Manžel nerespektuje dohodnutá pravidla. Jak zlepšit komunikaci?
Ahoj holky jdu se k vám vypovídat, jsem s manželem 9 let a z toho rok manžele, máme 3 letou dceru a na cestě dalšího sviště. No jsem dominantní povahy a nesnáším když se na něčem dohodneme a ono to tak není. On je splachovací což je na jednu stranu super jenže cca poslední 2 roky na moje pocity a přání nebo žádosti pěkně sere. Co se týče o výchově tak někdy dobrý ale spíš se mi snaží podtrhává autoritu , ale on je ten kámoš na hraní a samá sranda a pak je na dceru ošklivý když ho neposlouchá a nebo ho třeba bouchne a místo toho, aby dceři nadával nebo jí dal na zadek tak raději zasáhnu vysvětlím jí co a jak a pošlu do pokojíčku ať nad svým chováním přemýšlí. Takže co se týče výchovy tak mi to někdy bojkotuje a další věc je to kuřák (iqos) taky jsem byla kuracka ale od doby co jsem těhotná nekourím a je ni z toho úplně zle, nevadilo mi dřív ze si dal iqos večer v obýváku u otevřeného okna ale teď je mi z toho extrepmne zle a smrdí to a ikdyz ho o to 100000x prosím stejně jednou za čas na tajnáka zajde buď do ložnice a nebo proste si to dal v obýváku když jsem třeba ve sprše nebo tak. Absolutně ho to nezajímá pak se mi omluví a když se ho zeptám proč to dělá ze ví zme mi po tom není Dobre a proč pořad porušuje věc kterou mi slíbil ze dělat nebude tak mi řekne ze se zase chci hádat a ze ho to nezajímá. A přesto to je tak fajn chlap ale poslední 2-3 roky mu jsem u zadele. Je mi z toho smutno. :( když s ním chci mluvit odpálkuje mě a nebo kouká a mlčí, když někde jsme a lidi mluví o to. Jak je komunikace důležitá dělá že to je pravda a ze by to měl zlepšit a ze na tom bude pracovat a když dojde na diskuzi houby. Nevím co mám delat
Asi vám otočilo život dítě, to je ve vztahu prostě všechno jinak, mění se vnímání, nároky, potřeby, je málo spánku, času na sebe. Druhý dítě taky nechápu, když to neklape a tebe - o dost víc, než jeho) čeká zase kolečko nespani a piplani miminka, žárlení starší atp. Pokud je tomu přístupný, zkuste poradnu. Pokud ne, tak mluvit, mluvit, mluvit. Ty mít čas i čistě jen pro sebe.
Promiň, ale chováš se k němu jako k dítěti (necháváš ho s dítětem si hrát, ale ne ho vychovávat) a on se chová jako trucovitý puberťák... Tohle je fakt na hluboký restart a přehodnocení vztahu. Fakt zkuste poradnu. Nejspíš to odstartovalo opravdu narození dítěte, které se stalo prostě "tvým byznisem" a on se nikdy pořádně nedostal do role "partnera matky" (tím neříkám, že ne úplně do role otce, ale otec dítěte a partner matky mohou být dva různé přístupy... dokonalým důkazem jsou všichni ti, komu funguje střídavka....). Držím palce, ať to nějak zvládnete a přenastavíte.
Precti si co jsi nam tu napsala a sama uvidis, v cem je problem. A mozna zjistis, ze to neni jen tvuj partner. On te neposloucha? To si dovoluje. Ale on si to muze dovolit...
Neschovavej to za dominantni povahu, to je sice pekne, ale mazelstvi takhle moc nefunguje. Na necem se dohodnete a pak to nefunguje. Opravdu jste se na tom dohodli nebo jsi zavelela a cekala, ze to tak bude?
On tobe podtrhava autoritu? Vzdyt to je hrozne co delas ty, jestlize on si to s dcerou chce resit nejak a ty ji posles pryc. Tim uplne nicis jeho autoritu. Taky bych nechtela, aby manzel nase deti bil, ale to si musite vyjasnit, jak budete resit a ne, ze mu to budes resit ty po svem. Rodice jste oba, oba mate stejne pravo na svuj nazor.
Zkuste tu poradnu a otevrit se myslence zmeny komunikace, nic jineho vas nezachrani
@tereza0111 souhlas
Děkuji za odpovědi, včera jsme si trochu promluvili a pročistil se vzduch jen se obavám ze jen na chvilku než se on uzavře a já se opět dostanu do své hluché zóny. Asi budeme spolu muset mluvit častěji třeba se to zlepší.
Ahojky pred mesicem jsem resila podobne veci, taky cekam mimi. ted jsem v osmem a procistil se vzduch, muzou to byt i ty tehotenske hormony. Vydrz holka. Ten muj taky kouri na balkone, mesice predtim jsem ho chtela zabit, protoze skvirkou to slo dverma😀. Pritom jsem byla kurak. Vsechno jsem na nem nasla spatne. Ted mi je to vicj edno asi ty hormony. Zkus se uklidit a netlacit na nej🙂. Mluvte spolu častěji a nedus věci v sobě🙂
KDyž je flegmoš a lenoch tak mu má dávat právo být rodič? Mnoha ženám nic jiného nezbývá a svému dospělému "děcku" musí dávat pokyny.

Tak za 1. Vis, ze ti neco vadi a neni to v radu mesicu, ale let a stejne si s nim poridis druhy dite. Jestli tohle chces udrzet, tak jedine poradna. Bud pomuze nebo ne.