icon

Má smysl rozebírat dávnou neshodu v partnerském vztahu?

1. říj 2024

Ahoj,
omlouvam se za anyonym. Je tu jedna věc která mi hlodá v hlavě a potřebuju názor nějaké nezaujaté třetí osoby. Před pár lety, když jsme s přítelem spolu začali bydlet, měla jsem psychicky náročné období a vůbec jsem neměla chuť na sex. Večer jsem si lehla, on na mě začal sahat, tak jsem řekla že jsem unavená, tak mě začal přemlouvat a ještě se tak 5x zeptal jestli jsem si jistá, a pak na mě dál sahal nebo něco no a občas jsem teda s ním ten sex měla kvůli tomu naléhání ale kdyby to bylo jen na mě tak bych šla prostě spát.
Stalo se to takhle párkrát a pak jsem mu řekla že takhle teda ne a že jestli mu to se mnou nevyhovuje ať si najde někoho jiného. Od té doby už to nikdy neudělal. Máme spolu dítě, všechno klape, už na mě nikdy nějak netlačí co se týče sexu. Stejně mě to občas napadne a jsem na něj trochu naštvaná. Asi i na sebe že jsem nebyla schopná nějaký komunikace dřív. Ale to on taky ne. Jak byste to řešily? Má cenu s ním rozebírat takovýhle minulý věci?

nelly_strokova
1. říj 2024

Myslím, že už není čas to řešit. Jak sama píšeš, tak jsi mu to řekla, že ti to vadí, on to vzal a už to nedělá, tak proč se k tomu vracet? Za mě je to vyřešené, když to pochopil.

ronyx
1. říj 2024

Proč se chceš pro Boha vracet k něčemu co sama říkáš, že máte vyřešené. Partner pochopil, nedělá to, tak proč máš potřebu se v tom opět šťourat? Jako, že si po létech vzpomeneš, že bylo nějaké období,kdy tě do něčeho tlačil a ty se na něj opět naštveš? 🙈🙈🙈 To nepobírám. Pokud vše klape jak píšeš, nech to být.

autor
1. říj 2024

@ronyx já vím že je to trochu na hlavu, proto jsem potřebovala aby mi k tomu něco řekl někdo další :D

nelly_strokova
1. říj 2024

Neřekla bych trochu. 😂 Jestli vám to klape, tak neřeš minulost.

autor
1. říj 2024

@nelly_strokova máš pravdu 😅 já se hrozně točím v tom co bylo, asi bych měla zvážit psychologa idk

ai30
1. říj 2024

Hele, neni to na hlavu vubec, resp. je, ale asi jinak, nez myslis. Vynuceny sex ti proste roze*ere hlavu, to je normalni a je jedno, ze to bylo ve vztahu a 'proc bys mu jako nedala'. Nema cenu to ted resit nastvanim nebo vycitanim, ale na druhou stranu to nevycitej ani sobe, tvuj muz asi neni nejaky negramotny blbec, aby tehdy nepoznal, ze ten sex nechces bez toho, abys mu to musela vyhlaskovat. On si na tobe vynutil sex pres tve namitky a je to 100% jeho chyba. To, ze potom prestal je sice super, ale nevymaze to to, co udelal.
Jestli mas pocit, ze si o tom s nim potrebujes promluvit, tak to udelej. I kdyby to melo byt jen proto, aby si uvedmil, jaky efekt to na tebe tehdy melo a do dneska ma. Jestli to budes potrebovat probrat s psycholozkou, prober to s psycholozkou. Neber to tak, ze delas z komara velblouda, protoze kdyz te to i po letech trapi, tak to evidentne nebylo ok a potrebujes to nejak zpracovat, abys to mohla v te minulosti nechat.

reeeza
1. říj 2024

A chceš s ním vůbec někdy sex?

autor
1. říj 2024

@reeeza jo a upřímně jsem na tyhle věci mezi námi jsem ani tolik nemyslela a neřešila to, ale tak cca měsíc zpátky mám zas nějaký stresy atd tak mě to asi vrací trochu do minulosti, nevím.. i když jak říkám, on se chová v pohodě, do ničeho mě netlačí nebo tak.

autor
1. říj 2024

@ai30 asi máš pravdu. Trápí mě to asi i proto že teď je náš vztah fakt super a nemůžu si na nic stěžovat, ale v mojí hlavě tam prostě je to "ale". Asi si o tom s ním promluvím, třeba když pochopím, co se mu honilo hlavou, tak mi to pomůže. Věřím, že neměl zlé úmysly, že mi nechtěl ublížit. Ale stalo se. Samozřejmě je to i moje vina, že jsem si neuměla nastavit jasné hranice, aby to bylo jasné. Já nevím, bylo to takový blbý období, nechci na to moc vzpomínat, vlastně ani nevím co se honilo hlavou mně. Možná to ani není tak, že bych to vyloženě nechtěla, spíš mi to bylo tak nějak jedno, a pak mě to mrzelo. Ale jasně, proč by vůbec chlap chtěl mít sex s holkou která do toho nevypadá extra nadšeně?

reeeza
2. říj 2024

No tak je to ve tvé hlavě. Očekáváš že se zachová tak jak se choval dřív.

Ale lidi se mění, ve vztahu se učí, přizpůsobují, uvědomují spoustu věcí. Evidentně máš uvědomělého a učenlivéjo partnera, který si uvědomil, že dělal něco, co ti bylo nepříjemné. Je fajn že jsi mu o tom řekla 🙂

Čili vlastně máš problém zbytečně🙂

Naopak, měla bys být ráda, nic se přece v reálu neděje. Jen ve tvé hlavě ( vzpomínky, negativní očekávání atp.)