Prarodiče a velké množství dárků na Vánoce. Jak postupovat?
Hezký večer,
Jako každý rok se u nás řeší dárky k Vánocům. Máme dva kluky 3,5 roku a 6 měsíců. Tchýně kupuje neustále hromady hraček i během roku. Minulý týden jsem ji říkala, ať to k Vánocům nepřehání, na to mi řekla, že jednu hračku hračku by dostat měli. Říkala jsem si super, pochopila, že není nutný aby jich dostali hromadu. Ale dneska jsem s ní mluvila a vyjmenovala mi zase seznam toho, co koupila. Já prostě nevidím smysl v tom, že dostane každý deset hraček, s tím, že některé za celý rok ani nevytahnou. Chci je vést k nějaké míře skromnosti, ať si nemyslí, že mohou mít všechno. A není to o financích, jsme průměrná rodina, nestrádáme.
Manžel v tomhle vyrostl, takže mu to divné nepřipadá. Starší syn to už pochopil a pokaždé, když babička přijede, tak akorát řeší, co mu přivezla.
Jak řešíte, když vás v tomhle prarodiče ignorují?
Tohle vyřeší jediná věta pronesena před nima... "jeee to je prima, takových dárků! To budou mít sousedovic děcka zase radost!!" 😜😂😂
Neresit,nema to absutne zadny smysl,kdyz to prarodice nerespektuji a ignoruji,sami si vazou smycu na strom...jak rikal jeden nas vrstevnik,co ma taky deti(ted uz starsi) a jejich prarodice (rodice a tchani toho kamarada-vrstevnika) nerespektovali jejich uplne steje prani jako to Vase,...sami si jdete do pasti,rikal jim ten kamarad...a taky ze jo,ubehlo par let,deti vyrostly a uz nechtely hracky,byly v puberte,a chtely penize a ejhle,prarodice najednou davali malo nebo nic,tak se pak prarodice strasne divili,jaktoze k nim vnoucata uz nechodi...sami si za to mohli,jasne nekdo by rekl,ze vychova rodicu,ale tady opravdu prarodicovsky zpusob chovani stylem-pojd,mam pro tebe hracku(nebo penize).Muzete prarodicum uvest tento pribeh,ale pokud jsou moviti,tak fakt nevim...ale pokud uz Vase deti resi,co mu babi privezla,tak jestli uz neni pozde...

@emamaira a co nejake hracky dat napr. jejich kamaradum o kterych vite, ze si to nemuzou dovolit? Rozhodne bych si timhle nekazila rodinne vztahy. Zase na druhou stranu vaz si toho, ze ti pro deti prarodice neco koupi, i kdyz chapu, ze by sis treba predstavovala neco jineho. Moji tchanovci detem nekoupi skoro nic, dcera vloni od nich k Vancum dostala kindervajicko, v prubehu roku k svatku a k narozeninam nic.