Negativní vztahy tchyně x zeť. Jak vztahy zlepšit?

29. čer 2021

Setkala jste se některá s tím, že by vaše matka neměla ráda vašeho manžela? U nás to je tak - moje máma byla celý život na chlapy. A vždy potřebovala být středem pozornosti. Když mi bylo 16-18, stalo se že mi přebrala i nějakého chlapa. No jenže jsem si našla současného manžela, který jí nežral její chování od začátku. Oblíbil si víc mého tátu. No jenže máma to těžce nesla, že ona není středem pozornosti, že s ní nemá zájem flirtovat a podobně. A mě štve, že pro mojí mámu se stal tím špatným. Třeba nechceme dávat na hlídání naší dceru, a ona hned : "No jo, to by Petr měl kecy." Nebo milionkrát už řekla: "No jo, já vím že mě Petr nikdy neměl rád." Přitom to je hloupost. Jen když si na návštěvě stěžuje pořád co jí bolí, tak to Petr ignoruje. A baví se s mým tátou, jenže mého tátu máma překřikuje, skáče mu do řeči, tak pak ať se nediví že jí má Petr dost a nechce se s ní bavit. Neměli byste nějakou radu jak ty vztahy zlepšit?

betysch
29. čer 2021

Upřímně?Pokud by moje máma byla taková tak jsem ráda že můj muž ji nemusí..A nechala bych to být.Nepřijde mi normální aby matka flirtovala s mými partnery.

terezia10
29. čer 2021

Tak ji to řekni jak se chová přece jen je to tvá matka musíš se postavit za chlapa

elvira
29. čer 2021

A když řekne: " Petr by měl kecy..." Jak reaguješ ty?

priefi
29. čer 2021

A co na to Tvůj taťka, že Ti přebrala chlapa? 😱😅

autor
29. čer 2021

@elvira Řeknu že ale já taky nechci dávat dceru na hlídání, že je to i moje rozhodnutí.

autor
29. čer 2021

@priefi Já ani nevím jestli on ví, nebo tuší. Zná ji, kolikrát si pozvali i nějakého známého, s kterým flirtovala, ale asi si neuvědomil že nejde jen o flirt. Ona to omlouvá tak že ona je jen společenská a mají ji chlapi celý život rádi.

priefi
29. čer 2021

No nevím, ale svádět přítele dcery a mít manžela, to už je spíš nemoc. Buď ráda, že ji manžel nemusí 😉

autor
29. čer 2021

@priefi To jsem. Ale mrzí to.

ina10
1. črc 2021

Proc neco zlepsovat,kdyz to nejde?A jestli ji nemusi,tak ho nenut.Spis bud rada, ze mas normalniho chlapa,co tvou mati "nezere",se divim ze s ni teda tvuj otec jeste je,kdyz ti prebirala kluky(jasne,predtims psala,ze o tom mozna nevi),ale tak asi kdyz ti ho bezostysne prebrala,kde se schazeli?To mu nebylo divne,ze se mama vraci z prace pozde nebo tak?Mi by vadilo,kdyby mi mati prebirala kluky a i bych s ni prerusila kontakt.
A na otazky,nebo spis jeji reci typu vim,ze me Petr nikdy nemel rad, bych s klidnym srdcem rekla,ano nemel a nema 🙂 asi trochu prilit oleje do ohne...co matinka ceka?

vladenkamaminka
5. črc 2021

Upřímně, me matka svést nebo ukrást někdy chlapa, tak ji ani na svatbu nezvu... bud rada, ze ji manžel nemusí.. treba už na něj něco zkoušela a mu se to nelíbilo...

lpch
6. črc 2021

Nejsi sama 🙂 u nas je muj manzel taky ten nejhorsi. Pred nim se pretvaruje, je na nej mila, ale kdyz tam neni, tak neustale posloucham, jak je prisny na deti (neni to pravda, ma s nima svatou trpelivost), nebo ze by my urcite neco vadilo (napr. kdyby dojela k nam na navstevu, coz samozrejme je tez naprosta blbost) apod. Driv jsem mela tendence ji to vymlouvat, ale po letech jsem zjistila, ze je to zbytecne, ona si mele svoji. Ona proste musi mit nejakeho sveho nepritele a on je jednoduchy cil. Navic historicky se zna i s jeho rodici, ktere naprosto nesnasi a mam pocit, ze tuto svou nevrazivost prenasi na nej.. Nyni kdyz na toto tema zacne mluvit, tak se zvedam a odchazim.

autor
6. črc 2021

@ina10 Tak moje máma je doma, takže nebyl problém aby si chlapa vzala domů když byl táta v práci. Ona se mi vždycky vysmála že mi nikoho nesvádí, a že stejně s tím dotyčným ani ještě pořádně nechodím, že to není vážný vztah. A mému tátovi vždycky řekla že pro ně shání jen nějakého kamaráda na posezení, a že je jen společenská. Nikdy nezapomenu když jsem šla se svým novým objevem na diskotéku (v té době jsem s ním už několikrát spala). Byli tam i moje rodiče, tak jsme všichni seděli u jednoho stolu, no a najednou se on a moje máma vypařili. Tak jsem vlítla na tátu kde jako jsou, jestli mu to nevadí, on jen naštvaně něco zamumlal. Asi po půl hodině přišli, vysmátí, a když jsem na mámu vlítla, tak se mi vysmála že byli před restaurací a povídali si. Přitom jsem byla venku a nikde nebyli. No a pak ho máma dotáhla k našim ještě na víno, táta byl rád že mají "kamaráda" na pokec, a asi mu nedocvaklo o co jde.

autor
6. črc 2021

@vladenkamaminka Nezkoušela, nikdy nebyli o samotě. Svedla jeho kamaráda na naší svatbě, a tím si to u něj podělala úplně.

diva_ziva
6. črc 2021

V poslednych dnoch sa to tu v diskuzich roztrhlo s narcistickymi mamami. Tvoja bude myslim taky jedna z nich. Super knizka pre dcery narcistickych matiek je Budu vubec nekdy dost dobra?