Problém se sexuálním životem

tyf
5. dub 2017

Mám intimní problém, který se vleče už roky. Nikdy mě sex v dlouhodobém vztahu příliš nenaplňoval. Neuměla jsem a neumím udržet jiskru a vášeň delší dobu s jedním partnerem. Zkrátka když to přestalo mít šťávu, vztah jsem ukončila. A nebyl to nutně problém na straně partnera, prostě mě to přestalo bavit a nedalo se s tím hnout. No a po dětech už je to úplná frigidita. Jsem vdaná pár let a už se k tomu ani nedokážu přinutit, abych potěšila manžela. Jednou za pár týdnů nebo i měsíců se k tomu dokopu a už jen z té představy, že to přijde se mi kroutí prsty a chce se mi při tom brečet, že dělám něco, co nechci. Manžel je moc hodný, trpělivý, ohleduplný, ale už ta frustrace je na něm znát. Znám se celkem dobře, takže vím, že mi nepomůže nic. Zní to hrozně, ale mám pocit, jako by každý chlap v mém životě měl vymezený čas, do kdy mě bude přitahovat a budu po něm toužit a když to skončí, tak že s ním nechci dělat nic, není nic co bychom mohli zkusit, co by mě oslovilo. Prostě je to v něm a je to ve mně. Jediný sex, který by mě zajímal by byla nějaká jednorázová záležitost s někým cizím, což nemám v povaze, takže bych nejradši žila úplně bez sexu. Přitom je zvláštní, že jak mě sex nezajímá a nestojím o něj, tak se mi hodně často v noci zdají sny, plné sexu, které jsou strašně živé a úplně fyzický cítím, jak se mi to líbí, jak to potřebuju a je jedno kdo to je, souložím s kýmkoli a ráno jsem zase úplně jiný člověk. Problém je asi to, že ve snech je mi to strašně příjemné, ale v reálu mi vaginální soulož nic neříká, necítím při tom vůbec nic hezkého, jen pohyby, jako kdybych tam ani neměla žádné nervová zakončení. Děkuju Všem za přečtení.

petagotz
5. dub 2017

@tyf Ahoj, neporadim ti, ale jsem na tom stejne. S manzelem jsme 12let, mame dve deti. Miluju ho, ale sex me nebavi a nikdy moc nebavil. Dokazu bez nej zit. Ale taky se me ruzne sny a presne jako ty, jak kdybych dole nemela zadne nervy. Radu bohuzel nemam, sama se tim trapim uz hodne dlouho a rada bych to nejak zmenila, jen nevim jak

dolezalovalucie
5. dub 2017

To asi zalezi hlavne na tom,jestli s tim opravdu chces něco udelat a pak bych navštívila sexuologa,Podle me to uz chce opravdu se poradit s odborníkem který tomu rozumi.Myslim si,ze samotny sex se da nahradit i jinak aby byl manzel spokojeny.

leki
5. dub 2017

Jak uz tu zaznelo, myslim, ze jedina moznost je navsteva sexuologa, pokud s tim neco delat chces. Kazdopadne ale urcite nejsi jedina, kterou sex moc nebere (a kupodivu jsou taci i nekteri chlapi), obvzlast v dlouhodobem vztahu.

viridie
5. dub 2017

@tyf Ahoj. 🙂 Já Ti napíšu pohled z druhé strany. Kdysi před lety jsem se ocitla ve vztahu,kde partner rovněž nechtěl sex. Který se ovšem postupně začal vytrácet, partner přestával mít zájem, až najednou nebylo nic. Tisíce výmluv, nekonečné debaty, pláč, vztek a můj strašlivý pocit ponížení. Nakonec jsem šli do poradny, boyfriendovi došlo,že mne nemiluje a rozešli jsem se.
Je jasné,že každý to máme s potřebou sexu trochu jinak a vztahy jsou o kompromisech,kór manželství a co se týče hambatin, ten náruživější musí holt slevit. Pokud je to ale na nule. je to dle mého dost blbý a cesta do záhub.
Já naprosto chápu, že jsi si tento stav nevybrala, ale manžel už vůbec ne a opravdu by bylo bezva, kdyby jsi na tom chětla pracovat. Myslím si, že alfou a omegou o tom zcela otevřeně mluvit s manželem a řešit to společně. Jak píšou holky, určitě vyhledej odborníka a také si stojí zato ,se občas holt přemoci, sehrát nymfu a uspokojit manžela se vším všudy-to bude jedině dobře.
Ber to opravdu i z jeho stránky, tahle sexuální frustrace pro něj musí být hrozná a domnívám se, že dřívě nebo později se to žačne hluboce podepisovat na vašem vztahu.
Držím vám palce. 🙂

majaaa82
5. dub 2017

@tyf Ahoj, souhlasím s @viridie. Tvůj muž si poznal a následně si bral holku, která neměla se sexem problém, najednou má doma po pár letech úplnou "frigidu" (záměrně v uvozovkách, je mi jasné, že to neděláš schválně) a pravděpodobně jen silná láska ho ještě u tebe drží. Nezapomeň ale na to, že pohár trpělovosti přeteče u každého. Dříve nebo později ti začne zahýbat, možná se zamiluje a odejde od tebe. Pokud s tím tedy nebudeš chtít něco dělat. A to něco znamená asi nejspíš návštěvu sexuologa a otevřenou komunikaci.

gnozka
5. dub 2017

Tak to ja mam prave opačný problem :( manžel se po porodu stáhnul. Tvrdí ze ho sex nebavi . Milenku nema to vim určite . Chceme druhe mimi o kterém tvrdí ze taky chce . Pry to neni ve me ale v nem . Proste je tak unavený ze o ti nema zájem . Je remeslnik . Začínám byt zoufalá . Ale ty mas vyhodu ze jsi ženská a chces s tim neco dělat . On do poradny v zivote nepůjde a v podstate to neřeší :(

guinea
5. dub 2017

@tyf Máš ode mě soukromou zprávu 🙂

jitulka89
5. dub 2017

Já byla taky frigidní, ale to bylo s bývalým a bylo to proto, že jsem ho nemilovala, pokud toho svýho miluješ tak si myslím, že by ti nemělo vadit se kvůli němu přemoci, už jen proto, že víš, že mu uděláš radost

anatanka
5. dub 2017

Premahat se kvuli nekomu nema smysl, to jde parkrat, ale dlouhodobe take ne - at uz v sexu nebo v cemkoliv jinem. Navic tohle je opravdu tak intimni vec, ze dlouhodobe se v ni premahat opravdu neda...To by se pak ten odpor lecil jeste hur. Vidim vychodisko jedine v tom sexuologovi. Premoci se v tomto smeru a opravdu se odhodlat tam jit.

jezz13
5. dub 2017

Pokud se ti nechce s sexuologovi, zkoušela jsi začít sama se sebou? Na netu je určitě pár návodů, jak si ta nervová zakončení "dole" probudit. Jsou k tomu i různé kurzy, můžete zkusit tantru (tam se začíná doteky/masáží vším možným, mohlo by to být pro oba uspokojivé i bez koitu).
Ale primární je , co vůbec cítíš k manželovi mimo (ne)chuti k sexu. Pokud už vlastně ani nemiluješ, pak je to spíš na návštěvu psychologa než sexuologa.

malarenatka34
10. dub 2017

V dlouhodobém vztahu to asi není nic výjimečného že by někdo měl nechuť, ale je blbý že problémy v sexu pak vedou často k dalším problémům a tak... Osobně si myslím že nutit se do něčeho v sexu opravdu není dobrý nápad, když tohle dělá člověk přes odpor, tak se to bude jen zhoršovat... Sexuolog nejspíš bude nejlepší řešení, nebo alespoň já jinou radu nemám. Někdy možná bohužel pomůže taky ten milenec.... i když samozřejmě to není ideální řešení, ale jsou ženy které díky milencovi opět dostaly chuť k sexu s partnerem.. Hlavně držím palce, je škoda když taková věc kazí život, když má přitom přinášet potěšení! :/ ;)