Manželská poradna, pomůže? Jak to tam probíhá?

tildav
16. bře 2017

Ahoj holky.Kamarádka mají doma krizi.Pomuže jim manželská poradna?Jak to tam probíhá,co se říká a tak?
On odmítá, že je to k ničemu, že chce rozvod.

verca156
16. bře 2017

ahoj já jsem tam byla jen poprvé a probíhá to tak, že první sezení se spíše seznámí. Řeknou si co jim na vztahu vadí a co si představují jako zlepšení - opravdu nám to zabralo cca 90 min. V páru mluví prvně jeden a na to stejné se ptá i druhého a když to partner nechápe tak to jakoby přeloží do řeči toho druhého 😀. Později by měli probírat jednotlivé body, které chtějí zlepšit...

verca156
16. bře 2017

a bacha někde se platí a někde je to zdarma takže na to bych se taky zeptala...

kaja2016
16. bře 2017

@tildav Může jít i sama, bez chlapa. Ale tak jestli se chce on rozejít, tak to už asi nemá moc cenu, zkusit to může...

tildav
autor
16. bře 2017

@kaja2016 No on je právě už vyčerpaný- na dně.A už nechce dál pokračovat,už tomu nevěří.

verca156
17. bře 2017

jak není vůle jednoho, tak je to fakt marný na manželství musí být dva.... vím je to těžký, člověk chce furt věřit těm dobrým myšlenkám ale realita je bohužel jiná

tildav
autor
25. bře 2017

@verca156 Ona i on toho mají moc, starají se o nemocné rodiče.Myslim, že prostě rezignoval, valí se to ze všech stran.

markyska88
25. bře 2017

Z vlastní smutné zkušenosti můžu říct, že pokud jeden z páru nemá chuť na vztahu zapracovat a je již jednou nohou ze vztahu pryč, absolutně nemá smysl partnerského psychologa - poradnu navštěvovat. Jsou to vyhozené peníze.

verusky
25. bře 2017

@tildav to je jako ten muj. taky byl vycerpany, rezignovany, neveril a vsechno spatne jsem delala ja. akorat me to rekl na konci sestinedeli s poslednim ditetem... poradnu jsem predtim zaridila, byli jsme tam spolu a kazdy zvlast a pak spolu a pak uz mi to rekl a to uz jsem u nej vic nevydrzela (s temi hormony, navic jeste rocni dcera, takze taky mimino...).
ale s tatou starsich dcer nam manzelska poradna velmi pomohla. meli jsme treba zakaz negativne mluvit o rodicich druheho (to byl nas kamen urazu, ktery jsme si vubec neuvedomovali)... urcite bych to zkusila alespon sama a treba posleze prijde i partner.

tildav
autor
25. bře 2017

Myslela jsem , že by jim to mohlo pomoci. Že by jim tam řekli co je u nich v manželství problém.Že by aspoň tam spolu víc komunikovali. Věřím, že to zvládnou.

kaja2016
25. bře 2017

@tildav a jake maji problemy?