Přítel a jeho nenormální chování
Ahoj maminky, holky, rádkyně. Omlouvám se, že to sem píšu anonymně, ale nechci, aby si to přečetl někdo, kdo nechci aby měl o mě takové soukromé informace.
Chodím sem už pěknou řádku let, chodím se sem radit, pobavit, poradit jiným maminkám. Teď potřebuji radu sama.
Byla jsem sama docela dlouho, mám dítě, které má 6 let.
Zjara jsem se seznámila na seznamce s mužem, se kterým jsme si padli do oka. Týden po seznámení mě pozval k němu (bydlí 120 km ode mě) a seznámil s jeho dětmi (8 a 10).
Už při prvním víkendu u něj se projevil. Jeho menší dítě tenkrát k němu nechtělo, přijelo až v sobotu a on se po telefonu pohádal s bývalou ženou a docela sprostě.
Velmi záhy jsem pochopila, že on je velký neurotik a koler. Naštve se kvůli každé blbině a stejně tak rychle vychladne. Několikrát se na mě utrhl, důvod vlastně ani pořádný nebyl (jednou kufr na sedačce auta, svítící mobil v autě). Několikrát mě poslal do pi*i (omlouvám se za výraz). Několikrát byl hrubší na mé dítě.
Neuměl mi dávat najevo city, neuměl obejmout. Já jsem to začala řešit, proč. On to prý neumí, dávat city najevo. Ale své děti objímá a líbá pořád - ty se od něj odvrací. Já jsem ho prý vydeptala tím, že jsem řešila co a jak bude, co ke mně cítí (ale choval se fakt hnusně, takže otázky byly na místě) Kolikrát na mě křičel, i na své děti - ty až někdy brečely. Menší dítě k němu nechce jezdit, protože prý pořád řve. Prý řval i na bývalou přítelkyni a na kamarádku - obě s ním skončily.
Teď přišel s tím, že chce být s dětmi sám, že je klid. Já ale vím, že není, že řve bez ohledu na to, zda tam jsme nebo ne. Když se ho zeptám, zda se rozcházíme, tak mi odpoví smajlíkem 😲 anebo mně je to jedno, jsem teď rád za chvilku klidu.
Utrhuje se i na mamku, na taťku, nemá dobré vztahy s bratrem, se svým dispečerem - je to kamioňák. Mluví hnusně o emigrantech, Asiatech, Černoších, Romech - a to i před dětmi.
Je strašně sprostý, ale opravdu nechutně.
O všech svých bývalých říká, že ho nechaly a on byl ten hodný, co by se rozdal. Možná jo, možná ne. Ke mně se rozhodně hezky nechová.
Vím, poradíte ať ho nechám. Jednak mám u něj ale nějaké své věci a jednak nechci, aby to zase bylo tak, že on chudáček bude ten opuštěný.
A také myslím, že má psychickou poruchu. Nevyznáte se v tom některá?
Umí být i hodný, milý a něžný, ale vše jen když má náladu a sám chce.
Také dělá rozdíly mezi dětmi. Jeho děti neumí poděkovat, poprosit, hnusně se chovají k babičce - jeho matce. Jsou enormě vybíravé v jídle. Víkendy u něj vypadají tak, že děti ráno vstanou v 8, on v 10. Ty dvě hodiny jsou na mobilech. Potom až vstane, zapnou si počítače a hrají hry až do večera - kolikrát ani nejdou na procházku, nikam a jen hrají hry. To menší dítě dokonce hry určené pro děti od 12 let. On jim vše podstrčí až pod nos, oni nemusí nic, ani si uklidit nádobí, ještě ve 3 odpoledne jsou v pyžamech. Na počítači jsou klidně do půl 1. On je krmí hranolky, chipsy, colou.
Vše jim povoluje, moje dítě si nesmí půjčit jeho hračky, ale svoje musí. Děti jsou jinak fajn, ale on to kazí.
Omlouvám se za delší text, asi jsem se potřebovala svěřit
Vůbec tu nejde o to, proč si muzi vybírají potvory, nebo jak se ta knížka jmenuje.. jde tu o to, ze pro "vutajeni" je vubec pripustne venovat pozornost takovemu cloveku, takze by byl na místě titul proč si ženy vybírají idioty, ale kniha stejně nepomůže, nedělejme si iluze, tady ne..pomohlo by, kdyby se "vutajeni" zázračně srovnal žebříček hodnot do alespon trochu přijatelných mezi, kdyby pochopila, jak neplytvat energií, tak drahocenou životní energií na uspokojování tak hrubého člověka, ze tím podporuje zlo, vůči sobě, vůči druhým.. takže je na místě zvednout si sebevědomí na patřičnou úroveň, kam patří, a žít a vyhledávat mírumilovny život 😉
@veg někdy to ovšem není tak jednoduché. Zakladatelka může mít srovnané priority a hodnoty celkem dobře. Ten muž jí mohl navykládat, že je má zrovna tak. Podle mě se jen nechala zmanipulovat. Zdá se mi, že on si ji omotal kolem prstu a jakmile viděl, že se chytila do jeho spárů to omotání povolil a přítáhne vždy, když to potřebuje...chová se hnusně. Pak chvíli hezky a přesně dle jejich představ. A nechá ji v tom se plácat.
Nevěřím tomu, že takový byl od začátku jako je teď. Spíš mi přijde, že se tak chová z nějakého důvodu. Možná tím, že se ho ptala co a jak - chlapi většinou nechtějí řešit otázku budoucnosti a odpovídat, proč s tou dotyčnou jsou. Ale chápu, že se ho ptala, jestliže se k ní takto choval.
Otázkou je, zda by jiná žena s ním nezatočila až by se divil.
Znám takovéto tipy. Jeden kamarád je taky takový koler a hodně se podobá zde zmíněnému. A platí na něj, když žena dělá, že jí je volný, ukradený, říká nemám čas. Dává mu najevo, že s ním taky být nemusí a je soběstačná. A on? Může se kvůli ní přetrhnout.
Já tohoto muže neomlouvám, to jak se chová je tragedie. Snažím se spíš jeho chování pochopit. Evidentně je v práci frustrovaný a někde si to musí vybít. Přijde mi i, že trpí tím, že nevidí své děti a proto si je kupuje a myslí si, že tím jim vynahradí to, že spolu nejsou.
@bureska dobre srovnane priority znamená, ze pro mne je prioritní me vnímání, tj. vidím, ze se ke me zachoval hnusně kvůli zavazadlu na sedacce nebo sviticimu mobilu a mám jasno.. kde je ta radost ze zivota?kde je ten usmev? jasne ze si to mohu ve své palici odůvodnit, můžu ho "chapat" třeba celý život, ale to neznamená, ze onen život bude šťastný, bude totiž pravděpodobně velmi nešťastný..
Dobře srovnane priority znamená, ze priorita č. 1 je láska, která ovšem neznamená sentiment, ale inteligentní akci. tady je nejnazornejsi příklad to, ze rve na své děti, tj. učí své děti řvát, mluvit sprostě atd...!!! to neni laska, to je horror. inteligence není o opičí lásce, kdy te oberu, a pak se s tebou smířim atd.. inteligence znamena videt kazdou svou akci, pohnutku, myslenku, byt si vedom sirsich souvislosti, a zachovat se tudiz spravne, nepoustet k vlade ego, nejde tu totiz o vlastní prospěch, uspokojeni, ačkoli materiální svět tuto iluzi vytváří.. kdyby měla srovnany žebříček hodnot, vůbec by o něj nezavadila.
Takže ji musí dojít, ze podstatná je citlivost...
@veg Asi jsme se špatně pochopily. Priority jsem myslela: rodina, partner, děti, práce...jedno v jakém pořadí ale pokud možno stejně, jako ona.
Něčím ji upoutat musel.
Proč si to nechá líbit netuším. Asi ho má ráda a nechce ho ztratit. Ale vlastně, je oč přijít? Takové chování není normální...
@bureska ten muž ji mohl navykladat, ze ma srovnane priority.. prece nebudu verit tomu, co o sobe kdo rika, ale overim si to, ne? Nebo uverim typkovi, co mi řekne, ze neni vrah, a půjdu s nim na procházku do lesa?
Byl od začátku takový, jaký je teď, ve smyslu "egoistický", protoze gentleman se jen tak v egoistu nepromeni, gentleman je gentleman, jemný muž, ne hrubian
@jahodi a k čemu to je, ze za tebou nekdo doleza? Co to je za vztah, když cloveku, kterého miluju musím ukazovat, ze je mi volný? Je přeci jasne, ze s nim být nemusim. promiň, ale myslim si, ze je hloupé číst takové knihy, každý máme svou knihu uvnitr, a to, co je zapotřebí, je zaměřit se na to, co ma opravdovou hodnotu..A to pozná každý sám, co je soucitne, a co necitlive, nemyslis?
@jahodi měl by se přetrhnout z celé tvé bytosti, měl by te milovat celou, pořád a bezpodmínečně, pak si te zaslouží, jinak ne, jahodi. chvilkove chytnuti se na hacek je jen hra, jak říká bureska, a ta do vztahu dvou dospelych rozhodně nepatří. Jinak při soužití s takovým člověkem nikdy nevíš, řekla bych, ze bych se necítila v bezpečí, žila bych ve strachu..to je to co dělají odjakživa všichni mocnáři, nejspis i tvi rodice, vyvolavaji strach a tim uchovavaji svou obet pod kontrolou.. Jenze kde je strach, kviti nekvete. Vzdycky ti muze podsunout myslenku, jejiz dusledkem bude strach, a tím bude vytvářet svou autoritu, ty ji ale nemusíš akceptovat, ze? A to s tím zamilovaním, az lizanim obrubníku, je věc lpění.. až když člověk přestane lpět, na komkoli, na cemkoli, bude svobodny, říká se to lehce, vim, realita zavisleho je jina, ale pochopit to taky není tezky, proste sama o sobe mas vsechno co potrebujes, neni zadna druha pulka pomerance a podobny hovadiny, pouze pokud jsi kompletni ty sama, muzes byt stastna. Taky totiz nejde o to být milovan, ale umet milovat, rozdávání lásky je tak nabíjející vec..A to ze te pak budou milovat, je vcelku přirozené. Uz jsem ale psala, ze láska není sentiment typu nemůžu bez tebe být, potřebuju tě atd., ale zodpovědný, citlivy a vasnivy přístup ke všemu, všemu zivemu, bez rozdilu.
Jestli máš potrebu číst, tak na jedine čtení, které podle me ma smysl, ti tu dám odkaz. Ale není to bestseller,nýbrž hluboké pojednání o sobe, o životě. Prejuti hodně sil a štěstí při zdolavani překážek a strachu, určitě totiz stoji za to, dosáhnout harmonického ziti.
@jahodi http://www.jiddu-krishnamurti.net/cs/volnost-kt...
To je odkaz jen na kapitolu, je toho tam mnohem vic. V češtině jsou tam obcas překlepy, teda spatny preklad, lepší je to číst v anglictine, ale i v češtině je to v pohodě.
Když nebudeš něčemu rozumět, nebo chtít o něčem mluvit, klidně napiš zprávu. 😊🙋
Ja se úplně děsím, co jste to tu popsala za Psychouse. Ať táhne k čertu taková osoba, třeba i s xboxem.

@jahodi S knižními tituly nesouhlasím. pokud je chlap normální, se zdravým sebevědomím, nepotřebuje potvoru ani puťku, ale normální ženskou. Zahoďte tyhle blbý knihy, jen vám motají hlavu. Realita je někde jinde.