Po rozvodu by byla střídavá péče. To nechci

mladapani
11. bře 2009

Od te doby, co se nam narodilo dite - rok a pul, tak mame manzelskou krizi.
Chyba je urcite i na me strane, protoze se tak nejak automaticky vsechna moje laska preorientovala na dite a na manzela uz ji ve mne moc nezbyva. Mame velke problemy s jeho rodinou a i celkove mezi sebou. Manzel je hodne despoticky, ja spis zase klidna a ticha. Je neustale podrazdeny, krici na me kvuli kazde malickosti, jsem spokojena jedine, kdyz neni doma. Kdyz ma prijit, tak se uplne bojim. Kdyz zavola, ze se nekde zdrzi, tak jsem stastna. Tak se zit moc neda, ale nevim, jak z toho ven.
Kdybychom se rozesli, bude chtit bezpodminecne stridavou peci a to si nedovedu predstavit. O dceru se od narozeni staram jen ja, jsme spolu 24 hodin denne a je mezi nama strasne velka vzajemna zavyslost. Nezvladla bych, aby byla 14 dni ode me a vim, ze i ona by trpela, nevydrzi beze me ani par minut, natoz 2 tydny.

slunicko552
11. bře 2009

Ahoj a kolik je malé?Určitě to není jen tak,že jeden to chce a hned to bude.Záleží na domluvě a taky na dítěti.Jak by to neslo.
Ale prvně se raději zkuste nějak domluvit,aby se to mezi vámi zlepšilo.Manžel určitě taky vidí,že to mezi vámi není dobré.V klidu si sedněte a promluvte si.Třeba najdete nějaké řešení 😉

mladapani
autor
11. bře 2009

Manzel krizi prave moc nepocituje, protoze on je iniciator vsech sporu, ja porad jen ustupuju a ustupuju, necham na sebe rvat kvuli vsemu, posluhuju mu, stram se o dite i o domacnost a jsem uplne vysata.
Jen pro ukazku: Nase spory vznikaji napr. kvuli tomu, ze je spinava sklenicka ve skrince, necham v loznici otevrene okno, zapomenu mu vyzehlit jenu kosili, ackoliv dalsich 20 je srovnanych v satne, mala breci, zrovna kdyz on telefonuje. Obcas mi to prijde vazne jako psych teror. Hrozne me ziti s nim nici, je ze me uplna troska, doma chodim jak myska, jen at ho zase necim nenastvu.

Stridavou peci ted davaji skoro vsem, kdo o ni pozada. Navic ja nemam kam jit a manzel je dobre zabezpeceny, ale vse je psane jen na nej a zabezpecene smlouvou, takze ja bych to u soudu pekne projela.

winielka
11. bře 2009

ahojky:

Tak to si teda pěkně v háji....
a jaké to bylo mezi Váma před tim než se malá narodila??

lena13
11. bře 2009

zajdi si do poradny kde davaji info zadarmo...a nebo k pravnikovi...moje kamoska mela to same,jeji lekar ji doporucil kde se ma zeptat ...zkus se taky zeptat u tveho lekare,nekde nejake poradny na tohle jsou...drzim pesti 😉

jabber
11. bře 2009

Střídavou péči bezpodmínečně chtít sice může, ale jak jsi ho vylíčila, tak si nemyslím, že by ji dostal 😉 Každopádně bych si zajistila nějaké svědky jeho chování pro případný rozvod 😒

A takhle se chová odjakživa?

meleri
11. bře 2009

tak v tomto ti bezkonkurenčně pomůže dobrý právník, páč se to týká zákona. stačí tak hoďka nebo i míň a budeš vědět co můžeš a co ne, pokud bys chtěla ten rozvod..držím palce!

nety
11. bře 2009

určitě zajdi do nějaké právní poradny,na Odbor sociální péče-ochrana dětí a oni Ti poraděj a pomohou.Když jsem se před lety rozváděla,střídavá péče šla snad až od 6ti let věku,ale nejsem si tím jistá.LKažopádně Ti přeji hodně sil a držím palce.

misicka455
11. bře 2009

Nevím , ale myslím si že když je na tebe to dítě tak fiksované , že není až tak dobře. 😒

kubaka
11. bře 2009

misicka - dítěti je rok a půl - tak ta potřeba matky či fixace je úplně normální 😉 - a hlavně, o to tu nejde. Myslím, že takto malé děti se svěřují výhradně matce. Takže možná v této fázi rozvodu by to byla spíše výhoda. Ale šla bych také do nějaké poradny - je jich všude plno.

ria80
11. bře 2009

Určitě zajdi do právní poradny.Ale bud optimistická.Není pravda,že to není vůbec možné,ale u tak malého dítěte to není moc pravděpodobné.Zvlášt když dokážeš,že jsi s dítětem doma,plně se o ni staráš,je na tobě závislá,otce skoro nevidí.Vypovíš tam o jeho povaze,to taky zrovna jemu nepřidá.Navíc je obecný názor,že pro tak malé dítě není takto péče vhodná.Opravdu to nahrává spíš tobě,tak se neboj.Ale nesed a dělej všechno,co můžeš,chod se radit,sbírej informace,svědky,důkazy,cokoliv.
Navíc když uvážíme tu nejhorší možnost,že by s tím soud souhlasil,tak by to za prvé nebylo hned,protože by to trvalo aspon rok.A pro tak malé dítě to nebývá po 14 dnech,ale třeba po 4 dnech střídání.
No určitě přemýšlej o tom,jestli by nebylo lepší třeba aspon počkat s rozvodem,aby malá zatím trochu povyrostla.Těžko říct,co je lepší.A nebo nedělej nic,to záleží na tobě,prostě se začni chovat jinak,žij si svůj život,začni manžela vynechávat,dej mu najevo,že takto se k tobě chovat prostě nebude,odjed k rodičům,cokoliv.A natvrdo,stejně uvažuješ o rozvodu,nemáš co ztratit.Bud se zklidní nebo se mu to přestane s tebou líbit,že už se nenecháš,a podá žádost o rozvod on.Což bude lepší,protože když ji podáš ty,tak na tebe budou všichni už předem koukat jako na potvoru,která s tak malým dítětem rozbíjí rodinu,chudáček otec. 😝

orisek1
11. bře 2009

pokud vim, tak soud stridavou peci schvaluje jen v pripade, ze to chteji oba rodice a jsou schopni se spolu v pohode na vsem dohodnout a spolupracovat.
Jinak opravdu je dobre pro vsechny pripady si zajistovat dukazy o manzelove chovani, pokud uz neni mozne na to mit primo svedky, tak alespon o jeho chovani a problemech hodne mluvit s rodici, s kamaradkami apod. Urcite by bylo dobre take navstivit manzelskou poradnu nebo psychologa - i kdyz tam manzel nebude chtit jit a manzelstvi to nezachrani, tak prave proto, abys mela dalsi dukaz pro pripadny soud.

berynka
11. bře 2009

taky se přidám... s tou střídavou péčí. Není to zas tak běžné, spíš je o tom víc slyšet, než kolik je skutečných případů. Pro střídavou péči musí být splněna řada podmínek. Takže bych se toho zas tak nebála 😉 .