icon

Nevím, jak dál

klaris558
23. zář 2015

Na koníkovi jsem dlouho, ale založila jsem si nový profil.. Jedná se o to, že už se dlouho trápím. S mým přítelem jsme spolu už více než 12 let, ne vždy to bylo ideální - z jeho strany alkoholismus, gambling, nevěra - dohnalo mě to do náručí milence,to netrvalo dlouho a skončila jsem to. S přítelem jsme to "ustáli". Bohužel jsem tou dobou otěhotněla (s milencem), o dítě jsme se s přítelem strašně dlouho snažili, byla jsem štěstím bez sebe. Malá má ted 6 měsíců, přítel mi samozřejmě nevěří že je jeho. není mu vůbec podobná, sice se o ni stará a má ji určitě rád, ale hlavně když má něco vypito, tak má blbé narážky apod. Dost mě to bolí... Milenec se se mnou nestýká, o dítě se vůbec nezajímá, stejně k němu pořád něco cítím...
Jde o to, že s přítelem nejsem šťastná, hádáme se, k dceři je chladný a navíc má dost závažné finanční problémy. Dlouho už přemýšlím, že se ním rozejdu, ale nemůžu najít odvahu. Mám strach jak to zvládnu sama s dítětem a taky o přítele. Vím, že nás má svým způsobem rád. Nevím ani jak snesu to potupu, že jsem všem celou dobu lhala, příteli, mojí a jeho rodině, přátelům...
Jsem ráda, že jsem se aspon tady mohla vypovídat. Snad mě neodsoudíte, já si to vyčítám každý den a každý den žiju v neustálém stresu

naomi6
23. zář 2015

@klaris558 Ahoj, já tě určitě neodsoudím. Dostala jsi se do těžké situace. Ale pokud můžu radit, jdi od přítele pryč. Pokud pije, bude se to jen zhoršovat - vlastní zkušenost s otcem. Věřím, že tě rodina a přátele nenechají samotnou a pomohou ti. Jednoduché to nebude, ale pořád lepší, než se takhle trápit. Držím palce!

yamdena
23. zář 2015

Jestli ti vadí potupa, že jsi ostatním lhala, tak příště prostě nelži 😉 Jsi mladá dospělá žena, teš se ze života a z toho, že máš krásnou zdravou dceru 🙂 S přítelem se rozejdi, s tím tě štěstí nejspíš nečeká a u milence dej návrh k soudu na určení otcovství (pokud dobrovolně nebude určeno jeho otcovství vaším souhlasným prohlášením na matrice či u soudu). Budeš pak mít výživné na dítě a jako bonus ti poradím § 920 a § 922 NOZ - aneb něco o výživném a zajištění úhrady některých nákladů spojených s těhotenstvím a porodem neprovdané matce, které lze přiznat i zpětně, a to do do dvou let ode dne porodu, v případě, když není matka provdána za otce dítěte.

shine2015
23. zář 2015

@klaris558 pokud má přítel problémy finanční, s alkoholem atd a ještě blbe kecy když pije,tak jde spis o psychicky blok že jsi bez něho.....
Mas rodiče co by ti pomohli?