icon

Je tu někdo, kdo žije s přítelem jen kvůli dětem?

moucha
28. říj 2014

Je tu někdo,kdo žije s přítelem jen kvůli dětem? Každý z nás si zije svůj život... Po 10-ti letech zamilovanost opadla a každý si podnikáme,to co chceme...

Strana
z9
tarra27
28. říj 2014

@vendulka ale to nikdo netvrdí...
a kde by jsi bydlela, co práce, finance?

p1983k
28. říj 2014

Včera mi má kámoška naprosto s klidným svědomím oznámila že je se svým chlapem jen kvůli malé (1,5 roku) a kvůli tomu aby měli z čeho žít..a nevypadala nešťastně,asi jí to tak vyhovuje. Já myslím že kolem nás žije tolik takových páru,že by jsme se nestačili divit 🙂

vendulka
28. říj 2014

@tarra27 to je teď tak trochu mimo, ne? to neřeším,takže nemá cenu o tom přemýšlet, jen jsem napsala, že to tak je, jak kdybych byla sama...a navíc, kdyby to tak bylo a řešila bych to, nebyla bych sama a vždy se každýmu to nějak podařilo vyřešit.Myslíš si snad, že vztah tak funguje?že chlap je od vydělávání a ženská od dětí?že když on vydělává já mám držet hubu a být ráda, že jsem ráda? asi těžko...

vendulka
28. říj 2014

@p1983k asi tak, každej ať si žije jak chce, poučovat a moralizovat umí každej, já jsem jen napsala, že by mě zajímalo, jak oživit vztah,který není takový jaký byl...

tarra27
28. říj 2014

@vendulka no to není mimo, když píšeš, že v tom rozdíl není....tak se tě ptám, jak by jsi to zvládla...
a nikdo tady nenapsal, že máš držet pusu a krok...
holka, jestli takhle diskutuješ s ním stejně jako vyjíždíš tady a reaguješ i na něho tímto způsobem, když ti hned někdo něco neodkývá, tak to se nedivím, že je to mezi váma tak jak to je...

spirulina
28. říj 2014

@vendulka a já si zase myslím, že pokud reálně uvažuješ, že se rozvedete, je potřeba si do detailů představit, jak přesně by to vypadalo. jaké máš možnosti. ano, jasně že vždycky se to dá nějak zařídit. ale zkus si to promyslet. kdo by kde bydlel, co auto, kolik bys měla od něj peněz. jak bys to dělala, jak staré máš děti, mohla bys jít do práce? zkus si to opravdu promyslet, dá ti to hodně!

a ještě doporučuju knihu 5 jazyků lásky - je to o tom jak vyjadřujeme a jak si přejeme aby nám byla vyjadřována láska. často partneři mluví jinými jazyky a tím se neuspokojují, přestože se milují, nám to s mužem pomohlo 🙂

tarra27
28. říj 2014

@spirulina navíc pokud on zažádá o střídavou peči, na kterou má právo....a ona od neho neuvidí ani korunu..

(může zmenit práci, prodají byt, pujde do podnájmu a bude se chtít starat nebo pujde bydlet k rodičům a ti mu pomůžou....)

vendulka
28. říj 2014

já se rozvádět nechci,nikde jsem nenapsala, že ano...a pokud ano, tak bych si to pak musela promyslet a sesumírovat...jen jsem chtěla radu, jak oživit vztah

vendulka
28. říj 2014

@tarra27 já nevyjíždím, jen se mi nelíbí, že mi někdo řekne, že je to jen o mě, že chlap maká a vydělává peníze, jako bych já nedělala nic a jen si stěžovala, kdyby to bylo všechno zalité sluncem,asi bych tu nebyla...a ještě jednou,já chtěla radu jak oživit vztah....prostě nehodlám žít život,který mi nic nedává...a jak bych to zvládla? tak jako teď...rozvedem bych něco získala a nějaké peníze bych měla,toto je to nejmenší co bych teď chtěla řešit,když se mě to netýká

tarra27
28. říj 2014

@vendulka na mě to dělá dojem, že se ti líbí, že on vše finančně zvládá, ale není doma a když už je, nestará se tak, jak ty bys chtěla, plus teda ty sama nemůžeš trajdat jako když jste neměli děti....to je celé...

a po tom co jsme si psaly do soukromé pošty, prostě taky se mu nemůžeš divit, že ted neskáče 10m vysoko a neobletuje tě

spirulina
28. říj 2014

@vendulka to co nám tady píšeš mu musíš říct. říct mu co cítíš, že jsi dlouhodobě deprivovaná a tvoje láska umírá. ale nesmíš na něj vyjíždět. musíš mu to vysvětlit tak, aby to pochopil 🙂 promluvila bych si o jeho náhledu na situaci. je šťastný a spokojený? miluje tě a vaše děti? považuje za správné že spolu žádný čas netrávíte?
musíte si stanovit jako prioritu, že spolu budete trávit víc času. a najít způsob jak to udělat a dělat to, každý týden.

vendulka
28. říj 2014

@tarra27 rozdíl v tom není, teď jsem bez chlapa a pak bych byla taky...tento rozdíl v tom není

tarra27
28. říj 2014

@vendulka vyjíždíš uplně zbytečně....domýšlíš si věci, ktere tady nikdo nenapsal...nikdo neřekl, že ty nedeláš nic....

vendulka
28. říj 2014

no nic, jdeme ven, konečně je tam obstojně, tak než bude tma...

@spirulina já mu to říkám do měsíce dvakrát...

vendulka
28. říj 2014

@tarra27 ale vyznělo to tak, když napíšeš, že píšu že jenom já něco dělám...to že chodí do práce a vydělává peníze neznamená to, že bude na ženu a děti dlabat a bude čekat za to jen full servis já za tu péči a starostlivost taky něco chci

tarra27
28. říj 2014

@vendulka holka, ty nebudeš mít problém pouze se svým manželem, ale i s jiným, pokud od něho odejdeš.....

no hodně štěstí, a zejmena hlavně dětem....

vendulka
28. říj 2014

@tarra27 ano to budu,pokud mě někdo zanedbává...

vendulka
28. říj 2014

@tarra27 podívej, až budeš mít 16ti letý vztah, tak pak napiš jak si ho udržuješ,aby byl stále peprný (teď to nemyslím zle)

tarra27
28. říj 2014

@vendulka jenže to chceš ty - aby byl peprný a motýlci jako na začátku...
já tohle po 16ti letech nečekám 🙂)) já čekám jiné kvality a taky vím, že je to o tom, že pokud chlap musí v práci být abych já mohla být doma...tak holt je vetšina věcí na mě...a ráda pro něho full servis udelám, protože od rána do noci v práci je nejen kvůli me, ale i kvuli našim detem,....popřípade se zamyslím a zkusím si najít práci takovou, aby mohl on práci zmenit a být víc s náma....

o tom to je...

navíc nebudu ze sebe dela chudinku a házet vinnu jen na chlapa

vendulka
28. říj 2014

@tarra27 já ze sebe nedělám chudinku a vinnu na něj házím z pohledu toho, že se nesnaží o nic, o nic se nezajímá..asi jsi nepochopila o co tu jde...já nehodlám jen tak vedle někoho přežívat, jestli ty a jiní ano, tak ať...láska do vztahu patří,o tom žádná

vendulka
28. říj 2014

jsem jeho manželka ne služka, teď tu nejde o děti ,ale o nás dva....takže když já jsem schopná vymyslet program a zábavu, on by měl taky a ne ho omlouvat tím, že on je v práci a bla bla bla,když člověk chce, jde všechno...
a kolik ženských tu žije v domnění, jak je všechno super a pak zjistí, že není, že chlap má jinou...a naopak taky

tarra27
28. říj 2014

@vendulka nehede na to, že si strašně protiřečíš....na jedné straně ti je líp, když není doma, na straně druhé ti vadí, že je v práci....na jedne straně čte deckám pohádku 1x za týden a uspává je, na straně druhé mu ty musíš říkat, ale v závěru řekneš, že on se nesnaží....

a taky máš čas se malovat, dbát o sebe a je to vpořádku....jen nechápu, proč ti teda vadí, když on přijde domu a brzy usne....on to delá fakt i pro tebe, aby jsi mohla být doma..

.a navíc, určitě si umí představit lepší zaměsnání než od nevidím do nevidím v práci...a doma sodovka....

nikde jsem nepsala, že je dokonalý.....nebo že vinna je jen u tebe, ale podívej, jak tady diskutuješ...jakmile s tebou nekdo nesouhlasí nebo napíše, že i ty máš děat něco jinak nebo že chyba je i u tebe, hned se zlobíš....hazíš vinnu jen na svého muže....

potom tedy nechápu, když je takový, proč s ním máš 3lete decko....

ty ses proste nevyblbla a ted bys byla nejradeji, kdybys mohla trajdat, on by hlídal deti, tobě říkal, jak jsi užasná, jak tě miluje a ještě vydělával prachy a byl s tebou doma....

holka, jak jsem ti psala...jednou si na mě vzpmeneš 🙂))

tarra27
28. říj 2014

@vendulka no tak s jiným se budeš mít určitě líp.....nebudu tu psát co jsi psala do soukromé pošty, ale já bych teda 10m neskákala vysoko a kolem tebe....

vendulka
28. říj 2014

ano je mi líp když není doma,ale sem tam se starat o ženu může to je vše, nevidíš v tom to, co myslím...

tarra27
28. říj 2014

@vendulka já nejsem ani proti tobě a ani proti tvemu muži a naopak, ani s tebou a ani s ním...jen si myslím, že je videt, že nemáš zkušenosti....že řešíš věci méně z nadhledu....a více jen ze své pzice, aniž by jsi byla schopna chápat i druhou stranu...

navíc vztah není jen já já já....a vůbec když máte deti. s každým se budeš muset přizpůsobit....a nikde nebudou motýlci...

myslím si, že pokud od muže odejdešm, jednou budeš ještě vzpomínat, že byl lepší než ostatní....kteří budou po něm...

nnell
28. říj 2014

Popravdě mi tvůj přístup přijde spíš jako od dvacetileté svobodné holky než od třicetileté matky dvou dětí... No, někteří lidé prostě nedospějí nikdy. Ani bych se nedivila tomu, že už nějakého takového na motýlky máš a teď čekáš, že my tady ti posvětíme tvůj názor, že manžel se dost nesnaží a ty máš právo na to ho podvádět. Pokud jsi nespokojená, tak bys o tom v první řadě měla komunikovat se svým mužem a ne na internetovém fóru, pokud ani to nepomáhá, tak zkus nějakou párovou terapii nebo manželskou poradnu. A nebo ho opusť a za dalších 15 let (nebo i dřív) se div, že jsi s dalším chlapem v úplně stejné situaci!

tarra27
28. říj 2014

@nnell přesně
ovšem jestli s ní 15let ten dotyčný vydrží....(bude to mít ztížené i tím, že má už deti a nasledne vztahy s nima, plus pokud by mel deti on...)

vendulka
28. říj 2014

no asi nebylo pochopeno to...ze vim ze mame nejaky problem ze vztah jde od 10 k 5 a od 5 k nule...vzhledem k tomu ze ma casove narocnou praci je to problem chci to resit ale nemam na to uz naladu i vzhledem k tomu ze vim ze to bude mit kratkeho trvani.Nevim proc bych mela byt v podstate rada za ro ze na me nema cas diky praci aby nam zajostil finance.Me to taky ceka navic to ze se o deti nadale budu muset starat ja...ja tu nechtela nejake politovani jen jsem chtela najit nejake reseni toho aby sme si nebyli ukradeni a meli na sebe cas a venovali se sobe...coz ovsem sama nevim na 100% jestli to ma cenu z obou stran
@nnell a v cem se dle tebe snazi?v tom..ze chodi do prace?tak se udrzuje vztah?
nenei to o tom ze ja ja ja ale u nas to tak bihuzel je...ne v tom ze ja jsem sobec a neco chci ale v tom ze ja jsem ten kdo hleda reseni coz tady nikdo nechape...
kdosi tady psal ze se na vztahu musi pracovat to ano...5 let sme pracovali spolu pak tak nejak napul a ted jen ja...
asi jsem spatna kdyz chci aby si me chlap vsimal a venoval se nam...no to jsem teda manzelka ze myslim na nas vztah ahledam reseni jak z toho ven

vendulka
28. říj 2014

asi je spatne kdyz clovek vi ze vztah je spatny hledat napravu kdyz ten dotycny udelal snad vse pro oziveni a nic z toho nemel

spirulina
28. říj 2014

@vendulka a řekla jsi mu někdy co by sis od něj představovala? chceš abyste šli spolu na večeři, do kina, tancovat? nebo chceš aby se naladil na erotický večer? nebo bys chtěla aby ti něco daroval, třeba květiny? chtěla bys abyste pozvali třeba nějaké přátele k sobvbě domů na večírek? nebo bys s ním chtěla jet někam na manželský víkend? pokusila ses někdy vyjádřit a třeba i předpřipravit něco, co rozvibruje tebe a nebo jeho?
je třeba pracovat úplně konkrétně, ne říkat jenom "chci aby se mi věnoval, mně a dětem"

víš to že je unavený po tak časově náročné práci je pochopitelný. nicméně určitě se dá vyšťárat nějaký čas, který byste spolu mohli trávit. ale je třeba najít takovou formu, aby se to oběma líbilo i jemu,. může mít úplně jiné představy. třeba on touží opravdu po tom, abyste si sedli, udělali si něco dobrého, otevřeli dobré víno a jen spolu byli. co vlastně sex mezi váma? funguje?

pokud jsi schopna zajistit si hlídání, nic ti nebrání, abys někam do společnosti vyrazila sama, pokud je to to co potřebuješ.

Strana
z9