icon

Přítel na RD má nabídku práce na 2 měsíce

dankakotrbova
18. srp 2015

Ahojte, mám 14 měsíčního syna,od jeho půl roku pracuji a na RD je přítel. Nyní byl požádán, aby se na 2 měsíce vrátil do práce, jezdil by domů jen o víkendech. Finanční výdělek by tam nějaký byl, otázka je, zda to stojí za všechny komplikace. Když jsem počítala co ve světe projí, co musím dát na hlídání malého, tak za ty 2 měsíce je čistý výdělek 25 tis. Pro mě to znamená, že budu muset pracovat část týdne z domu (mám povoleno zaměstavatelem), část týdne placené hlídání. Je jasné, že s malým toho moc neudělám, takže budu dohánět, když bude spát, popřípadě v noci a o víkendech. Budu hotová.
Co vy na to, jít do toho?

lv
18. srp 2015

za 2 měsíce po odečtení nákladů na hlídání a stravu zbude 25tis? To je docela dost, alespoň na moje poměry a mít tu možnost pracovat částečně z domu, udělala bych to..

evulina77
18. srp 2015

@dankakotrbova já bych do toho šla, 25 tisíc na cestě nenajdeš, manžel se osvěží prací a výjde vstříct zaměstnavateli, to se hodí do budoucna. Týden uteče jak voda a ještě se na sebe budete těšit. Dva měsíce není tak moc a dá se to zvládout...

nutricnihodnota
18. srp 2015

Já bych do toho nešla. Dle způsobu, jak to popisuješ mi přijde, že nouzí netrpíte a ty peníze pro vás neznamenají dvě výplaty, nebo ještě víc. Pokud budeš pracovat z domova a zároveň se starat o mimino, tak toho opravdu moc neuděláš a za ten stres a nevyspání by mi to nestálo.

maagda
18. srp 2015

Divejte je to podle toho jestli ty peníze potřebujete. Ono 25 tisíc čistého je pro většinu lidí hodně peněz. Kdybych se měla rozhodovat já tak určitě se to ty 2 měsíce dá zvládnout. Ale pokud vyděláváte tolik aby jste mohli rozhazovat a další příjem nepotřebujete tak není co řešit.

dankakotrbova
autor
18. srp 2015

No právě. Začala jsem pracovat z domu, když měl malý 3 měsíce a pak v půl roce šla normálně do práce. A byl to teda záhul, fakt nevyspaná, malý nespal, kojení, vaření, po nocích dohánět práci, bylo to těžké, ale zvládla jsem to.
Je fakt, že hlavně kvůli tomu to zvažuji, že ne. Navíc jsem ted zase čerstvě těhu, takže únava dost velká i tak.
Ale na druhou stranu ty peníze by se ted fakt hodily, opravovalo se za dost peněz auto a bude třeba změny v bytě kvůli druhému + další výdaje co bude mimčo stát, tak at je něco navíc.
No uvidíme, jak se rozhodneme, musíme to s přítelem pořádně probrat, pro a proti...
A díky za příspěvky, je dobré slyšet názor druhých.

maagda
18. srp 2015

@dankakotrbova a není nějaká babička na výpomoc? Aspoň na pár hodin denně? Byla by to škoda dojít o ty peníze.

dankakotrbova
autor
18. srp 2015

Babička by občas mohla, ale je po operaci páteře a malý ještě nechodí a má 12 kg, takže na dlouho to není. Povozit, někam přenést atd., ale celodenní tahání to ne. No nic zkusíme to nějak nakombinovat a bud to vymyslíme nebo ne.
Nouzi netrpíme, ale vyskakovat si taky extra nemůžeme, takže peníze navíc určitě potřeba jsou. Asi to zkusíme, však si pak odpočinu za půl roku na mateřské 😀 .
Budu to ted brát jako přípravu 😉

maagda
18. srp 2015

@dankakotrbova tak toho bych využila když by mohla vozit tak bych hodila malého do kočárku na spaní a zatím by si mohla udělat hromadu práce. Určitě to zvládneš 🙂

elvira
19. srp 2015

No, třeba přítel potřebuje pocit, že se realizuje, možná potřebuje vypadnout, odpočinout si od malýho...
25 tisíc je i pro mě dost. Pokud je pořešené hlídání - což je - tak bych to na ty dva měsíce vydržela.