icon

Manžel, který ztrácí zájem o rodinu

misicka_2
6. srp 2018

Ahoj, potřebovala bych poradit, nebo se spíš jen vypovídat.
Jsem s manželem 5 let, z toho jsme manželé rok. Máme syna 3 roky a čekáme druhé. Do svatby jsem ho nějak dohnala asi já,on by mě o ruku nikdy nepožádal, protože prý neví jak se co má dělat.
Občas mě něčím vytočil a když jsem mu cokoliv řekla, tak se hned naštval, že to poslouchá furt dokola, že už ho to nebaví. To by byl schopný i od nás odejít. Tak jsem se vždycky skoro rok držela a raději nic nekomentovala. Manžel má práci, že pracuje na stavbách, takže doma je jen občas. Raději přespává u lidí, kde dělá, než aby přijel domů, kam to má cca 30 km. Když jsem mu naposledy řekla, že by s námi mohl trávit víc času, tak prý až po akci a tak jsem se zeptala, jestli to bude u všech akcí, tak mi napsal, že takové nesmysli nebude poslouchat a nepřijede, tak taky nepřijel a jel raději k mamince.
Také mi furt říká, jak je náš syn rozmazlenej, tak jsem se zmínila, že může ho taky vychovávat, tak mi sdělil, že pokud ho nezvládám, že jsem si ho neměla pořizovat. Se synem mi nikdy nepomáhal, a pokud ho měl někdy chvíli pohlídat, než jsem něco obstarala na zahradě, tak jedině u počítače.
Už 4 roky opravuje byt u své mámy, že tam budem bydlet, se 2 dětmi se mi tam už nechce, tak jsme se domluvili, že u mých rodičů na vesnici to bude lepší, tak ještě do porodu upravujeme ložnici zde. Jakmile rodiče odjedou na dovolenou, tak veškerá práce na zahradě a se zvířaty je na mě, on se stará jen o přestavbu a mě řekne, že se nemám honit, že mám na to celý den, a to do porodu mám už jen 1,5 měsíce.
Práci měnit nechce, aby byl víc s námi doma, raději jezdí třeba do Prahy pracovat k sestře, takže jsme furt sami. Je starší, už přes 40 a nevím, jestli se to někdy zlepší. Neustále spoléhá, že mi rodiče budou pomáhat a hlídat. Prý potřebuje mít občas svůj klid, ale spíš ho potřebuje furt a my jsme mu na obtíž. Tak dokud bude dělat na ložnici, tak budu muset být potichu, jinak by byl schopný mi to nechat rozdělaný a odjet pryč. S penězi to je taky blbý, půl roku jsem nedostala nic, protože dělal na bytě u mámy a neměl čas chodit do práce a teď dostávám tak jednou za 2 měsíce a to ještě ze svého platím nábytek a benzín a vše kolem. Pokud mu řeknu, že už nemám, tak prý nemám utrácet. Když se zmíním o tom, že jsem platila nábytek, tak to je prý koloběh, že někdy peníze jsou a někdy nejsou.
Už si moc nevím rady, budem mít 2 děti a nevím jestli to všechno zvládnu. S pomocí mých rodičů to bude asi lepší než kdybych byla sama.
Omlouvám se za sloh, ale potřebovala jsem se vypovídat.

Strana
z5
fire85
9. bře 2022

@veronicka89 prosím přečti si to ještě jednou ty a predstav si že bys byla na místě zakladatelky a někdo ti tohle poradil.... je to směšný... chlap nemá sebemenší zájem o rodinu a ty ji napišeš že mají být víc spolu.uplne mimo.vsak chlap ani neplní co slíbil...nedává peníze, nestará se o děti atd.myslim že ty jsi ten typ co chlapy brání při úplně všem a musí se kolem nich chodit po špičkách co?

veronicka89
9. bře 2022

@fire85 ja tu prispela asi 6 prislevkama ...
To co jsem napsala jsou fakty

On nechce byt doma nic neplati absolutne nefungujou jako rodina

Ona nema moznost ani ho do te rodiny zapojit ...
Nema zajem o dite o ni apod

Chlap kdyz je doma nejspis zaziva jen vycitky a nadavky ze strany manzelky a otravuje ho jeho syn ktereho v podstate ani nezna ...

Oba se za necim porad honi a nic z toho ...

Musi si ujasnit kdy a kde uz budou bydlet
Kolikm maji penez a co si muzou dovolit a trochu se zamyslet nad normalnim travenim casu jako rodina

Tot vse zhrnute

Ja kdybych byla uřiceny chlap.co cidi doma strhanou protivnou manzelku s urvanym deckem tak tam taky nechodim...

Jenomze ten blbec nevidi ze si to zavinil sam...
Takze se musi zacit od zacatku

Ptz oni ona muzou byt fajn ...ale jsou v nejakem krečkovem kolecku ze ktereho jak je vidno ani jeden nevi jak ven...

Takze by meli ujasnit veci a rak nejak jet odznova ...
A ano i s vyletama a se vsim co k prijembemu rodinnemu zivotu patri...

Coz teda bude u nich sakra tezke...

fire85
9. bře 2022

@veronicka89 no to bude těžké, ale myslim ze to už vyřešili, už je to 3 roky staré. Na jednu stranu i já vidím chybu v té ženské že s chlapem zila před tím a neřešila jak to bude s dětmi. A chlap byl asi furt stejnej a ona to třeba nechtěla vidět. Ale myslím že s ním má velkou trpělivost já bych to takhle dlouho nedala, už kvůli dětem.

misicka_2
autor
16. bře 2022

Ahoj všichni, děkuji za příspěvky. Už to vyřešený je, už skoro2 roky jsem rozvedená a můžu říct, že šťastně. Když chlap nemá zájem o rodinu a nechce udělat nic aby si ji udržel, tak to nemá cenu protahovat, ani kvůli dětem. Nyní rok po rozvodu ho děti nelákají, nikdy si je k sobě nevzal, jen jezdí 1/měsíc na 2 hodiny ke mě. Už se mi to moc nelíbí, že jen přijede, pohraje si a tradá.. Je to vůči dětem smutný, ale za celý měsíc se neozve, aby se o ně nějak zajímal. Je to složité, jsem na děti sama, teda rodiče mi pomáhají, ale jsem ráda, že s ním nemusím být a dál se stresovat jeho chováním. Jen se zase přeme, že ani dětem nepřispěje na kroužky, ale to se taky asi nikdy nezmění. Člověk se s tím musí smířit a podle toho se zařídit.

Strana
z5