Řešili jste vztah s tchýní pomocí psychologa?
Ahoj všem... chtěla jsem se zeptat, jestli jste někdo řešil vztah s tchýní - špatný vztah, pomocí psychologa... Jaké máte zkušenosti, pomohlo to? chodili jste tam sami, nechodila i tchýně, popř. manžel...atd...?
Večer, když má přijít tchýně, tak bych napustila vanu, pozvala manžela, že mu umyju záda, příjemně ho naladila...ovšem přišla maminka, tak holt končíme se zábavou a jdeme se do půlnoci bavit v obýváku... 😅 Třeba by pak manželovi došlo, že by se vám hodilo víc soukromí.
Ne vážně -- manžel nepotřebuje po celém dni trochu oddychu, nějakou zábavu pro sebe? Třeba nějaký koníček, koukat na fotbal v televizi, knížku, atd? Že mu nevadí sedět celé večery s maminkou. Souhlasím s holkama -- pokud to nebude chtít řešit i manžel, tak to pro tebe bude moc těžké ne-li neřešitelné.
Tak jsem si přečetla skoro všechny Tvé příspěvky a v první řadě, bych si sedla s manželem, né s psychologem. Ten by si s ní měl promluvit a stanovit nějaké hranice, které by ona prostě měla respektovat. Ovšem pokud s manželem maminka zametá jak se jí zlíbí a hodí a manželovi to nevadí...pak jsi Ty ta poslední, která s tím něco udělá. Držím palce 😉
taky mě napadlo stanovit hranici, že dokud tchýně nezačne se sebou něco dělat, že já a malá se s ní nebudeme vídat...jenže to by tady neklaplo, protože by se manžel zbláznil...a to tchýně ví a využije toho, když bude zapotřebí...někdy si říkám, jestli by nebylo lepší se rozvést a žít si po svém a hlavně bez tchýně!!!!!!!!!!!!!!!
@mamemimomu Ahoj bohužel to vidím stejně jako holky viz výše - zásadní problém je v tom že manžel nedrží s tebou ale s maminkou..taky jsem měla dlouhý vztah kde potenciální tchyně dělala kvůli mě dokonce dá se říct žárlivé scény bývalému, byl to její jediný synáček a ona na něm strašně vysela..jenže on ji měl naštěstí na háku nebo spíš sám prostě cítil že to není dobrý a dal jí jasně najevo že když bude dělat nátlak tak o něj akorát tak přijde.. Výsledek byl že já jsem nic řešit nemusela zato tchyně si sama našla tenkrát psycholožku a musím říct že jí to fakt pomohlo a nakonec jsme byly i dá se říct kámošky, ale ona byla celkem inteligentní žena..
Zkusila bych spíš zajít k psychologovi nebo do partnerské poradny spolu s manželem - tam by mu mohla nezúčastněná osoba nastínit jak by to on měl řešit..
@mandala Jde změnit, jak to nese. A často i poměrně rychle - někdy třeba i během plusmínus hodiny. A když se bude cítit líp, bude i vhodněji (například asertivněji) reagovat, z hlasu a postoje nebude cítit, jak se jí to dotýká. To zpětně zapůsobí na tchýni (ať už víc nebo míň, přinejmenším si nebude tak jista).
@mamemimomu

Přesně tak bych to taky udělala ... v přiměřenou hodinu se zvednout a jít spát.... mezitím jen přivítat a jít do vany apod, prostě se jí takhle pozdě už nevěnovat.
K nám tuhle přijel manželovo kamarád kolem šesté večer a taky nevěděl, kdy se zvednout, tak jsem se prostě v 9 sebrala a šla si lehnout. Nakonec tu strašil do půl jedné....