #uspora

    (2 fotky)

    Jaro mne vždy nabudí na barevné a ideálně zeleninové jídlo ,-)
    Tentokrát cukeťáky s psylliem, mozzarellou a kápií. K tomu dip z kysané smetany s bílým jogurtem bylinkami.

    (2 fotky)

    Tak dnes to bylo mocné ,-)
    Zahlédla jsem tu recept na rohlíky, autorku budu muset ještě dohledat, abych poděkovala. Pospíchala jsem, takže omluvte tvar, svůj účel splní 🙂
    No a do zásoby makové, meruňkové a povidlové kynuté koláče.
    A k tomu bezlepkové a bezlaktózové krekry, dobře posloužily k obědu 🙂 Fotky vložím postupně.

    (2 fotky)
    brunetka11
    19. črc 2018    Čtené 795x

    Čemu učíme své děti?

    Tuhle naše mamka povídá mému muži: "Hele, nechápu to, ona se s ním měla tak krásně - on jí pomáhal v domácnosti, uspával děti, ona "si mohla" chodit, kam chtěla, kdy a s kým, zahrnoval ji dárky... Ty večery a víkendy jí nevyčítal. No prostě jako se má tvá žena s tebou...".

    Debata šla pak jiným směrem.

    V poslední době jsem si však, když si tak pročítám ty články nebo slýchám kolem sebe, jak jsou některé ženy nešťastné - "všechno je jen na mne, on mi s ničím nepomůže, nestíhám děti a on mi vyčítá, že na něj nemám čas, musela jsem ten dětský pokoj vymalovat sama, musela jsem malému na tu aktovku tajně našetřit...", uvědomila jednu věc.

    Já to jinak prostě ze své rodiny neznám - u nás byl tím, kdo dost vařil, táta. A táta nás učil plavat. A táta vynášel koš / vysával / někdy mi pomáhal s úkoly (z té trojky za papírové dopravní značky jsme byli upřímně znechucení oba). Viděla jsem odmala, že se takhle v rodině funguje - že jsou na to rodiče dva a o práci i radost se dělí.

    A když jsem byla nějakou dobu ve vztahu, kde jsem to musela všechno táhnout, protože synek byl navyklý, že všechno odtáhla máma, šla jsem o dům dál. Respektive, raději jsem byla sama, než podobně přežívat.

    Takže ano - muž vysává, uspává, čte pohádky, učí děti jezdit na kole. A ano, zpočátku se mu moc chodit s kočárkem nechtělo. A taky jsem se dozvěděla po příchodu druhého dítěte do rodiny, že "už nejsem tak hodná, jako dřív...". 

    Nemyslím si, že je nutné z muže podobné aktivity vyštěkávat, spíše mu dát dostatek prostoru, ať si to v klidu "ohmatá" bez mé nutné přítomnosti. A na to se pak nabalují další možnosti, jak si to všechno užít společně.

    Ale jo, občas na výraznější výměnu názorů dojde ,-)

    Tuhle jsme někam šli i s dětmi přátel a naše starší automaticky zorganizovala jejich kluky, ať odnesou tašky. A sama odnesla jen knížku. Jen jsme se potutelně usmívali, že ta se neztratí.

    A já si uvědomila, že to je vlastně fajn. Ona to jinak z rodiny ani nezná... 

    A co vy, jaký vzor si v sobě nesete?

    Tak letos se zadařilo 🙂

    brunetka11
    19. zář 2017    Čtené 951x

    Hledám si práci - jak a proč psát motivační dopis

    Ráda bych navázala na článek https://www.modrykonik.cz/blog/anetka1701/article/z-8aukyg/

    Asi se shodneme, že hledat si práci po či při rodičovské dovolené není právě jednoduché. A to i v dnešní době, kdy se říká, že "berou všechny". Neberou, nebudeme si nic nalhávat - skloubit rodinný život s pracovním umí být opravdu zapeklitá věc a vůči ženám s malými dětmi je zakotveno mezi zaměstnavateli stále dost předsudků.

    Vracíme se do práce povětšinou po určité pauze (mnohdy i pěti a víceleté) - chybí nám potřebné znalosti, nejsme extra časově flexibilní, na rozdíl od bezdětných nám extra nezbývá sil na pracovní "dodělávky" večer či o víkendech.

    Spousta z nás by však asi ráda práci, která nás baví - přece jen v zaměstnání trávíme mnohdy více času, než co se nám podaří naspat za noc s malými dětmi.

    Anetka1701 nás v základu provedla úskalím napsání životopisu. A co dál?

    Zaujme vás inzerát a říkáte si: "Jo to by mohlo být právě pro mne!". Jenže podobných jako vy, jsou třeba desítky. Takže jak zaujmout? Motivačním "dopisem". Respektivem oslovením potenciálního zaměstnavatele v e-mailu (asi už nás moc není, co bychom životopis v dnešní době posílaly poštou).

    Není potřeba sáhodlouhého představování své osoby (P.S. ne, fakt není potřeba popsat celou A4 s podrobným a dalekosáhlým popisem vašich dosavadních pracovních "zásluh" - věřte mi, odrazuje to a málokdo to bude ochotný číst). Opravdu stačí třeba 3 - 8 jednoduchých výstižných vět. 

    Hodně také zabodujete slušným a milým oslovením, poděkováním a dovětkem, že rády více informací sdělíte osobně na případném pohovoru.

    Znovu si přečtěte pracovní inzerát, na který reagujete - promyslete si, proč vás právě tato pozice zaujala. Protože popisuje to, co byste chtěla dělat? Protože nabízí práci na částečný úvazek? Protože chtějí po uchazečkách práci a znalosti, které máte z předchozích zaměstnání?

    Vyberte si to, co vás zaujalo. A napište to oné personalistce nebo personalistovi na rovinu. Vyzdvihněte své znalosti a důvody, proč vy jste ta pravá.

    Názorný příklad - vkládám okopírovaný text inzerátu: 

    Popis:

    Hledáme zaměstnance na pozici junior účetní - požadujeme:

    • Min. základní znalosti účetnictví a min. znalosti daní

    • Psaní nejlépe všemi 10 prsty na klávesnici

    • SŠ vzdělání nejlépe obchodní akademie

    • výhodou je praxe na obdobné pozici je, ale není podmínkou

    • Dobrou znalost práce na PC (Word, Excel, Internet, E-mail, apod.)

    Hlavní náplň práce:

    • Vedení účetnictví, příprava podkladů, spolupráce s hlavní účetní

    • Spolupráce s vedením společnosti a hlavní účetní

    • Ostatní administrativa ve firmě

    Co HR v tomto případě třeba napsat?

    Dobrý den, paní Vomáčková,

    reaguji na vaši pozici "Junior účetní" zveřejněnou dne 19.9.17 na ucetni.cz. Na této pozici jsem pracovala v letech 2013-15. Připravovala jsem podklady pro hlavní účetní, mám praktické znalosti s účetními systémy Pohoda a ABRA, pracovala jsem také v týmu, který připravoval podklady pro roční uzávěrku. Také jsem vedla Knihu jízd a měla na starosti pokladnu s hotovostí obchodního oddělení společnosti.

    Věřím, že bude příležitost sejít se s Vámi osobně na pohovoru a doplnit případné informace k mé praxi a znalostem - jsem vám k dispozici na tel.č. ...

    Mějte se hezky,

    Marta Jandásková

    V tomto textu shrnujete vše potřebné a vyzdvihnete své znalosti - i kdyby v dané firmě používali jiný účetní systém - vy máte praxi s dvěma, tzn. že by neměl být pro vás problém se naučit další. Ročními uzávěrkami si dopředu naženete 100 bodů oproti jiným uchazečkám, nemluvě o informaci o svěřené hotovosti (tedy zdůraznění své spolehlivosti) a spolupráce s obchodníky (kdo má s tímto oddělením zkušenosti, jistě ví, o čem mluvím ,-) ). Uvedením personálního serveru a datumu inzerátu zaujmete smyslem pro detail. A svým milým a vstřícným jednáním si prošlapete cestičku mezi těmi, které se ani mnohdy neobtěžují s oslovením kontaktní osoby u inzerátu.

    P.S.

    Držím vám pěsti, ať si najdete práci, v níž budete spokojené.

    Naše 8,5 letá...
    "Maminko, chtěla bych být jako ty..."
    "Proč?" A přiznám se, že jsem čekala něco o vaření.
    E. se zasněným výrazem: "Chtěla bych být taky tak hezká..."

    #fykyska Je to zvláštní, včera jsem si na tvůj "procentní" příspěvek vzpomněla...
    Pracuji s lidmi - kombinace HR a IT s marketingem, takže jsem tak trochu profesně deformovaná a stále mám tendenci selektovat a vyhodnocovat informace o lidech, sociálních skupinách na internetu, prostředí a chování ovlivňované podprahovou reklamou, nástroji, jak prodej podpořit.
    Lidé a jejich jednání, jejich nicky jsou docela rychle čitelné. Čest výjimkám 😀
    Když jsem se sem přihlásila, trvalo mi, než jsem se tu nějak zadaptovala... přišlo mi to tu domácké, spousta lidí se tu znala a mne i postupně dostalo to, jak se tu lidé vzájemně podporovali. Sice občas za každou cenu.. plurál tu občas rve oči, ale... byla tu spousta normálních a velmi šikovných holek, které inspirovaly svými dovednostmi, šikovností, praktickými tipy, osobní odvahou.
    Od loňského léta však pomalu sleduji změnu... velmi podobný scénář - nový nick a výrazná fotka - krásná holka. Hurá, dočkali jsme se mimíska! Mužíček mne rozmazluje! A čistě náhodou profláklou značkou šperků, drahého vína, botiček - a čistě náhodou mají nožičky téže značky i pro děticky! Za dva tři měsíce od oznámení se na profilu objeví naštelované na gauči značkové deky a "hnízda" pro "mimíska". A vystajlovaná kára... a profi fotky od.., a těhotenské oblečení značky...
    Tak nevím, buď se tu změnilo zvláštně osazenstvo - což je trochu divné, protože tahle skupina žije Instagramem, FB apod. Výborně tohle zafungovalo třeba u spojení Mareše a oficiálně značky Blažek a méně oficiálně nejmenované klenotnické značky...
    Na MK to začíná nabírat zvláštní směr...

    Mno nic, jdu si zazálohovat fotky 😎

    Lépe to vystihnout snad ani nejde Víc to vystihnout ani nešlo... http://www.cnews.cz/problemy-dnesnich-mladych-z...

    Je to strašně divné takhle po 1,5 hod. cvičení... Ale znám se - kdybych si to neužila, tak mi to pak bude líto... Tak jo - loučení s dobrotami ve vší opulentnosti a zítra zase nanovo...
    Držte mi pěsti, těch 10 kg dolů letos půjde. Chci si to běhání užít 💖

    P.S.
    Moc vám všem děkuji za dosavadní podporu... Vážím si toho 💐

    #2procenta - dostupnost některých informací jen pro přátele - to byl základ, proč jsem tu zůstávala

    Wow... Po nějaké době otvírám MK na notebooku a ne na rychlovku z mobilu. Chtěla jsem napsat jedné zdejší uživatelce, co mne má v oblíbených. A najednou nic - místo fotky obrázek.
    Ale kolik obrázků místo fotek?!
    Jako jo, udělala jsem po novém roce totéž...
    Ale že nás bude do pár dní tolik...

    Když #admini jedou takhle na procenta, o kolik procent tedy ubylo uživatelek s fotkami v profilu po ohlášení změn v nastavení soukromí a funkcionality "přátelé"?
    Koho to také zajímá, dej lajk, prosím ,-)
    Třeba budeme stát někomu za odpověď...