icon

Manžel opustil rodinu kvůli milence. Jak to zvládnout?

linduska75
28. únor 2024

Dobrý den, chtěla bych se asi jen tak vypsat a taky slyšet názory od někoho nestranného. S manželem jsme byli víc jak dvacet let. Před Vánocemi jsem zjistila, že má milenku. Vypisoval si s ní krásné, zamilované zprávy plné srdíček, pusinek.. Jak mu chybí, jak jí strašně miluje a těší se až s ní zase bude. Už jsem něco tušila, protože byl vůči mě delší dobu chladný, ale opravdu jsem nevěřila, že v tom bude jiná ženská. To ani nikdo jiný z našeho okolí. Prostě to byl pro všechny chlap, který by tohle v životě neudělal! Doma měl všechno, co chtěl, dělal si co chtěl. Já ho v ničem neomezovala, jen jsem chtěla na oplátku nějakou tu pozornost, což byl ale problém.
Tak jsem mu sbalila kufry a on k ní odešel - z baráku do malého bytu. Přestal úplně komunikovat, starat se.. O peníze na děti jsem si musela říkat sama a až teď jsem z něho něco dostala. Komunikujeme jen přes zprávy a jen ohledně dětí. Děti si bere, v tomhle směru, dá se říct funguje. Nejdřív jsem ho chtěla zpátky, ale čím je to dýl, tím už si nejsem tak jistá. On neudělal nic pro to, aby to takhle nedopadlo.
Máte s něčím takovým také zkušenost a jak to u vás dopadlo?

Strana
z3
veronicka89
1. bře 2024

@linduska75 to ze se s nim syn chce vidat ale doma zpet by ho nechtel mi zvladtni neprijde...

Jinak nekde pises ze spalil mosty a ze je zbabelec...

A co ma delat ? Chodit k tobe na pokec na caj o pate ?

Vzdyt je to vse cerstve ...

A o deti zajem ma ne ,si psala ?

linduska75
autor
1. bře 2024

@veronicka89 jsou to tři měsíce a vůbec se nezajímá, jestli něco nepotřebujeme a jak to zvládáme.. Na oči mi vůbec nejde a to nemyslím zrovna ten čaj o páté.. Tak to mi přijde zbabělé, kor od někoho, s kým jsem byla přes 20 let. Prostě jsem čekala, že se k tomu postaví víc jako chlap a ne, že bude strkat hlavu do písku a čekat, že se to nějak vyřeší samo..Ale asi je to normální, nevím, jsem v téhle situaci poprvé.

tereza0111
1. bře 2024

@linduska75 V tom se moc nebabrej, skodis jenom sama sobe. S detma v nejakem kontaktu je. A ty, no, ano, moc ho ted nezajimas. Asi tusi, ze jsi na nej nastvana a nechapes, ale resit to nechce. Jak by se mel zajimat jak to zvladas? Ty bys s nim chtela rozebirat sve pocity, jak te to ranilo? Pobres si sama, s kamaradkou, u terapeuta, ale po jeho pozornosti uz nevolej

Znam velmi podobne od sebe z rodiny, rodice se rozvedli kdyz mi bylo 18 (19, nevim), hodne podobny prubeh, mamka tatovi taky rekla, at si sbali 5 svestek a jde si za ni, tak sel. Vubec to nebyla s to pochopit, dlouho se z toho dostavala, 20 let je 20 let...
A taky nechtela resit rozvod, at si to teda dotahne sam. Dotahl to az asi o 3 roky pozdeji, kdyz ho nova zena dotlacila, ze se chce vdavat. A nejvic na tom byla bita stejne mamka, protoze prestoze tou dobou uz byla z toho venku a spokojena, tak agenda s rozvodem to v ni zase vsechno ozivila a zase ji to na nejaky mesic stahlo dolu :(

linduska75
autor
1. bře 2024

@tereza0111 já to nemyslela na mě, že by se měl zajímat, jak to zvládám já.. To je mi jasný, že jsem mu putna.. Ale nechal tu svý dvě děti v baráku a jestli máme čím topit přes zimu a tak.. Prostě odešel a tím to pro něho zkončilo. Ale asi to je normální průběh.

cevec
26. dub 2024

@linduska75 Doporučuji pustit pisničku od Mullera už asi nie si. Ten o tom zpívá. A samozřejmně pokud by jste spolu zůstali tak ale za jakou cenu. A to už se nikde neprezentuje😉

kolibrikkk
16. kvě 2024

@linduska75 mám úplně stejnou zkušenost… u nás odešel od dětí 1 rok a 3,5 roku. Moje nejhorší životní zkušenost. Je to půl roku… zařizuji si svůj nový život. On odešel 300 km daleko… necítil se jako partner, ale jen otec.. vim, jak se cítíš. Drž se.

linduska75
autor
17. kvě 2024

@kolibrikkk taky se drž! Je to teda síla, my už máme děti aspoň trochu starší.. Ale nevím, jestli je v tom ve finále nějaký rozdíl. Jinak u nás beze změny.. Vůbec nekomunikuje, jen si kluky bere cca 2x do měsíce na víkend. Teď jsem mu i navrhovala, že se sejdeme a probereme to.. co dál, rozvod a tak.. Bez odpovědi... Tak vůbec nevím, na čem jsem a jak s tím pracovat.

kolibrikkk
17. kvě 2024

@linduska75 se mnou komunikuje, musí, máme malé děti.. ale on by taky nic neresil, nerozvadel se, nic. Ach jo. Jsou to fakt pitomci. Na druhou stranu, když chtějí jít, ať jdou… a jestli si ta nová myslí, že to vyhrála… no, uvidí sama. 🙂

smikca
2. črc 2024

@linduska75 ahoj, tak jak to zvladate? Mam podobnou cerstvou zkusenost, akorat detem je 4,5 a 1,5 a manzel si odesel po kratke znamosti za mladsi a bydli u ni. Po sedmi letech. Ze pry mezi nami uz neni ta chemie, jinak jsme taky nemeli zadne problemy. Nepochopim.

sies
8. črc 2024

@smikca muži co prohlásí v manželství kde jsou jejich děti, že už tam není po letech chemie tak jsou fakt čú*aci .. nepochopim tohle chování

linduska75
autor
19. črc 2024

@smikca napsala jsem ti SZ

jizanka2423
19. črc 2024

@linduska75 už spolu komunikujete? Nebo pořád dělá mrtvého brouka?

linduska75
autor
19. črc 2024

@jizanka2423 pořád dělá mrtvého brouka. Několikrát jsem mu navrhla, že se sejdeme a domluvíme se o rozvodu a tak.. Neozval se, nepřijel, z jeho strany prostě nic.. Vyplnila jsem rozvodové papíry poslala jsem mu je mejlem, aby se k tomu vyjádřil.. Také nic.. Nerozumím tomu

jizanka2423
19. črc 2024

@linduska75 tak už zbývá jen podat papíry a u soudu už se bude muset vyjádřit. To je srab, nebo se stydí. Nechává to vyhnít....Je to teď na tobě...musiš to rozseknout ty. Držím pěsti, nebude to lehké.

linduska75
autor
19. črc 2024

@jizanka2423 já myslím, že je to srab co se stydí 🙂 já s tím počítám, že to budu muset dotáhnout do konce já. I když jsem si myslela, že aspoň k tomuhle se postaví jako chlap. Nebo, že ho ta jeho nová paní k tomu rozvodu začne nutit.. Ale asi je chytrá a k ničemu ho nenutí

veronicka89
19. črc 2024

@sies ,, muži co prohlásí v manželství kde jsou jejich děti, že už tam není po letech chemie tak jsou fakt čú*aci .. nepochopim tohle chování ,, proc by meli byt curaci ...

Zivot mame jen jeden a nikdo nam ho nevrati, proc se 20 let snazit tenhle problem prehlizet, kdyz si muzu najit nekoho kde to bude ...

Strana
z3