Krize ve vztahu. Zvážit odchod kvůli lásce a štěstí?
Holky, ano anonym, mám zde známé a nechci aby něco věděly.
S přítelem jsme měli v listopadu krizy, kdy se odstěhoval a pak se s prosikem vrátil, od té doby je to hnus. Když se ho zeptám proč mi nedá pusu, řekne že neví jestli mi ji chce dát. Když mu naznačím ať mi dá ruku, skončí to tím že zase neví. Když se o tom snažím mluvit, svaluje vinu na mě.. Že už ho beztak nemiluji. Na terapii nechce. A já už nevím jak dál, mám možnost vzít práci i s bytem, ale rozhodnout se mám do neděle. Přemýšlím, že s dcerou už odejdeme. (nebylo by to stěhování se daleko, navigace ukazuje 8.5km).... Ale já mu prostě neumím projevovat pořád náklonnost když se mi nevrací. Vím, že ho miluji i mu to říkám.. Odpověď žádná. Dcera chodí do školky (4r). Nejvíc mě bolí a doráží, když okolo sebe vidím šťastné páry i po X letech a já mám spolubydlícího. Chci taky lásku, štěstí... Ale ať dělám co dělám.. Nic.
Z práce a do práce jezdí na čas, pracuje v mužském kolektivu, jediná ženská co tam je je uklízečka v důchodu. Takže milenka v tom nebude. Dceři se věnuje, doma funguje - úklid, nákup....
V tom to toxickém prostředí necháváte žít vaše dítě a zkoumate proc vám nedá pusu 🫣 šla bych od něj co to jde
V tom to toxickém prostředí necháváte žít vaše dítě a zkoumate proc vám nedá pusu 🫣 šla bych od něj co to jde
@lencaa11 jsi nezucastnena, dobre a jasne s eti to hodnoti.. pokud zadavatelka vazne zije s manipulatorem, sama ted moc nevi co je dobre a co spatne, veskerou vinu bere pravdepodpbne na sebe, ze vse dela spatne.. to je prace manipulatora.. a ne, nechova se tak od prvniho rande..
Práce s bytem je skvělá šance na hladký odchod od něj. Až odejdeš, spustí se, miluji tě chybíš mi, jsi nejlepší, co mě kdy potkalo. Když budeš stále odmítat přijdou výčitky, obviňování, bude ze sebe dělat chudáčka, jak moc jsi mu ublížila a co všechno pro tebe dělá a ty jsi zlá a nevděčná.
Jestli neví, jestli tě chce držet za ruku a dát ti pusu, vyřeš to za něj. Pošli ho k vodě. To najednou přijde vlna romantiky a něhy, ale to není láska, ale jen pretvářka, aby jsi zůstala a on tě časem mohl deptat.
Pak nechápu, proč se vracel ... důvod prvotního odchodu víš (aspoň pro sebe). Pokud jsi nešťastná a přítel nechce se sebou a vaším vztahem nic udělat a je to dlouhodobější záležitost, brala bych práci s bytem jako super nový start (většina žen od partnera neodejde právě proto, že nemají kam). Držím palce, ať jsi zase šťastná.
Vzala bych práci s bytem.
Manipulator.. pryc od nej.. chce abys byla obet, abys tu vinu brala na sebe.. natahne ruku a pak cukne a dela mu strasne dobrey ze te to trapi.. praci vem.. tebe to trapi, dcera nema dobry vzor.. bude vam bez nej lip..
Jen az to rozseknesy bude divadlo.. bude se stridat dokonaly milenec a partner a ublizeny velky decko, co bude fakt osklivy.. na to se priprav.. ale neber si to osobne, zij si svoje.. idealni je, byt v jeho pritomnosti naprosto klidna.. coz bude tezky..
Pokud je ditko jeho, res co nejdrive soudne..
Drz se..
@l_ ano je jeho... No jako já mám vždy odhodlání ten krok udělat a pak cuknu a jsem úplně bez odvahy.
A umis rict proc? Ja mela.vycitky ze rozbiju rodinu.. az kdyz mi.docvaklo, ze je to pitomost, ze to sama z pozice ditete vim, pak teprv to slo.. taky jsem ho vyhodila x krat.. a pak najednou jsem.vedela, ze ted uz je ten cas.. a paradoxne to bylo ve chvili klidu...
Trapis se, on ti nic nedava.. ver, ze se ti ulevi a bude se ti zit lepe ☺️
Tenhle vztah už zřejmě nepůjde slepit. Jen si to nechceš přiznat...
Proč se vůbec vrátil, pokud nechtěl na vztahu zapracovat? Možná proto, že neměl jiné bydlení? Chová se k tobě jako ke kusu hadru, použitý ponožce. Sorry, tohle si snad nenecháš líbit?
Nevím, ale takhle bych mu to i podala. Pokud se nezačne snažit o vztah bojovat, tak už o vztah s ním zájem nemáš. Urči si hranice. Nelez mu do zadku.
Žádný chlap nechce mít Matku Terezu, která si nechá vše líbit, žije ve vztahu kde strádá, dolízá, prosí o pozornost, o pusu...To je prostě otravné a tvá hodnota tím neskutečně klesá.
Oba byste na sobě měli zapracovat, protože evidentně oba máte na čem. Oba můžete za kvalitu vašeho vztahu. Ty konkrétně zkus znovuobjevit svoji sebehodnotu, která se neodvíjí od toho, jak se k tobě on chová. Ty svoji hodnotu máš, tak buď jen a pouze s někým, kdo to vidí a oceňuje. Zároveň nebuď tak " needy", nepotřebuj jej tolik. Nauč se zazdrojovat sama. Dělej co tě baví a sama se dělej šťastnou.
Na druhou stranu, nepíšeš, jaký byl před krizí...Dával ti přirozeně najevo náklonnost? Ne každý na to je a je třeba to respektovat. Vynucené projevy náklonnosti stejně nemají váhu..Možná tím, jak jsi teď po krizi nejistá a bojíš se o vztah, tak se na to zaměřuješ, potřebuješ to o to víc, tlačíš na něj...on naopak po krizi reaguje spíš odtažením a líže si rány? Každopádně i na tom můžeš zapracovat a tolik netlačit.
Někdy je těžké přestat ten vztah zuby nehty držet, ale ty teď právě to potřebuješ udělat. Udělej krok zpět. Nesnaž se. Nebojuj. Vše dej do sebe, do své hodnoty. Stůj rovně a neohýbej pořád hřbet. Jasně mu řekni ( a stůj si za tím), že máš zájem o vztah pouze s někým, u koho vidíš snahu o zlepšení, o dialog...jinak zájem nemáš.
Nemá tě rád a dělá mu dobře tě trápit. Tenhle člověk nikdy neuzná svou chybu, vinu bude vždy házet na tebe, jeho cílem je tě manipulovat.
Měla jsem to v manželství podobně. Nedával mi lásku, na veřejnosti mě nevzal za ruku, kolem pasu, neobejmul, ani doma. A taky jsem si za to mohla sama. Měla jsem po 3 porodech hnusnou postavu, hnusnej ksicht, neuměla jsem uklidit, co jsem vařila se nedalo žrát... Atd... no tak už je z něj exmanžel. Mám nový vztah, partner je skvělej, dává mi najevo lásku, že jsem pro něj důležitá, zajímám ho, pomáhá mi... i dětem to velmi prospělo. Se synem jsme od 2 let chodili na psychologii. Srovnal se až co jsme s ex od sebe. Všechno to vnímal. Teď je z něj úplně jiný kluk.
Tenhle vztah už zřejmě nepůjde slepit. Jen si to nechceš přiznat...
Proč se vůbec vrátil, pokud nechtěl na vztahu zapracovat? Možná proto, že neměl jiné bydlení? Chová se k tobě jako ke kusu hadru, použitý ponožce. Sorry, tohle si snad nenecháš líbit?
Nevím, ale takhle bych mu to i podala. Pokud se nezačne snažit o vztah bojovat, tak už o vztah s ním zájem nemáš. Urči si hranice. Nelez mu do zadku.
Žádný chlap nechce mít Matku Terezu, která si nechá vše líbit, žije ve vztahu kde strádá, dolízá, prosí o pozornost, o pusu...To je prostě otravné a tvá hodnota tím neskutečně klesá.
Oba byste na sobě měli zapracovat, protože evidentně oba máte na čem. Oba můžete za kvalitu vašeho vztahu. Ty konkrétně zkus znovuobjevit svoji sebehodnotu, která se neodvíjí od toho, jak se k tobě on chová. Ty svoji hodnotu máš, tak buď jen a pouze s někým, kdo to vidí a oceňuje. Zároveň nebuď tak " needy", nepotřebuj jej tolik. Nauč se zazdrojovat sama. Dělej co tě baví a sama se dělej šťastnou.
Na druhou stranu, nepíšeš, jaký byl před krizí...Dával ti přirozeně najevo náklonnost? Ne každý na to je a je třeba to respektovat. Vynucené projevy náklonnosti stejně nemají váhu..Možná tím, jak jsi teď po krizi nejistá a bojíš se o vztah, tak se na to zaměřuješ, potřebuješ to o to víc, tlačíš na něj...on naopak po krizi reaguje spíš odtažením a líže si rány? Každopádně i na tom můžeš zapracovat a tolik netlačit.
Někdy je těžké přestat ten vztah zuby nehty držet, ale ty teď právě to potřebuješ udělat. Udělej krok zpět. Nesnaž se. Nebojuj. Vše dej do sebe, do své hodnoty. Stůj rovně a neohýbej pořád hřbet. Jasně mu řekni ( a stůj si za tím), že máš zájem o vztah pouze s někým, u koho vidíš snahu o zlepšení, o dialog...jinak zájem nemáš.
@reeeza před krizi, celých 9.5 let bych úžasný, fakt bych neřekla kousku špatného slova proti němu. Plánoval překvapení, hezké večery, jezdili jsme na dovolené... Pak začaly problémy v jeho rodině, kdy jej matka začala citově vydírat. Šlo vidět že ho to žere, ale na vztah to nemělo vliv - teda aspoň v tu dobu ne. Pak začaly menší i větší hádky, kdy jsme chtěli brát spolu hypo na dům a on přišel s nápadem, že si sice hypo vezmeme ale koupíme dům jeho máti aby nepřišla o střechu nad hlavou. S tím jsem zásadně nesouhlasila, ale navrhla jsem že může jít do bytu od mého otce který nežije v ČR a byt je prázdný. Za energie... Nastal problém, že celý život žila v domě a že když ne koupit jí ten dům tak ho koupit nám a bydlet s ní. Řekla jsem mu, že s ní může bydlet on, ale já ne. Po asi měsíci na to odešel. Pak se omlouval, jak si uvědomil že ho matka chtěla jen využít atd a vrátil se. (ve zkratce)
Vypadá to, že s tebou být nechce, ale nechce být v roli toho, kdo opustil toho druhého, tak se chová tak, aby tě donutil, abys to byla ty.
Vypadá to, že s tebou být nechce, ale nechce být v roli toho, kdo opustil toho druhého, tak se chová tak, aby tě donutil, abys to byla ty.
@lamiaaa kdepak.. tohle je hra dle.pravidel manipulatora.. klidne bych se vsadila, ze kdyz ho posle k sipku, zacne divadlo viz vyse..
Clovek co by si takhle vynucoval rozchod, by nedelal zadne krok zpet...byl by fakt hnusnej a pak by proste by vyhozen a konec.. tady to bude jina pohadka..
Ten je teda vyčuraný jako dírka do sněhu, krize dá se říct kvůli jeho matky a naštvaný na tebe, když správně nechceš kupovat dům jeho matky i s ní. Dobře jdi udělala, že ses nenechala zviklat. To je ale fakt na hlavu, že se teď chová hnusně…raději bych vzala tu práci s bytem, to už se asi ani moc nenabízí.
Ten je teda vyčuraný jako dírka do sněhu, krize dá se říct kvůli jeho matky a naštvaný na tebe, když správně nechceš kupovat dům jeho matky i s ní. Dobře jdi udělala, že ses nenechala zviklat. To je ale fakt na hlavu, že se teď chová hnusně…raději bych vzala tu práci s bytem, to už se asi ani moc nenabízí.
@ina10 ano, krize kvůli rodiče zapričinila i rozvod bych rodičů. 🫣

Manipulator.. pryc od nej.. chce abys byla obet, abys tu vinu brala na sebe.. natahne ruku a pak cukne a dela mu strasne dobrey ze te to trapi.. praci vem.. tebe to trapi, dcera nema dobry vzor.. bude vam bez nej lip..
Jen az to rozseknesy bude divadlo.. bude se stridat dokonaly milenec a partner a ublizeny velky decko, co bude fakt osklivy.. na to se priprav.. ale neber si to osobne, zij si svoje.. idealni je, byt v jeho pritomnosti naprosto klidna.. coz bude tezky..
Pokud je ditko jeho, res co nejdrive soudne..
Drz se..