Máte zastání rodičů?

2. kvě 2023

Zastávají se vaši rodiče vás, nebo vašich partnerů? Můj manžel stojí za houby. Za 11 let co s ním jsem, tak udělal dost průšvihů, milionkrát mi lhal, v něčem podrazil. Nemusela jsem s ním zůstávat, vím. Můj táta se ho vždycky ale zastával. Že je z blbé rodiny, že to má těžký, atd. Měl problémy s alkoholem, ustáli jsme to. Před půlrokem se mnou zacloumal a praštil, a i když mě táta vezl na pohotovost, nadával nám oběma. Ať už jdem do pr****,ať si uvědomíme že máme dítě. Teď manžel svou blbostí přišel o práci, samozřejmě jsem vytočená a dávám mu to sežrat, ale můj táta ještě nadává mě, a manžela se zastává. Dneska prohlásil, že se diví že mě manžel ještě nekopnul do pr****. Ale za co jako? Že po manželovi chci aby žil normální slušný život bez průserů? Mě už došla trpělivost a chci rozvod, ale táta úplně vyšiluje a mě to mrzí. Já žiju tak jak mě rodiče vychovali, slušně, poctivě se starám o rodinu, nepiju,nekouřím, nelítám po kamarádkách, ale jsem ta špatná já.

zelenaesmolda
2. kvě 2023

Tak vybrala sis manzela po vzoru otce kdyz to tvemu otci prijde v poradku.
Rodicum bych uz nic nerikala a od takoveho chlapa rychle pryc.

zlataberta
2. kvě 2023

Jsi dospělá, zodpovědná za sebe i tvé děti, rodičům bych nedovolila se plást do vztahu, nebo do manželství.....jen ty sama víš, jestli jsi šťastná....pokud ne, rozveď se a odejdi. Je to tvůj život.

sahrazad1
2. kvě 2023

Tvůj táta se nezastava tvého manžela , ale vaši rodiny , tím spis , ze mate dítě . Proste rozvod je až krajní řešení , když vše predtim selže . Nicméně , on s vámi nežije , a tak je třeba to poradně vykomunikovat . Přeji silné nervy , já to měla taky tak . Pomohlo , když mě ex zmlátil před dětmi , pak názor otočil . Do té doby se ho taky zastával . Holt chlapi z tradičních patriarchalnich rodin :/

emillyhk
2. kvě 2023

Myslím, že @zelenaesmolda to vystihla bohužel přesně. 😟 Už s tátou nic neřeš, zařiď si život po svém...
Já třeba s rodiči ani svými, ani manželovými nic nerozebírám. Proč taky? Jsme oba dospělí, jsme spolu dost dlouho, do manželství jsme vstoupili dobrovolně a dítě jsme taky počali po zralé úvaze. Já se třeba mamce nesvěřuju už principu (dlouhá historie) a žalovat manželovým rodičům? By mi bylo stydno. Ale kdysi jsme se s mužem pohádali, opravdu hodně a těsně před návštěvou u nich. Já k nim přišla úplně rozložená, slzy na krajíčku. Tchán mě tehdy utěšoval a povzbuzoval, manželovi potom bokem vynadal. To bylo za 13 let jedinkrát, kdy se k našemu vztahu vyjádřil.

autor
2. kvě 2023

@sahrazad1 On se ho zastával ještě než jsme dítě měli. Můj táta zastává názor že oni chlapi jsou strašní chudáčci a my ženský jsme slepice, zlatokopky a mrchy 😞

cherie24
2. kvě 2023

Jsem z rozvedené rodiny a v mojí mamce mám zastání 100%, ale můj táta je něco podobného jak ten tvůj. Nedávno na velké rodinné oslavě, kterou jsme pořádali my, dokonce pronesl přede všemi, že nechápe, co na mě můj partner vidí. A celkově když se opije, tak pokaždé rozebírá, že nechápe, jak jsem mohla být tak blbá, otěhotnět a zůstat sama (otěhotněla jsem na konci VŠ přes ochranu i prášek po, miminko jsem si rozhodla nechat, i když o to ex nestál). A už to jsou 4 roky a stejně to pokaždé vytáhne. 🤦🏼‍♀️

koordinatorka_odboje
2. kvě 2023

nelítám po kamarádkách? To je teda divná hodnota. Chodit si můžeš, kam chceš.

koordinatorka_odboje
2. kvě 2023

oprosti se od mýtu, že vůči rodiči musíš být vždy poslušná. Nemusíš.

zelenaesmolda
2. kvě 2023

@sahrazad1
Rozvod az krajni reseni v tomhle pripade opravdu neplati

autor
2. kvě 2023

@cherie24 Já mám v mamce taky zastání, kolikrát se kvůli mě s tátou i pohádala 🤦‍♀️

levandule_k
2. kvě 2023

Třeba moje tchýně se je schopna zastat svojí snachy místo syna. Já si na manžela tchýni nestěžuji, prostě si špinavé prádlo pereme doma. Nemám potřebu to řešit s tchýní. Občas před mamkou zmíním nějakou maličkost, ona se mě snaží povzbudit, zastat, ale já to nechci, spíš si jen někdy potřebuji ventilovat aktuální emoce. Tohle jde mimo mýho taťku, ten tyhle malicherné věci neřeší a velký problém jsme ještě neměli.

pabka
2. kvě 2023

Tvůj tata te veze na pohotovost po napadeni manželem a zastává se jeho? Můj tata by ho prizabil, sbalil mu kufry a než by mrknul, byl by z domu venku… a pokud by na naši dceru sáhl kdokoliv, natož její manžel, tak už bych se jen poohlížela, kde ho zakopeme (nadsázka).

irmamala
2. kvě 2023

Kdyz ty nevidíš jako problém žít s chlapem, který tě řeže, tak proč by ho měl vidět tvůj otec? Sama si snad nastavuješ vlastní hodnoty, tak proč tě pak štve, že tě někdo nelituje?

squezy
3. kvě 2023

Takhle moje rodiče poslouchali mamku moji mamy, hlavně ne rozvod, co by tomu řekli lidi. A ja ted jako dospela, manželka a matka vidím, jak se moje rodiče trápili a vlastně se rozešli, až babička zemřela. Škoda, my s bráchou bychom odloučení rodičů nějak přežili a oni mohli mít mnohem šťastnější život,kdyby žili oddělene. Vyprdni se na všechny kolem, buď šťastná ty. A tvůj táta je tedy fakt táta, když mu nerozbil hubu, když tě vezl na pohotovost.

evik19
3. kvě 2023

Zastání u rodičů naštěstí nepotřebuju a nehledám, tak netuším, jakého by se mi dostalo. Ale taky vím, že případný manželský krize bych s rodiči vůbec neřešila. Ty jsi ale v jiné situaci, řešíš zásadní věci a pomoc rodičů fakt potřebuješ. S manželem, co mě mlátí a jde z průseru do průseru bych nebyla, ale chápu, že bez podpory okolí se odchází těžce. Zkus tu oporu hledat jinde než v otci, který má ty hodnoty fakt nastavený nějak divně a radši si nechá z nějaké chlapské sounáležitosti mlátit dceru, než aby ji podpořil v odchodu. Co mamka, teta, sestra, babička?

laxesis
3. kvě 2023

Tu situaci nekomentuju, ale naši stojí za mnou a tcháni většinou taky. Nutno ovšem dodat, že jsme nikdy neřešili žádné vážné věci, většinou je to spíš ze srandy a nějaké rýpání. Ale co tak beru z dětství i dospívání a vůbec ... počátky našeho vztahu atp., tak naši vždycky stáli a stát budou za mnou, pokud bych byla v nějaké kaši/průseru - třeba by se stalo něco vážného nedejbože, nebo jsme se rozcházeli.. Na toto mám rodiče opravdu fajn a i když se nevídáme často, můžu se na ně spolehnout. Ani nechci vidět, co za rachot by můj táta způsobil, kdyby se mi chlap choval jako tvůj... Tvůj otec si nevidí do pusy a upřímně moc nechápu, proč se tvého chlapa zastává. To mi hlava nebere, spíš by měl být rád, že se snažíš vyhrabat ze životních sra-ek. Každopádně ti doporučuju na jeho kecy nedat, sama musíš vědět, co je pro tebe a dítě nejlepší.

veruuu_kubesovic
3. kvě 2023

Tak v první řadě jsi dospělá, takže zato, s kým žiješ si zodpovídáš sama...
Já teda řešit alkoholismus, nebo že by se mnou manžel praštil, tak by už dávno manželem nebyl🤷‍♀️...ale co dokážeš tolerovat, je jen na tobě...
Jinak já jsem s manželem 11let, manžel již rodiče nemá a ani teda mamka by si nám nedovolila mluvit do manželství, aneb každý je svého štěstí strůjcem...

tereza0111
3. kvě 2023

Kdyby me tata vezl na pohotovost potom co me prastil vlastni manzel, tak me radsi zamkne do sklepa dokud se nezvpamatuju, nez aby mi dovolil se vratit. Nekdy se s rodici hadam, nekdy s nimi nesouhlasim ( a oni se mnou), ale ano, kdyz to beres takhle tak v nich mam naproste zastani.

autor
3. kvě 2023

@tereza0111 Je problém že já nemám kam jít, a manžel nechce odejít i když má kam. A strašně bych se chtěla rozvést, ale bojím se o moje dítě. Manžel by si ho půjčoval, a já bych vždycky trnula hrůzou aby se něco nestalo. Jako dneska, něco musí mít v sobě, nevím jestli alkohol nebo drogy,ale je mimo. A nedovedu si představit že by se v tomhle stavu měl postarat o dítě. To by horko těžko zvládl i v normálním stavu.

teate
3. kvě 2023

Děti si často vybírají partnery, kteří jsou podobní jejích rodičům…. Jsi toho zářný případ. Blbec otec, blbec muž. Rodičům bych nic neříkala a od něj bych odešla. Každý svého štěstí strůjcem. U rodičů zastání mám, ale asi kdybych se chovala jak úplná kravka, tak mě na to upozorní. Určitě se mě nebudou zastávat za každou cenu.

bereni
4. kvě 2023

A o svoje dite se nebojis, kdyz vyrusta s chlapem co se neboji te fyzicky napadnout? Ze davas timto diteti vzorec toho jak ma vypadat rodina? Kdyz se rozejdete tak dite nikomu nebudes “pujcovat”, on je otec, je z 50% rodic, s nim sis udelala dite. Pronajmi si maly byt, jdi pryc nez to psychicky zdepta tebe i dite. Na otce neber ohledy, on je taky nebere.

tereza0111
4. kvě 2023

to co pises v odpovedi na me je ale strasne :( Zkus se obratit na bily kruh bezpeci. Urcite jsi v situaci, kdy by mela patrit mezi klienty, nerikej si, ze tyhle organizace jsou pro ty, co jsou na tom hur nebo neco podobneho. Zavolej tam! Vedi co delaji, projdou s tebou jak to u vas vypada, nebudou te za nic odsuzovat a treba spolu vymyslite nejakou cestu jak zacit realizovat odchod. Urcite je lepsi varianta se zacit pripravovat a mit promyslene dalsi kroky a treba je alespon castecne realizovat, nez to nechat a pak byt v opravdu spatne situaci.
Chapu, ze mas strach o dite a to, ze by pak bylo u otce bez tveho dozoru. Ale takhle to neber. Pokud tomu rozumim a mas strach, ze by mu mohl ublizit vem si, ze velmi casto kdyz dochazi k ublizovani diteti ze strany jednoho z rodicu tak porad bydli v jedne domacnosti. A ten druhy je pak prekvapeny, ze to nevedel. Ale i kdyz si dite hlidas doma, nemuzes u nej stat kazdou chvili.. Nekdy spis, nekdy jsi v koupelne.
Nebudes na to sama - budes mit podporu od lidi z toho bileho kruhu bezpeci (nebo treba doporuci jinou org. nevim) a budes mit podporu i v mamince. Pises, ze je na tve strane. Verim, ze nakonec i tata se postavi za tebe. Ale kdyz ne, je to jeho problem, nenic si kvuli tomu zivot

marea2000
Odpověď byla odstraněná
Zobraz