icon

Má smysl vracet se k závislému manželovi po rozvodu?

7. bře 2024

Ženy potřebovala bych nakopnout.
Čím začít, jsem vdaná za gemblera, který se 4 roky po léčení k akci vrátil. Máme spolu 2 letého syna. Gamblingu a alkoholu začal holdovat poněkud více, protože mu diagnostikovali nález na mozku. Proběhla operace, vše v pořádku a mohl se vrátit domů. Nastal neskutečný teror. Po měsíci od příjezdu domů z nemocnice mě vyhodil i s malým. Po týdnu jsem se vrátila zpět. Pravdou je, že jsem měla obavy o jeho zdravotní stav. Nechtěla jsem, aby po takovém zásahu byl doma sám. Trochu se to vyklidnilo, byť ne moc. Vánoce jsem tehdy s ročním drobkem trávili sami, muž byl naplech a spal. V květnu přišel další můj odchod opět iniciován z jeho strany. Dva týdny jsem držela basu a už tehdy jsem se vracet nechtěla. Citila jsem to v sobě. Nechala jsem se zase uchlacholit, ale řekla jsem si naposledy. A to od května vydrželo pouze do září a přišlo to zas. Měl pocit, že jsem (i s dítětem) byla v obchodě moc dlouho a buhvi, že s kým nebo jestli vůbec jsem tam byla. Nepočítaje, že se strašně ošklivě choval k moji matce, která nám jako jediná pomohla jak finančně, tak časově a péčí, jak o něj tak o prcka. Trávila jsem s ní dost času, ale to proto, že on se mnou nikam nechtěl a chtěl být jen doma a pak mi to vyčítal.Nyní jsem se již zapřela. Sbírala jsem si své věci před barákem, protože to byla odplata za to, že se nechci vrátit. Podala jsem žádost na svěření dítěte do péče, tohle se konečně vyřešilo. Ještě před soudem skončil v nemocnici a konečně přestal pít a díky tomu i hrát . Dokáže ze sebe vyloudit kloudnou větu. Překvapení docela po takových letech. Přemlouvá o poslední šanci, prý se chce podílet na výchově malého a chce mi ukázat , že je lepší . Jenže já už mu nevěřím. On nechápe proč. Proč se prý to manželství snažím za každou cenu zničit. Proč dítě nemá mít kompletní rodinu. A ikdyž je láska pryč a zbyla jen lítost a možná trochu strach z budoucnosti, mrzí mě opravdu reálně rozbít manželství, které trvá sotva pár let, Ikdyz dokupy jsme spolu 10 let. Jsem si vědoma, že rozum v tom má jasno. Poslední dva roky opravdu stály za prd. Jen mě to vždy, když spustí tu svou písničku srazí trochu níž.! Je mi to líto skrz podstoupenou jeho operaci, je na ID a celkově se neumím loučit. Jsem pryč i s malým 8 měsíc. Chtěla bych jen slyšet názor někoho dalšího. Jestli by se někdo vrátil a zkusil znovu vzbudit nějakou lásku k tomu člověku, Ikdyz teď momentálně nic necítí. Nebo jestli to, co říká rozum je správně v téhle situaci. Díky za reakce

Strana
z2
adel2507
8. bře 2024

Věřím, že musí být těžké odhodlat se k odchodu od manžela, zvlášť když máš malé dítě. Ale tys to zvládla a osamostatnila ses, tak by byla obrovská škoda vrátit se zase na začátek. I podle stylu psaní jsi inteligentní žena, které bude určitě líp bez chlapa, který by tebe i malého jen táhl ke dnu.
Přeju hodně štěstí a sil.🍀🍀🍀

petrasipkova1
8. bře 2024

Vždyť on tě uplně zadupal do země. nemáš žádnou svoji hrdost ? Jednou by mě někdo vyhodil a už by mě nikdy neviděl. Ufff. Chudáci děti v čem musí vyrůstat.

zununa
8. bře 2024

Prosím, nevracejí se !!!!!!!

autor
8. bře 2024

@sorboni30 děkuji, neříkám, že jsem idelani, taky mám svoje mouchy, pro nej jsem se fakt snažila vytriskat maximum.. léčebna, dluhy, automaty , alkohol, operace a furt jsem při něm stala.. mrzí mě to, ale těší mě, že to i někdo jiny vidí stejně. Myslím, že nebyt té operace ani bych nezavahala .. ale myslím, že pozitivní emoce jsou fuč

autor
8. bře 2024

@petrasipkova1 pracuji na tom, nastoupila jsem znovu na VŠ , malého připravují do školky , už jsme se zabydleli a Ikdyz alimenty zatím neposílá , tak finančně jsem schopná nás s drobkem zabezpečit, jediné co, využívám času Mamky, když malého uspim, abych mohla na brigádu. Jsem volnější a klidnější , jen kdyby chtěl dat pokoj a vynechal emoční nátlak

petrasipkova1
9. bře 2024

Věřím ze si to sedne. Držím ti palce ať je vše lepší a lepší

sorboni30
9. bře 2024

Právě že nepochopil. Stala jsi pri něm ve zdraví i nemoci a neocenil to. Takže není jiná možnost než ho nechat jít..

martina1317
10. bře 2024

Myslim, ze to stacilo. Reknete uz dost, uzavrete to a jdete dal. Zacnete jinde znovu a bude vam lepe. Drzim palce. … nejste zodpovedna za zivot nikoho jineho, jen za ten vas.

autor
11. bře 2024

@martina1317 já Vám děkuji , vlastně všem tady. Teď jak se urputně snaží dostat nás tam zpět , je to stresující a hlavně nekonečné, Ikdyz odepisuji jen na zprávy, co se týkají malého (což není časté ) přesto jede cely den a ráno zase začíná s prosíkem a nářkem.. až je mě to líto..

nabertekurz
11. bře 2024

Dobrý den, jsem Helena z Naberte kurz, což je linka pomoci hráčům hazardních her a jejich blízkým. Moc mě mrzí, že tuhle situaci prožíváte. Pročetla jsem diskuzi a vnímám, že se vaše situace již táhne nějakou dobu. Působí to na mě, že ze strany manžela zažíváte psychický nátlak a v minulosti jste zažila fyzické násilí. Myslím si, že je dobře, že jste napsala zde na fórum, a že na to nezůstáváte sama. Chtěla bych zmínit, že existují i organizace, které jsou anonymní, bezplatné a věnují se podpoře žen/lidí v podobné situaci, jako je ta Vaše. Pokud byste chtěla, můžete kontaktovat centrum pro ženy Rosa tel. 800 60 50 80 nebo Bílý kruh bezpečí tel. 116006, kde byste se mohla poradit, jak nejlépe reagovat na Vašeho muže v případě, kdy na Vás vyvíjí tlak. Pokud byste chtěla, můžete mi napsat do soukromé zprávy. Je také v pořádku, pokud tyto kontakty nevyužijete, jen jsem chtěla, abyste věděla, že i tahle možnost tady je. Přeji mnoho sil, držte se. Helena Naberte kurz

mstepankova
16. bře 2024

Myslím si, že návrat není možný. Pokud není z manželovy strany žádná sebereflexe ( a možná, že díky nemoci a alkoholu ji není už vůbec schopen), nemůžeš se k němu vrátit. Ty si to v hlavě srovnáš, ale co tvůj malý. Pomáhej, pokud to půjde, ale společná domácnost - to ne.

honzik101
16. bře 2024

otázka naprosto nepřijatelná NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ TO platí u alkoholiků a všech závislácích o tom vůbec nepochybujte

graag
16. bře 2024

Z psychologickyho hlediska je to narocny. Bohuzel tohle je casto nekde z detstvi, ze proste mas potrebu pomahat za kazdou cenu. Fakt bych doporucila navstivit odbornika, co se na tohle specializuje, protoze casto se stava, ze si pak lidi vybiraji stejny typy partneru. Ne vedome, ale podvedome a s nekym takovym fakt uz znova bejt nechces. Co popisujes o nem o jeho osobnosti tak je to podobny. Opet i kdyz rekne ze to bude lepsi, tak nebude. Tyhle veci se nemeni ze dne na den a opet sam to nezvladne.
Z pohledu ditete je mnohem lepsi byt v rozbite rodine bez agresora (jestli si myslis, ze to dite nevidi, nevnima, je moc maly, tak vnima. Nebude si to mozna pamatovat, ale ty pocity v nem zustanou. To dokonce miminka citi uz v deloze, nebot reaguji na tvoje stresovy hormony, delaly se na to studie), nez v rodine s nim. Co si myslis ze si z takovyho chlapa vezme? Ze s zenskyma se zachazi jak s odpadem, ze zavislost je super? Kontakt mu muzes umoznit ale v nejakym neutralnim prostredi a jen kdyz se k vam obema bude chovat hezky. Pokud ne, tak zdarec, muze si za to sam. Mela bys myslet hlavne na sebe a dite, ty uz jsi mu sanci dala dost. Jediny co se stane kdyz mu das dalsi je, ze ty z toho odejdes jeste vic zranena a budes si vycitat proc jsi to delala. Nemluve o diteti ktery z toho bude mit dozivotni trauma.

lucie_1986
16. bře 2024

Hele jasne, urcite je to super chlap, takovyho ti bude kazda zavidet 🙄 Urcite s nim budes stastna, navzajem se budete podporovat a budete bajecna rodinka.

autor
19. bře 2024

@graag stalo se to , že fyzicky atakoval jen jednou .. spis mě nutí uzavřít kontakt jen ta operace .. není úplně zdravotně v poradku , financne skrz ID a malý přivýdělek taky ne, skrz hypotéku a vysoké energie.. vim, že za to nejsem zodpovědná, za ty roky mě nepřipsal a vše si pořídil dřív přede mnou.. možná mám nějaký hlubší problém .. to se určitě stát mohlo a zkusím si pomoc najít.. stále mezi urážkami ze vzteku, že se nechci vrátit, je stále u přemlouvání.. údajně mu dr řekla , že by doma neměl být z důvodu záchvatů sám.. a byť má svůj osud v rukou on, nechtěla bych, aby se mu něco stalo..

graag
19. bře 2024

Ono ale nejde jen o fyzicky nasili. I to psychicky je nekdy jeste horsi. To ze te prakticky vydira aby ses vratila... Vem si jak ses poslednich par tydnu, co tohle resis, citila. Hadam, ze dost na houby. A jak ses citila kdyz jsi s nim bydlela? To, ze te kontroluje jak dlouho kde jsi jsou klasicky znamky agresora. Neprospeje to tobe, rozhodne to neprospeje diteti a on pokud fakt pomoc potrebuje je tu nemocnice, nejakej zdravotni pracovnik co k nemu muze dochazet atd. Jenze na to je moc linej aby to resil, lepsi samozrejme vydirat tebe. Zadnou jinou rodinu nema co by se o neho mohla starat? Ja bych fakt zasla k odbornikovi na tohle tema co by to s tebou vic rozebral, protoze pokud se k nemu vratis, rozhodne toho budes litovat. Ty nejsi zodpovedna za nej, ale jsi zodpovedna za sebe a za dite. Takze v tomhle pripade vracet se rozhodne neni dobry reseni. On mozna bude zit jen chvili, ale tvoje dite a ty jeste mnoho let, a ty nasledky si mozna ponesete nadosmrti.

autor
21. bře 2024

@graag jeho rodina je dost nefunkční.. otec sice k dispozici je, ale převažují naslibované věci , než jejich splnění a matka je jen zahledena do sebe.. co si vzpominam tak za celý rok, co jsme jezdili po nemocnicích a řešili co se děje, Ikdyz už se vědělo, co to je, tak se ani jednou neozvala.. oni jsou všichni samostatné jednotky .. já na toto nejsem zvyklá.. u nás v rodině všichni kopou za všechny..jeden pomáhá druhému.. svým způsobem možná chápu, proč se tak zlobil skrz moji matku.. sam to nemá .. ale moje máma ho brala jak svého ..
Vim to, že by to stejně dopadlo jako vždy.. nemám pocit, že za dobu co jsem pryč jsem neslyšela upřímnou omluvu.. naposledy mi bylo řečeno že omluva není za jeho chování, nýbrž za chování, ke kterému jsem ho donutila

zmrzlinka
21. bře 2024

A jak se máš?Jak to jde?Moc Držím palce ♥️

autor
22. bře 2024

@zmrzlinka rozhodne klidnější .. Ikdyz nátlak , cítím se lépe a Dobre .. moc děkuji

zmrzlinka
22. bře 2024

Tak to je dobře 👍

evka_slovenska
22. bře 2024

Panecku na nebicku...holka zlata.Utikej co ti nohy staci !!!!Nenic zivot svymu diteti. Tohle neni to co chces aby v zivote znalo...Jednou si jeste najdes partaka do zivota ktery tvymu klukovi pujde dobrym prikladem a tebe muze na rukach nosit. Ale tohohle zoufalce se co nejdriv zbav.A pokud ostrihne maleho-tim lepe.Nekdy proste Buh vi co dela.....😉

Strana
z2