Je vztah bez společného bydlení udržitelný?
Ahoj. Poprosila bych vas o zkusenosti.
Kdo mate vztah, ve kterem s partnerem zijete kazdy sam a jen se navstevujete, jak to mate nastavene? Spolecny cas, bezny provoz atd. Je to udrzitelne?
Dekuji.
Znám pár takových párů, většinou s odrostlejšími dětmi, kde by to dohromady úplně nešlo třeba i kvůli těm dětem. Nebo kvůli bydlení, dojíždění do práce, péči o stárnoucího rodiče... Mají svůj čas pro sebe, pro svoje děti. Volný čas obvykle stráví spolu. Některým to vydrželo, jiným ne, asi jako v klasickém vztahu. Já to mám vlastně tak napůl, jeden týden s partnerem bydlím, druhý bydlím se svými dětmi a může k nám přijet na návštěvu. Je to takové napůl, ale lepší jak nic. V určitém věku už si člověk těžko zvyká na změny a má rád to svoje, mám takhle známou, co sestěhování nedala, šli zpět každý do svého a funguje jim to další roky. Záleží hodně na vás dvou. Já doufám, že jak děti dostudují, sestěhujeme se úplně, i když, kdo ví, co bude za pár let...
ano, mam to tak tez. Ale hlavne proto, ze kazdy pochazime a zijeme v jinem state. Vidame se o vikendech, dovolenych, svatcich. Vikendy prodlouzene, protoze pracuji z domu, tak si mohu dovolit byt kdekoli v podstate. Jen mam dceru v asymetricke stridave peci, takze ta me drzi v ČR
@anonym_autor můj sen. Mam rada svůj klid a zázemí a jsem sobecká na to, abych ve svém volnu dělala uklizečku, kuchařku a starala se o děti, když je bude mít. Protože přesně tohle teď většina chlapů chce. Služku.
@anonym_autor můj sen. Mam rada svůj klid a zázemí a jsem sobecká na to, abych ve svém volnu dělala uklizečku, kuchařku a starala se o děti, když je bude mít. Protože přesně tohle teď většina chlapů chce. Služku.
@barmil ale kde se to bere? Oba chodi do prace, oba vydelavaji. A zena ma pak obstarat domacnost, deti a v sezone jeste zahradu? A chlap jako co? Ja tomu nejak nerozumim. Pojem zenska prace me teda vytacel vzdy.
Znam takovy par, ale jsou to duchodci. A podle me je to znacka ideal 🙂 tesite se na sebe, jste si vzacni, neresite provozni veci
Mně by to tak moc vyhovovalo a kdybych mela novy vztah,libilo by se mi to
Znam takovy par, ale jsou to duchodci. A podle me je to znacka ideal 🙂 tesite se na sebe, jste si vzacni, neresite provozni veci
@barumrallyebum pak ale tahne svoje bydleni od a do zet kazdy sam. Jak pak fungovat ve spolecnem case? Pri beznem provozu nejde o vikendech nic nedelat (zahrada, topeni drevem/uhlim, nakup, uklid atd).
Schází se jen ve volném čase. Je náročnější držet každý vlastní domácnost, ale zase jen tam ta svoboda, že máš vše dle sebe. Nemusíš se přizpůsobovat spaní se zavřeným oknem, když jsi posledních 20 let spala i v zimě s pootevřeným oknem. Osprchueš se kdy sama chceš, ne jen když je nahřátá voda v určitých časech a ještě musíš zacpanou vanu vykyblíkovat na splachování, protože takový systém je u tvého partnera😂 Sžívat se ve středním věku je někdy docela oříšek, každý už má své zvyky a není tolik pružný při přizpůsobování. My si třeba vzájemně vypomáháme, úklid je víc na mě i u partnera, ale nedělám zdaleka vše, on zase pomůže s opravami v mém bytě, pomůže s vařením atd.
Tak kdyby mi bylo 30 a ještě by jsme planovali rodinu tak bych to takhle určitě nechtěla, ale oběma nám je po 40. Partner ma už děti velké a já vice méně už taky. Oba máme už nějaké zkušenosti a víme, jak snadno se z lásky může stát skoro až nenávist. A hlavně já si neumím představit pak "na stará kolena" začínat víceméně od nuly.Partner si umi uklidit, vyprat a uvarit sám a já mu chodím jen umývat okna. A mě zase dělá partner takové ty mužské práce. A jak bylo psáno výše tak jsme si tak trochu vzacní a těšíme se na sebe a neřešíme kraviny, které často když spolu bydli partneři 24/7 vedou k šíleným hádkám a tichým domácnostem.

@anonym_autor ahoj, ja to tak mám. Známe se už skoro 6 let, ale partner byl pracovně v zahraničí, takže vztah na dálku. V ČR je už přes dva roky. Původně jsme chtěli spolu po jeho návratu bydlet, ale časem nám oběma došlo, že by nám to spolu v jedné domacnosti asi moc neklapalo a tak jsme se rozhodli pro tohle řešení a oběma nám to vyhovuje. Trávíme spolu víkendy, svátky, dovolené.