icon

Má smysl čekat na žádost o ruku ve vztahu?

hacerm
26. srp 2024

Ahoj, jsme s přítelem spolu už 6 let máme spolu dceru jsou jí 4 roky. Když jsme se poznali zrovna jsem se rozváděla. Samozřejmě po ošklivém rozvodu přišli takové ty řeči že už nikdy nechci nic takového zažít že se už nikdy nechci vdávat jen abych se vyhla dalšího rozvodu. Přítel nebyl důvodem k rozvodu.
Jak jsem psala máme dceru, další dítě neplánují protože z předchozího vztahu již mám syna a že zdravotních důvodu další dítě mít nemůžu.
Trápí mě že dcera má tet příjmení po tatínkovi čekala jsem že přijde že si mě chce vzít ale nepřišel.
Byli jsme na dovolených ale tam taky nic, měl hromadu příležitosti ale pořád nic, není romantický typ. Tak nevím jestli čekat dál nebo mám požádat já jeho?
Když jdu kolem klenotnictví a koukám na prsteny tak mi ukazuje náušnice a náramky.
Po finanční stránce jsme oba v pohodě podnikatelé takže tam problém není.
Samozřejmě ví o tom že si ho chci vzít a hrozně se tomu divil. ale už je to 4 roky a já nebudu čekat věčně, aby jsme se nedostali do fáze že až jednou přijde tak mu řeknu ne.
Touží získat nějaké rodinné broušené sklo ale má podmínku že to dostane až se ožení tak řekl že si počká až babička zemře ,super takže se mu vyplatí čekat na úmrtí v rodině než si mě vzít. Mám z toho mizerný pocit ale pořád nevím zda má smysl ještě čekat, doufat.
Díky H.

Strana
z2
anonym_596dab
25. črc 2025

tak vetou ze pocka az umre sis odpovedela sama. Chce to sklo ale musel by se ozenit-nechce-pocka na umrti. To je myslim si docela jasny.
Ja ty chlapy fakt nechapu. Pokud s zenou planuje byt do smrti-jasne,to nikdo nevi, ale pokud to mysli uprimne,chce s tebou umrit tak proc to aspon neudela kvuli tobe kdyz vi ze si to prejes? hrozny fakt

hadruska
25. črc 2025
@pe_tu_ss_ka

@hacerm my jsme se brali po 15 letech a 2 dětech.. nebyla v tím žádná romantika. A to ne že bychom se nemilovali.. žili a fungovali jsme spolu jako bysme ten papír už měli. Ale čistě z praktických věcí, kdyby se jednomu z nás něco stalo, tak aby to bylo pro druhého "jednodušší".. během měsíce jsme měli všechno domluvené. Brali jsme se ve městě, kde jsme se oba narodili, aby to měli oboje rodiče blízko a vyšlo to přesně na den, kdy jsme měli 15 výročí. Nikoho jiného jsme nezvali, tátové nám to odsvědčili a mamky hlídali každá jedno dítě. Pak jsme si zašli na společný oběd, a jen si užili společný čas. Myslím, že je důležitá komunikace, sednout si a mluvit a mluvit..

@pe_tu_ss_ka Takhle se zenil muj tata.Za svedka mel me a jeho zena mela sveho dospeleho syna.Brali se po sestnacti letech a nikdo,krom nas tam nebyl.

jizanka2423
14. srp 2025
@hacerm

@miryp Jako kdyby jsme neměli dceru tak to i chápu že se mu do toho nechce.
Ale když je malá nemocná volám k lékaři představím se svým jménem že volám kvůli dceři a říkám její jméno a sestřička mi říká tak příště se představuje za dceru ať to mám rychlejší a jednodušší. Ok tak sem se nad tím pousmála a už to tak dělám ale mrzí mě to.
Jako když by se mu něco stalo tak mi ani lékaři nic neřeknou protože nejsem osoba blízká, nikoho nezajímá že spolu 6 let žijeme a naopak. Jenom když mě uvede že mě můžou informovat ale co kdyby náhodou to nešlo.
A taky mě nebaví poslouchat proč jsme se ještě nevzali, na tohle zásadně už neodpovídám.
Jednou přišel že bude jeho ségra požádána o ruku říkám super.. to je hezký samozřejmě jí to přeju ale ty dva spolu jsou spolu stejně dlouho jako my dva a mají kočku žádný závazky jako my a budou se brát, my máme dceru a nic.. říkala sem mu že chci aby si mě vzal ale nemá se k tomu.

@hacerm nějaký posun?

Strana
z2