icon

Řešili jste vztah s tchýní pomocí psychologa?

mamemimomu
29. zář 2015

Ahoj všem... chtěla jsem se zeptat, jestli jste někdo řešil vztah s tchýní - špatný vztah, pomocí psychologa... Jaké máte zkušenosti, pomohlo to? chodili jste tam sami, nechodila i tchýně, popř. manžel...atd...?

Strana
z2
postolka007
30. zář 2015

Přesně tak bych to taky udělala ... v přiměřenou hodinu se zvednout a jít spát.... mezitím jen přivítat a jít do vany apod, prostě se jí takhle pozdě už nevěnovat.

K nám tuhle přijel manželovo kamarád kolem šesté večer a taky nevěděl, kdy se zvednout, tak jsem se prostě v 9 sebrala a šla si lehnout. Nakonec tu strašil do půl jedné....

helabella
30. zář 2015

Večer, když má přijít tchýně, tak bych napustila vanu, pozvala manžela, že mu umyju záda, příjemně ho naladila...ovšem přišla maminka, tak holt končíme se zábavou a jdeme se do půlnoci bavit v obýváku... 😅 Třeba by pak manželovi došlo, že by se vám hodilo víc soukromí.
Ne vážně -- manžel nepotřebuje po celém dni trochu oddychu, nějakou zábavu pro sebe? Třeba nějaký koníček, koukat na fotbal v televizi, knížku, atd? Že mu nevadí sedět celé večery s maminkou. Souhlasím s holkama -- pokud to nebude chtít řešit i manžel, tak to pro tebe bude moc těžké ne-li neřešitelné.

rainbow_x
30. zář 2015

Tak jsem si přečetla skoro všechny Tvé příspěvky a v první řadě, bych si sedla s manželem, né s psychologem. Ten by si s ní měl promluvit a stanovit nějaké hranice, které by ona prostě měla respektovat. Ovšem pokud s manželem maminka zametá jak se jí zlíbí a hodí a manželovi to nevadí...pak jsi Ty ta poslední, která s tím něco udělá. Držím palce 😉

mamemimomu
autor
30. zář 2015

taky mě napadlo stanovit hranici, že dokud tchýně nezačne se sebou něco dělat, že já a malá se s ní nebudeme vídat...jenže to by tady neklaplo, protože by se manžel zbláznil...a to tchýně ví a využije toho, když bude zapotřebí...někdy si říkám, jestli by nebylo lepší se rozvést a žít si po svém a hlavně bez tchýně!!!!!!!!!!!!!!!

mialagia
30. zář 2015

@mamemimomu Ahoj bohužel to vidím stejně jako holky viz výše - zásadní problém je v tom že manžel nedrží s tebou ale s maminkou..taky jsem měla dlouhý vztah kde potenciální tchyně dělala kvůli mě dokonce dá se říct žárlivé scény bývalému, byl to její jediný synáček a ona na něm strašně vysela..jenže on ji měl naštěstí na háku nebo spíš sám prostě cítil že to není dobrý a dal jí jasně najevo že když bude dělat nátlak tak o něj akorát tak přijde.. Výsledek byl že já jsem nic řešit nemusela zato tchyně si sama našla tenkrát psycholožku a musím říct že jí to fakt pomohlo a nakonec jsme byly i dá se říct kámošky, ale ona byla celkem inteligentní žena..
Zkusila bych spíš zajít k psychologovi nebo do partnerské poradny spolu s manželem - tam by mu mohla nezúčastněná osoba nastínit jak by to on měl řešit..

pulecp
10. říj 2015

@mandala Jde změnit, jak to nese. A často i poměrně rychle - někdy třeba i během plusmínus hodiny. A když se bude cítit líp, bude i vhodněji (například asertivněji) reagovat, z hlasu a postoje nebude cítit, jak se jí to dotýká. To zpětně zapůsobí na tchýni (ať už víc nebo míň, přinejmenším si nebude tak jista).
@mamemimomu

Strana
z2