icon

Manžel nechce, abych chodila do práce

sylvka
18. kvě 2015

ahoj,máme dvě děti ve věku skoro sedm a tři roky.sedm let jsem byla doma a starala se o kluky,přítel se nikdy moc nestaral,chodil do práce a přivydělával kšeftama.musím upř.přiznat,že posl.rok na mateřský byl horzný.věčné výčitky m. že musí vydělávat,abych se mohla válet doma,neustále s dětma sama,denně stejný kolotoč.v březnu Adámek oslavil tři roky,tedy mi zkončil rodičák a já měla nastupovat zpět do práce.m.to nesl špatně,že mám práci daleko,časově náročnou atd. mě se tam taky nelíbilo,vyměnilo se vedení,nepříjemní lidé...takže jsem podala výpověď a ten samý den si našla práci sice v úplně jiném oboru,ale v místě bydliště.práce je sice naprosto hrozně placená,ale prima kolektiv,skvělá vedoucí,která se mi snaží vyjít vstříc...m.trochu utichl,než nastala reality,služby,víkendy...a už byl oheň na střaše,ať jdu na dávky,že bude vydělávat on a uživí nás atd...nechtěla jsem,ptž v práci je mi dobře...jenže to mám denně na talíři,že otročim za pár korun,že děti mě potřebujou,dokonce že chci žít svůj život,že už mě nazajímají (názor jeho matky),že mě přestaly bavit a proto jsem šla do práce.je to vyčerpávající,na ranní vstávám ve čtyři,přijdu ve dvě ,doma bordel,mladší spí na koberci,staršího odmítá vodit do školky,že se chce vyspat (dělá krátkej dlouhej tejden)...nedej bože když vybouchne hlídání,jeho matka hlídat odmítá,má stejnej názor jako on.doma nesmim kňournout že jsem unavená,hned je řev a hádka.holky,nevím už jestli jsem normální,jsem sobecká,když chci alespoň trošku svého času?když chci oživit mozek a dělat něco jiného,než prát ,žehlit a utírat unudlané nosy?sedm let,jsem se poctivě starala a starám se dál,tak aby bylo stále ukluizeno atd...ale bez podpory to prostě asi nedám.jen se bojím,že když půjdu na dávky,jednak bych se strašně styděla a jednak by mi zase vyčítal,že mě musí živit,ptž jsem líná pracovat.co mám dělat?jak z toho ven?????

Strana
z3
andelka
6. črc 2015

@sylvka čekala jsem to. Jednou nějaká scéna přijde a člověk pochopí, že stačilo. Je dobře že budeš mít kam jít za velmi dobrou cenu. On asi bude dělat problémy pořád, je to magor, ale už není tvoje povinnost se snažit udržovat partnerský vztah, který tě ničí a vysává. Připrav se, že bude kopat kolem sebe, možná vyhrožovat, osočovat, ale nedej se.Jedná se o tvůj život. A dětí, aby si nemyslely, že tohle chování je ve vztahu normální. Není a proto skončil.

sylvka
autor
30. čer 2022

Vcera jsem narazila na téhle příspěvek,který jsem zakládala před sedmi lety. Úplně mi to otevřelo paměť,jak je možné ,že člověk tolik zapomene?bylo to příšerné období , ex strašně pil ,pak mu bylo blbě a byl protivný ,s ničím doma nepomohl...do dneska vidím ,jak jdu z práce a vita mě Adam,úplně počítanéj,v pyžamu ,smrad v celým bytě...nebo jak Ady celou noc blok,já okolo něj Lízala,v pět jsem šla do práce a začala jsem zvracet taky.dopotacela jsem se domů,starej mě viděl a hned ujel k babe a nechal mě tam s ničím Adamem . Zhubla jsem tenkrát asi 25 kilo.nicmene jsem odešla až v prosinci 2018 a to díky příteli,kterého jsem měla . Dodal mi odvahu a sebevědomí.bydleli jsme s klukama v 1+1 ,přítel dojížděl.samoz.tezky byl soud o děti,ex chtěl střídavku,ptz se bál velkých alimentů. Nakonec jsem mu podepsala 5000 na oba a on souhlasil s mojí péči.bydli dva km od nás,takže děti vida ,jak se mu to hodí,nebo oni chtějí . Já jsem se vdala,mám skvelyho chlapa,kterej sice nevydělává bokem ,ale je hrozně hodnéj .v listopadu se nám narodila dcera. Časy,kdy jsem byla s ex,bych už v životě nechtěla zažít.mmch on si nikoho nenašel,přestěhoval se k máme a žijí spolu.

eviicka
30. čer 2022

@sylvka Díky za příběh, třeba otevře oči některé mamince tady a gratuluju k lepšímu životu, hodně štěstí ❤️.

Strana
z3