Přítel se nechce ženit, už nikdy
Zdravím chtěla bych se podělit o zkušenost, možná i poprosit o radu. S přítelem jsem spolu dlouho. Máme spolu dítko. Vše klape jak má kromě jedné věci. Nechce se ženit. Už byl jednou ženatý a nedopadlo to dobře, ale já za to přece nemůžu. Proč by mě měl porovnávat se svoji bývalou manželkou. To je od něj sobecké. Když jsem zůstala těhotná tak mi řekl že svatbu nechce a tím skončil diskuzi. Prostě to bude podle něj a hotovo. V té době byl ještě v rozvodovém řízení a tak jsem chápala že to nechce teď řešit. Taky mi řekl že to úplné neodmítá když jsme to probírali ale teď se vyjádřil že prostě nechce. Mě na tom hodně záleží je to takové ucelení rodiny a přešli by jsme k další etapě našeho vztahu. Vždy když jsme řešili nějaká problém bylo podle něj jak chtěl on protože se mu něco nelíbilo tak to prostě nedělal. Já se mu snažím vyjít ve všem vstříc, nenutím ho aby třeba přebaloval malou není mu to po chutí nedáva ji ani najíst nedržím ho doma jezdí si na výlety. samozřejme jezdíme i spolu a jen bych chtěla, aby si mě chtěl vzít. Co se týče financí nepotřebuji mít svatbu na zámku, 1000 hostů a velkolepou hostinu. Mě by stačilo zajít na úřad čict si to svoje ANO a doma s rodinou si udělat oslavu. to snad tolik peněz nestojí. Taky jsem mu řeklla že teda pokud si mě nechce vzít tak dceři změním příjmení na svoje aby jsme se jmenovali stejně a on řekl že mu to je jedno. Nevím zda má vůbec takový vztah vůbec budoucnost, když na takovou důležitou věc máme odlišné názory. máte někdo podobnou zkušenost? děkuji
@koordinatorka_odboje No nevim, v době, kdy se rozvádí skoro každé druhé manželství není oslovení "manželka" tedy bůhvíjakou zárukou trvanlivosti, to je pak docela velký riziko, že zase budete "bývalá manželka" 😀
A nevím, v čem je to jiné, bydlíme spolu, řešíme tytéž starosti a sdílíme tytéž radosti, jen nemáme kroužek na prstě a jmenuji se tedy jinak...a že o mě mluví jako o přítelkyni? To je slovíčkaření a žíly mi to teda netrhá..dokud nebudu "jeho stará", budu spokojená 😉
@koordinatorka_odboje no nevim, ja "priteli" rikam muj chlap a on mi moje zena a kazdej vi prd 😂
@zabec taky to tak nějak praktikujeme 😀
@blahova_andrea Ja teda nevim jak zo presne mysli. Ja mam nejake pujcky on taky a vzdy jsme se o vsem radili. Ma sice spatnou zkusenost z predchoziho manzelstvi ale ja prece nejsem stejna jako byla ona. Co rikal tak si furt kupovala drahr veci a jen se divil jak mizi penize z uctu. Ja si nic draheho nekupuji radsi poridim neco detem. Jednou mr musel i premlouvat at si zajdu neco koupit na sebe. Cokoliv jsme kupovali bylo to vzdy spolu. A urcite bych si nenadelala nikdy zadne dluhy to by me mel snad znat. Problem je ze kdyz ja nezacnu tak on mlci a nic nevyresime. Ja vubec nevim co si mysli a on sam od sebe mi k tomu nic nerekne. Prijde mi ze si proste jak se rika hraje na svem pisecku a me tam nechce pustit. Jak kdybych mu necim ublizila i kdyz nevim cim a sam nic nerekne. Proto mam pocit ze se mnou a s nami moc nepocita. Samozrejme pokud bych ho donutila ke svatbe nic se nevyresi ale pokud by s tim prisel sam mela bych hned lepsi pocit zr proste i navzdory predchozi spatne zkusenosti mu za to stojim. On neni moc romanticky odmita mi i rikat zr me ma rad protoze pry kdyby nemel tak se mnou neni. To ze me miluje rikat nebude ze neni v zadnem americkrm filmu ale ja si myslim zr zena to prostr potrebuje alespon obcad slyset. Samozrrjme ne od rana do vecera ale obcas prostr tu romantiku potrebuji a zo da udelat prece i zdarma. Nepotrrbuji darky ja mu rikala ze kdyz by si me chtel vzit stacil by mi prstynek od vietnamcu za 10 kc spis ze mi jdr o to gesto. Kolikrat jsmr se o tom dohafovali a furt se nic nedeje proste se mu to nelibi tak to delat nebudr a tak je to se vsim. Ja pro nej udelam prvni posledni ale taky bycg rada neco na oplatku
@majka1402 jak to popisuješ, tak to doma často cítím stejně. ale tak nějak si myslím, že to není úplně pravda. že jsme jen každý jiný a co já považuji za důležité a k řešení, že jemu přijde ztráta času se o tom bavit. on je z jiné rodiny, a když ji teď znám...dost se toho vysvětluje. každý jsme holt vyrostli v trošku jiných pravidlech a přijde nám normální něco jiného. je fakt, že komunikace je u nás šílený kámen úrazu. můj chlap je fakt potvora a děsně ho baví mě zlobit, bohužel 😀 ale pak je mnoho situací, vět...kdy prostě vím, že s námi počítá, že nás má rád. jen máme každý tak trošku svůj píseček. prostě své starosti a pravomoce, protože nikdo nepobere a neuhlídá všechno. ty dluhy jsou ošemetné. já třeba nikdy žádné neměla, ale ten můj jich z předchozího manželství mraky. nebýt mě, visí nad ním jako damoklův meč dodnes. a nikdy bychom se nehnuli z místa. takže u nás bych spíš já měla být ta, co se v žádném případě nebude chtít vdávat. on je přece ten, co dává "cizím" dětem bokem, on je ten, co klidně naseká dluhy...a přesto zarytě odmítavá nejsem. takže toto mi přijde spíš jako výmluva. buď přesně své obavy neumí pojmenovat nebo ani pravdu říct nechce a schovává se za toto? kdo ví.
😀 romantika taky nemám. to už musí být, aby se nějak mile projevil. o lásce taky nemluví. u něj se musí číst fakt spíš mezi řádky. máme je jak přes kopírák v některých věcech. myslím, že je to u mužů i docela časté.
já třeba o svatbě přestala úplně mluvit. přestala jsem to řešit. sama si občas popřemýšlím, když vidím svatbu v tv nebo kamarádky, že takto bych to třeba nechtěla nebo že bych to brala a tak a tak...někdy to řeknu nahlas, někdy si přemýšlím pro sebe. ale nijak to prostě neřešíme. oba tak nějak cítíme, že to téma v sobě nemáme uzavřené. že je to fakt možná otázka načasování. teď jak ti to píšu, tak mě z ničeho nic napadla nová idea, třeba mu ji jednou prozradím 😀 nechceš to taky zkusit nechat plavat, jak se to bude dál vyvíjet. třeba o tom časem začne sám. taky by to asi chtělo mu neplnit vše, co mu na očích vidět. ono mužům občas trošku nejistoty a snahy prospěje. možná to cítí tak, že tě má moc jistou. proč něco dokazovat? s tím se taky potýkám. hodně těžce nesu, že s dětmi jsem na něm závislá. že sama bych se o ně fakt nedokázala postarat a nedělá mi to samotné dobře na psychiku a mám občas pak kiksy, které nám doma k pohodě nepomůžou 😀
@majka1402 Ono s těma dluhama, já si taky myslím, že bych se nikdy nezadlužila, ale člověk nikdy neví, do jaký situace se dostane...a třeba si o své ex taky myslel, že je jiná a dluhy by nikdy nenasekala, třeba to i ona tvrdila...a ejhle...já jsem obecně s těma "jábychnikdy" opatrná 😉
A jak píše @blahova_andrea taky bych mu nedělala, co mu na očích vidíš...ne kvůli tomu, aby si Tě vzal, ale to už ubilo nejeden vztah...
@majka1402 take bych mu nedelala, co mu na ocich vidis... "pro dobrotu na zebrotu"! zacni si delat radosti, ved svuj zivot, nezavisle na nem. at je to treba kresleni mandal nebo hackovani, neco, co bude jen Tvuj svet a vubec ho do nej netahej. ja myslim, ze je spravne, ze ma v paru i kazdy svuj pisecek (nebo jezirko), oblast, kde je rad a nepotrebuje tam druheho. idealni je, kdyz ma kazdy z paru to jezirko podobne velike (spis mensi) a pak se radi sejdou (musi byt i spolecna tvorba). toto vykomunikovat celkem lze, nektere veci jsou mnohem horsi. takze drzim palce, at mas chut neco delat jen sama pro sebe, nezavisle na nem 🙂 a jak radi holky, svatbu nerikat, neresit a jak jsem psala vcera, treba tajne verit, ze se dockas. zenska musi byt trochu i taktik 🙂
Děkuji všem konečně jsme si promluvili. Tak uvidíme co z toho bude. Uvedl jako hlavní důvod že kdyby se mu něco stalo tak bych musela za něj platit jeho půjčky. Což mi teda příjde sice jako rozumný důvod. ale to by taky mohl říkat může se mi něco stát tak zítra nepůjdu do práce. zůstalo to zatím takové otevřené téma. Uvidím co bude dál. Budu muset doufat že se vzchopí. Nechci být do konce života označována jako Slečna :D
@majka1402 slečna ti do konce života určitě nikdo říkat nebude. jakmile má žena titul nebo děti, tak se jí říká paní 😀
Dle etikety se má každá ženská automaticky oslovovat Paní (tedy pokud jí není evidentně patnáct). Slečna se jí říká, jen pokud o to ona sama požádá.
Holky je to těžké! Nucení nikam nevede. Vynucená svatba podle mne ani nikoho nenaplní. Ani tu ženskou a chlap se může po svatbě začít cukat a o chtít svou svobodu získat zpět uplně blbým způsobem. měl by k tomu dojít sám. Jenže to se lehko říká a každá to tu ví. Každá by si přála, aby jí požádal o ruku sám od sebe a nemusela o to prosit. Osobně bych asi postupovala tak, aby on měl alespoń dojem, že to byl jeho nápad. Asi bych to téma zkoušela otevírat, ale ne zas každou sobotu. Občas. Možná bych mluvila nejdřív o někom jiném. Možná bych i zkusila něco opatrně o tom, že třeba v práci jsme už jen dvě svobodné, nebo že mě otravoval něčí kamarád a vznikl z toho trapas, protože on myslel, že jsem přece SVOBODNÁ. Ale jen naťuknout, mezi řečí. Jen, aby ho trklo, že chlapi když nevidí prstýnek, tak si myslej že jsem volná.
pak třeba za 2 měsíce bych nadhodila naší svatbu, otevřeně bych řekla, co cítím, že se takhleprostě necítím dobře a důstojně.
Pokud ale nechce, tak se s tím nic nedá dělat. postrčit chlapa ano, ale nutit asi fakt ne.
To mi je jasný že nucením by to bylo horší. spíš bych chtěla aby na to přišel sám že si mě chce vzít. a že je to pro mě důležité. a je to důležité i pro něj. Ale to bych chtěla asi moc :D..... ale občas jsou chlapi dost natvrdlý no uvidíme jak se to vyvrbí :D snad to pochopí :D
@dante_alighieri mě tedy paní neurazí, ale slečna vždycky potěší 😀

@majka1402 Pokud pro něj svatba nic neznamená (a je to jen kus papíru ležící v šuplíku), proc to tedy kvůli vám neudělá? Jemu to přece bude stále jedno a vám udělá radost, ne?🙂
Myslim, že ví, že to není pravda, a proto se do svatby nehrne.
Na druhou stranu proc by něco měnil, když vše (dle nej) funguje jak má. Vyslechne si sice pár nářků a jede se dál..
Jeho názor znáte (svatbu nechce) a je na vás, jak se k tomu postavíte. Zda se s tím smirite nebo to bude tak velký problém, že půjdete hledat někoho jiného. Jiné řešení není.