Krizové centrum - úzkostná porucha

elencze
22. črc 2018

Holky, prosím o radu. Manžel zřejmě trpí úzkostnou poruchou, zkoušel to blbě řešit alkoholem, teď už ví, že to nepomáhá, na 20. srpna je objednán k psychiatrovi (nikde se dřív nepodařilo sehnat termín), ovšem má v současnosti hrozný stav. Nespí, nejí, třese se, není moc schopný pracovat, pořád má špatné myšlenky. Všechno je horší o to, že jsem ještě v šestinedělí a mám dost starostí sama se sebou a jako OSVČ musím u toho i pracovat. Už nějak sama nevím kudy kam, natož abych mu dělala podporu, přiznávám, že na něj jsem občas zlá. Ale o co mi jde, nevíte, jestli existuje něco jako psychiatrická pohotovost? U nás v Ostravě se mi nic takového nedaří najít. Ale myslím, že to sami bez pomoci ještě měsíc nedáme.

letadylkokane
22. črc 2018

Psychiatricka pohotovost by snad mela byt ve vetdine fakultnich nemocnic. V ostrave klinika je, koukala jsem do Googlu. Tak vem manzela, naloz ho do auta a odvez tam. Oni ho nejak stabilizuji a pak uz si ho vezme do pece klasicky psychiatr ambulantne.
Vezli jsme takhle nasi rodinnou znamou, ktera ma bipolarni poruchu a pak manzelova stryce, ktery se zhroutil z proziteho stresu. Oba si tam nechali asi tyden a pak je predali dal ambulanci.

barulina
22. črc 2018

@letadylkokane pres pohotovost

janylu
23. črc 2018

Pomáhá třezalka v tabletách a pak hodně pomohá cvičení jógy. To je ale rada pro lehčí formy. Možná byste ale s tím ten měsíc přečkali.

35_a_budu_mamka
23. črc 2018

@elencze Urcite pohotovost, pokud je situace takto akutni. Resila bych to hhbezned, bez cekani na srpen.

35_a_budu_mamka
23. črc 2018

@35_a_budu_mamka hned, bez...

urtica
27. črc 2018

Jak už bylo řečeno - pohotovost je součástí psychiatrie v každé nemocnici. Také bych neváhala.