Jsme s přítelem 10 let, máme dvě děti a svatba pořád nic
Holky chci se zeptat jak to mate vy ? Jsme s pritelem spolu skoro 10 let a mame dve deti. Porad ale nejak neprichazi na trma svatba. Vim ze je to jen papir atd... Ale docela mi vadi ze deti maji prijmeni po nem a kazdej ma blby narazky na to ze jsme spolu tak dlouho a porad nic...
@journals
ted me napadlo-jak vlastne vypadaji klavesnice v zemich,kde maji uplne odlisne pismo?
@zelenaesmolda To netuším, nikdy jsem to nezjišťovala
@zelenaesmolda Prý takhle 🙂
@journals
taky jsem mrkla na google :D
@uzivatelkapetra módu žití na hromádce ?
Jaká móda ...
Kdo nechce svatbu má k tomu většinou důvod...
A ne že móda ...
Mě se do svatby nechce ptz se mi to nechce organizovat ,
platit ( utrácím peníze za příjemnější a pro mě důležitější věci nez svatba )
Nechce se mi pak vše řešit jména úřady...občanky děti apod ...
A upřímně většina svateb se mi nelíbí ...
Nejsem z toho nijak nadšená ...
Nelíbí se mi trapne hry
Nelíbí se mi jak je to organizované
Jak je vše na povel
Jak je to někdy takové vyumělkované ...aby všechno strašně ladilo a sladilo...
Ne
Prostě věřím že naše svatba bude hezká a těším se až někdy bude ...ale teď se mi do toho vůbec nechce ...
Chlapa miluju jsme spolu už víc jak 15 let , máme 2 děti , zůstat spolu máme v plánu a svatbu moc nepotřebuju...
Já upřímně nechápu zas to urputne svatba a pak dítě ...
Buď toužím po svatbě prz jsem zamilovaná a už to nemám jak více ,,oslavit,, než svatbou s nejbližším člověk na světě....
Ale takovéto žádné nemanželské dítě, vždycky jsem chtěla nejdřív svatbu a pak děti...
Co to je ?
To je pak veškerá opravdová krása a pointa celé svatby smetena...
@veronicka89 Neboj,ona ti to kaisermil ráda vysvětlí a sdělí tituly tvé, tvého partnera i vašich dětí 🤣 Jinak s tebou ale souhlasím, napsalas to moc hezky 😊
@journal
Mile dívky a dámy. Ja opravdu a vázne obdivuji názor journal:
Páni, obdivuju bohatou fantazii která vymyslí tohle téma trollení. To je skoro až obdivuhodné 👏
Jsem ráda, že žijeme tam, kde žijeme a že naše svoboda je na takové úrovni jaké je. Ač často brbláme, tak žijeme vlastně v obrovské svobodě vlastního rozhodnutí. Díky za to, že si to můžeme i díky tvým blbým řečem uvědomit. Tak světové a pokrokové názory už totiž byly. Dřív. A někde stále jsou a já jsem ráda, že na takových místech žít nemusím.
Az na ty ne moc velke hrubosti - ona uz je napůl v Evropě. A můj příspěvek si opravdu přečetla mozkem, ne jen očima. Mysli svým vlastním mozkem, vyjadřuje
Jasné sve názory a umí je zdůvodnit. Vždyť mate velke štěstí. Ve vaší zemi uz skoro nikdo neveri ze Adam a Eva byli stvoření před 6,000 lety a ze země je placata.
Mate štěstí a svobodu vyjádřit svůj názor. Na jen sedět tiše v koutku a čekat, jestli chlap konečně požádá o ruku neboť ho nutit tehotenstvim.
Postarejte se o právní bezpečí svých děti a o city svých rodičů. Je to ve vaši moci.
Sebeucta a respekt!!!!!
Dneska ráno jsem si totiž přečetla tuhle stránku a všechno to bylo jen fnukani a žádosti o pomoc - jak se jmenovat stejne jako můj druh a otec mých děti, který je tak pohodlný a líný, ze nepožádal o mou ruku. A ja mám strach a Nemám dost sebevedomi ho k tomu primet.
VŠEM VÁM TO VADÍ - AT SI TO PRIZNATE NEBO NE.
Jak to udělat ? Stejne jako vaše matky, babičky a prababicky. Řídíte se zákonem a tradici a udělejte ze svých .”Jak tomu říká - děti- řádně syny, dcerry, vnuky ci pravnuky.!!!!!
Pomyslete na Libuši, Vlastu a Sarku. Vzmuzte se!
JE JEHO POVINNOST UDĚLAT TA JMÉNA STEJNÁ. NE VAŠE.
Proste nu řeknete - jména v naši rodine musi byt stejná, jinak to mne i děti zraňuje.
@veronicka89 Co je na tom k nepochopení? Někdo to má tak, někdo jinak. Já jsem třeba jasně řekla, že dítě před svatbou nechci a mít nebudu. Syn se narodil po svatbě. Pro mě třeba svatba není jen cár papíru. Ale zároveň mnohem větší závazek než svatba je dítě. A ač si tady ten troll vede pořád svou primitivní pravdu, tak ta myšlenka svatby, svazku a rodiny je prostě daná a jasně uchopitelná. Někdo to vnímá jako přežitek, někdo v tom vidí ten hlubší smysl. Každého věc.
(svatba jde udělat i bez kýče, her, křečovitých úsměvů a hromady růžových plastů na ozdobu)
@kaisermil Ale prdlajs, není moje POVINNOST aby se dítě jmenovalo stejně. Životní hodnoty, štěstí a rodiny stojí na úplně jiných věcech než tu popisuješ ty. A ač si nemyslím, že to všechno píšeš s vážnou tváří, tak ale chápu, že úvodní příspěvek zní zoufale a zoufalý i je, i když by být nemusel. A vůbec to nesouvisí s tím, jestli žiješ v USA nebo v ČR 😀 😀 😀
(píše journals, která vyrostla v křesťanské rodině a má mezi křesťany opravdu hodně přátel. Dobrých přátel kterých si vážím).
@kaisermil Me z tebe vomejou! 😆😆🤦♀️
A kdyby všichni dělali to, co dělaly naše maminky a babičky - protože tradice, tak se fakt "pohneme z místa" 😀 To se dost praktikuje v Arábii a podobných státech, ne? Tradice nadevše
@veronicka89 pointa vaši svatby je uz dávno smetena, milá dámo. Jestliz veasim dětem je uz 15, tak uz se do ničeho nenutte. Ty tři roky ještě nějak doklepou. Ale nerozesivejte ten jed mezi mladé, kdyz uz jste sama rezignovala. Rodina je tu k právní ochraně děti.
Dostat právu, legalizovat milenecky poměr, ochránit děti....Na to staví nedělní šaty a dva svedkove. Ten vás milenec si vás neváží ani natolik, aby udělal takovou maličkost. Azadarmo.
SEn o krasne svatbě uz pusťte z hlavy. Brzo budete babičkou. Jen se postarejte, aby dcera a vnucky neudělaly stejný omyl.
@journals DEkuji.
Svatba je povinnost k budoucím dětem. Je to povinnost ke snaze rodičů vychovat nás řádně.
Je to povinnost k citum prarodičů. A to uz je 12 lidi. Jen vy dva a dva svedkove. SVEDKOVE.
Ano, legální vztah. To všichni poznáte az později. Předmanželske smlouvy, rozdelovani majetku, značně dědictví po jednom z rodičů. Tam se take jednou dostanete. A budete překvapeni, co dobře zaplaceny právník dokáže....
Jakkoli se to snažíte všechny popřít - je to právní ochrana děti.
Ze nic nemáte ted, to neznámena, ze nebudete mít nic za 20 let.
@kaisermil jenze on tu nikdo pravni ochranu nepopira. Je to tak, je to i “ochrana” manzelu ( jestli to tak chces tedy nazyvat). Kdo tu vyhodu vidi, necht se tak zaridi. Kdo ji nevidi, at se zaridi jinak a nema zadnou povinnost k nikomu jinemu. K prarodicum? V jakem slova smyslu? A asi pro tebe bude novinkou, ze deti muzes radne (co to vubec znamena?) vychovat i bez svazku a leckdy i lip, nez v nefunkcnim manzelstvi. Ale to si tu uz vlastne jen zbytecne placam jatra…
@journals opět mas pravdu. TAm se cti tradice. Žila jsem v Dubai 7 let, tak to vím.
Je to těžké vysvětlit. Ty jsi svobodná. Nemusíš. Ale pokud jsi úplne svobodná, nemusíš ukazovat, ze opvrhujes tradici. To je špatně, se zastavit na pul cestě. Ty nemusis mít svatbu se dvěma svědky ke štěstí. Ale - pokud jsi opravdu natolik svobodná, ze to nemusíš demonstrovat, uděláš to jako ve Švédsku. Malá svatba k potěšeni dědečka. Nebo třeba Křtiny v kostele k potěšeni babičky.
Bude to slavnostní a šťastný den, budete mít hezké šaty, slavnostní náladu a rodina bude vědet, ze to děláš jen abys jim ukázala lásku, úctu a respekt, abys je potěšila.
PROSTE NATOLIK SVOBODNÁ, ZE DOKÁŽEŠ ODLOŽIT TO - JA. JA. JA
@journals já jen třeba moje kamarádka čeká na svatbu a přitom by ráda měla dítě ... Ale nechce prz chce mít nejdřív Svatbu ptz je to v její hlavě tak od mala zakódované ...
Takže vlastně by měli teď svatbu hlavně z rozumu a ne úplně z lasky
@veronicka89 tak to je uz ale na domluve tech dvou. A narovinu - kdyz se ti dva neshodnou na tak zasadni veci, jak to chteji tahnout pak dal? Tohle je presne ta vec, kterou by si kazdy par mel vyresit zavcasu. Pak to opravdu i o necem mezi nimi svedci.
Mam kamaradku a je na tom podobne a musim rict, ze uz po letech v uplne dustojne pozici neni. Detaily zde psat nechci, ale vlastne opravdu nemuzu rict, ze by ji jeji partner v ucte mel. Jenze ona je zaslepena touhou po diteti a ma nejvyssi cas :-/
@journals
Není to zbytečně. Ja jsem sve dve děti vychovala sama. Nejprve v Česku, pak v Dubai, pak opět v Česku a ted v Kalifornii. A jsem na to pyšná a nemohlo to dopadnout lip. Narodily se do manželství, ale pak - kvůli rozdílným zákonům a tradicím jsem na to zůstala sama.
S Arabskymi tradicemi a českým komunismem to bylo těžké vychovat z nich opravdu svobodně lidi. V Kalifornii to šlo samo.
A zadní druhové či milenci nebyli potřeba.
Svoboda všech těch devenek tady není opravdova svoboda. Je to jen protest proti něčemu a uvnitř jsou zraněné. Jak tady všude čteš, tak chtějí mit ta stejná jména a tuší, ze to dětem ubližuje. Vím, ze to není lehké se opravdu osvobodit.
Ale fňukat - kamarádky, pomozte mi, jak se mám jmenovat stejne jako můj druh.
On to musi udělat. Je to jeho role.Jeho ukol. Jeho dluh
@kaisermil takze tudy vitr vane? Ty jsi tyhle jistoty nemela, proto je tu tak fanaticky prosazujes?
Te svobode v Kalifornii jsem se docela zasmala. Lide si tak moc zakladaji na svobode, ze svobodni vubec nejsou 😀 tam jsem naopak citila, ze clovek je mnohem svazanejsi nez tady. A vlastne to i potvrzujes. Jen si myslis ze ne 😉
@veronicka89 snatky z rozumu. Svatbou se vytvoří právní ochrana pro děti. Svatba nebyla původně určena k legalizovani mileneckeho vztahu.
Svatba bylo dohoda dvou rodin a ti mladí do toho neměli co mluvit.
Ty mladé páry ted snad nějak protestují a snaží se dokázat, ze ke svému milenectvi žádný souhlas rodičů či úřadu nepotřebuji. Ale to není svoboda. To je jen uboha uminenost a protest protu předchozím generaci.
Opravdova svoboda je něco úplne jiného.
Toto je jen projev malosti.
Pokud jsem svobodná, jsem nad tím.
Ja sama svatbu nepotřebuji. Ale babičku to potěší, naplníme tím zvyklosti, zákony, tradice.... cokoli. To je svoboda. Povznesou se nad svoji malost.
@kaisermil Ty si ve Statech neplatis pojisteni, ze misto tamniho psychologa vyuzivas k terapii trolleni na MK?
můžu se zeptat jakou právní ochranu dětí máš konkrétně na mysli ?
Ptž nevím jak v Kalifornii, ,ale tady kde žiju já ,manželství žádnou právní ochranu oproti nemanželskému soužití nezvýhodňuje ...
Jinak nevím jestli ti říká něco slovo partner ?
Partner je pro mě můj muž, můj milenec, otec našich dětí, nejlepší kamarád , vrba , vtipálek a tak můžu pokračovat do nekonečna ...
...nebo víš co , možná nepiš radši nic 😳.....🤣
Tohle mě rozsekalo 🤣
Chceš platit za dobrý hotel a zjistíš, ze tvůj druh musi mít svůj pokoj. Ma jine jméno a oni jsou slušný hotel.
Tomu se neříká slušný Hotel, ale hotel v bankrotu 🤣🤣🤣
Aby prodali 2 pokoje ...
Ty jo a co děti ?
Ty budou s matkou ? Nebo s milencem ?
Nebo budou mít svůj pokoj , co když nemají jak prokázat že je ta žena vlastně jejich matka ...když mají jenom jméno jako milenec od té ženy ...
@veronicka89 svatbu mas takovou, jakou si ji uděláš. Dva manžele a dva svědci - nebo víc.
Není tak důležitý tvůj názor na to. Jde o to, co si o tom mysleli tvoji rodiče, nez si zvykli. Co prarodiče, co si mysleli tvé děti dřív a co ted... Potlač to JaJaJa.
Svatba je take založení rodiny. Nejde jen o to, co si myslíš ty.
A vis presne co se stane, kdyz tvůj muz odejde zitra k jine milence?
@veronicka89 Ano. Tyhle a tisíc jiných otázek by sis mela položit. Kdyz něco nevíš, tak to neznamená, ze to neexistuje. Malá země, malých lidi. Porad ještě.

@zelenaesmolda Jasně, je to o nastavení 😉 a zdlouhavé to je taky, ale je hloupost myslet si, že když je někdo v USA/Japonsku/Tramtárii, tak nemůže napsat Ř 😀