Péče o dítě nad rámec. Jak to máte nastavené?
Holky.. Můj ex si bere dceru dle rozsudku + když ona nebo on chtějí. (do toho nijak nezasahuju).. Občas se každému změní plány a tak i tak se přizpůsobujeme. Kámen urazu nastal teď.. Nějaké zdravotní komplikace u mě a tak jsem ex asi 3x volala zda si může vzít dceru, nebo jestli ji mám dát k babičce když půjdu na vyšetření. 2x si ji vzal 1x byla u babičky (chápu, moc práce jiné plány atd atd.) Problém nastal teď když jsem mu volala, že budu mít MR tehty a tehdy a že je to už na 7 ráno cca 60km daleko, jestli by mohla u něj dcera přespat. Aby jsme si ji nepredavali ve 5 ráno. Souhlasil. Od té doby mě kamenuje zpráváma jeho nová partnerka. Že jsem se po*rala takhle měnit plány, že ona měla něco naplánované a teď to nemůže. (asi něco kde nemají být děti). Že už ji nebaví jak písknu tak ex letí (kezby 🤭😀). Vážně jsem tak hrozná, že jako první variantu na nutné hlídání řeším jejího otce a až pak zbytek rodiny? Dle jejich slov je to můj problém v mém čase kdy mám dítě tak se mám postarat. Jako já bych se postarala(mamka i tchyně hlídají rady), ale i tak mi z logiky věcí přijde fajn se prvně zeptat otce zda nechce čas navíc. Rozhodně ho nenutím, nevydiram. Jen přijdu s dotazem a i oznamuji, že mám i jiné hlídání kdyby se to jemu nehodilo.
Jak to vidíte vy, případně i ty které jsou macechami?
Ty nic neřeš, ale ukaž to ex. Ať si paní srovná sám. Je to mezi vámi a pokud jemu to nevadí, tak není o čem. Jestli měla nějaké plány a on o tom nevěděl, tak to je blba náhoda no. Ale toho je s dětmi hodně, ze si člověk něco naplánuje a musí to zrušit, změnit. Tři děti mě naučily netěšit se moc předem a nebrat věci jako jisté.
Si myslím, že dotycne soucasne madam tveho ex hlavně vadi, ze ona není ta princezna na trůně 😉 a tak prostě vypisuje takový nesmysly. Proste žárlí na malou holku a i na Tebe 😃 vůbec bych se s nimi nebavila. Dítě je vas dvou. Exovi o tom řekni, jak píšou holky nahoře a peč na ni ✌🏻
@anonym_autor Vubec bych ji neodpovedela, idelala jen print screen zprav a poslala byvalemu, at si doma udela poradek. Ze ho k nicemu nenutis, kdyz nebude chtit dceru / nebude sw mu to hodit, at kdykoliv rekne, ale s hysterkou at si poradek udela sam, to neni tvuj rybiz.
@ai30 já jsem ji já to neodpověděla.. Jen jsem nad tím začala přemýšlet, zda "toho chci tolik" po něm.
Ty nic neřeš, ale ukaž to ex. Ať si paní srovná sám. Je to mezi vámi a pokud jemu to nevadí, tak není o čem. Jestli měla nějaké plány a on o tom nevěděl, tak to je blba náhoda no. Ale toho je s dětmi hodně, ze si člověk něco naplánuje a musí to zrušit, změnit. Tři děti mě naučily netěšit se moc předem a nebrat věci jako jisté.
@andelka to mě naučilo i jedno 😀😀 zákonitě se objeví nemoc, když se moc těším na něco 🤭😀
No jak už jsem psala, já jsem ji neodepsala. Nechala jsem to tak, nicméně mě to přimělo přemýšlet nad tím.
Vůbec se s ní nebav, takovéhle zprávy ignoruj. Je to úplně v pořádku, jak to s ex máte nastavené, že se dokážete domluvit jako rozumní dospělí v zájmu dítěte.
Já souhlasím a holkami výše, žárlí. Jako chápu, že měla plán třeba, ale tak na tom se musí domluvit spolu...
A jako je krásné, že takhle otec funguje. U mě je to naopak. O hlídání dětí kdykoliv navíc mimo plán (má je 9hodin týdne, haha) mě ani nenapadne se zeptat jeho, jestli by náhodou chtěl vidět děti více.... Haha, vždy hlídá babi, děda, placená hlidacka, teď už teda i můj nový partner, ale otec nikdy. Takže to máte super 🙏 a jak píšeš, jen se ptáš, nenutis, nevydiras.....
Vůbec se s ní nebav, nemá tě co kontaktovat. Vše řeš pouze s ex a otcem dítěte.
Dál už to je na jejich domluvě. Nebo spíš mi příjde, že tam ta komunikace vázne, že to tobě odsouhlasil, ale neprodiskutoval to s ní. Což chápu že jí vadí a nevidím v tom automaticky žárlivost. Ale to je jejich interní problém a ne tvůj.
Vůbec se s ní nebav, nemá tě co kontaktovat. Vše řeš pouze s ex a otcem dítěte.
Dál už to je na jejich domluvě. Nebo spíš mi příjde, že tam ta komunikace vázne, že to tobě odsouhlasil, ale neprodiskutoval to s ní. Což chápu že jí vadí a nevidím v tom automaticky žárlivost. Ale to je jejich interní problém a ne tvůj.
@reeeza no řešila jsem to s ex. Ať ví, že mi píše a že nechci být sokyně v jejich vztahu. A smál se, že ji zrušil nákup v ikei a přesunul to na další den. Že jinak žádné plány, kromě sezení doma neměla. Takže netuším o co jde.
No tak pokud jeho nova partnerka nechape, ze deti maji bohuzel uz navzdy prednost, tak je mi ji lito. A vlastne taky chlapa, protoze ten ted bude mezi mlynskymi kameny. Kdyby mel rozumnou partnerku, tak se mu zije lip a muze se o dceru starat, jak chce a kdy je potreba. Takhle to podle me nebude fungovat, bud ho nova partnerka donuti kontakt s dcerou omezit a to bude teda velice smutne, ale pokud je to dobra manipulatorka, tak se ji to jiste podari, a nebo ji bude muset ex opustit aby dosahnul klidu. To bude zajimave :D
No tak pokud jeho nova partnerka nechape, ze deti maji bohuzel uz navzdy prednost, tak je mi ji lito. A vlastne taky chlapa, protoze ten ted bude mezi mlynskymi kameny. Kdyby mel rozumnou partnerku, tak se mu zije lip a muze se o dceru starat, jak chce a kdy je potreba. Takhle to podle me nebude fungovat, bud ho nova partnerka donuti kontakt s dcerou omezit a to bude teda velice smutne, ale pokud je to dobra manipulatorka, tak se ji to jiste podari, a nebo ji bude muset ex opustit aby dosahnul klidu. To bude zajimave :D
@martina1317 toho, že by ho přesvědčila aby se vzdal dcery se nebojím. Předchozí jeho paní se o to pokoušela méně okotě a už je to exka 🫣😀

@anonym_autor Vubec bych ji neodpovedela, idelala jen print screen zprav a poslala byvalemu, at si doma udela poradek. Ze ho k nicemu nenutis, kdyz nebude chtit dceru / nebude sw mu to hodit, at kdykoliv rekne, ale s hysterkou at si poradek udela sam, to neni tvuj rybiz.