icon

Odstěhovala jsem se od manžela

zuzalindaw
18. kvě 2018

Ahoj holky,

potřebuji poradit, pokecat, vypovídat se.. S manželem jsme spolu 4 roky. Máme za sebou 3 roky úmorného snažení o dítě, kdy jsem byla víc i míň na nervy.. Manžel mě dlouho podporoval, a když už to fakt nešlo, tak se dost uzavřel a chtěl to přestat řešit, což pro mě bylo těžké, ale snažila jsem si to přiznat a žít i jinak, snažila j sem se nás vrátit do starých časů, kdy jsme děti neřešili a uznávala jsem, že můžeme žít i život bez dětí, ale chtěla jsem si projít všechna vyšetření, která byla dostupná.. Do toho všeho dal manžel výpověď v práci a měl krizi středního věku, přestal se stýkat s lidma, byl jen doma, kvůli zraněním přestal dělat i sport a řekla bych, rž deprese na sebe nenechaly dlouho čekat.. než dal výpověď, tak to bylo ještě fajn, poměrně jsme žili, užívali si a byli v pohodě.. ale posledních pár měsíců jsme se každých 14 dní chytli.. většinou kvůli blbostem typu, že zůstala otevřená skříň.. pracovala jsem z domova, takže za poslední rok jsme spolu byli 365 dní v roce 24 hodin denně.. jak byl doma, tak ani po mě moc nechtěl, abych někam chodila, dost žárlil a když jsem jen jela k nemocné babičce, tak mi řekl, že bůhví kde jsem byla.. Všechno to vygradovalo před 6 týdny, kdy jsme se opět chytli kvůli blbosti a manžel řekl,ať se odstěhuji.. už jsem toho měla dost a řekla si, že si mě jinak nebude vážit a našla jsem si byt.. manžel taky ještě ten den řekl, že oba víme, že to ani jeden z nás nechce.. pár dní před rozchodem mi posílal srdíčka a pusinky, 14 dní před rozchodem mi řekl, jak je se mnou šťastnej.. během těch 6 týdnů bylo několik situací, kdy pořád opakoval, že je naštvanej, na sebe, na mě.. půjčujeme si psa, který je jako naše dítě, i spolu chodíme venčit, procházíme se a povídáme si.. snažím se být stahnutá, ale přijde mi, že ten kontakt i vyhledává.. zatím nepodal žádost o rozvod, na druhou stranu ústupek a řešení taky nehledá.. uvědomuji si, že tlakem na dítě jsem hodně věcí zničila, ale jsem ochotná se toho vzdát a žít tak, jak jsme si vysnili i bez dětí.. nemáte radu, co dělat, jak to překonat, nezvorat, jak získat šanci, jak se nezbláznit..?

Strana
z3
letadylkokane
18. kvě 2018

@ruzicka06 ja ze sebe nedelam chytraka. Jen rikam pohled z druhe strany, a to v debate, ktera k tomu primo vybizi. Zakladatelka v podstate na to snazilkovstvi dojela.

jednaholkaa
18. kvě 2018

@ruzicka06 Tak to me mrzi, a uz ve 30? Jaj... Tak si predstav jak to vypada v mem veku. A to jsem donedavna byla looser rodiny "bez chlapa" a ted zas bez deti. Je to porad neco. Ten tlak rodiny a nasi spolecnosti tam proste je ..

anetka9
18. kvě 2018

@letadylkokane :D srovnávat VŠE a PF...:D třeba ségra studuje FF a to je sakra rozdíl oproti mojí škole..já uznávám i jiný vš, neříkám, že jen moje je nejtěžší a basta..ale teda všechny ty pseudoobory, co se teď nabízí a přístup těch škol nebo školy soukromé..to je úplně někde jinde..u nás třeba bylo potřeba napsat zkoušku na 6 bodů z 8, holka měla 5 a třičtvrtě a nikdo se s ní nebavil a letěla ze školy...a pak sou školy, kde ti stačí 4 z 8 a ještě ti u toho ti učitelé radí, popř. dělají, že nevidíš, že to opisuješ z mobilu...No ale tímhle zakladatelce nepomůžeme, takže ať ji to tu nespamujeme.Každá máme jinej názor a pochybuju, že se změní🙂

ruzicka06
18. kvě 2018

@jednaholkaa No 30 mi ještě není ani. Jo to si dokáži živě představit, jak Ti musí být ☹ Já mám totiž pocit, že některý lidi si myslí, že když se oženíš nebo vdáš, musíš pak hned mít dítě. My si miminko přejeme strašně moc, ale kvůli sobě, ne abych se zavděčila někomu v rodině.

ruzicka06
18. kvě 2018

@letadylkokane Já jsem teď s těma chytrákama na nikoho nenarážela nebo ne na tebe, neboj. Myslela jsem to všeobecně! Ale je pravda, že tady se kolikrát najdou v diskuzích takový osoby, že umí jen vrtat, mít chytrý řeči. Ale to myslím jako teď všeobecně, fakt teď na nikoho nenarážím. Ale už jsem to kolikrát tady psala - nejsme každá stejná, každá to vnímáme jinak, kor když se jedná o tak citlivé téma, jako je snaha mít dítě a problémy s tím spojené.

marcicek84
18. kvě 2018

@zuzalindaw myslím si, že vlastně máte docela pěkný vztah, jen hold když ti v afektu řekl ať se odstěhuješ, tak jsi to vzala doslovně a třeba on to tak nemyslel. Ale k problému, myslím si, že on si musí dát do pořádku sám sebe (tedy změnit práci, najít práci atd.) a ty bys měla být schopna žít bez dítěte, dělala bych to tak, že bych se nechránila a milovala se, jak byste měli chuť, nesledovala bych čárky, řešila bych případě až delší zpoždění delší jak 14 dní a jinak ne a pak prostě to třeba přijde. No tím pádem na něj skončí tlak z tvé strany a pokud to tam má být miminko si k vám cestu nejde. Myslím si, že teď prostě to chce chodit spolu ven, navštěvovat se a ano odhodlat se a zajít do té poradny...

kepu
18. kvě 2018

@marcicek84 a já bych si k tomu pořídila štěně....to u nás zafungovalo 😊

ivuska1986
18. kvě 2018

Ahojky, ostatni příspěvky jsem necetla. Pusobi to na me z tveho povidani, ze sanci spolu byt fakt máte-povidate si, smeje te se, chcete spolu travit cas-co by za to jini dali👍 ja po miminku strasne moc touzila ctyri roky. Nedokazu si predstavit, jak bych se vyrovnavala s nenaplnenou touhou, bylo to tak silny, moc jsem si přála nosit pod srdcem clovicka, ktery vznikl z nas dvou a ted kdyz tady vedle me leží a vim, ze pulka toho stesti vznikla z pulky, kterou neskutecne zbozbuju(to jako z přítele💕) tak jsem vděčná za každý den, co spolu mužem být. Ono, kolikrát si to ani neuvedomime, ale pro chlapa, ktery miminko chce, a nejde to, tak je to stejne velka pecka jako pro zenskou, nekdy mi prijde, ze to snad i nesou kluci hůř😰 trpi totiz dvakrát-sami se trapi a navic jeste vidi, jak se trapi jejich žena a ta bezmoc je strašně velká-zdali do toho vseho prisel o praci, prislo nějaké zranění, takze toho uz asi bylo fakt i na nej moc. Tak me napada, chce vubec po tobe manzel abyste se vzdavali sance na miminko? Treba jen potrebuje odpocinek, cas, zvolnit. Je asi pro vas oba dulezity o tehle vecech spolu mluvit. Z toho co pises mi prijde, ze se oba máte stále rádi. Drzim palce

priefi
18. kvě 2018

@anetka9 rekla bych,.ze srovnavat poceti ditete a studium VS je totalne zcestne. Jsou lidi, kteri daji jakoukoli skolu levou zadni a jsou lidi, kteri proste bojuji. Osobne velice casto slysim, ze na prava je tezko se dostat, ale studium samoosobe neni az tak tezke a nekteri pri pravech studuji i dalsi veci. Nezlob se na me, ale srovnavat zrovna prava s medicinou.... pravo je o tom, ze mas logicke a analiticke mysleni, das si veci dohromady, znalosti zakonu, ve kterych se pohybujes v ramci sveho oboru, davat si veci do souvislosti. Pravnik aby byl dobry, musi tohle mit, pokud nema, je jasne, ze to je pro nej drina vystudovat. Ale jak jsem psala, jsou skoly, ktere sedi urcitym lidem a urcitym zase sedi jiny typ skoly. Co se tyce poceti, je to totalne zkomplikovany proces nahod a stesti, ze ja osobne beru poceti doslova jako zazrak. Zdravy par, ktery se snazi o dite, ma 20 % na to, ze uspeje a 80% pro neuspech je sakra hodne.

letadylkokane
18. kvě 2018

@priefi asi tak... 🙂

anetka9
18. kvě 2018

@priefi Já nesrovnávám početí, ale psychický vypětí, který doprovází těžkou školu a snahu o dítě..a chtěla bych vás všechny vidět, jak práva vystudujete, když je to tak hrozně v pohodě :D a už vůbec nevím, kde máš, že srovnávám práva s medicínou, jen jsem je zařadila oboje do škatulky těžké školy. No nic..každej má svůj názor že jo a tím bych to uzavřela🙂

ruzicka06
18. kvě 2018

@priefi Nechci se vměšovat mezi rozhovory druhých, ale myslím si (jestli jsem to dobře vyčetla), že uživatelka @anetka9 nesrovnává studium VŠ a početí dítěte. Pouze reagovala a jiný dotaz jiné uživatelky, která psala o VŠ.

anetka9
18. kvě 2018

@ruzicka06 ja jsem o ty vs psala prvni, ale v kontextu toho, ze pro me je mnohem tezsi na psychiku to snazeni o dite nez delani zkousek a statnic na pravech ;)

ruzicka06
18. kvě 2018

@anetka9 Aha, tak to mi asi nějak uniklo, že jsi o tom psala první 🙂 Ale chápu, jak jsi to myslela. I pro mě je snaha o dítě těžší o dost na psychiku, než zkoušky, co jsem měla sama na vš.

jednaholkaa
18. kvě 2018

@priefi A jenom dodam a ve veku 35 - 40 sance 10 procent a nad 40 asi 2 procenta 🙂) jajks

priefi
18. kvě 2018

@anetka9 hmm... kdybych byla ve stresu a na nervy pri snaze o mimi, tak jak jsem stresovala pri studiu VS, tak neotehotnim asi nikdy. Ja vim, ze rok neni dlouha doba, ale mi osobne ted pomohlo se upnout,.ze mimi se zadari behem kvetna, jako ze uz musi a manzel ke 30 dostane tehu test a ja ke 30 mimi, no a proste jsem byla rozhodnuta,.ze to prestanu resit a budu resit az behem kvetna (ale vazne jsem tomu verila, ze to tak bude) a ejhle, pozitivni test a potvrzene i na utz, takze musim vymyslet pro manzela jiny darek v cervnu 😊 Mozna zkus zmenit pristup, nestresuj se tim, jako skolou. Cim vic budes tlacit na pilu, tim hur to pujde. Nemyslim to zle, fakt ne. Zkus treba to co ja,.zkus si najit urcity bod v zivote, kdy proste mimi prijde a do te doby to neresit, zij jakoby proste to bylo dane, ze v tom bode prijde. Ja sama tohle zkusila na doporuceni jine dlouhodobe snazilky, ktere to takto vyslo. Ale zaklad je tomu uverit, ne jen na oko pro okoli. Drzim pesti 😉

priefi
18. kvě 2018

@jednaholkaa a jeste dodam, ze vyhrat sportku je skoro nepravdepodobne a taky se obcas nekomu podari 😉 znam pary, u kterych rekli, ze proste dite nebudou mit nikdy, ze proste to nejde, beznadejne... a hadej co, dite opravdu k nim cestu naslo 😊 jsou to zazraky, takze vzdy je sance a preji Ti z celeho srdce, aby Ti to vyslo a i ostatnim snazilkam tady vcetne zakladatelky.

anetka9
18. kvě 2018

@priefi Děkuju🙂 já to zkoušla už s více věcma..nejdřív, v pohodě, přijde k nám po státnicích..státnice v září, následně nic..nevadí, dám si test k narozkám, listopad opět nic...pak se v lednu povedlo, zamlklé, revize v 10tt, tak jdeme dál, přijde až budeme přestěhovaný do většího, kde bude mít svoje místečko pro postýlku, hračky apod., přestěhováno v březnu a zase nic..takže prostě tohle evidentně u mě nefunguje:D

eklementova
18. kvě 2018

@zuzalindaw ahoj já bych taky popřemýšlela o adopci, věřím že by vás to oba mohlo spojit a hodit do klidu a kdo ví třeba to pak příjde samo ani nevíš jak. kamarádce doktoři řekli že po operaci nemůže mít děti a ejhle, zachvíli má termín 🙂

letadylkokane
18. kvě 2018

@anetka9 verim ze ti prava pripadaji tezka, ale to moji kamaradce i studium na FHS UK. Cili... Kazdej vnima svuj obor jako narocny. Zbytek viz @priefi, popsala to vyborne 🙂 Jinak ja delala dva ruzny obory naraz, taky celkem zaprah, ale ze by to bylo hardcore tezky, to ne. Proste zalezi na tom, nac ma clovek vlohy 🙂

priefi
18. kvě 2018

@anetka9 a od kdy se snazite?

anetka9
18. kvě 2018

@priefi od cervna 2017

kristyn.g
18. kvě 2018

@zuzalindaw já si tedy nemyslím že bys na něco dojela nebo něco vyloženě se podelalo. Takovýhle je prostě život a vztahy nemůže nikdo čekat ze to bude vždy růžové ze ten druhy nemůže mít psychické problémy atd. Mě se to jeví jako úplně normální krize. Bohužel dnes se krize umí řešit jen rozvodem, pak další vztah další krize a další rozvod... Evidentně oba potřebujete pomoci on nejspíš psychologa a pak parovou poradnu. To je můj názor X mých zkušeností, s mužem jsme 12 let a takhle to příště chodí jsou to takové období... Každá krize pokud se povede může přinést naopak posílení větší porozumění atd takže je to na vás, chcete tu snazší cestu nebo tu složitější...

priefi
19. kvě 2018

@anetka9 mozna v tom bude ten problem,.ze si to davas ob mesic, spise si dej neco treba za pul roku a hupsnout na manzela, kdyz na to fakt bude chut. Ja jsem treba tomu musela dat volny prubeh, protoze se znam a kdybych mela delat ovu testy, merit si bt, tak jsem si jista, ze se nepovede nikdy. Chapu, ze sp byl pro Tebe tezky, ja ho zazila v prosinci. Ale i ten sp je znameni, ze to jde, ale zaroven, ze nekde neco neni v poradku. Nevim, jak jste s partnerem aktivni, ale doporucuji to se sportem neprehanet, ale treba takove vyletovani po horach (neco klasickeho, ne nejake super naporove vyslapy) taky pomaha. Nekdy je pry skvelym pomocnikem dovca, resp.zmena prostredi, ale je treba jet na tu dovcu, ze se jede na dovcu a ne pracovat na miminku. Vim, ze se lehce rekne, tezce kona, ale nekdy to je fakt o te hlave. Doporucuji brat listovku, kdyz je mimco ok, pomuze, kdyz neni ok, udela rychly proces. Holky pak hodne kladne tady mluvi o gynexu (je vhodny i pro partnera). Po tom roce snazeni se doporucuje vysetreni, coz uz muze byt zase pro par stresujici, ale z druhe strany, kdyz zjisti, ze jsou ok, spadne tak trochu kamen ze srdce. Pak uz hraje roli priroda. Nekdy to jsou banality, treba nedostatek zeleza a mimi nema sanci se uchytit. Nekdy je problem, ze zena malo pije, ma hustou krev. Pak nektere zeny si nechaji vzit krev na hormonalni profil. Nekdy je obracena deloha, nekdy je na vine pater. Muzum by se v dobe snazeni melo pripravovat polevky nebo omacky z rajcat nebo dyne, pokud ma muz sedave zamestnani, je treba se hybat, nedoporucuje se jim jezdit na kole a taky pry nikotin prizabiji spermie. Partnerovi davat selen a zinek a partnerce to taky neuskodi, naopak zinek pry pomaha udrzet tehu na zacatku.

anetka9
19. kvě 2018

@priefi dekuju za rady;) aktivni nejsem vubec:D a sex mame obden i kdyz neni ovulace🙂 a na dovcu jedem ted v cervnu:D jinak vysetreni uz mame, listovku jim uz pres rok, spousty dalsch veci zkousim taky- drmek, kontryhelovy caj, macu, ted nove fytosoju, dvakrat clostik, apod..( samozrejme ne vsechno najednou), ale proste porad stale nic..kdyby to apson melo pricinu..

anetka9
19. kvě 2018

@priefi my proste zijem i jinak, party s kamosema, dneska grilovacka, ta dovca, bowlingy apod. ale stejne vis nekde,ze uz se rok snazis a nic..po meste pak potkavas spoustu tehotnejch, ctes ve zpravach, ze vyhodili a zabili novorozence, proste je to tezky

kristyn.g
19. kvě 2018

@anetka9 anet nám se povedlo náhodou po roce a půl. Zjistili mi polyp (který tam předtím nebyl a stejně to nešlo) odstranily, "profoukly vejcovody a pak to nějak vyšlo, neplánovaně. To půjde, jen to prostě trvá no 😉

anetka9
19. kvě 2018

@kristyn.g no taky uz doba:( kdyz ono je to desne nespravedlivy..kdby to apson trvalo u kazdyho..ale nekdo si otehotni pres HA a ani dite nechce:(

ruzicka06
19. kvě 2018

@anetka9 Kamarádek, který otěhotněly přes HA mám spousty..a chce se mi brečet, když mi to třeba vyprávěly, že dítě ani nechtěly a že přemýšlely, jestli si ho nechat nebo ne ☹

anetka9
19. kvě 2018

@ruzicka06 to chápu..:(((

Strana
z3