icon

Mám jít s nevlastní dcerou do školy?

fayvare
29. srp 2014

Ahoj, ráda bych slyšela Vaše názory na to, zda jít s nevlastní dcerou první den do školy přesto, že její matka si to nepřeje. Máme se navzájem obě rády a bude mě mrzet pokud tam nebudu, ale nechci dělat problémy jejímu tatínkovi, mému příteli.

berenika39
30. srp 2014

@kimby obojí je možné🙂)))), já jsme stará, tak používám s, ty používej z. mě je to fuk, nemá to vliv na život našich dětí. 😵 .
@kimby to je úplně přesné, jen jsem to nenapsala. nevlastní "matka" je ta, která nahradí vlastní matku proto, že je to nutné. ne ta, která dětem matku vezme. asi to není jisté, ale já bych se raději držela zpět, majíc výčitky svědomí. a taky souhlasím s tím, že nevíme, proč jsou v situaci, v jaké jsou. proto se kryju alib. hláškou - si myslím já. 🤐

kimby
30. srp 2014

@somalicats to už je naše spekulace, ale právě podle mě je to podstatná informace, která pak ukáže přesný pohled na věc, proč je postoj matky takový atd. Jenže pravdu se asi nedozvíme a pak je těžké reagovat spravedlivě.

berenika39
30. srp 2014

@kimby nevadí, já to vydržím, přeberu si to. 😀

kimby
30. srp 2014

@berenika39 no já mám do mladé už také daleko 😀
tak tak, proto jsem napsala, že jde o můj vlastní názor, protože jde spíše o můj pohled a spekulaci dle toho, co jsem se tu dočetla a něco podstatného právě zase nedočetla.

tarra27
30. srp 2014

@kimby
@somalicats a další...každopádně žádná nrmální ženská neodejde bez důvodu od chlapa, když s ním má malé dítě....to nevím co by musel udělat....věšinou si myslím já :D odchází chlap a to za babou....jellikož malé dítě, on není středem vesmíru, žena nevyspalá, unavená....nová siuace atd...navíc se musí zapoojit do chodu domácnosti, výchovy, tuidíž nvá role....a ne každý ji zvládá,,,

každopádně za mě, pokud chlap opustí ženu s malým děckem, je to hajzl...má se snažit at se deje co se deje....už kvuli dceři!!!

ps udelá to jednou udelá to klidne znova...

somalicats
30. srp 2014

@kimby Přesně tak. Já nerada spekuluju a ve svých příspěvcích jsem na tohle ani narážet nechtěla, ale ten věk holčičky a ta doba, kterou je zakladatelka s otcem holčičky jsou poměrně do očí bijící.
A pokud se v takovém případě zakladatelka hned začne označovat jako "nevlastní matka", tak to už je na pováženou, to bych neskousla v případě biologické matky ani já a to jsem poměrně hodně tolerantní jedinec. Ostatně takové označení si vůči mé dceři partnerka mého ex nikdy nedovolila a pro mou dceru je ona "taťkova přítelkyně", případně ji označuje křestním jménem.

somalicats
30. srp 2014

@tarra27 Asi tak. Pokud pominu nějaké patologické ženské, které místo péče o dítě dál jedou ve svých pařbičkách apod., tak normální ženská má kolem dítěte tolik práce a běhání, že na jiného chlapa ani nemá čas. A ne každý chlap otcovství ustojí právě kvůli tomuto. A stačí, aby bylo dítko trochu "problémovější" - uplakané, dráždivé... a je vymalováno. Ostatně chlap, který odejde od rodiny a hlavně od dětí, není perspektiva, udělal to jednou, kde mám jistotu, že to neudělá znova? Obzvlášť ve chvíli, kdy v tom je jiná ženská.

luciebx
30. srp 2014

se nam zakladatelka nejak odmlcela 😕 😅

luciebx
30. srp 2014

ale vsimli ste si zeny moje ze se tu vzdy ukaze nejake tema kde je stredem pozornosti milenka nebo nova pritelkyne a hned se chova jako nevlastni matka bere na sebe nejaky ty prava atd? me by zajimalo kde se to v tech zenskych bere... jednou odvedu tatinka od rodiny a se divi ze bio matka z jeji pritomnosti neni nadsena a snad ji jeste nezve na kavu... nebo milenky ze jim manzelky ublizujou atd... mozna se pletu a zakladatelka nebyla duvodem rozpadu jejich vztahu ale pokud ano mela by zvazit svoje chovani a hlavne MYSLENI 🙄

tarra27
30. srp 2014

@luciebx taky mi přijde...

kimby
30. srp 2014

@tarra27 no napsala jsi to více otevřeně na rovinu, je to tak (myslím si totéž)

tarra27
30. srp 2014

@kimby 🙂) jaképak omáčky okolo.... .-) není to myšleno zle proti nikomu, je to můj všeobecný pohled na chlapy, kteří se tak zachovali...

luciebx
30. srp 2014

@tarra27 hmm takovou svickovou bych si dala 😀 😉

somalicats
30. srp 2014

@luciebx Mně připadá, že takové ženy si potřebují nějak ospravedlnit své jednání. Na nevěru musí být vždycky dva, takže ani ta případná milenka není tak úplně nevinná oběť záletníka. A pokud ještě u toho rozbije rodinu s dětma, tak tuplem.

luciebx
30. srp 2014

@tarra27 cau KAMOSKO 😀 😀 😵

kimby
30. srp 2014

@luciebx ano, je to tak.

@somalicats také nechci spekulovat, jen jsem to četla průběžně celé a prostě věk holčičky versus to, kdy odešel od rodiny chlap, ukazují na situaci, kdy srabácky nechal ženskou s malou holčičkou a šel za jinou babou bez závazků, protože doma brečí dítě, nevyspalá ženská, chlap maličko jde do pozadí, není chuť a čas na sex................kdo má či měl malé dítě, děti, tak ví své. Může přijít krize atd. jenže to se má řešit a ne utíkat do nového útočiště....a když už toto všechno udělá, tak alespoň pak trochu soudnosti a úctu ke své bývalé ženě a matce jeho dítěte.

luciebx
30. srp 2014

@somalicats tak tak... muze byt s tatinkem jak dlouho chce.. ale prosazuje si az moc velke prava na neco ... co by se melo tykat opravdu jen vyhradne rodicu... jsou proste veci napriklad antikoncepce az bude mala starsi.. atd ktere se fakt resi s maminkou... od toho ty maminky jsou.. a kor pokud maminka neni megera ktere je jedno co je s jejim ditkem... tak proste MAMA je MAMA

kimby
30. srp 2014

@tarra27 jasně, bez omáčky, protože to tak prostě je a chodí

somalicats
30. srp 2014

@kimby No, přesně tohle mě napadlo taky. Ale pokud to tak opravdu bylo, tak se má zakladatelka nač těšit, protože kde je řečeno, že až bude mít s ním dítě ona, že se on nezachová stejně...

lenicka07
30. srp 2014

@tarra27 No ani se jí nedivím. Možná je to prostě tím že šla spát 🙂 Možná je to tím, že od tématu se dostáváte k tomu kdo může za rozpad původního vztahu a že je určitá pravděpodobnost že to byla ona. Ať to bylo jak to bylo, tak to sem nepatří. S jedinou výjimkou, jak už tu taky padlo: pokud zakladatelka má na rozpadu toho vztahu nějaký podíl, tak je fakt, že ta účast na prvním školním dni by byla asi nevhodná.

tarra27
30. srp 2014

@somalicats přesně...já beru chlap, dlouhodobé problémy...žena vyhoudá, tak po dlouhé dobe teda konec...ale pokud mají malé decko...i kdyby na čas oodešel a to si myslím v krajní nouzi, tak hned si nekoho hledat????no kde to jsme....když obětuje své dítě pro svoje pohodlí a pro pár neshodů...njn, ale chlapi přemýšlí tím co mají dole, pak to takhle dopadá....

luciebx
30. srp 2014

tak tak...
@lenicka07 souhlasim... jj odbocujem od tematu sice.. ale jen tak spekulujeme.. kdyz ona se nam nevyjadrila.. takze spis jen tak klabosime.. pac je vecer.. vikend.. vsak vis jak

tarra27
30. srp 2014

holky, jdu spát.....dobrou noc 🙂)))

somalicats
30. srp 2014

@lenicka07 Ona zakladatelka je ve svých příspěvcích místy tajemná jak hrad v Karpatech. Takže musela počítat s tím, že se diskuse může stočit i tam, kde jí to tolik příjemné nebude. Navíc ten důvod rozpadu manželství s tím primárním problémem, tedy zda jít či nejít na 1.9. s malou do školy, dost úzce souvisí - pokud ona rozbila rodinu, tak je přinejmenším hodně odrzlé cpát se mezi rodiče. Pokud na tom podíl nemá, tak je to zase jen na domluvě biologických rodičů.

luciebx
30. srp 2014

ja taky valim... vinko doslo.. takze vypnu hudbu a hura spinkat.. brouuuuuuuuuuu

somalicats
30. srp 2014

Dobrou všem 🙂

lenicka07
30. srp 2014

@somalicats Však to jsem taky napsala 🙂 Ale tak, že prostě toto si myslím, ale do jejich vztahu vůbec nevidím a spekulace nejsou moc namístě. A myslím že ani ona příčiny nemusí prozrazovat. Ať si to přebere sama podle situace která se stala ve skutečnosti.

takarazestinusakur
31. srp 2014

@somalicats To není pravda, malé děti takto neuvažují...aby nikomu neublížily 😀 (s dětmi pracuji přes 10 let to, co popisujete jsem nezaznamenala) malé děti formulují čistě své myšlenky, bez ohledu na potřeby druhých, protože jsou egocentrické a fungují na bázi "já chci"...tzn. dochází často k vtipným situacím, kdy dítě svojí přímočarostí někoho zahanbí, např. vidí mladou holku, co má pneumatiku kolem břicha a zeptá se jí, kdy se miminko narodí....Ale tím, že jsou malé a naivní jsou snáze manipulovatelné z jakékoli strany a to je přesně to, co jsem psala o "nadřazování vlastního ega" zájmům a přáním svého dítěte a ano pak přichází to vaše " snaha si to nerozházet, neublížit" AŽ POTÉ co matka nebo přítelkyně začnou vyvíjet nátlak na dítě...

Ano dítě si může připadat, že nepatří nikam, zvlášť pokud si ex partneři s novými partnery o děti přetahují, nerespektují se a nepracují jako tým a házejí si klacky pod nohy...

Jinak si protiřečíte: "bych spíš volila možnost řešit ty zásadnější milníky v životě dítka v tom "užším" kruhu - tedy jen biologičtí rodiče. Tomu dítku tak alespoň budou pravidelně dávat najevo, že se s ním "počítá" na obou stranách, že patří oběma rodičům a že ho oba mají rádi. Bez ohledu na to, s kým zrovna to dítě žije."

K tomu aby dítě cítilo, že se s ním počítá na obou stranách, je třeba aby se důležité věci v životě dítěte sdílely a podíleli se na nich všichni členové rodiny bez ohledu na to, zda jsou ex nebo noví...(Protože pokud budeme odstřihávat nové partnery, dostaneme situaci: " Ona mě nemá ráda, vůbec se o mě nezajímá, atd. a z frustrace, pak pramení rozhovory typu: "zalez, ty nejsi moje máma" apod...) důležité věci se dají buď slavit na dvakrát (Vánoce, narozeniny) a ty které se nedají dělat nadvakrát, tak holt půjdou všichni...v ideálním případě...

Teď píšu obecně a pomíjím Vaše spekulace, btw mě by nenapadlo o takových věcech vůbec začít spekulovat... ale kdybyste měla náhodou pravdu, pak by byla situace trošku jiná, bylo by pochopitelné, že matka "rozbíječku" rodiny tam nechce a na místě zakladatelky bych asi nebyla tak akční, protože holčičku vidí jednou za čas a veškerá péče je na matce holčičky....v případě střídavé péče by to zase bylo jinak...

espada
31. srp 2014

@takarazestinusakur Tak já teda nevím, ale nesouhlasím s tebou. V tomto věku děti sakra přemýšlejí a dělají i věci, aby někomu neublížily. Ta přímočarost o které píšeš, ta je v nižším věku. S dětmi sice nepracuji, ale mám jich kolem sebe v rodině spoustu a vím, jak se chovají. A taky myslím, že nejde o nadřazování ega. Nemůžeme přece dělat jen to, co děti zrovna napadne, protože třeba včera dostaly od přítelkyně tatínka novou aktovku. Nedávno mi moje osmiletá neteř řekla, že je radši u nás doma než u sebe doma, protože jí maminka nutí uklízet si pokoj a že u mě na návštěvě to dělat nemusí. Taková blbost. Za dva dny už tesknila po domově.

Do Prčic matka je matka a pokud je normální a něco si nepřeje, zakladatelka to prostě nemá dělat. Myslím, že má možnost najít jiný způsob, jak ten den s malou oslavit.

takarazestinusakur
31. srp 2014

@espada 8 let a 6 let je dost rozdíl 🙂

Strana