Manžel chce, abych šla do práce
Ahoj,ráda bych znala váš názor.S manželem máme 2 děti-4 a 12 let.Minulý rok začala mladší dcerka chodit do školky.Já jsem začala chodit do práce k naší společné známé.Byla to práce kde jsem díky známosti mmohla zůstat doma když jsem potřebovala,resp.Když dcera byla nemocná. Práce mě ale nebavila,chodila jsem do ní i z ní dost otravena a to se projevovalo i doma.O prázdninách jsme se s manželem dohodli,ze nemá smysl v tomto pokračovat.Zůstala jsem tedy doma,mladší dcera he každý měsíc nemocná,je na mě extrémně vázána,skolku nesnáší,ztěží tam pretrpi ty 4 hodiny dopoledne.Já za ty 4 hodiny co jsem dopoledne doma stihnu akorát tak uklidit,uvařit,zacvičit si a hodinu se učím jazyky.Kompletní obstarání domacnosti a děti je na mně.Manžel odjíždí do práce v 6 ráno a vrací se v 7 večer,hlídání nemáme.Nějak jsem automaticky počítala s tím,ze zůstanu doma,S platem manžela v pohodě vvyjdeme,máme ještě příjmy z pronájmu,takže něco i ušetříme.Já rozhodně nechodím po obchodech a neutracim peníze vydělané manželem za svoje rozmary.Dopoledne jsem ráda,ze mám alespoň nějaký čas pro sebe a odpoledne plně venuju dětem.Manžel včera přišel s tím,ze chce abych šla do práce,on s tím tedy spíš počítal tak nějak automaticky stejně jako já počítala s tím,že budu doma.Prý proto abych měla nějaké pracovní návyky a v budoucnu důchod.Já ho na jednu stranu chápu,na druhou se obávám,ze na tom bude nejvíc bita dcerka,která bbude muset do školky i když ji nebude úplně dobře,teď jsem si ji mohla nechat doma když třeba jen kaslala a měla rýmu nebo ji bude hlídat cizí osoba,kterou budu muset zaplatit když budu v práci.
@lenka5731 Nestačí jen chtít, je potřeba pro to něco udělat 🙂.
Není ZŮSTAT DOMA jako ZŮSTAT DOMA 😀
To jen pro odlehčení od jedné, co je doma, ale rozhodně ne na dovolené ani ne jen jako matka, kuchařka, uklízečka a taxikář 😀
@katerinap1978 nerozumím ...
@lenka5731 Jakože zařídit se tak, aby se dalo i z domova nějakou kačku přivydělat, nebo něco smysluplného (pokud korunky nejsou potřeba) dělat třeba pro nějakou nadaci, spolek atd. Prostě cítit se potřebná, ukázat muži a především sama sobě, že to jde, a přitom být časově flexibilní 🙂.
@katerinap1978 aha, nepochopila jsem, co jsi chtěla tou první zprávou říct. Teď už chápu, nicméně tenhle názor nesdílím.
@lenka5731 To nevadí, každý máme svou cestu 🙂. Mě se podařilo právě během MD a RD přes občasný příjemný přivýdělek postavit zcela na vlastní nohy. Pro někoho, kdo má podobný přístup k životu, to může být nakopnutí, povzbuzení. Sezením doma si žena sebevědomí nezvedne 🙂.
@katerinap1978 jasně, ostatně jsem to nemyslela jsem to úvod pro nějakou polemiku nebo debatu. Nemyslím, že by bylo o čem debatovat (resp. dojít k nějakému závěru). 🙂 Jen jsem nejdřív nepochopila obsah tvého sdělení. 🙂
Ja jsem byla s detmi 15 let doma. Nejstastnejsi roky meho zivota. On kazdy za kazdou cenu karieru delat nechce a taky jsou mista a je jich vetsina,kde se ani kariera nedela. Nejvetsi a nejdulezitejsi prace se dela vetsinou doma -dobre vychovat deti je narocny dzob.
ahoj, bohužel v posledních letech se rozšířil názor, že těhotenství je asi strašlivá nemoc a spousta žen, kterým nic není zůstává na neschopence a ještě se diví, že na ně někdo pošle kontrolu. A pak je tu mnoho žen, co po RD nenastupují do práce a jsou " v domácnosti". Upřímně nevím, co žena v domácnosti dělá, protože chodím normálně do práce, stíhám uklízet, prát, vařit, máme zahrádku a stíhá to takhle statisíce jiných žen. A pro mě představa, že zůstanu viset manželovi na krku je nepřijatelná ( dokud je žena na MD je to povinnost muže), ale u 4, 12 a xxx letých dětí fakt nechápu, co doma děláte celé dny. Pokud je dcera často nemocná, jsou od toho paragrafy, náhradní volno, dovolená a nebo možnost prostě nastoupit na zkrácený úvazek ( a všude jde něco najít - i na vesnici, třeba mimo obor, když je prioritou rodina) a nebo začít podnikat v tom v čem jsem dobrá. Najednou zjistíte, kolik toho za den stihnete bez toho, že máte jazyk až u kolen. A pro mě opravdu velký argument, proč jít do práce je to, že teď tu manžel je, ale na x let tu být nemusí, může se mu něco stát, může onemocnět, přijít o práci, najít si milenku a rozvést se - bohužel to nejsou až tak vzácné varianty. A najednou vám nezbyde nic jiného, než do té práce jít, ovšem žena, které je např. 40 a je x let v domácnosti je o mnoho méně atraktivní než matka s menším dítětem. Pokud je zakladatelka účetní, tak to je zrovna práce, která jde při nemoci dítěte dělat z domova. A další věc je, že se malá taky naučí být v kolektivu, teď jí ustupujete, že tam nechce být, atd... a až bude školák, tak taky pískne a nebude muset do školy? Chápu manžela, že chce, abyste šla do práce. Je to důležité i pro manželství - nová témata, noví lidé atd...hodně zdaru při rozhodování 😉
Penize vydela, doma nepomaha. Vikendy si uzije. Jo, jasneho, ze ma pani pochybnosti, jak by to bylo s dcerkou, kdyz onemocni. Velour RD jsem byla na volne noze, nyni mam 75% uvazek a manzel venci psa, kdyz tedy neni na sluzebce. Tchyne je v zahranici a moje mama jeste pracuje. Takze... Pani se nedivim. Za ten rok se muze imunita srovnat a bude dobre...

Ahoj, naprosto te chapu a uprimne, kdybych ja mela moznost doma takhle zustat, zustala bych. Dcera je taky casto marod, a ty cavyky kolem vyrizovani, kdo se o ni postara, jak oznamit v praci ze s ni potrebuju byt doma atd., jsou neprijemny. Kdybych mohla, zustala bych doma do doby, nez pujde do skoly, nebo po 1.roce skoly, az si vse sedne. Jenze ja nemuzu. Pokud ty financne muzes, a citis, ze to tak delat chces, nemen to. Do prace muzes v klidu i pozdeji, na nejake pracovni "navyky" bych se v tuhle chvili vyprdla, pak muzes pracovat az do duchodu.