icon

Manželova rodina mě nepřijala, mám z toho deprese

decra
16. črc 2015

Zdravím, omlouvám se, že si zakládám novou diskuzi, určitě se tu najdu už spousta podobných témat, ale potřebuji se z toho konečně někomu vypovídat a nerada bych zasáhla někomu do jeho diskuze.
S manželem čekáme první dítě, oba se na něj těšíme, klape nám to spolu, snažím se být kvůli dítěti v pohodě, ale kdykoliv se začne mluvit o matce manžela, stáhne se mi žaludek, chce se mi brečet a připadám si totálně neschopná :(( Od začátku mě jeho rodina nemá moc v lásce, po svatbě už se to trošku spravilo s některými jeho sourozenci, ale rodiče mě opravdu nesnáší a na mě to doléhá, i když bydlí na druhé straně republiky. Dávají mi za vinu, že jsme s manželem odešli z domu, který patřil jejich rodině ( byl to velký dům, ale už starý, potřeboval hodně oprav, které si jeho rodiče nechtějí přiznat) a koupili jsme si vlastní dům, abychom si mohli žít po svém. V jejich domě jsme nemohli nic změnit, tchýně na návštěvách se tam chovala jako paní domu, mě nebrala na vědomí, museli jsme pryč, byla jsem z toho opravdu na prášky. Takže máme dům na hypotéku, teď se tchýně rozhodla,že darují manželovi nějaké peníze, aby se nám snížila hypotéka, jenže už si zase dělá podmínky. Nabádá manžela, že ho chci jen okrást, ať si dá na mě pozor a rozhodně at mi nedává své peníze, že máme mít každý svoje, protože on se teď bude dřít jako vůl, aby nás uživil a zaplatil hypotéku, a já se budu válet doma - copak můžu za to,že jsem musela v práci skončit a jít kvůli těhotenství na nemocenskou?? myslím si,že do domácnosti přispívám celkem slušnou částkou i na neschopence, navíc pak budu na mateřské, protože čekám jeho dítě!...už jsem se z toho několikrát složila, snažila jsem se s tím mluvit s několika lidmi z mého blízkého okolí, ale všichni tvrdí,že si to nemám tak brát a nemám si jí všímat...ale já to prostě nechápu :( nikdy jsem od nich nic nechtěla, o peníze jsem je neprosila, když byl přítel po těžkém úrazu přes půl roku doma, chodila jsem do práce i v horečkách, jen abych nás uživila a nikdy jsem ani nepípla, že ho musím živit, tak proč se ke mně jeho rodiče tak chovají?? manžel mě utěšuje, že si z jeho máti nemám nic dělat, ale když mluví s ní, tak jí odporovat nedokáže, vše ji odkývá a na odpor se nezmůže....mám z toho opravdu už i deprese, v noci celé hodiny probrečím,mám strach, abych neohrozila mimčo, ale nevím co s tím :(((

Strana
z4
lasicek
17. črc 2015

Tchýně je kráva, vyser se na ni! Užívej si těhotenství 🙂

elvira
17. črc 2015

@decra - udělali jste to nejlepší, co jste mohli - odešli jste.
Ten zbytek mrzí, štve a bolí, a ještě dlouho bude, myslím si, že po narození vnoučete se to ještě zhorší, protože se tě ty kecy budou dotýkat jako matky...
Ale buď ráda, že zavřeš dveře a máš klid.
Mmch - my jsme taky utekli od tchánů. Celý život hustili do manžela, že bude bydlet s nima, že se o ně bude starat, pomáhat jim a makat...
Jenže nedalo se - určovali, co kde bude, kdy se bude vstávat, kdy se co bude dělat, nepřipouštěli žádnou diskusi na žádné téma - tchán řekl a všichni museli sklapnout paty a jít dělat.
Já jsem jim ukradla syna, představovali si lepší nevěstu - která jejich syna potáhne dopředu - no, bylo by na román, co všechno jsem udělala, abychom byli "ve předu", ale to se jim nehodí do krámu...
A to mi říká ženská, která za celý život jen poslouchala a neumí si sama ani nakoupit...
Po narození malého se to zhoršilo, přispělo k tomu i to, že jsme v tu dobu koupili dům...
Takže vnuka vídají náhodně, k nám nechodí, nezavolají, nepopřejí k svátku a narozeninám.
Trvá to už sedmnáct let, ale až teď mi to je celkem jedno. Ano, pořád jsou okamžiky, kdy mě to zamrzí, ale už jsem to tak nějak vypustila, ale trvalo to.

ilonkaseda
17. črc 2015

@decra No já bych asi především odmítla tu pěněžitou výpomoc co vám tchýně nabízí,za těchto podmínek bych ji nechtěla..je pro vás ta výpomoc důležitá?

shine2015
17. črc 2015

@elvira jj zamrzi....jenže pořad lepší toto nez kdyby byla na oko presladka a ockovala děti proti tobě....

blahova_andrea
17. črc 2015

doufám, že u doktorky bude vše ok. že je to jen tím horkem a tak se necítím nejlíp. přeji moc štěstí a zdraví! 😉 a mp ať je dál odhodlaný a nenechá se zmanipulovat

decra
autor
17. črc 2015

@ilonkaseda bez těch peněz bychom se obešli, ale pokud nám je dá, tak se nám celkem finančně uleví, což se nám ted hodí, když čekáme prcka...ale vše má své hranice! a tchýně už je na nich dost dlouho, už stačí jen pomyslný krůček a překročí je...

shine2015
17. črc 2015

@decra heled ale to si pak musíte rozmyslet.....buď finance a výčitky na které dřív nebo později dojde stejně.....a nebo klid

decra
autor
17. črc 2015

@blahova_andrea tak jediné, co jsem slyšela pozitivního u doktorky, tak byl fakt, že jsem se prý ozvala včas...prcek je v pořádku, ale nacpal se hodně dolů a tělo na to není ještě připravené...takže byl povolán manžel z práce a stal se z něj pán v domácnosti...já musím ležet, mít podloženou pánev a přesvědčovat prcka, aby se na chvíli ještě posunul nahoru... ale není to nic vážného a je velká šance, že se to spraví, když budu dodržovat klid...pokud se to do týdne nespraví, půjdu do nemocnice....tak snad dostane prcek rozum!

decra
autor
17. črc 2015

@shine2015 nikde není záruka, že když peníze nepřijmem, tak budeme mít klid...můžeme s ní sebevíc přerušit vztahy, ale klid nám dát nemusí.....že přijdou výčitky, s tím počítám, vlastně bych byla překvapená, kdyby nám to nevyčítala...ale v tomhle ohledu v tom mám jasno, manžel na ty peníze má morální právo, takže jsme nikoho neokradli ani u nikoho neškemrali, takže si může v tomto říkat co chce...

shine2015
17. črc 2015

@decra to sice ne, aleje téměř jisté,že skrze peníze výčitky přijdou..
Já v tomhle děkuji svému muži,zejsme nikdy rodiče prosit ani přijímat nic od nich nemuseli,sice taky platime hypotéku atd ale nemusíme nikomu být vděční a poslouchat co nám kdo dal.....to je k nezaplacení.....

lucie8058
17. črc 2015

ahoj já bych se snažila být v klidu tvůj život jsi ty tvůj manžel a vaše nenarozené dítě ty ostatní ať se třeba kousnou do prdele chápu v jaké jste situaci a bejt mnželem tak řeknu své matce že má 2 možnosti peníze mi dát a jestli se bojí tak někde u právníka pro její klid a pohodlí sepsat že na dům přispěl mažel tolik a tolik peněz tím jí zavřete hubu a budete si vesele žít dál na jednu stranu tchýni docela chápu že se bojí kdyby jste se rozvedli například můj bratr na to doplatil a ještě přišel o děti tak právě pro to bych volila takovou nějakou pojistku která všechy uspokojí a nebo ať si je strčí třeba do pokladničky a tím bych vyřešila co se týče peněz ale co se týče charakteru to se nijak řešit nedá s tím se musíte smířit a nepodléhat já to mám tak nemáš mě rád neměj tvoje chyba 🙂 opravde se netrapte ta žena za to nestojí

lauricka
17. črc 2015

@decra mas velke stastie, ze Tvoj muz sa rozhodol pre dobro Teba a Vasho dietatka odist od mamy a zalozit si svoj zivot vo vlastnom dome. Gratulujem, mnohe zeny to stastie nemaju a roky sa natahuju so svokrovcami v jednom dome s manzelom, ktory je mamanek a necha si od mamy tlacit kaleraby do hlavy. Taky zivot je trapenie a nikam nevedie. Mas stastie, raduj sa z toho, ved ta tchyne je daleko, Ty by si sa mala teraz viac zaoberat sebou, svojim babatkom, mysliet na neho, tesit sa, byt pozitivna. Problem tvojej tchyne NENI tvoj problem. K zivotu ju nepotrebujes a je len na tebe jak moc jej dovolis, aby ti ho kazila.

blahova_andrea
17. črc 2015

@decra no to je jasné, to je brzy. ještě se dolů cpát nesmí! 😅 jen ať si u tebe ještě v klidu dál plave. tak hlavně klid, nohy nahoru a pěkně nech manžela ať se stará. vzal si očr nebo dovču? tak snad za týden na kontrole budou dobré zprávy. ty se soustřeď na sebe a miminko a ostatní nech na chlapovi. z bordela se to doma nezhroutí a starosti jsou s jeho částí rodiny, tak se k tomu holt musí sám postavit jako muž.
@shine2015 taky se trošku bojím budoucnosti, když přítel dostal pozemek, na kterém hodláme stavět. aby z toho nebylo jednou zle ☹ stejně by ho za pár let zdědil, že? ale... 😅

shine2015
17. črc 2015

@blahova_andrea pozemek dostal ? Dostal....tak co....něco jiného je klást si podmínky že budou chodit na návštěvy a lítání po notarich a bankách když ona s pořad vymyslí.....

😉

Náměstí by to nebylo....peníze jsou důležité, ale prosit se nebo pak poslouchat že chtějí peníze zpět že nejezdí atd atd....

blahova_andrea
17. črc 2015

@shine2015 jo, pozemek dostal, abychom měli kde stavět, protože někde žít musíme a k nim na barák jsem jít odmítla. podmínky si tedy žádné nekladli. ono to ani nejde. nikdo tě nemůže nutit pravidelně jezdit na návštěvu nebo tě nutit mít ho doma obden. to nejsou vymahatelné věci. ale i tak nevíme co bude. jednou může nastat problém a taky třeba začneme poslouchat, však jsme vám dali a vy teď takhle...člověk nikdy neví. jistou vděčnost a zavázanost už prostě cítit budeme. ať už se k tomu obě stranu budeme stavět jakkoli 😉

shine2015
17. črc 2015

@blahova_andrea byl to dar? Byl....nikdo nikoho nenutil. Neprosili jste je a za další, násilím tam taky nedovlekli.....tak co. Mohli klidně říci, nedame pozemek. Mohli.....a neřekli. Tak už bych to neresila. Decra to má dost komplikovanější 😉

blahova_andrea
17. črc 2015

@shine2015 to já rozhodně netvrdím, že je to u nás tak špatné jako u decry. díky bohu ne! ale to, že je vše ok dneska neznamená, že to bude vše ok i za 5 nebo 10 let 😉 dar dostal přítel a dům budeme stavět společně. ale na pozemku, který dostal on od jeho rodičů. nebude prostě vše čisté přesně na půl a tudíž problémy mohou vzniknout. můžu se jen modlit, aby jsme byli z těch šťastných, kterým se to vyhne 😅

prcekverunka
17. črc 2015

@decra ,,Užila´´ jsem si něco podobného. Taky s rodiči manžela nevycházím, bydleli jsme i chvíli pohromadě a chtěli jsme právě zůstat v jejich domě - dodělat si tam samostatnou půdní vestavbu. Ale prostě to nešlo, opravdu to hodně vygradovalo, přestalo mě bavit poslouchat urážky a přesně jako u Tebe - že mi jde o peníze atd. No nakonec jsme za dost dramatických okolností odešli, teď bydlíme v podnájmu a hledáme si něco svého. Kdykoli k nim máme jet na návštěvu, mám úplně sevřený žaludek.

decra
autor
17. črc 2015

@blahova_andrea už ležím v klidu, ani se nehnu...ale mám pořádné bolesti, doufám,že to přejde...manžel dnes prostě odešel dřív z práce, šéf s tím neměl problém, o víkendu by byl stejně doma a od pondělí nastoupí moje rodina...jak je znám, zasedne domácí rada a nejpozději v pondělí v poledne je tady někdo, kdo se bude starat...tchýni mám děsnou, ale na svou rodinu se v tomhle můžeme spolehnout....mimochodem, manžel se o mě natolik stará, že tvrdě usnul vedle v obýváku :D ..chudák, v noci toho moc nenaspal kvůli mě a zpráva,že prcek se cpe ven opravdu předčasně ho zřejmě dorazila...

blahova_andrea
17. črc 2015

@decra wau, tak to máš na rodinu fakt štěstí!

adelinkkaa
17. črc 2015

Tchýně je opravdu zlá.Tvé okolí ti radí to nejlepší co může,přestan nato myslet.máš štěstí že bydlí tak daleko,nebude se ti montovat do vychovi atd.Také máš štěstí že tvuj muž stojí při tobě!!! Ty ted hooodně odpočívej,nohy hore a tchýni vymaž ze sveho života... 🙂 držím palce at vše dopadne dobře🙂

kristinasaxi
17. črc 2015

Tenhle typ ženský sem měla tu "čest" poznat. Byla Hlavou rodiny a všichni museli dělat jen to, co ona považovala za dobré a správné a nikdo nemohl z těch kolejí pryč. To byl oheň na střeše, tichá domácnost, dokonce dokázala i plakat, jaká ona je chudinka. Řekla bych, že je to normálně duševní nemoc. Dokonce sem i slyšela tu krásnou větu "buď já, nebo ona". Synáček se z ní samozřejmě pos*al a šla sem já. Ty lidi musí mít všechno a všechny pod kontrolou a když tam přijde někdo cizí a oni zjistí, že synáček už neposlouchá na slovo, tak to je konečná.
Rada: neřešit, vyškrtnout ji z hlavy. Ty si nic neprovedla, to ona je s prominutím pošahaná. Spíš bych pomáhala manželovi najít tu sílu a sebevědomí se jí vzepřít. Myslím, že kdyby ji někdo konečně řek "zavři konečně pusu", tak by ji sklapla 🙂

shine2015
17. črc 2015

@kristinasaxi rozumím tomu správně,že té opustil kvůli matce???????!!!!

bonavoxa
17. črc 2015

@kristinasaxi Měla jsem něco podobného, bylo to peklo...

verusky
17. črc 2015

@decra ja pridam jen male vysvetleni, pokud ho uz nekdo neuvedl. Tvuj manzel na tchyni kyvne a nic nerekne, protoze s takovym clovekem se nedomluvis. ja mam tatinka trochu despotu (po infarktu pred deseti lety o mnoho zlidstel) a nektere veci proste radsi nerikat. jedna se o lidi, co vsechno vi nejlip (ouvej, ouvej, mam to trochu po nem..). my rodina ho takoveho berem, pokud to neni nutne, neodporujeme mu. zit bych s nim nemohla, neco se me taky dotyka, ale je to proste tata. tak nejak bere svou mamu Tvuj muz. myslim, ze ma dost rozumu, aby to nekde v skrytu vedel a taky mel uzasne rozumu, ze udelal to skvele rozhodnuti a s rodici nebydlite (a jste jeste vzdaleni 🙂). nejak zkus najit zpusob, jak to neresit. treba cti, nejak se zabav, at jsou myslenky u neceho jineho. at nezijes jen tento problem (samozrejme, ze to tak neni, ale zjevne se te to velmi dotyka). ja treba ted odesla od pritele a nechci se k nemu vracet (zase exempore, ze jsme chytali averzi s jeho syny, kteri s nama zili v jedne domacnosti) a delam vse mozne, abych se netrapila. je to nekde ve mne, ale neplakam, nehroutim se, snazim se byt spokojena 🙂 tak ty take tak, drzim palce 🙂 opravdu myslim, ze s tchyni je nejjednodussi mlcet, kyvnout, ale udelat si to po svem 🙂

fallingstars
21. črc 2015

@decra Tak já jsem v nemilosti (absolutní - žádný kontakt, nebaví se o mě, apod.) a myslím, že pár let ještě budu (ne-li navždy). Trápí mě to ale vlastně jen kvůli příteli, protože vím, jak moc by si přál, aby to fungovalo normálně a navíc mu na rodičích hodně záleží, takže to prostě těžce nese. Ovšem člověk si musí vybrat - buď se bude dokola zabývat lidmi, kteří jím pohrdají a nikdy jim nebude dost dobrý, anebo to přijme jako fakt a přenese se přes to. Zkus se na to podívat tak, že je stejně nepřesvědčíš a navíc je i otázka, zda bys o to vlastně vůbec měla stát... Stojí Ti ta ženská vážně za to? 😔 Myslím, že ne. Ať se třeba staví na drdol...
Jestli se situace někdy otočí a bude to na dobré cestě, pak se bránit nebudu, ale taky se nebudu bůhvíjak kroutit, abych ji zapadla do rámečku jejich očekávání. Jsou lidi, kterým se nezavděčíš a je snadnější to tak brát.

evulina77
21. črc 2015

@decra nečetla jsem odpovědi (teda zatím) 🙂 . Podle mě je nutné, aby si manžel promluvil se svojí matkou, to jak se zatím chová není důstojné dospělého muže a budoucího otce a manžela už vůbec ne. Taky bych se zamyslela nad přijmutím peněž od matky. Pokud nejste úplně na dně a splácení zvládáte, peníze bych odmítla, je to opět snaha dostat se k vám blíž a nasáčkovat se do vašeho domu a klást si podmínky a rozhodovat. Ty se zkus od jejich rodiny emočně odpoutat, není to tvůj problém, je to problém manžela a on to musí vyřešit a postavit se za tebe. Pokud ti bude z manželovy rodiny stále tak, jak teď, zvažovala bych návštěvu psychologa, to může hodně pomoci. Hlavu vzhůru a ať se mimískovi v břichu daří...

carllin
24. črc 2015

Už to tu bylo řečeno mockrát, určitě je třeba se nad situaci povznést a tolik si to nebrat. Vím, snadněji se to říká než dělá. Znám to ze své zkušenosti, s tím rozdílem, že v mém případě šlo o budoucí švagrovou a bratra mého muže. Pět let mě uráželi, ponižovali, chystali na nás podvody (jeden se jim i povedl, což bylo za hranicí zákona). Netušila jsem proč se to děje (teď už to vím, ta slepice nemá nejvyšší vzdělání v rodině a to jí žere - jak absurdní), vygradovalo to vloni po vánocích, kdy jsem začala mít velké zdravotní problémy - stavy na omdlení, ztráta rovnováhy, zvracení, průjmy,... to vše trvalo téměř půl roku, nebyl den, aby se zdravotní problémy neprojevily. Prošla jsem snad všemi vyšetřeními a výsledek žádný. Vše to bylo způsobeno psychikou, tím terorem. Poté jsem si prostě zakázala myslet na ně (jsem ten typ, co se neustále v myšlenkách vrací a mučí se tím), s manželem jsme je naprosto ignorovali a vše se zlepšilo. Zastání jsem našla pouze u manžela u tchýně ani omylem. Té vždycky ti dva něco nakukali, ona uvěřila a neustále omlouvala, že to tak nemysleli. Kdyby jí nakukali, že tráva je modrá, tak ona bude chodit po městě a všem vykládat, jak je ta modrá tráva krásná. Teď se celá situace má tak, že ty dva už rok ignorujeme (a máme celkem klid) a s tchýní po tom co mě nařkla, že jsem lhářka, tak s ní už dva měsíce nekomunikuji a nemám zájem na tom cokoli změnit. Jen lituji jednoho, že jsem to neudělala už dřív a vše se snažila řešit, ustupovala jsem, omlouvala se a neskutečně se trápila.

ilonne
24. črc 2015

@decra Tchyni zkus neresit a budeš mít klid. A nevím jestli to tu už padlo, ale peníze si klidně vezměte. Stejně je to dar jeho rodičů jemu, tzn. ze do SJM se to nepočítá. Takže jim pak s klidným svědomím můžeš říct, ze tvoje peníze to nebyly a tudíž, co si s nimi udělal manžel, je ti srdečně jedno.

poupe
25. črc 2015

Mě manželova rodina taky ignoruje, je to vzájemné 😝 já je úplně vytěsnila, ale samozřejmě mě to někdy zamrzí, teď měl M. narozeniny a jeho máma se mohla přetrhnout, koupila mu kurz lítání a ještě mu k tomu dala 2tisíce, já mam svátek a daj dárek jemu, místo mě 😕 😉 M. to ignoruje aby měl klid a já se tomu směju a sama sobě si říkám jaká je to kráva, taky špatně, ale máme klid. 🤐

Strana
z4