icon

Nedostatek sexu ve vztahu: Jak řešit klesající touhu?

david_1
14. říj 2023

Ahoj, chtěl bych vás ženy poprosit o názor na moji situaci - proč, jak, co s tím,...
Se svou ženou jsem již 11 let. Začali jsme ve 22 letech. První tři roky alespoň jednou denně sex. Poté první mimi. Poté jsme se skoro (však víte, starost o dítě, únava) vrátili do starých kolejí v touze po druhém mimi. Takže dvě mimi a 5 let vztahu za námi.
Po druhém mimi u ženy klesla touha po sexu. I když těžko už vzpomínat, myslím, že se jí chuť poměrně vrátila, vše bylo uspokojivé. V podstatě až do konce rodičovské, 8,5 let vztahu za námi.
Nástupem do práce se vše změnilo a stále se zhoršuje. Tím jak začala pracovat, našla si nové kamarády (ne z práce, bezdětné), staré (maminy s dětmi) víceméně hodila přes palubu. A starost o děti jsem v podstatě, tak z 95%, přebral já.
Starost o děti mi nevadí, naopak si myslím, že to utuží nás vztah (můj s dětmi). I když bych od ženy, jako mámy očekával více. Ale nenutím ji do toho. Nicméně si myslím, že jak je žena mimo naší rutinu (já + děti) vážně komunikace a to se podepisuje na našem vztahu.
Jak neočekávám a nenutím ji do starosti o děti, tak co vyžadují a potřebuji je sex. Jak jsem uváděl, je to horší a horší. Poslední rok je to jedno odmítnutí za druhým a ten pocit z odmítnutí a nenaplnění mé touhy není nic příjemného. Tím jsem se zařekl, že to po ní tedy vyžadovat nebudu a nechám to na ní. Bilance za posledních 6 měsíců dává sex 1x/měsíc.
Pro ně je to naprosto nepřijatelné. Ale co s tím, když ji to, zdá se, stačí? A myslím, že když na to dojde (i s větší četností dle minulosti), tak si to užívá a udělá se.
Mě takto malá četnost dohání k šílenství. Částečně si pomůžu masturbací, ale v jistý moment už ani to nepomáhá a stále na to myslím, špatně se mi spí...
Myšlenky mě dovádí až k úvahám najít si bokovku, která by třeba také byla v podobné situaci...
Už opravdu nevím, co s tím...
Co si o tom myslíte?

klokanka31
14. říj 2023

@david_1 Nemá někde milence?

g_m
14. říj 2023

@david_1 A mluvil jsi o tom s ni? To je zaklad...

david_1
autor
14. říj 2023

@klokanka31 také mě to napadlo, dokonce jsem ji z jedné situace podezříval. Ale závěr je, že pravděpodobně ne.

david_1
autor
14. říj 2023

@g_m že to potřebují, ano. Že mám úvahy o milence, ne. Její reakce je ve zkratce taková, že se to zlepší, ale každý slib, ať se týká sexu, ale i jiných věcí, vydrží max týden.

queenp
Autor odpověď smazal
zelenaesmolda
15. říj 2023

Neni nic otravnejsiho nez chlap co si vynucuje sex.Se ji nedivim,ze nema chut kdyz ji nedas pokoj.

amazienka
15. říj 2023

Ou Jé, stejný autor, jako z diskuze o dvoukilových dvojčatech. Čoveče, ať jsi kdo jsi, najdi si lepší zábavu a žij..

irmamala
15. říj 2023

Tak to je jasny, prestala v tobe videt chlapa. Jsi jen domaci backora, ktery se o vsechno postara, aby ona mohla zit a lovit alfasamce, kteri by ji imponovali a pritahovali.

werik153
15. říj 2023

Předpokládám že těch 8,5 let se o děti starala převážně sama a byla nejspíš pořád doma, nebo sice mimo domov ale s nima?

david_1
autor
15. říj 2023

@zelenaesmolda jak jsem psal v prvním příspěvku: "Tím jsem se zařekl, že to po ní tedy vyžadovat nebudu a nechám to na ní. Bilance za posledních 6 měsíců dává sex 1x/měsíc."

david_1
autor
15. říj 2023

@irmamala hm, děkuji za příspěvek. Teoreticky by to tak mohlo být. Jestli to tak je opravdu, nedokážu říci. Nějaké indicie, které by tuto variantu potvrdily/ vyvrátily?

david_1
autor
15. říj 2023

@werik153 o děti se starala skoro 6 let. Převážně ona, jelikož byla na rodičovské, ale rozhodně ne jen ona. Ano, když to šlo, chodila s nimi ven.

david_1
autor
15. říj 2023

@zelenaesmolda co je dle tebe správně?
1) nechat to na ženské a trpět z nedostatku
2) nechat to na ženské a svoji potřebu uspokojit jinak/jinde
3) vynutit si to o ženy (se vší slušností)

irmamala
15. říj 2023

@david_1 Kdyz pomineme, ze nema zajem o akt, o tebe jako chlapa zajem ma? Stoji o tvoji blizkost, pozornost, nesexualni doteky? Chybis ji? Je s tebou rada sama, treba na veceri? Snazi se ti porad libit? Ma alespon male tendence na tebe zarlit? Snazi se ti udelat radost, potesit te necim?

reeeza
15. říj 2023

A baví jí to vůbec s tebou?? Myslíš že jsi dobrý partner?? Myslíš že jsi dobrý milenec?? Zkus si odpovědět...🤷‍♀️
Asi kdyby jí to s tebou bavilo tak by to chtěla logicky častějc ne??🤷‍♀️ Nepleť si jablka s hruškami, to že se udělá neznamená zákonitě že jí to baví...

A existuje vůbec nějaký partnerský vztah mezi váma dvěma?? Jen ona a ty, bez dětí, bez domácnosti a funkčních záležitostí???
Jako taky bych se nechtěla milovat, kdybych necítila že jsem ve vztahu.
Je i rozdíl jestli chce můj partner milování ( tam je ta vztahovost, intimita, blízkost, zájem o mě) nebo sex ( aby se udělal, případně i mě).

david_1
autor
15. říj 2023

@irmamala děkuji. Ano, na tyto otázky je odpověď pozitivní.

david_1
autor
15. říj 2023

@reeeza dobrá reakce, děkuji.
Jak píšeš: "Asi kdyby jí to s tebou bavilo tak by to chtěla logicky častějc ne??" - to je jedna z věcí, na kterou jsem chtěl znát váš pohled. Já si totiž nemyslím, že platí rovnice "baví = často". Myslím, že může být i "baví, ale stačí menší četnost".
Myslím, že ji to se mnou baví, ale určitě je slabina komunikace, a vůbec vztah jako takový já+žena. Děti zabírají spoustu času a na nás už moc nezbývá. Toto určitě bude stěžejní bod.
Když už to chce, tak nedokážu říci, jestli je to milování, nebo sex. Ale myslím, že sex - že když je ta četnost takto malá, tak je to ve chvíli, kdy ji dožene chtíč.

reeeza
16. říj 2023

@david_1 Tak zkuste se zaměřit na ten vztah mezi vámi dvěma, ne jako rodiče, ne jen jako milenci, ale prostě znovu vybudovat co, co jste mezi sebou mívali, než vás zavalily povinnosti a každodenní život. To by mohla být cesta nejen k pravidelnému sexu, ale i k pravidelnému milování a hezkému kvalitnímu vztahu.

reeeza
Autor odpověď smazal
reeeza
16. říj 2023

@david_1 @reeeza Víte celý váš příspěvek na mě působí tak, že do vztahu se svou ženou neinvestujete a berete ji jen jako prostředek k ukojení.
Trávíte spolu čas? Jezdíte na výlety, nebo do divadla, cokoliv?
V dlouhodobém vztahu už každý přepočítává. A reciprocita musí být 😉. Nedostává-li se jí od vás investic do vztahu, do NÍ, nic vám za to nedá.
Nic není zadarmo. Ani štětka nejde zadara 🤣

david_1
autor
16. říj 2023

@reeeza no, když nad tím tak přemýšlím, díky Vašim podnětům, tak to dává smysl. Asi se na to budu muset zaměřit a tuto stránku zlepšit.
Moc děkuji za konzultaci!

odula
17. říj 2023

@irmamala to je ale pi***na

stazinka1
17. říj 2023

Možná vaše žena má problémy se zdravím. Po porodu u některých žen klesá děloha, pak žena ani nemá chuť k sexu vůbec. Pro zlepšení stavu neměla by zvedat těžké věci a měla by dělat speciální cviky, možná i jóga by mohla tomu trochu pomoct.

veronicka89
17. říj 2023

... Člověk mnoha tváří 😀

pampelina18
18. říj 2023

@david_1 to má milence... Našla si jinou partu a dohání to co díky dětem mít nemohla...