icon

Problematická tchýně

sajuse16
12. pro 2015

Zdravim, uz nevim komu se sverit, pritel me neposloucha a ja se brzo dostanu do Bohnic :( . Mam silenej problem se svou tchyni. Mame byt 2+1 a ja uz bych rada bydlela s pritelem sama , ale tchyne je tu hlasena jako vecne bremeno, ale nema tu zadny trvaly pobyt. Stve me, ze jinodsud nemuzu vypakovat. Omlouvam se, ze to zni tak spatne, ale s malym zijeme s pritelem v jedne male mistnosti. Ja bych chtela, aby mel malej svuj pokojicek a ja s pritelem aspon trochu soukromi. Ale to nejde no. Navic, abych popsala tchyni, je to ta nejvetsi drbna a stihacka pod sluncem. Vetsi svini jsem v zivote nepotkala a asi ani nepotkam. Do domacnosti da maximalne 500 mesicne, ale to je sakra malo, kdyz platime spolecne prostory a do toho elektrinu. Navic (stydim se za to) delala a dela prostitutku a chlapy si taha do bytu. Kdyz jsem ji to zatrhla, tak rikala, ze jejimu synovi by bylo jedno, kdyby si tam vodila 30 chlapu denne :(. Ja nevim jak dlouho zavirala meho pritele do pokoje a jak dlouho on musel poslouchat stenani jeho matky a videt kazdy den jineho muze. Ja uz to proste nevydrzim. Nemam na to, kdyz jsem se s ni jednou pohadala, tak me zacala skrtit a porad mi nici psychiku, ze jsem spatna matka a vyklada to skoro vsude. Jsem na dne, pac ja se snazim byt ta nejlepsi mama pro sve dite :( . A myslim si ze funguju dobre (varim, peru , uklizim, malej ma ciste veci, na prochazky chodim podle pocasi,) ja uz nevim co delam spatne. Porad mi opakuje, ze jsem psychicky labilni. Ale to ja nejsem, ano mela jsem poporodni deprese, a bylo to neco sileneho, ale to preslo a to ze jsem na ni vztekla, neni psychicka nemoc, ale nenavist k ni :( . Jak se ji mam zbavit prosim. Ja uz to nedavam.

Strana
z2
zajacica9
12. pro 2015

no, to co popisuješ, rozhodně nezní jako rodinná idylka. Zkus zavolat třeba sem: https://www.rodicovskalinka.cz/ , jsou tam odborníci, znají kontakty na azyláky, různé právní postupy atd. A budou ti podporou, což mi zní, že také hodně potřebuješ... držím pěsti

mishell56
13. pro 2015

Jak tady psali holky i já, prostě uteč. Ten byt nedostaneš, leda by umřela, ale jelikož je sexuálně aktivní tak bych řekla, že se na to dlouho nechystá...další věc, promiň, ale píšeš jen výmluvy...chápu, že ho asi máš ráda, ale kurňa, blbě to vyzní, ale DÍTĚ MÁ PŘED CHLAPEM VŽDYCKY PŘEDNOST a jako matka si to musíš uvědomit. Já ti řeknu jednu věc, ty tady píšeš že nemáte nábytek a že máte 23 000 měsíčně. To je dost peněz, my se v mém těhtenství odstěhovali z 2+1 kde nás bydlelo 6 do svýho. Máme 2+kk, dohromady měsíčně máme taky 23 000, platíme 7000 nájem, 3000 půjčku, 400 internet, 1000 mobily a 2100 pojištění. Zbyde nám 9500 měsíčně na jídlo, drogerii apod. Máme půl roční dítě, který má příkrmy a je na umělý výživě, která zrovna levná není. Ale prostě nakoupim prvně vše pro malého a pak vymýšlím jídla levná na dva dny, když přítel vydělá něco navíc třeba brigádně, dopřejeme si třeba svíčkovou, ale prostě žijeme a nábytek? Sehnali jsme si za odvoz starej gauč, na kterým spíme, skříň jsem teda měla, ale jinak nic...takže vím že to co říkáš jsou výmluvy, protože si myslím, ž půjčku nemáte, takže minimálně o ty tři tisíce byste měli navíc a kdyby jste platili 10 000 nájem tam jste na to stejně jako my (pokud nemáte pojistky tak ještě o 2100 líp jak my). Takže mi neříkej, že 23 000 je málo a že se s tím nedá vyžít...všechno se dá, když se chce

mandala
13. pro 2015

@dannyblakely
@mishell56 Jenže 23 000 mají zřejmě dohromady, ale jak to vypadá, přítel odejít nechce, takže podle mne by musela vyžít pouze z RP, což se fakt asi nedá. Tady připadá v úvahu jen ten azylák, nebo k rodičům. 😒

cerberos1306
13. pro 2015

@mandala jenže zakladatelka se očividně stěhovat nechce. Její řešení je zbavit se tchýně...

dannyblakely
13. pro 2015

@cerberos1306 no jo.. tak to pak akorát ukazuje její povahu.. Některý lidi..

cerberos1306
13. pro 2015

To se měla asi obrátit na jinou "skupinku" 😃😃😃😃

mandala
13. pro 2015

@cerberos1306 No jo no, pokud nechce, tak pak těžko něco radit... 😒

konik_mischel
13. pro 2015

@sajuse16 ahoj, upřímně nevím , na co čekáš - byt je asi přítele, ona tam má věcné břenemo - ona odtud neodejde, musela by být padlá na hlavu. A navíc, opravdu na to nárok nemáš, postav se k tomu čelem a zařiď se tak, abys byla v klidu. Namátkou jsem sem koukla na byty v okolí. Pokud bys přesvědčila přítele ke koupi, měli byste nižší náklady, jak na pronájem - v podstatě při 100% hypotéce kolem 4- 5 000. Zamysli se nad tím.
http://reality.idnes.cz/detail/prodej/byt/2+1/k...
http://reality.idnes.cz/detail/prodej/byt/2+1/b...
http://reality.idnes.cz/detail/prodej/byt/3+1/v...
http://reality.idnes.cz/detail/prodej/byt/2+1/k...
http://reality.idnes.cz/detail/prodej/byt/1+1/s...
http://reality.idnes.cz/detail/prodej/byt/3+kk/...

těch možností je více, tak jděte třeba i mimo vesnici, kde jste teď, nic vás tam asi nedrží. A ano, lokality bez dojíždění jsou dražší - např. ČB, ale pak je spousta měst a obcí s dobrou dopravní dostupností třeba do ČB, Kaplice atd... kde jsou byty velmi levné a některé i hned k nastěhování. Otázkou pro mě je, proč s tebou přítel nechce jít. My řešili s mužem podobný problém - bydlení u tchýně - ne tak drastické jako u vás, ale problémy byly zase jinde a po roce jsem prostě řekla dost, jdu... jdeš se mnou? ... šel. Pokud by nešel, nestojí mi za to, abych s mamánkem, který potřebuje žít s matkou ztrácela čas. Nikdo ti nic jiného, než co tu zaznělo neporadí. Nečekej na to, až někdo tu situaci vyřeší ) tchýně že se odstěhuje, chlap, že bouchne do stolu a udělá s matkou pořádek...) , musíš se k tomu postavit sama.

konik_mischel
13. pro 2015

@sajuse16 jo a ještě mě napadlo, další možností jen pro tebe a malého by bylo spolubydlení, ve ČB celkem běžná praxe http://www.espolubydleni.cz/podnajem-spolubydli...

Chce to jen chtít...

evagerbera
19. pro 2015

@cerberos1306 No, ono to jde žít v 2+1 4 lidi, ja prožila moc hezké dětství také ve dvoupokojáku, plus dva bratři a rodiče a ještě s babičkou. Byty volné nebyly, ale my jsme se měli moc rádi, babi pomáhala našim s náma děckama, byla to NEJ babička, já spala s ní v ložnici a kluci na dvougauči v druhém pokoji s našima-ti také na dvougauči ( pokoj přepůlený závěsem). Děda zemřel v mých 6letech, jinak my sourozenci jsme se narodili za sebou po roce. Oba bráškové vystudovali vysokou, mne bohužel na VŠ nevzali....., všichni jsme u našich bydleli až do opuštění hnízda, když jsme se osamostatnili. Dosud se setkáváme u mamky "doma" a těšíme se na to, všichni s partnery a našimi dětmi a již i s vnoučaty. Je to všechno o výchově a určení pravidel.......

cerberos1306
19. pro 2015

@evagerbera ahoj, moc hezky jsi to napsala. Ale tady se jedná o trochu jiný případ, než u vás 😐

ilonne
19. pro 2015

@sajuse16 Tak s těmi vysokými nájmy si trochu vymyslis - namátkou v Českém Krumlově 2+kl 7.500, a 1+kk 3500,-. Mám podobný názor jako holky - kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.....

mishell56
19. pro 2015

@mandala ale my máme taky 23 000 dohromady měsíčně, takže by to utáhli. Nicméně to radši azylák než tohle

mandala
19. pro 2015

@mishell56 Věřím, že spolu by to utáhli, ale pokud by odešla sama, když on nechce, tak z RP by to asi nezvládla. ☹

evagerbera
22. pro 2015

@cerberos1306 Jeeee,dekuji za pochvalu,ja vim, ze se jednalo o jiny pripad,ale najednou jsem to tak musela napsat.....preji pohodove svatky a cely rok 2016 klid a zdravicko

magdalenax
23. pro 2015

sajuse16 Být tebou, vůbec bych nezasahovala do toho co možná bylo a do toho komu co vadilo. Pamatuj, že vždy je bližší košile, než kabát, takže to nemá cenu. Nějaké stěhování tchýně, - sama víš, že je to nesmysl, tudíž se musíš - či musíte přizpůsobit. Pokud je tam věcné břemeno, soudila bych, že tvůj partner je jediný dědic a ona mu byt přepsala s tím, že bude v bytě doživotně. Co bys dělala, kdyby onemocněla tak, že by zůstala na lůžku? To bys lítala mezi dítětem a "dítětem"? Mít ve Tvém věku potencionálně byt, jaký jsi zmiňovala, i když jen potencionálně, tak bych se prostě přizpůsobila, to se nedá nic dělat. Koupila bych si svoje nádobí, hlavně talíře a příbory, které bych měla někde uklizené, radši bych si klidně tu toaletu a vanu před svým použitím umyla, ale byla bych jako myška. Musíš si uvědomit, že doma je ona, né ty, i kdybys měla těch dětí deset. Ona ti ty děti neudělala.

atinkaa
23. pro 2015

@sajuse16
ahoj,

citam to, co pises, co ti pisu-radia ostatne a i ked ti to moze prist tvrde, tak to, co aktualne mas-mate doma tvrde je, teda asi idu vsetky okolky bokom.
Myslim, ze holky zde ti radia dobre.
Podla toho ako si reagovala a ako uz nereagujes vobec tak asi i vies ze ti radia dobre akurat to nie je to lahke a to co si mozno chcela pocut.

Neviem. Mozno sa mylim.

Kazdopadne sa zvykne vraviet, ze zalezi na kazdom aky bude ten jeho pribeh, pribeh osobny i rodiny.
Rovnako tak sa zvykne vraviet, ze deti sa velmi rychlo ucia tomu co vidia vsade okolo....i preto by ma desilo to, co aktualne vidi i ked tvoje zatial len male dieta.
Presne prenho by si mala najst tu silu nechat nehnutelny i hnutelny majetok ''plavat''.
Jo mat byt, svoj byt je fajn ale mat svoj priestor, to, kde sa mozes citit bezpecne, kde ta nik neponizuje a nijak neohrozuje je este lepsie - dokonca aj v pripade ze to nie je tvoje. A jo v pripade malych deti, je fajn ak je v blizkosti milujuca osoba, ktora mu taky priestor zaisti....

Drzim palce nech sa ti to podari rozlusknut v prospech tvojho dietatka i teba, predsa len pises, ze to nedavas a pritom ide o byvanie kdesi v Ceskom Krumlove, nezlahcujem ale som si ista, ze tvoj zivot a spokojny spolocny zivot ma vacsiu cenu ako akykolvek byt.

Strana
z2