icon

Nevím, co dělat. Stojí za to udržet vztah?

21. črc 2024

Nevím co dělat. Již nějakou dobu nám to neklape tak jak bychom chtěli. Já jsem udělala nějaké přešlapy, přítel taky. Bylo toho víc.

Strana
z3
autor
Autor odpověď smazal
autor
Autor odpověď smazal
sorboni30
21. črc 2024

Lézt partnerovi do mobilu se nemá... Každopádně váš vztah není postaven na pevných základech. Hádáte se kvůli maličkostech už teď. Co bude pak až budou děti? Ty jsou zkouškou vztahu a to velkou...
Podle mě byste měli jít každý svojí cestou a najít si partnera se kterým nebudete řešit blbosti, ale užívat si sebe navzájem, že se máte rádi.. u vás mi to přijde jako když se pohádají spolužáci ve škole a další den spolu mluví. Promiň, jen můj pohled

guliii
21. črc 2024

Řekla bych, že je zbytečné ztrácet čas. Chce aby sis zkusila jaké to je bez něj, tak to zkus. Ale určitě bych nebydlela s tchýní, to často samo o sobě dokáže rozvrátit vztah.

ivkasolavova
21. črc 2024

To mi připadne jak děti ve škole 🙂Určitě jít od sebe , jste nevyzrálý a pokud by vás vyhodily z domu v tom případě už by mě tam nikdo neviděl

levandule_k
21. črc 2024

Nenapsala jsi ani jeden důvod, proč jste spolu, ale dost důvodů, proč ho poslat do oběhu.

1) Píše si z bývalkou a tvrdí ti, že je to kamarádka, ale jaksi neřekla, že je to ex. => Tedy lže ti. (Ta ho chce navštěvovat.)
2) Neváží si tě. Viz věty "já ti ukážu jaké to je", "hledáš důvod, tak já ti ho dám", "musím tě naučit, abys mně respektovala". V podstate stylem "ty do mě palicí, já do tebe nožem". Trestá tě ignorací, když se nechováš, dle jeho přání. (Respekt musí být vzájemný a přijde mi, že on ho nemá vůči tobě.)
3) Neví, jestli chce děti. (Někdy je to eufemismus pro nechci děti s tebou.)
4) Velká red fleg - chce bydle s matkou v domě. Bydlení s tchýní nedělá dobrotu. Zažila jsem to jako dítě bydlení ve dvou generačním domě. My bydlíme s partnerem sami a je to naprostý luxus, klídek, pohoda.
5) Jeho máma už se teď staví na stanu syna, nejsi její oblíbená potenciální snacha, klidně by tě vyhodili na ulici, kdyby jsi neposlouchala
6) 1,5 roku se hádáte - jste zacyklení, je to vyčerpávající. No normálně bych řekla, když je problém ve vztahu zkuste na tom pracovat s terapeutem, ale tady nevidím jeden jediný důvod, proč se snažit.

autor
Autor odpověď smazal
autor
Autor odpověď smazal
autor
Autor odpověď smazal
tereza0111
21. črc 2024

oba dva se chovate jako nedospele deti, takovy vztah neni dobry zaklad a neverim, ze bude fungovat Zkus si k sobe najit nekoho, kdo uz ma rozum a ukaze ti, jak vztah ma vypadat. Tady je spatne uplne vsechno

autor
Autor odpověď smazal
autor
Autor odpověď smazal
ivkasolavova
21. črc 2024

Nemusíš ho teď před náma bránit .My reagujeme na chování a to opravdu není dobré .Je to podle mě otázka času a za tu dobu co to máte jak na divoké dráze jsi už mohla vozit kočárek či byt vdaná paní úplně někde jinde .Tohle není chlap do budoucna pro tebe .

autor
Autor odpověď smazal
autor
Autor odpověď smazal
lilian2111
21. črc 2024

Proboha. Úplně názornej příklad když ženská skáče kolem chlapa a ten jí má totálně na háku a ještě jí dává pocit že mu vlastně musí být za vše vděčná a on je ten pán doma.
Ukončila bych to. Tohle není zdravý vztah, budete v tom oba jen nešťastný, myslím že je otázka času kdy to ukonči on dřív než ty.

autor
Autor odpověď smazal
konidana
22. črc 2024

Jste spolu dlouho, a asi je to tvuj prvni vztah, nebo prvni dlouhodobejsi. Mate problemy. Ty se myslim budou casem jen a jen zhorsovat. Chapu, jsi na nej zvykla, po tech letech si neumis ani predstavit nic jineho. Ale to jine muze byt mnohem a mnohem lepsi. Ma moznost to vyzkozset. Radsi ted, driv nez bude uplne pozde.

Ja s jednim klukem chodila jen 4 roky a po rozchodu (z me strany ac jsme zasne zadadni problemy nemeli. Bylo mi 28 let) mi hodne chybel jeste aspon pul roku, urcite rok jsem na bej myslela. Chce to pevne rozhodnuti a pak ten cas. A nejspis zjistis, ze muze vytmbohem lip.

trdelnik234
22. črc 2024

Ahoj, celkom tazko sa toto cita.
AK ti nerobim problem slovencina a si veriaca (teda pisala si,ze ste obaja),tak si skus pustit tento podcast
https://open.spotify.com/episode/2iBa0NjaAmII7h...
Tym teda nejdem hodnotit vas vztah,len sa ti snazim ponuknut pohlad na to ako by mal zdravy vztah vyzerat.
Nedaj sa pomylit nazvom (Ani mne sa nepaci),ktory ma ciel poukazat n'a to,ze do zivota si treba vybrat cloveka, ktory vie,co chce a ktory t'en zivot chce prezit kvalitne vedla teba a s respektom.
Ja som vydata vyse 15 rokov,mame odzite vselijake situacia teda a predsta mi ponukol novy pohlad na veci.
Este sa chcem opytat.Ako sa citis Ty vo väcsom vztahu?
Teraz napriklad.
Hadky boli a aj budu.Take tie prevadzkove sa poriesila.
Ak vsak vztah nestoji na respekte,dovere a laske,tak sa.v Tom vztahu budete dudit obaja dovtedy, kym to jeden z vas nezacne aktivne riesit.

autor
Autor odpověď smazal
autor
Autor odpověď smazal
levandule_k
22. črc 2024

Ty si sypeš popel na hlavu a ho obhajuješ, on nic, on dokonalost. Tohle není zdravý přístup k sobě, životu a vztahu.

Jestli jsi na sobě ochotná pracovat, kouč, psycholog, knížky o seberozvoji, tak na sobě pracuj. To, že on nechce jít k terapeutovi, to neřeš, najdi si někoho pro sebe.

Jsme s partnerem 8 let a pořád se na sebe těšíme až přijdeme z práce. Jestli máš vizi vztahu, že po 20 letech je to manželství přežívání, tak si začni zpracovávat, co si neseš do života za vzorce od rodiny. Po 20 letech přece neznamená, že se k sobě budeme chovat hnusně, lhostejně.

Je rozdíl mezi láskou a závislostí.

autor
Autor odpověď smazal
trdelnik234
22. črc 2024

Rozumiem.
Posielam ti aspon takto virtualne vela sily,aby si dokazala najst samu seba.Potom najdes odpoved aj na otazku,co si polozila v uvode.

levandule_k
22. črc 2024

Ono nelze přimět toho druhého, aby tě měl rád, i když moc chceš a snažíš se.

Vztahy dokážou poukázat na naše bolavá místa. Takže se poznáváme skrz interakci s druhými.

Když se snažíš žárlivost držet v mezích, tak ji potlačuješ, ty to potřebuješ zpracovat. Žárlivost ukazuje na tvoji nejistotu, proto máš potřebu kontrolovat partnera.

Zaměř se na sebe, ale ne aby ses potlačila, ale skutečně pochopila, jaký jsi a tu část sama sebe, která je problematická, integrovala, akceptovala, přijala, dokázala s ní pracovat do takové míry, že ti nebude ničit vztah.

mabs
22. črc 2024

Řekni mi, co jsi očekávala od téhle diskuze? Čekala jsi odpovědi, že je všechno v pořádku?
Hlavní příspěvek je o tom, jak on se k tobě špatně chová, v těch dalších ho obhajuješ a stavíš se do pozice té špatné.
Pokud v takovém nefunkčním stavu chceš dál zůstat, prosím. Je to tvůj život.

autor
Autor odpověď smazal
amazienka
22. črc 2024

Vše podstatné tu padlo. Za sebe - život je příliš krátký na to, abys ho strávila s blbečkem.

lilian2111
22. črc 2024

Souhlasit ani nebudeš, protože to ani nevidíš.

budouci_maminka
23. črc 2024

Pro tve vlastni dobro, je idealni cas na ukonceni vztahu.

Strana
z3