Manžel mě podvedl. Jak dál postupovat ve vztahu?
Zdravím, je mi hrozně potřebuji se vypsat a přečíst si nějaké zkušenosti.
S manželem jsme spolu 13 let jsme spolu od střední školy prožili jsme strašně moc po 8 letech jsme měli první dceru ktere je teď 5 let před rokem svatba a další miminko . Ackoliv jsme se hádali a nas vztah nebyl vždy úplně ideální cítila jsem že se opravdu milujeme a nemůžeme bez sebe být. Nyní manžel má půl roku novou práci kde se pořádají firemní večírky atd. Vždycky se snažil z toho nějak vymluvit aby mohl byt s námi ale pak uz to nešlo nejak sme se začali odcizivat a manžel měl furt divné povídání o tom co by bylo kdybychomse rozešli no 14 dni na tom sem zjistil a že na jedné té akci mě podvedl s kolegyní když jsem to zjistila .alem jsem se slozila mamzel mi rekl ze k ni neco citi ale ze chce byt s nami a ze to hned ukonci pry spolu nekolikrat spali a je mu sni dobře ale zaroven nechce přijít o rodinu a ze chce vše napravit tak jsem mu odpustila a ted 14 dní bylo opravdu krásných hladil me milovali jsme se kazdou noc i nekolikrat psal mi krasne smsky proste sem uverila tomu ze ho to fakt ponaucilo a ze si uvedomil co ma doma tak jak mi rikal jenze pak jsem zjistila že cca 2 nebo 3 dny po tom co to s i ukoncil se sni opet setkal a od te doby s i opet udrzoval kontakt i fyzicky je mi hrozne po druhé mam totalne zlomene srdce nemuzu se ani nadechnout rekl mi na to ze nwvi proc to udelal ze na neho nalehala a on proste neodolal ale ze mel v lanu to proste ukoncit ale ze vzdycky s kdyz se sesli ze to ukonci tak se to zvrtlo jinak pry miluje me rika mi ze jsem jeho zivotni laska a ze be zeme nemuze zit je na nem videt ze je .u to lito ze je mu hrozne ze sebe slibil mi ze uz opravdu nikdy ale to rikal i predtim kdyz sem to zjistila a i presto ze to bylo doma teh 14 dni tak krasne stejne za ni sel nevim co mam delat jestli mu mam verit nechci byt s clovekem ktery miluje nekoho jiného a je semnou treba jen kvuli detem klekl si predemnou a slibil ze uz je opravdu konec nevím vubec co mam dělat bojim se ze .i zase ublíží pomyšlení na to že to nedokazal ovladnout a byl sni opět me totalne zabila asi ji miluje jinak by to neudelal
On se prave priznal ze to nebylo jen tak ze proste mu bylo dobre sni a neco nejspis i citil nebo si to myslel v tu chvily protoze ona rikala presne to co chtel slyset byla na neho hodná a ze to nebylo.tak lehky to s ni ukoncit jak si myslel ze proste byl totalne poblaznenej a ze ted kdyz to vidi zpetne tak toho lituje ale nemuze to vratit tak se prej snazi mi to nejak proste vynahradit ale ze sam proste nevi jak a ze stoprocentne vi ze uz nikoho jinyho uz nikdy nechce ze ho to ponaucilo az az a ze vi stoprocentne ze jsem to ja skym chce byt a vzdycky to tak bylo ze tohle byl proste nejakej skrat a ze mi to dokaze ze vi ze mu nebudu verit nebo ze ho nebudu uz tak milovat ale ze mu mam dat sanci aby mi to dokazal tak zatim proste funguje a snazi se travit co nejvic casu s nami ale je jasne ze ja nejsem uplne naivni a čekám to z kazdy strany znovu
@zanett do cervna musi dodrzet smlouvu uz je to daný ale rikal že je to pro muj klid ze me nechce stresovat on pry vi na 100 procent ze uz ho nijak neovlivni ani kdyz ji uvidi ani kdyz na něho bude něco zkoušet pry uplne vystrizlivel a naopak ted nechape sam jak mohl ze ted proste nejak nevidi to co ho kni tahlo ze pry byl poblaznenej spis do toho pocitu ze je na na
Neho nekdo milej nekdo ho obdivuje a ze je proste chtenej nez do ni jako do osoby ze to jakoby dlouho nezazil doma o deme ze mel pocit ze sem snim jen kvuli detem a ze si myslel ze treba ona ho ma fakt rada jenze mu prej pak zacali vadit urcity veci a prej si zacal vymyslet aby se sni nemusel setkat a v tu chvily si rekl prej proc to delam kdyz vlastne nechci jenze v tu chvily uz ja to vedela a on dostal tu druhou ranu kdy ja sem sebrala deti a odesla a prej v tu chvily mu to doslo vsechno co se vlastne stalo a co udelal
@mimimi2 Tys psala, ze je vam 29 a ze jste spolu od 16 let, ze? Takze ani jeden z vas nemel zadne jine partnery (nepocitam-li tuhle bokovku tveho manzela). V takove situaci je od nej ale velmi kratkozrake ti slibovat, ze uz to nikdy neudela...protoze jeste vas ceka;
1) nastup krize stredniho veku - tak kolem 40.let veku
2) tvoje menopausa + jeho andropausa - tak kolem 50. let veku
3) odchod deti z domova - to vam taky bude mezi 40 - 50 lety
4) fyziologicke starnuti a s tim spojene zmeny vzhledu (bohuzel k horsimu)
5) atd.
Tohle vsechno a dalsi jsou vyzvy, ktere spousta lidi resi neverou, protoze maji pocit, ze jim manzel/ka uz nerozumi, nebo si chteji neco dokazat a 'naposled' si uzit (typicke pro krizi stredniho veku) atd. Tak jak ti ted, ve svych mladych, svezich 29 letech muze slibovat, ze on uz NIKDY? A jak mu ty, tez ve svych mladych a svezich 29 letech, na tohle skocis? Vzdyt vy jste vlastne zadne zivotni vyzvy spolu jeste nezazili. Nepocitam-li tu self-induced zkusenost s milenkou. Az nastoupi starnuti, balancovani nad prozitym zivotem, ubytek hormonu a jine 'chutovky', pak teprve se pozna, jaky je kdo charakter. Ve 29 letech jste mladatka, vsechno v zivote jde jeste samo a lehce....takze ani jeden nemuzete vedet, co jednou bude. Ja bych ty jeho velkohube sliby o tom, ze 'on nikdy' nebrala vazne.
@mimimi2 K te kolegyni tveho manzela - ono je to celkem jedno, co udela s TOUHLE zenskou. Zasadni je, co by udelal s kazdou jinou. Je mu 29. Takovych zenskych, ktery se mu za zivot jeste nabidnou, takovych muze byt jeste dost. Jak to ustoji? Taky je razne odmitne, nebo jim neodola, jenom si da pozor, abys na to neprisla? To je ta zasadni otazka. Jen ty vis, co od nej muzes do budoucna cekat.
@zanett jasne ze nikdo nikdy nemuze rict nikdy sama ted rikam ja bych to neudelala ale člověk prostě neví koho potká já jen doufám že nebudu litovat a že to myslí vážně že to byla fakt chyba a klopitnuti ze ktereho se 🙄 urcite jsou i nejake pripady kdy to dopadlo dobre teda aspon doufam
@mimimi2 A proto rikam, ze JA bych s chlapem, od ktereho nevim, co cekat, nebyla. Nemam to proste zapotrebi. Tenhle adrenalin milerada prenecham jinym. Jednou mi to stacilo s tim volem, se kterym jsem to pred 8 lety zazila a nikdy vic. Na to se mam uz moc rada, za tohle zadny chlap nestoji, absolutne zadny.
@mimimi2 No jasne, nemas to lehky. I chlap, kterej (zatim) nepodvedl, to muze udelat poprve. Problem je, ze narozdil od takovyho chlapa ma tvuj manzel obrovskou nevyhodu - on to totiz uz udelal, opakovane. Takze ten jeho moralni vroubek je daleko hlubsi, nez u chlapa, ktery (zatim) nic takovyho neudelal.
@mimimi2 Nenech si navalit od někoho černé klíny do hlavy 😉 Jen čas ukáže, jak vážně to myslí či nemyslí. Já myslim, že ses vydala tou správnou cestou a třeba tohle všechno z vás udělá zase pár 🍀 Ono to pálení mostů a vykřikování jak Já bych nikdy... to se hrozně snadno radí. Nikdo z nás nemůže říct, co bude, ale třeba to je nový začátek, uvědomil si, co se mohlo stát a chytil se za nos 🤷
@mourovatakocka souhlasim, ale vypoved v praci by byla za me nevyhnutelnost a dukaz misto slibu
@belmonka Taky jsem to myslím někdy před časem psala. Na druhou stranu, pokud je třeba něco dodělat, asi bych to zkusila chápat. Těžká situace 😔
@mimimi2 jak to udělá jednou udělá to zas..nikdy bych neodpustila i kdybych ho milovala sebevíc a měla sním děti.. já bych měla k němu odpor a nemohla bych s ním pak spát nebo mu dát pusu.. nevím no v tomhle jsem asi jiná.. Vám patří velký obdiv, že jste odpustila i když to nebylo jen jednou 😏
@mimimi2 Někdo jedná bohužel dřív, než přemýšlí. Taky jsem třeba měla příležitosti k nevěře, ale nejdřív jsem vzala rozum do hrsti: mám opravdu tak špatný vztah, byl by mi schopný partner nevěru odpustit, je ten druhý opravdu tak úžasný, budou aférkou trpět děti, je možné, že sex s tím jiným bude nakonec stát za starou belu? Dřív jsem byla hodně radikální, co se týče nevěry. Ale s postupem času mi dochází, že příležitost k nevěře dostane naprostá většina lidí, kteří chodí mezi lidi a nejsou úplně blbí a odpudiví. Záleží ti na partnerovi, cítíš k němu aspoň trochu lásky, rozumíte si ještě aspoň trochu? Je mezi vámi něco, co ještě stojí za záchranu? Asi bych si nemalovala budoucnost růžově, že vše bude bez obláčků šťastně až do smrti. Ale třeba tě partner překvapí. Každopádně důvěra se vrací dost blbě no. S tím musí každý nevěrník dopředu počítat.
Ja nechapu, jak nekdo muze mit zaludek v diskuzich nekoho perovat o tom, jaky je naivni a jak si nechava sˇˇˇˇ na hlavu, kdyz odpusti neveru. Za me je kazdy clovek, ktery neveru dokaze ustat mnohem silnejsi nez ten, co "okamzite bali kufry"
Je zkratka neco jineho byt ve vztahu 3 roky a 13 let jako zakladatelka, lidi nejsou neomylni, nevera byla a bude... Jsou ve vztahu ale i dulezitejsi hodnoty nez bezbreha fyzicka vernost. Jestli si ti dva reknou, ze si dokazi odpustit, jestli je porad poji spolecna laska tak neni duvodu kvuli zaletu vsechno borit. Mam pocit, ze nektere zenske kvuli nevere odchazi spis z duvodu tlaku "prece ze sebe nenechas delat blbou" a pocitu, ze se to nesmi nikdy tolerovat nez kvuli tomu, ze by se pres to opravu nedokazali prenest
Zakladatelce drzim pesti, at to dopadne k jeji spokojenosti.
No cpe mi ze naopak ted mu muzu verit ze driv to bylo takovy ze ho to i sem tam lakalo skusit jaky to je jinde nikdy jinou nemel ale vzdycky proste tu zabranu mel a ze nevi co se najednou zmenilo ale ze to nebylo o sexu ani tak ale spis o teh slovech hezkych smskach a pocitu ze ho ma nekdo rad a ze po nem nekdo touzi protoze doma to nebylo hrozne dlouho prej mu prislo ze uz sem snim fakt jen kvuli detem a v podstate si prej i myslel ze me to nijak nevezme ze uz mi na tom.davno nezalezi a v tu dobu co sem na to prisla tak prej byl uplne jinde prej byl hodne zmatenej ukoncil to nechtel v tom pokracovat a kdyby se ona neozvala jako prvni tak v tom ani nepokracuje ale tim ze byl proste poblaznenej tim hezkym od ni tak si prej vubec nevedel na jedny strane ja rodinu vedel proste ze me miluje vedel ze chce byt s nami vedel ze sni je to jen proste nejakej klam aby mel.kam utect ze nic z toho nemysli vazne ale sam mi nedokaze rict proc ze ted sam nevi proc ale ze mu to vsechno otevrelo hrozne moc oci a ze vi co chce co ho dela stastnym skym chce byt a o co uz za zadnou cenu nechce prijit ze on touhle hnusnou zkusenosti to ma srovnany a prej uz nikdy nedopusti to aby se to stalo a furt ze me miluje hrozne moc a deti a jak by to vsechno vratil kdyby mohl a ze si i ubedomil jak kolikrat byl na me protivnej a ze chce udelat vsechno abych byla stasta abych mu odpustila prej si nepreje nic jinyho nez abych za nim prisla a rekla jo pojd jdeme dal mam te rada... protoze ja si davam odstup jak tady pisete neni to ze bych mela uplne odpor ale spis pracujou myslenky jako takhle trzel treba ji atd... ja to sama jeste nemam srovnane a rekla jsem mu to ze nevim ze proste zkusime kvuli detem kdyz on na ne nemyslel tak ja se cuknu a zkusim to kvuli nim ale nerekla jsem mu ze sem mu odpustila nebo jak to bude on mi na to rekl ze se bude snazit jak muze a ze je to na me ted cely jinak s tou praci on je projektovej manazer a musi dodrzet nejake smlouvy jinak by cele nase uspory padly na pokuty takze tohle neni uplne tak lehky jen tak prestoupit ale zatim dodrzuje ten minimalni kontakt sni kvuli predani nejnutnejsich info v podstate posledni zprava sni byla ta ze by bylo na miste aby mu opet vykala aby resila pouze pracovni veci a at mu ani nepise jak se ma ze o to nestoji ..na to mu ona napsala tak si bud s tou svoji uzasnou zenuskou ..a od ty doby uz pise jen na spolecny pracovni chat a vyka ale on rikal ze par manevru z jeji strany tam furt je ale ze si muzu byt jista ze ani nahodou a ze by sni nebyl ani kdybych ho opustila
@mimimi2 Tak je smutné, že místo komunikace s tebou šel manžel do nevěry. Je jasné, že přes nevěru se nedá přenést za pár dnů - leda by ti byl dotyčný úplně šumák. Do budoucna je to možná nějaký signál o tom, že partner potřebuje víc něhy a pozornosti, aby se cítil víc milovaný. Pokud teda tuhle situaci nakonec ustojíte.
@tereza0111 tak ona mu poprve hned odpustila a dokonce s nim skocila do postele, takze mel asi mladej pan pocit, ze se vlastne nic nestalo a za 14 dni ji podvedl znovu. Tady vidis, jak nekteri chlapi 'ocenuji' to, ze jim manzelka odpustila - oslavi to sexem s milenkou. Kdyby mu zakladatelka dala nuz na krk uz poprve, asi by ji podruhe nepodvedl. Chlapec zacal zpytovat svedomi az ted, kdyz mu tece do bot.
A to, ze ty si myslis, ze ve vztahu jsou dulezitejsi hodnoty nez fyzicka vernost - to je tvuj nazor a praktikuj si ho ve svem vztahu. Spousta lidi ma nazor jiny a neverny vztah nechce. Zakladatelko, ty si musis vybrat, jaky typ zeny jses; zda jsi jako treba @tereza0111 nebo @mourovatakocka, ktere maji latku nasazenou dost nizko a neveru (i opakovanou) by zrejme odpustily, nebo mas latku nastavenou vys - treba ja ji mam po nevere meho byvaleho nastavenou velmi vysoko a nic, ABSOLUTNE NIC, ani spolecne deti, ani spolecny majetek, by mi nestalo za to udrzovat vztah s nekym, kdo me tak citelne zranil, pro me byla nevera opravdu to nejhorsi, co se mi ve vztahu stalo, bolelo to vic, nez cokoliv jineho, co jsem kdy zazila a dostala jsem se pres to teprve s pomoci terapeuta. Tohle opravdu nemam uz nikdy znovu zapotrebi, ZADNEJ, opravdu zadnej, chlap mi za tohle nestoji, uz bych zadnymu nedovolila, aby me znovu takhle zranil a ponizil.....ale ja se o sebe umim postarat (financne) a nelpim na statusu manzelky, jako spousta jinych zen, ktere radeji zkousnou neveru, nez aby byly samy. Ty, zakladatelko, si musis rozmyslet, do ktere skupiny zen patris.
@adelisss no v jednom nasem rozhovoru sme se o tom bavili ze sice vypada jako drsnak ale ze potrebuje pohlazeni a tak a kort kdyz je toho na neho moc a vlastne si to psal i s tim kamaradem neco na ten spusob proc ho takhle nemam rada ja ze uz ho proste vubec nemam rada a ted prave rikal ze je to i dalsi vec co si on uvedomil ze mi musi taky vic davat lasky vic si povidat a rikat co nas trapi nebrat vsechno jako samozdrejmost on mi rekl ze si je jistej ze kdyby to u nas bylo v poradku ze to nikdy neudela ze mel hodne moznosti a nikdy to neudelal ale prej tenhle pul rok co sme doma meli fakt kriz tak i sam kolikrat myslel ze to je konec jeste driv nez prisla ona a ze je to fakt hrozne hnusny ale ze chvilkama ma pocit ze se to asi stalo aby sme se oba probrali a zacli si sebe vic vazit protoze nikdy nevis kdy to skonci nebo ze on to takhle aspon ma a jako muzu rict ze nemam pocit ze by to byly jen uplne kecy a manipulace on z toho v podstate nic nemá kdyby chtel luskne a muze být sní v podstate by mohl být úplně v klidu protože dcera by šla sníma mel by po starostech takže by o nic nepřišel on je člověk s dost velkým egem proto mě i prekvapuje co všechno teď snese hlavně když to na mě přijde no on přesto se rozhodl byt v tyhle situaci a bojovat vybral si tu složitější cestu tak snad je alespoň pravda to že mě ma rád...
@adelisss právě vratit to nejde on mi říká kdyby mohl tak to vrátí hned jenže to prostě nejde jediný co může udělat je to že si z toho vezme ponaučení a bude se snažit abych byla stastna a abych ho treba jednou zase prijala se vším všudy a dokazat mi že to byla opravdu chyba a že chce být s námi. Já ted v tuhle chvily jsem hrozně zraněná a emoce furt pracují takže nedokážu sama říct co citim k němu a jestli mi na něm záleží mám spíš v hlavě zkusit to kvuli rodině říkám si že třeba fakt říká pravdu a bude to jednou zas hezký a nechce se mi prave uplne rozdelovat rodinu kvuli nějakýmu skratu kort když vím jakej byl před tím vím jak ma hezkej vztah s dětma jak se na něho holky těší ve všech ostatních směrech se na něho můžu spolehnout to vím takže asi pro to držím zuby nehty a říkám si že má cenu to sním ještě nějak naposled zvládnout a bud to vyjde nebo mi to dá lekci do konce života
Vše už bylo asi řečeno. Já patřím do týmu “nevěru bych neodpustila”, pokud ano, tak určitě ne takhle opakovanou. Každopádně mě v tvých posledních příspěvcích zaujalo, že se obhajuje tím, že od tebe necítil lásku apod., jako by to nenápadně házel na tebe. Na to pozor. Není to první případ, kdy se žena věnovala dětem, chlap ji nezajímal a vztah na tom ztroskotal, ale to podle mě rozhodně není důvod k fyzické nevěře a žádná omluva. Jen aby ses nedostala do situace, že si budeš vyčítat, že to vlastně byla tvoje chyba.
@veru181 Každý nese za nevěru odpovědnost sám. Nicméně štěstí přeje připraveným. Pokud člověk ví, že s narozením dětí v mnoha párech přichází krize, kdy muž si připadá zanedbávaný. Tak možná je fajn se snažit s tím něco dělat, minimálně aspoň komunikovat - blbá pusa trvá pár vteřin + k tomu třeba vysvětlení: lásko, padám únavou, ale miluji tě. To jsou věci, co moc času a energie nezaberou, ale když je člověk dělá denně a s upřímným srdcem, můžou zmírnit i náročnou situaci po narození dětí. Mluvím z vlastní zkušenosti. Nechtěla jsem právě dopadnout jako některé páry v okolí...
@veru181 největší vztahovej zabijak nekomunikace a ego a nejlepší jsou terapeuti nebo ja alespon mela smůlu všichni mi cpali jak mam vlastne štěstí se ze rozhodl pro me a ne pro milenku a že to je prvni krok k tomu ze to muze fungovat a ty kecy jako dokazat mu ze jsem lepsi nez ta milenka aby si uvedomil co ma doma a ze vlastne je nevěra normalni a projde ji vic jak 70 procent vztahu akorat se to kolikrat ani neodhalí a at z toho nedelam melodrama ze je to všechno jen o myšlenkách a že chvilkova zatmění existují ze je vwlka pravdepodobnost toho uvědomění v podstate sem jwste na tom dobre protoze manzel neutekl za tou milenkou 😀😀😀 takze veskery terapie uz neabsolvuji ani nahodou
@mimimi2 Tys mela nekolik (!?) terapeutu, kteri ti vsichni unisono tvrdili, ze mas stesti, protoze se manzel rozhodl pro tebe a ne pro milenku? Tys uz stihla navstivit NEKOLIK terapeutu od te doby, co te podvedl? To je fofr!😲 A jeste jsi mela smulu na takovy zkostnately burany, kteri se zasekli v psychoterapii z (pred)minuleho stoleti. To mas fakt smulu, holka, nevernej manzel a jeste kapnes na takovy nemehla. Kde to zijes? Jednak ty objednaci lhuty u terapeutu jsou vetsinou delsi (i u tech soukromych) a jednak neznam nikoho, kdo by v poslednich 20 letech razil tu zpatecnickou teorii, ze ma manzelka soutezit s milenkou a pokud mozno vyhrat. Sorry, ale neco mi na tom nehraje.

@zanett ukoncuje projekt no ale nejde to uplne ze dne na den