Přítel žárlí. Nechce, abych se chodila bavit

petasa
27. pro 2014

Ahoj holky,sedm letu zijeme s pritelem spolu,mame dve deti.Zijeme jako neormalni rodina,obcas hadka,deti zlobi,penez taky neni moc,ale tohle vse se da vyresit.Co je ale horsi je fakt,ze kdyz nastane okamzik kdy ja bych se chtela jit bavit,tak zacne peklo.Pritel je ten tip,co moc neplanuje kdy pujde na pivo,proste si da pivo doma,pak jde kourit a nekdy uz se nevrati a odejde do mesta.Ale ja planovat musim,takze se ho zeptam jestli muzu jit,jestli mu to nevadi.Najednou jak kdyz pichne do vosiho hnizda.Bud to nekomntuje vubec,nebo jsou holky se kteryma jdu hrozny,nebo mi diktuje v kolik mam prijit,nekdy i kam muzu a kam nemam chodit,potom zas co na sebe a v cem vypadam,a podezreni ze tam s nekym budu mluvit a nekdo by se na me mohl divat to ho uplne zere.Zacne me psych.vydirat ze jestli odjedu sebere mi deti,nebo jim rika ze uz je nemam rada,ze mam dulezitejsi veci.Me taky rika ze na nej prdim,ze radsi jdu s kamoskama.Ovsem ja jsem za 4.5 roku co jsem doma s detma byla asi tak petkrat venku bez nich..To on se ptat nemusi,odejde a jeste se druhej den mraci na me.Ja kolikrat nemam silu se s nim hadat a nechci nic resit tak proste nejdu ale strasne rada bych.Vzdycky jsem byla prubojna a svobodna,rada se bavila.Ale ted jen deti a varit a uklizet a nakupovat,to je vsechno co muzu.Bavit jsem se prej mela dokud jsme nemeli deti,coz mu ostatne taky vadilo...Proste nevim jak z tohoven.Zarli,to je jasne,ale jak to napravit aby pochopil ze ja se taky potrebuju odreagovat.Nekdy se stane ze se pohadame kvuli tomu ze ja bych chtela jit a on mi to zakazuje a dopadne to tak ze se urazi a odejde a bavit se jde on no a ja zas drepim doma.Poradte co s tim.

marecekavendulka
27. pro 2014

No ted ti zakazuje chodit ven,za par let ti bude poroucet,co mas jist
,.... nejsi jeho majetek,na jeho kecy se vykasli. Kdyz bude mit kecy,tak at si je ma. Hlavne se ho neptej
zda muzes nekam jit a rekni mu to jako hotovou vec

pusolamy
27. pro 2014

@petasa a co jit nekam spolu?

tara85
27. pro 2014

U nas to bylo podobny, ale nesmis na to pristoupit, proste postavit ho pred hotovou vec a pak nad tim uz nepremyslet, on se s tim bude muset srovnat 🙂

tarra27
27. pro 2014

@petasa ty se neptej, zda můžeš....on není tvůj otec a tobě není 12. Já bych si domluvila hlídání, prostě mu oznámila ve středu,ze jdu v sobotu s holkama ven a víc to nekometovala, neresila...i když bude naštvaný, přední to, neresila to, nezpovidej se do každého detailu, co se večer dělo, max ze to bylo fajn....necelém mu naschvály, ale nenechala si nic zakazovat.....prostě jednou za měsíc vyraz...nikde nedelas nic špatného, neříkám, kdybys chodila někde na mol a svlikala se a dělala ostudu....ale takhle....
A když se vypari on, tak druhy den bez scén mu řekni, ze se ti to nelíbí....ze je slušnost říci, ze jde ven...podle město občas chlapi zkusí...ale nesmisse dat. Jednat slusne....ale nejsi otrok. 😉

sisinka74
27. pro 2014

Nakopat do zadnice a klidne s rozbehem. Hlavne za ty jeho necekane vylety.

andelka
28. pro 2014

Trénovat ho na to. Bez debat, ať si prostě zvykne. Nejsi jeho otrok ani malé děcko. Neděláš nic špatného, naopak. Oba máte právo si vyjít ven. Souhlas s holkama. Domluvit si něco a nazdar. Zpočátku bude zuřit, ale když se nedáš a neustoupíš, budeš to brát jako samozřejmou věc, tak si zvykne.Ostatní si k nám dovolí jen tolik, co jim dovolíme my. Bohužel jsi ustupovala moc dlouho. Držím palce.
Pokud by to nepochopil, asi bych zauvažovala zda s ním vůbec chci být. Popravdě já bych takové chování nesnesla. To není partnerství toto.

simka77spain
28. pro 2014

Tohle dělám i můj táta mámě, úplně stejně. On si zašel ona nic. A když, tak s prupovidkama. Jak zacla dělat po mateřské tak ji vyhlížel už od z okna jak se vracela od autobusu a když se s někým skecla od zastávky tak bylo peklo, nejdřív že on se stará a bojí, potom že kdoví s kým se šolíchala za rohem baraku atd.atd. Po desíti letech máma požádala o rozvod protože už jí začal nadávat do kurev. A za to že se chtěla rozvést ji taky dělal peklo. Že on ji miluje akorát že ona se neumí chovat jako správná manželka! Přitom on si na pivo zašel i se potom vědělo že se rád bavil s jinyma zenskyma. Nedej se!!! Nenech se!!! Buď tě bude respektovat nebo nic. Nenech si nic poroučet. Není tvuj otec aby tě dirigoval!!! Už jsi dospěla a víš co děláš a jak se mu nelíbí tak ať jde. Tak bych určitě reagovala já.

martaveg
28. pro 2014

@petasa Tak tohle by pro mne bylo naprosto neprijatelne chovani partnera, jak to prikazovani co muzu delat/kam chodit/s kym se potkavat, tak i ty jeho necekane vylety..
za to ze jen tak odejde a nic nerekne, bych mu delala peklo.. a co se tveho volneho casu tyka, tak bych ho proste zacala zvykat.. jasne nema smysl ho vyslovene provokovat (zustavat do noci venku, oblect se prehnane vyzyvave, apod.), ale proste si domluvit ze budes mit pravidelne nejaky cas pro sebe, pripadne si i dohodnout, ze treba jednou za mesic vyrazite nekam spolu (kino, vecere, s kamarady apod.)
mozna to bude chvili divoke nez si zvykne, ale lepsi nez to tak nechat byt dalsi roky, behem kterych se to bude akorat stupnovat a ceho bych se bala uplne nejvic, ze tohle jeho despoticke chovani pak budou mit deti jako vzor, jak se k sobe maji lidi ve vztahu chovat :-/

andelka
28. pro 2014

@japona no jo, někdy si člověk myslí, že když vydrží, zvykne si. Nebo že ten druhý pochopí, časem..Člověk si zvykne i na koncentrák ☹ blbý je, že po 5leté rodičovské a se dvěma dětma se odchází hůř než s jedním mimčem a dostatečně včas. Čím dýl ta situace trvá, tím hůř člověk nachází odvahu ji radikálně řešit. Nicméně pokud se absolutně nic nezměnilo za 2,5 roku, pochybuju že se něco změní. Už tehdy každý radil vykašlat se na něj a stejně nic. Naopak další dítě a tím jemu do ruky ještě větší hůl.

martaveg
28. pro 2014

@japona Tak jsem to rychle proletela a nechapu!!
@petasa
takze takhle vyhrocene je to uz nekolik let.. a proc proboha do takoveho nefunkcniho vztahu privezt druhe dite?
tohle uz je vazne minimalne na nejakou poradnu nebo uz je to spis na socialku a zacit resit jak dostat deti do sve pece a jeho od vas dostat pryc, minimalne do doby nez se zacne lecit, protoze tohle uz je vazne nemoc!

sedmiteckas
28. pro 2014

To je hrozné :( hlavně vám asi popřeji odhodlání s tím konečně něco dělat, protože pořád zřejmě sbíráte sílu :( my vám tady poradíme, ale k čemu to je, když s tím nic v realitě neuděláte. Já chápu, že je těžké odejít se dvěma dětmi atd. Jeho chování lepší nebude. Tak se s tím buď smiřte, nechte se urážet, vydírat atd. nebo se seberte a šup od něj.

thesun
28. pro 2014

@petasa ahoj, prošla jsem si ještě horším peklem. Od psychického násilí až k nabité zbrani u hlavy.... jsem ráda, že už s ním nejsem!!!! nesmíš se nechat!!! pes co štěká nekouše. nenech se zatlačit do kouta tím to jen zhoršíš. prošla jsem fakt tím nejhorším peklem jaké jde, také mi vyhrožoval že mi unese dcerku, zabije rodiče atd..... seber rozum a svých 5 švestek a děti a jdi od něj.... psychopat zůstane psychopatem a může to gradovat... ☹ to je moje rada... potkáš jiného, hodného a budeš překvapená, jak může být život hezký. budeš šťastná...takhle nikoliv.

marecekavendulka
28. pro 2014

@thesun jestli chces,pridej se do skupiny Domaci nasili,nelehke tema.

thesun
28. pro 2014

@marecekavendulka děkuju, jsem bohudík venku. trvalo to skoro 11let a i po 3/4 roce se z toho dostávám, ale mám podporu přítele a skvělé dcerky, která se "tatínkem" bohudík nenechala zmanipulovat.....

madre1
28. pro 2014

@petasa ,pokud jsi schopná pro děti sehnat hlídání,tak by sis spíš měla jít povyrazit s přítelem.Určo na sebe máte mnohem méně času,než v době,kdy jste ještě děti neměli a měli byste toho využít.Pokud je důvodem toho,že chodíte za zábavou každý zvlášť to,že Vám nemá děti kdo pohlídat,tak je to v pořádku.Pokud se chceš chodit bavit bez něj,ikdyž děti doma místo Tebe hlídat nemusí,pak u Vás opravdu není něco v pořádku a měli byste začít řešit 😉

svetlus_pepca
28. pro 2014

Já teda nevím, ale rady typu "postav ho před hotovou věc, nenech si diktovat" apod. jsou dost naivní a dotyčné se zřejmě nikdy s ničím podobným nesetkaly nebo to prostě neřešily. Sama zkušenost nemám, ale z dost blízkého okolí ano. Člověk se jen tak nezmění, nebude-li chtít sám. A proč by zrovna tenhle chlap měl mít zájem?! A věř, že tohle bude jen gradovat. Zatím se mu to "jen" nelíbí a řekne to. Až ti jednu natáhne, protože se mu něco nelíbí, budeš ho pak taky stavět před hotovou věc?? A vyrazit si spolu?? Já teda nevím, ale chlap, co si dá pivo, cigáro a vytratí se, asi nemá zrovna zájem jít se bavit s tebou. Od takového dřív, než bude pozdě...

andelka
28. pro 2014

@svetlus_pepca já se s tím setkala. Bohužel mu to docvaklo (že se chová jako neandrtálec a že nejsem puťka domácí a nemá mi co diktovat jestli někam můžu) až když už bylo pozdě. Dokud se vztah nějak držel, tak to nechápal a je fakt že jsem nezvládla dostatečně včas bouchnout do stolu a udělat vítr, aby se vzpamatoval dřív. Pořád jen tak občas, jemně, nechtěla jsem ho moc naštvat a dělat doma dusno. Až jsem to nevydržela..a najednou to šlo.
Nicméně jsou chlapi kteří to nepochopí nikdy, je to v nich a budou si stát za tím že pravda je na jejich straně. Docela se obávám že přesně toto je případ zakladatelky. Nicméně ozvat důrazně by se měla, žena sebou nemůže nechat zametat.

luckiesj
28. pro 2014

Mně jako první napadla otázka? A byl takový vždycky? Jestli jo, tak proč si s ním zůstala? Vím, že teď už nejde s minulostí nic udělat, ale s budoucností ano...Zkusila bych si s ním promluvit a když to nepomůže, tak rychle pryč!

andelka
28. pro 2014

@luckiesj ono to zpočátku nemusí být tak viditelné, a mnoha ženám to i lichotí, když se o ně chlap "stará" a žárlí, dává najevo že jsou jeho. Bohužel tohleto postoupilo do šílené fáze a časem se to asi dost zhoršilo, i tím, že se proti tomu moc neozývala (z mnoha důvodů).

svetlus_pepca
28. pro 2014

@andelka Já určitě nemyslela, se neozvat vůbec. Ba naopak! Jen mi z příspěvku zakladatelky přijde, že tohle opravdu není ta světlá výjimka, které by to docvaklo.

petasa
autor
28. pro 2014

Holky diky.Chapu ty prispevky kde se divite nad tim proc jsme meli druhe dite.Ja ho mam rada,a mela jsem vzdycky,deti ho taky milujou,on je bezmezne.Jen to proste neni vsechno.Bere me asi jen jako mamu a to je vse.Duvera,podpora z jeho strany zadna.Jen ze jsem chudacek a porad si stezuju,ze at se podivam na jiny chlapy ze manzelkam nepomahaj a nestaraj se o deti atd.A ta pomoc prece nemuze omlouvta to jeho chovani ke me.Dnes mi rekl ze resime furt to same dokola a ja na to ze ano,protoze me to trapi.A ze jestlichci jit nekam at se seberu a jdu ale ze on tady nebude ze pujde radai pryc,proste by to asi neprekousnul.Zkusim jeste chvili praktikovat tu metodu postavit ored hotovou vec,ale nevim co z toho vzejde.Bojim se aby do toho nezaahl nejak deti nebotak podobne.Nemate nektera zkusenost s poradnou partnerskou??Zkusila bych to.Diky vsem za pripsevky

andelka
28. pro 2014

@svetlus_pepca tak ona se ozývala, jenže nedůrazně, nakonec v podstatě vždycky "vyhrál" on. Nezměnilo se nic v jeho chápání. Bohužel jinak souhlasím s tebou, tady to moc nadějně nevidím. Ale zkusit by se to mělo, už z principu, tohle by si žádná žena neměla nechat líbit. I kdyby nakonec to dopadlo tak, že to bude poslední kapka a rozejdou se.

andelka
28. pro 2014

@petasa já mám, chodili jsme oba. Ale to musí oba chtít. Nebo můžeš jít sama, ale myslím že ti řeknou to samé co my. Každopádně neuškodí to určitě.
On může poukazovat na co chce, ale to že se chová jako paša k tobě a dusí tě a nerespektuje, to neokecá.Možná si kompenzuje svoje nějaké komplexy. Ovšem je to hnus.

adrianka1712
28. pro 2014

@petasa Ja to mám podobné. On si chodí kedy chce a kde chce, velakrát sa stalo, že sa niekolko dní ani neukázal doma. keď chcem ísť niekde ja, musím sa ho opýtat. Nie preto, aby som dostala jeho súhlas, ale preto, lebo nemám hlídani pre deti a musel by ich hlidat on. Tak sa ho vždy musím opýtať, či mu to vyhovuje a taak. Samozrejme, nevyhovuje mu to nikdy. Niekedy sa stane, že po vie dobre, choď. ale keď k tomu príde a ja ž mám všetko zariadené a dohodnuté, schválne mu do toho niečo vojde a hlídať proste nemože, lebo musel ostať dlhšie v práci a podobne. A takto je to stále dokola, takže posedieť s kámoškami som nebola už skoro 8 rokov. Ďalšia možnosť by bola, nič mu nehovoriť a proste počkať kým príde a vtedy ísť. To som už tiež skúšala, lenže jeho reakcia bola, že ma odstrčil od dverí a utiekol von, no psycho. Takže som samozrejme nemohla odísť a nechať deti samé doma. Cítim sa jako jeho majetek. On može všetko, ja nič, na všetko sa ho musím pýtať a všetko mám od neho zakázané. Diktuje mi aj čo si možem alebo nemožem obliecť. Najviac háklivý je na legíny, takže tie už nenosím ani na doma. Raz som v nich šla len na nákup a vysmial ma pred synom, že : Maminka chodí von v pyžame... Hlavne, že na cudzích ženách mu legíny nevadia, práve naopak. Poslednú dobu už kritizuje aj všetko čo poviem, lebo podla neho je všetko trápne a detinské. 🤐

blahova_andrea
28. pro 2014

s tímto se bohužel nic dělá nedá. to je v něm a jiný nebude ☹

anatanka
28. pro 2014

@petasa Znam ☹ Kdo to doma nemel, tak tezko muze radit. On nakonec moc nemuze radit ani ten, co to doma mel...
Clovek si muze vydupat, ze proste pujde a jde, ale nejde se uz v klidu bavit. Je vystreslej z toho, co tomu vsechno predchazelo, kolikrat uplne vyklepanej ze sileny hadky, navic nevi, co ho jeste ceka, az se vrati... Do toho treba kazdou chvili telefonat...
Fakt nezavidim...Neni nad lidskou svobodu, kterou si jsou schopni partneri dat....

anatanka
28. pro 2014

@petasa Znam ☹ Kdo to doma nemel, tak tezko muze radit. On nakonec moc nemuze radit ani ten, co to doma mel...
Clovek si muze vydupat, ze proste pujde a jde, ale nejde se uz v klidu bavit. Je vystreslej z toho, co tomu vsechno predchazelo, kolikrat uplne vyklepanej ze sileny hadky, navic nevi, co ho jeste ceka, az se vrati... Do toho treba kazdou chvili telefonat...
Fakt nezavidim...Neni nad lidskou svobodu, kterou si jsou schopni partneri dat i v tom partnerstvi....

thesun
28. pro 2014

@petasa holka zlatá, napadá mne ještě jedna možnost. jak daleko máš rodiče, pokud je máš? co se sebrat a odvézt děti na pár dní k nim aby se postarali a prostě si užít pár dnů volna. potom nemusíš škemrat o svolení, o děti bude postaráno, a může jít s tebou - pokud tedy bude mít zájem....

když už nic aspoň se dostaneš mezi lidi a můžeš si o tom s někým promluvit.

někdy je to prostě na prd, ale je na tobě jak dlouho si to necháš líbit a jak dlouho to budeš trpět. já jsem se strašně dlouho bála odejít, nakonec jsme se po 10ti letech rozvedli a prodali dům, scházeli jsme se a já se cítila bez něj líp a líp a letos v březnu jsme se rozešli nadobro.... já jsem potkala nového partnera, je 100% jiný a já i dcerka jsme konečně šťastné. dcerka ho má za tátu, protože bio táta se o ní nikdy nezajímal. měl ji jen jako nástroj jak mne vydírat....

petasa
autor
28. pro 2014

@thesun Moji rodice jsou s nami v baraku,my nahore,oni dole.Oba pracujou a deti milujou ale hlidat pres noc nechteji.Deti jou narocny,uplakany,moc toho ani v noci nenaspi,navzajem se budi a proto nasi zastavaj nazor ze se musime prostridat my aby aspon jeden z nas u deti v noci byl.Uy i hlidali,to jsme byli spolu treba v kine,v divadle,nakupovat...to je v poradku kdyz ma nademnou kontrolu tak vse ok..Ale jak bych sla sama tak to nic..Peklo.Hlavne dneska se semnou vubec nechce bavit,radsi ze prej odejde nez abych ja nekam chodila.Ja mu povim at si jde promluvit,dohodnout nejaky pravidla,ze je to kravina kterou on nemuze prekousnout,ale pro nej je to asi tezky a nsnese to ze bych byla nekde samA.Bude to narocny,ja kvuli tomu nechci hned rozdelit rodinu,tata je uzasnej,se vsim pomuze,vari,uklidi,deti veme ven...Ale dnes mi rekl ze me vidi jen jako mamu deti..to je uprimnost nadevse co?To ma clovek pak sebevedomi na bodu mrazu.Vubec se semnou bavit nechtel,usnul..pac vcera byl kde??No prece se bavit ne??Opravdu super,zhadame se kvuli tomu ze mi zakaze jit se bavit a on se sebere a jde se bavit sam...