icon

Neplánované těhotenství ve 36 letech. Jít proti manželovi?

elishca85
16. říj 2021

Neplánovaně jsem otěhotněla be 36 letech. Už máme doma 3,5 letou holčičku a jsme opravdu šťastní, u když jsme s manželem měli hodně problémů.
Manžel je o 20 let starší a z předchozího manželství má 2 dospělé děti.
Když jsem otěhotněla a dcerou, nechtěl to, žádal mě ať jdu na potrat. Bylo to hrozné období, jakoby mu končil život. Mně bylo tenkrát 32 a děti jsem neměla, takže jsem se prostě rozhodla, že si dítě nechám za každou cenu. A dopadlo to skvěle, manžel jí miluje nadevše, je to nejlepší táta. I všichni v okolí vidí, že na ní visí.
Celou dobu jsme oba vedeli, že on už další dítě nechce, a že já bych ještě jedno chtěla. Ale nikdy bych ho nepodrazila. Každopádně já teď neplánovaně otěhotněla a manžel je z toho přesně v takovém stavu jako s první dcerou. Říká, že to zničí náš vztah, že na to už nemá, což teda chápu. Je starší a má už jiné priority.
Já jsem se teď už spokojila a tím, že mám jedno úžasné dítě, že jsem šťastná takhle a do toho jsem zjistila, že jsem těhotná. Ten mazec okolo mimina, noční vstávání, omezení nás všech, proste totální vidle do našeho fakt krásného života. Do toho manželovo odstup, věk a postoj k celé věci...a můj neracionalni strach, že dítě nebude v pořádku, vidím to všude okolo sebe... Autismus, obrna, různé další problémy. Kdyby se narodilo nezdravé dítě, to by nás zničilo všechny a já vím že na to nemám. Jsem v tomhle bohužel alibista.
Zároveň ale jsem si celou dobu to dítě přála, a opravdu není důvod, že by nebylo zdravé, ale nejsem taky už úplně mladice.

Teď jde o to, že můžu jít proti manželovi, a dítě si nechat a ohrozit rodinu. Nebo to zrušit, jsem 5tt. A vůbec nevím, co mám dělat a jestli to dokážu rozhodnout. Co vy na to?

Strana
z3
verais
1. lis 2021

Aaa teď čtu, že jste se rozhodli miminko nechat tak to je super ať se vám vede a přeji hlavně zdraví 🍀

elishca85
autor
3. pro 2021

@verais Díky moc. Dneska už 11+5 a jsem šťastná, že budeme 4 a že jsme tuhle zkoušku snad zvládli 🙏🙏🙏

Strana
z3