Manžel miluje jinou, ale mě prý taky

alpinka1
19. čer 2018

Ahoj. Potřebovala bych poradit. Je mi 28, manželovi 31 jsme spolu 11 let, z toho 6 let manželé, bezdětní. Překonali jsme spolu strašně moc věcí - zemřeli mu rodiče, mě zjistili vážnou nemoc, 4x jsme přišli o dítě... Vždycky jsem se mohli opřít jeden o druhého a navzájem jsme o sobě věděli vše. Po posledním potratu jsme si dali delší pauzu ve snažení (skoro 2 roky) a během té doby to bylo strašně fajn, zase jsme si život užívali a ne se jen snažili o dítě, já začala zdravě jíst a sportovat, shodila jsem 15 kg, abych pro něj byla přitažlivá, povýšili mě, zvýšila jsem si kvalifikaci, zrekonstruovali jsme dům... Takže logicky přišel čas zase se začít snažit o dítě. Navrhla jsem užít si léto a na podzim začít jezdit do CAR. Jenže manžel najednou nechtěl. A včera se mi přiznal, že potkal jednu ženu a asi k ní cítí něco víc, ona mu prý řekla, že ho miluje a on teď neví co má dělat. Prý miluje mě, ale asi i jí. Jak mám o něj zabojovat a má to vůbec ještě cenu? Já si život bez něj neumím představit, hrozně moc mi na něm záleží. S nevěrou bych se dokázala smířit a odpustit jí (prý k ničemu fyzickému nedošlo, jen k ní něco cítí), ale jak mám bojovat s city? Nemůžu mu přece bránit ve štěstí, pokud je to pro něj ta pravá. Abych odešla prý nechce, že mě miluje. Nevím co mám dělat...

konidana
Autor odpověď smazal
Zobraz
maritina
19. čer 2018

Tak presne toto mi tvrdil ex a po dalsich 3 mesicich me pustil k vode.

anazuzzuzana
19. čer 2018

Podle mě to cenu nemá...jste spolu dlouho a od puberty. Samozřejmě to samo o sobě není důvod něco ukončovat, ale podle mě vzhledem k tomu, že se vám nepodařilo mít dítě, tak se váš vztah do určité míry přechodil. Nebojuj o něj, prožili jste spolu hodně, není nutné mu dokazovat, co v tobě má. Na to si musí přijít sám, znovu si na to vzpomenout, což se nestane, pokud na něj budeš vždycky čekat s otevřenou náručí. Rozchod vám třeba pomůže se znovu nadechnout a možná se k sobě ještě vrátíte. Nebo taky ne. Po tolika letech a bez dětí by podle mě stejně dřív nebo později zatoužil po něčem jiném. A ty možná taky. Bude to znít jako fráze, ale ještě jste oba mladí.

viki999
19. čer 2018

@alpinka1 Tohle "miluju tebe ale ji taky" je akorát nechavani zadních dvirek.. způsob, jak "zlegalizovat", že se bude vidat s oběma dokud jedné z Vás nerupnou nervy... jak Vas donutit ho nevyhodit rovnou..dokud nezjisti se kterou je to pro nej vyhodnejsi...
Za mě rada leda taková, ať si vybere, jednu nebo druhou, ale nenechat ho to hrát na obě strany..

terezs2716
19. čer 2018

Těžko radit,podle mě city jsou horší než fyzická přitažlivost,ale třeba je to jen takové poblouznění a muž se vzpamatuje. Tohle asi spíš vyřeší čas a srovnání priorit,bohužel tvého muže. Ale nevzdávala bych se,jen netlačila na pilu. Jste spolu celkem dlouho a třeba se jedná jen o takovou krizi,prostě chlap je v přechodu. Dokud k ničemu nedojde dala bych tomu šanci,jak zahne,tak konec.
Možná se ti to nebude líbit,co napíšu,ale ze svého okolí znám pár párů,kterým se stalo něco podobného,šli od sebe...a s novými partnery hned dítě šlo,jsou teď spokojení všichni i když to prvně bolelo.

eillie
19. čer 2018

Já měla podobný příběh. Snažení o dítě, svatba teda jen plánována, společný majetek. Spolu šťastný 9let , užívali jsme si atd atd a pak najednou boom jiná. Nedokázala jsem si život bez něj představit, myslela jsem, že umřu. Také mi tvrdil, že mě miluje, ale k ní také něco cítí atd atd atd. Nechtela jsem se ho vzat. Je to smutné, ale toto je jen otázka času. Lehko se radi, já bych v té době také neposlechli nikoho, člověk si to v hlavě musí sám přepnout. No suma sumárum nakonec jsme se v "dobrém" rozešli. Min rok jsem to prechroupavala, po dalším roce a půl jsme potkala nynějšího může a můžu říct, že to , že ex si našel jinou byla za nejlepšího věc co mě mohla potkat. Ze vztahu od puberty, ze vztahu ze zvyku jsme se oba oklepavali rok a půl a měli tendence a se sobě pořád vracet a zkoušet to a já nevím co. Byly jsme k sobě přirostly za ty léta. A mě to málem utrápilo k smrti. Vše zle je k něčemu dobré.a nynějším partnerek čekáme našeho chlapečka a kupodivu to šlo hned. Předtím 5let snažení a nic. Prostě osud to chtěl jinak. Držim palce ať to všechno rychle a co nejsnadněji prekomas. A hodně štěstíčka 🍀

babanci
19. čer 2018

Já jsem teda skeptik, já bych mu moc nevěřila, že nic fyzického nebylo. To jako dojde k poblouznění, takovému, že jsem schopna opustit životního partnera jen koukáním do očí? Psychickým souzněním? U chlapa? No, myslím, že to u mužských tak nechodí. Miluje obě, jo? Tak to u mě by si musel rychle vybrat.

janapetrvalska
19. čer 2018

jestli to ma cenu musis vedet ty sama, jedina rada z me strany , nedelej nic, nebrec , nepros , nechces ? tak mechtej ja svoji hodnotu znam , a pokud chces zahodit vse kvuli nekomu kdo ti jw sympaticky jen proto , ze s nim meresim denni problemy a zda se ti slvely prosim .. drzet te nebudu .. jen za chvili zjistis ze je to uplne to same co se mnou , jen uz tam ja s kterou si prekonal toho tolik .. on se musi rozhodnout , ty mu ji ak nic nerikej neovlivnuj a ty se rozhodni pokud zustane jestli ti ten clovek ua to stoji ..

evinda12345
19. čer 2018

Ahoj. Jsem starší a dovolím si radit ze zkušeností, které jsem posbírala: udělá jednou, udělá znova. Odpustit, je jako podat mu druhou kulku, protože se první netrefil. Už nikdy nebude váš život a vztah takový, jako býval. Bohužel... . Čeká tě bolest, kterou vyléčí jen čas - a, i když tomu teď nevěříš, lepší muž, kterého potkáš. Je možné, že je to jen jeho pomatení a vaše pouto je silnější.... ale to se stává málokdy. Nedělej nic - netlač na řeku, teče sama. Napni všechny síly a starej se jen o sebe. Ukaž mu, že jsi silná, dej mu volnost a sobě taky. Hodně mužů, když vidělo sílu své ženy, vyrazilo jim to dech, otočili a zabojovali o ni. Počítali s tím, že mají chudinku - té by jim bylo maximálně líto. Zkus se od něj trochu odtáhnout- a budeš se možná divit! Jen abys ho ještě chtěla - když se ukázal jak blbec. Drž se.

lotta1234
19. čer 2018

Nenapisala si vela o tej druhej zene: ako dlho to trva? odkial sa poznaju? vsimla si si nieco?
Laska je dost silne slovo a neviem si celkom dobre predstavit, ako sa mozu "asi lubit", ze co je to vlastne za vztah. Zaroven premyslam nad odpovedou na otazku, ako by si mala onho zabojovat. Z tvojho prispevku mam dojem, ze ste sice mali tazsi zivot, ale vsetko ste spolu zvladali a posilnilo vas to...
Drzim palce, uz nech to dopadne akokolvek.

letadylkokane
19. čer 2018

@alpinka1 Jak rika @janapetrvalska ,neverim tomu, ze by mezi nimi nic nebylo. Chlapi se sice dokazou zamilovat i bez predchoziho sexu, ale stejne ocekavaji, ze k nemu brzy dojde. Vetsinou vsak k nemu uz doslo, a prave proto se zamilovali.
Osobne bych si asi sla po svem, deti nemate, o to je to jednodussi. Muzes zkusit zabojovat, ale uprimne receno, nevim jak. Okoukana zenska nema proti novemu a zabavnemu objevu zhola zadnou sanci. Muzes mu treba rict, co k nemu citis a ze je ti to lito, ale to mu ted asi bude sumak.

Souhlasim taky s tim, ze se vaz vztah asi prechodil. Nemate pojidlo v podobe deti. Pokud par neni opravdu silny a pro sebe se hodici, tak se bez deti vztahy casem rozpadaji. Nic vas k sobe nepouta.

elu
19. čer 2018

nechápu jak někdo může "milovat" ženatýho chlapa...ale poradím ti...bude to těžký uhlídat emoce...ale chce to byt " v pohodě"...ok tak se v klidu rozmysli 🙂....ta nova,ho začne tlačit do rozhodnutí víc,začnou nároky a chlap je bleskurychle zpátky...držím palce at je to co nejdřív!

letadylkokane
19. čer 2018

@elu ja to chapu celkem dobre. Zakazane ovoce chutna. A navic, pokud je ona single, nedela nic tak extra desnyho. Na nem je, aby udrzel kalhoty nahore, kdyz ma rodinu.

viki999
19. čer 2018

@letadylkokane Přechozenost vztahu tady padla už podruhé, už poprvé jsem chtěla reagovat, ale nechala jsem to být.. @anazuzzuzana
Ale za sebe s tímhle argumentem absolutně nesouhlasím.. co se tohohle týče, je mi taky 28 a manželovi je 32, jsme spolu od mých 16, tedy 12 let, dítě čekáme první... Takže jako o situaci neco vím..
Ale házet něco na přechozenost? Tak buď se ty lidi mají rádi nebo prostě nemají.. nebo pro někoho spíš buď si jsou souzení nebo nejsou... co by jako změnilo kdyby to dítě měli? Řešili by dost pravděpodobně úplně stejnou situaci, akorát by měli dítě k tomu..
Nebo jako v rodinách s dětma, tedy v dle Vás nepřechozených vztazích se tohle neděje??
Zakladatelce se omlouvám za mírný offtopic, ale tyhle s prominutím "výblitky" mě fascinujou..

letadylkokane
19. čer 2018

@viki999 vztah musi mit pojivo. Bud treba lasku k horolezectvi, nebo k Mozartovi, k sexu... K detem. Pokud to pojivo chybi a chybi tim padem spolecne zazitky, co ho drzi pohromade?
Deti jsou naplnenim drtive vetsiny vztahu, pokud nejsou, neco chybi a neni kam a k cemu smerovat. Neni tam vidina spolecne vychovy, pece a spolecnych radosti.
Prechozeny vztah znamena vztah, ktery nema budoucnost a zije jen pritomnosti (a treba i ze setrvacnosti). A proto neni tak silny.
Navic, kvuli detem si lide casto rozmysli, zda rozbijet rodinu, nebo se hecnout a zustat se stavajicim partnerem.
Neni to vyblitek, je to celkem pregnantni pojmenovani toho, co jsem popsala.
To, ze s tim nesouhlasis, je jina vec.

anazuzzuzana
19. čer 2018

@viki999 tak se nečil hned 😉... Buď ráda, že vám to klape. Píši ze svých zkušeností a toho, co vidím ve svém okolí a reagovala jsem na situaci zakladatelky.

viki999
19. čer 2018

@letadylkokane Už z toho co píšeš mi přijde, že si sama protiřečíš.. přechozený vztah žije jen přítomností a nemá budoucnost.. to se u čerstvých vztahů taky neděje?
Jinak kdyby teda měli dítě, tak je to vlastně v pořádku a zakladatelka by akorát sklapla pomyslný ocas mezi nohy a neřešila to, protože by přece nechtěla rozbíjet rodinu?
Podle mě to výblitek prostě je... za mě přechozený vztah neexistuje, jen prostě vztah dvou lidí co už si z nějakýho důvodu nerozumí... a fakt to nesouvisí s tím, zda byla svatba/dítě brzo nebo desetiletí po seznámení..

@anazuzzuzana Nečílila jsem se hned, až později 🙂 Více viz. výše..

letadylkokane
19. čer 2018

@viki999 helejt, ja se s tebou o tom nebudu prit. Je to cely naprosto neplodna debata. Cili debata o hounu. Mas svuj nazor, mej ho, je to dobre. Ja mam svuj, a to je taky dobre.

ruzicka06
19. čer 2018

@alpinka1 No popravdě nevím, co bych na Tvém místě dělala...☹ Ale na rovinu, to že miluje Tebe i tu druhou, to je divný...prostě si bude muset vybrat... Určitě si promluvte, ale podle mě už to, že Ti sám řekne, že miluje jinou je signál, abych se nad tím vztahem opravdu zhluboka zamyslela. Pokud mi na někom záleží, miluji ho, chci s ním být (ať už v dobrým i ve zlým - viz snaha o dítě), tak přeci nemám potřebu jít za někým jiným. Jak sama píšeš, nevěra se někdy dá odpustit (i když já bych to asi nezvládla), ale už tam jsou city, tak už je hodně blbý....☹ Přeji Ti moc síly, ať to dobře dopadne - i třeba tak, že bys měla potkat někoho novýho, kdo by Tě opravdu miloval a chtěl s Tebou být!

jirina58
19. čer 2018

@alpinka1, ten by letel!!! Jakpak by se asi tvaril on, kdybys mu rekla, ze milujes nekoho jineho, ale i jeho?? Je to sobecek a byl by mi odpornej! Nas snad nejakou hrdost! Poslala bych, blbecka, milovat tu druhou!

jirina58
19. čer 2018

@elu, nechapes, jak se zamilovat do zenateho?? Chemie je silnejsi! Rozum by mel mit ten zenac, kdyz ma doma rodinu. Takoveho ale, abys pohledala. Vsichni jsou stejni! A nejvice vetsinou prekvapi typ chlapa "ticha voda", ktera sakra a rychle "brehy mele". Bohuzel.....

letadylkokane
19. čer 2018

@jirina58 nejsou vsichni stejni. Existuji muzi, kteri jsou cestni a svoje zeny nepodvadi. A neni jich malo. Nastesti. Jen zalezi na tom, koho si vyberes.
Nemam rada tohle baboforovske stezovani na muzske pokoleni.

lucie01
19. čer 2018

Byla jsem v podobné situaci, byli jsme spolu 10 let, z toho 3 roky manželé, otěhotněla jsem, do toho jsem zjistila, že si našel "kamarádku" ...pak jsme zjistili, že miminko není v pořádku ( takže jsem kamarádku vůbec neřešila ), no pak jsme o miminko přišli a kamarádku měl pořád. A já to tedy začala řešit, protože mi také řekl, že miluje nás obě ...pak mi řekl, že kdybych se v tom nešťourala, tak by to dopadlo jinak ( jako asi abych čekala na to, až se vybouří a pak se vrátí domů :D ). Jenže já jsem taky člověk a nebudu ubližovat sama sobě, tím, že jsem s člověkem, který mi lže a užívá si s jinou. Šli jsme od sebe, bylo to velice těžké období, ale překonala jsem to. Já bych nevěru odpustila asi jen v případě jednorázové záležitosti a pokud bych viděla, že ten druhý chce být se mnou. Na takové řeči, že on je vlastně ten chudák a že miluje obě, tak to už teda ne. Každopádně přeji hodně štěstí a síly, ať už to překonáte spolu, nebo každý zvlášť.

janapetrvalska
19. čer 2018

za zadneho chlapa bych ruku do ohne nedala;D oni nemysli mozkem to je fakt, kdyz na ulici na ne nejake houkne rekne pojd pujdou nebudoumuslet na rodinu nic tak to je, v tehle situaci bych proste ze sebe udelala tu TOP a pred nim byla siiilene nad veci, happy, uzi si to apod. a hlave bych jen premyslela jestli ho vemunebo ne az se vrati.. coz se vrati , ta po nem casem bude tlacit spolecne bydleni , a musime to a ono :D a ty budes ta nej .. tak drzim palce at se rozhodnes spravne ale jak to ti nikdo nemuze nikdo rict, kazda tasy radime , a kazda by v te situaci jednala uplne jinak nez tady radime je treba zacit uvazovat jak chlap bez citu min. pred tum dotycnym ..

elu
19. čer 2018

@jirina58 no a to je tak,když si někdo plete pojmy milovat a "zamilovat se"....libi se mi...pokud spolu ani nespali a on zije rodinnym životem jinde...nepouživala bych slovo milovat ani na straně "milenky" ani na straně manžela...prostě se mu ta situace dělá dobře a on je ted mimo svou kontrolu..bud se rychle vzpamatuje, nebo at jde do prdele to je jasný 🙂 🙂

jirina58
19. čer 2018

@letadylkokane, krasna pohadka. Jak dlouho?? Kdybys znala pribeh me kolegyne, za kterou by manzel dychal, zili jeden pro druheho, uz bys to nenapsala. V mem okoli je nekolik, na oko, ukazkovych manzelstvi se zatim neprovalenou neverou. Treba se casem probudis.

ariadna12
19. čer 2018

No kdyz miluje obe, tak at si vybere. Jen nevim, jestli by mi za to jeste stal.

preiba
19. čer 2018

Nemám osobní zkušenost,ale podle mě jo bude nová, nepoznaná láska lákat víc a dříve nebo později stejně uteče. Já bych v tomto vztahu nepokračovala....

journals
19. čer 2018

@alpinka1 Ach jo ☹ co poradit nevím, ale jasně bych dala najevo, že si musí jednu vybrat. Nevím, co čeká, že to budeš tolerovat? Pro mě by možná to jeho zamilování bylo horší než nevěra. Nevím co dělat. Asi si pořádně narovinu promluvit, ale popravdě bych tomu moc šancí nedávala. Záleží jak je tvůj muž nohama na zemi.
Nesouhlasím s tím, že všichni chlapi jsou stejní. Naštěstí nemám tuto zkušenost a nemyslím si, že je to jen otázkou času. Mám chlapa, který má morální hodnoty dost srovnané a nevěra se v našem světě nenosí (u nás v rodině, v jeho rodině, u našich přátel atd.) Jsou i rodiny, které umí držet při sobě a budování rodiny má pro ně vysokou prioritu @jirina58 (u nás v rodině první rozvod za xx generací předloni, u manžela žádný. Věřím, že i to hraje velkou roli, kdo z jaké rodiny pochází a jak se lidi berou v manželství vážně).

kaculka2014
19. čer 2018

Chlap se dostane tak daleko jak ho zena pusti. Pokud by te opravdu miloval tak ho ani nenapadne hledat a zamilovat se jinde. A ani svědomí by mu nedovolilo se do takové situace dostat. Dela jen zadní vrátka aby nebyl za hajzla. A stejne je. Letěl by jak namydlenej kulovej blesk. Já bych mu rohozku nedelala.