Když mi bývalý přítel odmítá vrátit mé věci: Co dělat?
Maminky, s bývalém přítelem jsme měli škaredý rozchod. Odstěhovala jsem se od něj a malým.
Problém je v tom, že věci co jsem kupovala mi nechce dát.
Například novou domečkovou postel za 9500,- faktura psaná na mé jméno, kde s tím uspět, abych aspoň ji z něj dostala, nemohu si dovolit kupovat další.
Děkuji moc.
@luciemom ve vztahu druh - družka nevzniká žádné SJM, tudíž věci, které jsi platila ze svého, jsou tvé a on ti je musí vydat. Máš-li doklad (nikoliv fakturu, ale PPD od přepravce na tvé jméno, výpis z tvého účtu, atd.) prokazující, že platba šla od tebe, stačí ex zaslat předžalobní výzvu k vydání neoprávněně zadržovaných věcí a když na základě této věci nevydá, můžeš se svého práva domáhat u místně příslušného soudu. Ale je nezbytné, abys ustála důkazní břemeno úhrady kupních cen daných věcí.

To bych řekla, že asi těžko. Předpokládám, že u nesezdaných párů žádné vypořádání majetku, ještě takhle drobného, se asi nijak neřeší. Snad jedině kdybys to chtěla jo hrotit, tak na policii za krádež, pokud máš důkaz, že jsi to opravdu platila ty a ne ze společných peněz, například výpis z účtu. Faktura může být klidně na moje jméno, to nic nedokazuje. Ale ráda si poslechnu fundovanější názor.