Otec miminka je pro potrat 😞
Maminky, slečny, Prosím moc o radu. 5let beru Antikoncepci, nikdy nebyl žádný problém. Asi před 5 měsíci jsem potkala chlapa, se kterým mi bylo pohádkově. Nic jsme neřešili, chodili jsme na večeře, jen tak poseděli u vína, bylo nám krásně. Viděli jsme se jen když jsem měla volno v práci, nebo když mohl zrovna on. Podniká, tudíž nemá tolik času. Vyhovovalo to oboum 🙂 Před měsícem jsem začala brát ATB. Od te doby se mi nedostavila menstruace. Běžela jsem pro test kde byli dvě čárky, druhý den mi těhotenství potvrdila paní doktorka.Po rozmluvě s ,, otcem" mi řekl, že je pro potrat. Chápu ho, jsem z toho také vydesena, ale když jsem viděla tu maličkou fazolku v bříšku, tak si neumím představit, že to dám pryč. Nevím, zda zvládnu miminko sama jak po finanční stránce, tak po psychicke. Co by jste dělali vy Prosím? ☹
Moc Vám Děkuji 🙂 Hezký večer M.
Monicko,ikdyby tatinek řekl sbohem,třeba jednou to Tvé děťátko bude mit oba rodiče,ikdyby táta neměl byt biologicky 🙂 neboj,jsou na světě i muži,co jsou schopni kromě Tebe milovat i Tvé miminko.Gratuluji!nejen k rozhodnutí,ale i radosti,co Te čeká! 🙂
Ja osobne bych na potrat nesla...... nic mene bych ho do papiru jako otce neuvedla...a pokud ano-chtela bych alimentuy ....
pokud je v papirech ma na nej samozrejme narok a nikdy nevis, co se stane a on se zacne dozadovat svych prav.....bude zde asi vytykano, ze kazde dite ma pravo znat sveho otce, ale pokud o nej opravdu nestoji.....mam zkusenost u sestrenice- chtela vymazat otce z rodneho listu a to uz bohuzel nejde i kdyz se zrekl otcovskych prav.....a jeji syn si mysli, ze biolog.otec je uplne nekdo jiny....jednou na to prijde (dnes je mu 17let)
Ahojky, dovolím si taky do tématu napsat. Rozhodnout se vždycky musíš ty, to je jen na Tobě. Nikdo Tě do potratu nemůže nutit a zároveň Ti ho nemůže vyčítat. Osobně když si představím, že když mě bylo tak jak Tobě a rozhodovala bych se, tak bych asi na potrat šla. Teď s odstupem let a s mými zkušenostmi musím ale říct naprostý opak - prostě nešla. My jsme s partnerem čekali na miminko dlouho. Prakticky po deseti letech vztahu se nám podařilo minulý rok v létě otěhotnět. Bohužel jsem ale v 9 tt potratila a vím, že to bylo velká ztráta. Teď jsem znovu těhotná a i když jsou komplikace, tak se za miminko denně modlím. Jak píšou holky - mimčo je dar. Ale na ten dar musíš být připravená a musíš být sama k sobě i k tomu malýmu zodpovědná. Jinak pokud otec dítěte s Tebou před matrikou souhlasně neprohlásí rodičovství k dítěti, tak Ti nezbude nic jiného, než po porodu podat na otce žalobu na určení otcovství. A určitě bych to udělala. Je spousta holek, které hrdě řeknou, že po otci dítěte nic nechtějí, takže ho nutit nebudou a bla, bla, bla. Ale jako právník říkám - určitě to dotáhni do konce, i kdyby to mělo být pomocí žaloby 🙂
@kacca11 Ten život je cizí, je toho dítěte. A matka ho zabije. Máme jí tleskat?
@marketa233 Tady nikdo nikomu netleská a ani nikdo nikoho k ničemu nenutí. Je na každé ženě jak se rozhodne. Rozhodně ale variantu potratu neodsuzuji, protože každý se musíme rozhodnout podle svého nejlepšího uvážení a podle své životní situace.
já bych to s otcem ještě probrala, jak by po potratu viděl váš vztah do budoucna, zda to z jeho strany nebo nebylo vážné, nebo jsi byla jen povyražení a pak se rozhodovala...ono je hodně těžké být na dítě sama, musela by tě potpořit tvá rodina a pomoct, první dítě a ty nevíš nic, já si to bez manžela nedovedu představit...na druhou stranu potrat si taky nedovadu představit, to by šlo až by mi vysvětlil otec, že prostě jsem pro něj nebyla nic, nic pro něj nebude ani to dítě to, to bych pak váhala...a pak je tu ta stránka, že prostě po potratu děti už mít nemusíš...je také možné dát dítě k adopci, např. jsou páry, které dítě mít nemohou a vychovaly by jej dobře, ono nad tím můžeš pouvažovat vždy, i kdybys te\d na potrat nešla a pak jsi došla k tomu, že to sama nezvládneš
@monica2 Gratuluju k těhotenství a přeju, ať je všechno v pořádku, ať máš krásné miminko. Otci dej čas, třeba sám změní názor. Pokud ne, zapiš do RL a ber peníze, které se určitě budou hodit. Ostatně i pak může on změnit názor a začít projevovat zájem.
@lucinka58 Vražda je vražda, o tom se nediskutuje.
ono také jsou otcové, co to takhle na ženskou zkusí, bud to vyjde a je po problému, než řešit co dělat, nebo ne...a plno pak, když už na potrat nejde jít s ženou zůstanou, protě je to jen vyděsí, nebo se jim zdá málo ten krátký vztah,za těch 9 měsíců se přeci jen poznají více a někteří žádájí o ruku, ale nejde s tím takto počítat...
@marketa233 ale tělo je její a ona má prqvo o něm rozhodovat. Neříkám, že kdo s tím nesouhlasím, má tleskat, ale trochu respektu vůči druhým by neuškodilo.
@marketa233 Vražda je vražda, to je pravda. Ale tady se nebavime o vraždě, ale o potratu.
@marketa233 Ježkovy oči, to je zase slovní průjem.
@kacca11 Souhlasím, respekt vůči životu toho dítěte, o tom to je.
@marketa233 a to jakmile žena otehotni, stane se jen inkubatorem? Bezvýznamnou bytostí bez vlastních pocitů, zájmů, priorit, názorů...? Stane se jen skorapkou pro něco jiného? Jak může někdo nerespektovat plnohodnotnou lidskou bytost jen proto, že v sobě má shluk buněk ze spojení vajíčka a spermie?
@ttm Nesouhlasím s tebou. Žena má právo že zákona rozhodovat o svém těle až do 12. týdne těhotenství. A za mě je to právo i morální.
Jistě není nic, jestli bude nebo nebude zdravé, jestli z toho bude dítě nebo jen cysta či nádor. To, jestli to je zázrak bych nechala na uvážení každé ženy.
@marketa233 A co respekt vuci zivotu matky? ne kazda zena v kazdem veku a kazde zivotni situaci touzi byt matkou a cely svuj zivot podridit diteti, pokud se na to zena neciti, tak potrat povazuji za lepsi reseni nez aby dite bylo vychovana nestastnou psychicky zdevastovanou matkou a pokud nahodou kvuli potratu zena nebude mit v budoucnu dite (ve svem okoli neznam zadnou zenu, ktere by se po drivejsim potratu nezadarilo otehotnet pozdeji, kdyz sama chtela), tak jediny kdo ji to muze vycitat je ona sama a ostatni by meli byt natolik taktni a slusne vychovani, ze budou mlcet a ne ji odsuzovat
@marketa233
@ttm
Holky vzpamatujte se. Je to právo každé ženy za sebe rozhodnout. To, že za sebe rozhodne do 12 tt, že chce jít na potrat je každé věc. A samozřejmě je každé ženy věc, pokud se rozhodne uměle ukončit těhotenství ze zdravotních důvodů ať už svých nebo dítěte i v pozdějším stádiu. Každý je svého štěstí strůjcem a souhlasím naprosto s @martaveg , že lepší je šťastná a spokojená maminka, která se na dítě od počátku těší a bude se pro něj obětovat jak mamina, která to donosí jenom proto, že takový jako vy byste ji pomalu ukamenovali a potom se mu nevěnuje, nebo nedejbože i takový co ho porodí a pak odhodí někde u popelnice ☹ Holky vraťte se zpátky na zem a hlavně do 21. století.
@ttm @lucinka58 @martaveg @kacca11 @marketa233 @espada
Holky, v této diskusi se žádného jednoznačného závěru nedoberete. Dochází prostě ke kolizi: právo zárodku (plodu) na život versus právo ženy na svoje tělo. Ani vědci, ani filozofové nedospěli k jednoznačnému závěru, které z těchto práv je/má být nadřazeno. A to odpovídá i obecnému přesvědčení - některé z nás jsou vnitřně přesvědčené, že právo zárodku "je víc", nekteré naopak, že právo matky "je víc". Nicméně, jakkoliv silné toto přesvědčení je, není podle čeho stanovit, zda je správné. Protože, jak jsem psala, jde o kolizi práv, přičemž nekolizní řešení v principu není možné (jen snad možná někdy v daleké budoucnosti, kdy někdo vynalezne umělou dělohu, do které bude možné kdykoliv zárodek či plod přemístit - ale to už je moje fantazie).
@ttm Tvůj poslední příspěvek je smyslupný. Musím říct, že s Tebou ale naprosto souhlasím ohledně toho, že pokud dítě nechci, tak sex neprovozuju buď vůbec, nebo se mám pořádně chránit. Já mám ze své práce taky poslední dobou pocit, že někteří rodiče podcenili při své výchově téma sexu a ochrany jak už před nemocemi tak už před nechtěným těhotenstvím ☹ Samozřejmě je to taky o té komunikaci mezi partnery. My s přítelem (nyní manželem) jsme se do té doby než jsme si připustili, že by nám založení rodiny nevadilo chránili a tak by to prostě mělo být. Ale na druhou stranu je to fakt otázka rozhodnutí jestli jsem na dítě připravená nebo nejsem a jestli jsem schopná mu dát vše co potřebuje. Ale to jsou prostě diskuze, nad kterými bychom mohli všichni dlouho polemizovat....

@evulina77 Vynech prosím to "všechny" že svého textu, tak to totiž opravdu není. Takovéhle názory akorát nutí ženy k tomu, aby se špatně cítily. A myslím, že nikdo z nás tu není proto, aby je soudil.
Já na potratu nebyla, aby se toho někdo nechytil, ale myslím, že se s tím dá žít, pokud je k tomu žena rozhodnutá. A každý by měl mít tolik slušnosti, aby nesoudil to, jak někdo naloží se svým tělem a životem.