Rodiče. Co na to říkáte?
Ahoj všem,
ani nevím,jak začít,ale pokusím se to napsat srozumitelně, co mě trápí.Začnu nejprve tím pozitivním.Mám skvělého manžela a dvě krásné děti.Postavili jsme si domeček na krásném místě.Mě však trápí moje rodiče.Neměla jsem hezké dětství a to díky otci.Matka je typickým příkladem týrané ženy, která těm hrůzám jen přihlížela a nikdy se nás nezastala.Byla vždy studená jak led.
Problém nastal,když jsem si našla mého nynějšího manžela.Rodiče ho nemají rádi.A bohužel během výstavby jsme meli problémy,protože odhadce podhodnotil dům až o polovinu(dokonce je v našem okrese známý pro své velké podhodnocovaní.No a tak jsem zoufalá požádala rodice o pomoc,abychom to nějakým způsobem dostaveli na bydlení. Nejdřív bylo vše v pohodě. S otcem jsem se domluvila jak to bude a jak budeme postupovat.Pak ale najednou otec prisel a zacal rypat,jak to,ze nam hypo nestacila atd a ze to udela podle sebe a posle nam sem firmu,ktera to udela.Jenze firma se 3mesicr neukazala.A pak kdyz uz konecne prijela,tak to zaclo.Majitel si zacal vymyslet veci,co vse je tu vlastne spatne a zacal spekulovat.O jeho chovani vuci nam ani nemluvim.Vygradovalo to tak,ze si udajne stezoval na meho muze(vadilo mu,ze muz stavbe rozumi a chtel s nim vzdy probrat co a jak bude,protoze je to preci nas dum a my vime jak chceme bydlet.To,ze firma si rekla 750tis za dodelani vnitrku uz ani nemluvim. proste bylo k jsem div nedostala cerez,ze to tak ma byt.No a pak uz to jelo.Rodice si nene hali nic vysvetlit.Manzel firmu vyhodil.Od te doby jsou vztahy na bodu mrazu.A ja nemam chut se s rodici ani vidat.Chovaji se proste uplne mimo.
@tinaprofi Ano.Jsem.A moc pekne jste to napsala.Presne to sedi.A jak tu nekdo psal,ze jsem i presto sla pro pomoc.No sla,protoze penize maji a v tu chvili jsem.jine moznosti vycerpala.Financne jim zavazana nejsem.Jasne jsem tenkrat rekla,ze za tu odvedenou praci te firmy platit nebudu,protoze manzel to musel po nich predelavat.Kdybychom chteli tak tu firmu jeste dame k soudu,za to,co tu predvedli.
@tinaprofi ty jo, moc hezky napsáno...
Rodiče ho pravděpodobně nemaj rádi právě z důvodu, že má svoji hlavu a moc se nechce těch jejich her účastnit. Zpravidla jejich teror graduje, když zjistí že jsou bezmocní. Despotickej manipulátor se nejvíc bojí odhalení, to je jeho slabina. Zdrojem jeho energie je tvoje nejisté chování, pochybování o sobě, smutek. Když mu sundáš masku, tak je konečná. Game over. Zpravidla ti ty věci potom přestane dělat, ale bohužel přesune svůj tlak na někoho dalšího ve svém okolí. Bohužel to není jenom jeho chyba, ale i toho, se kterým se ten člověk snaží manipulovat, je to hra, ke který potřebuješ 2 lidi. Jakmile je na jevišti jen on sám, není pro koho hrát, ztráta publika je pro něj zásadní. Proto neustále hledá zdroje energie a spoluhráče. Snaž se najít sílu z toho představení odejít.
@tinaprofi Ja uplne rikam.On v tomsmyslu takto mluvi i manzel.Jen to reknejinak.Ten mi rekl,ze kdyzmi to je neprijemne,tak je mam pri dalsim vydirani a poucovani poslat vite kam.Vy jste to napsala hezky podrobne 😊
to jsou ještě pozůstatky z dob, kdy jsem dělala terapeutku 🙂)))) taky jsem ale musela z toho představení odejít, lidi jsou totiž stejně nepoučitelní 🙂)))))
@tinaprofi Je to zajimave,jak se to v cloveku najednou zlomi a ma toho dost,ze?Tak manzel tatu nemusel od zacatku,ale teda spis kvuli tomu,ze byl ve strane kdysi a pak ty jeho nazory.Tak na navsteve vzdy radsi mlcel
To je fakt 🙂 já jsem to dělala vrámci studia, ještě to byla vlastně součást mojí praxe a když jsem viděla ty případy kolem sebe, jak maj lidi neuvěřitelný sebedestruktivní sklony, tak jsem si ve finále řekla, že nejsem člověk, kterej se na to asi úplně hodí. Úplně jsem z toho vypadla. Nicméně důležitý je, že tvůj muž vidí ty věci střízlivě, takhle starý lidi s jejich názorama už nezmeníš. Ale poslouchat je taky nemusíš 🙂))) Čerpej sílu z toho, že máš super chlapa, dobrej život a skvělou budoucnost před sebou. Na ničem jiným nezáleží. Prostě když tě někdo v životě nepotřebuje a nechce tě tam a nebo má jenom potřebu tě zraňovat, tak ho nepotřebuješ ani ty. Jednoduchá rovnice, ale strašně složitá na provedení 🙂) Občas
@tinaprofi Lepe se to asi neda rici.

Pravda, jsou to trochu patologicky narušený vztahy podle obsahu... ovšem je pochopitelné, že dítě se nikdy nepřestane snažit hledat cestu ke svým rodičům. Matka se veze pod nadvládou despotickýho fotra, kterej šikanuje celou familii, z toho se strašně těžko dostává ven. Navíc jim pak paradoxně to chování přijde normální, že je to celý špatně zjistí, až vyjdou za hranice těhle sraček. Tak trochu stockholm syndrom, kdy oběti milujou své agresory, únosce, tyrany. Obzvláště pokud vám ten tyran neustále povoluje a přitahuje otěže, udržuje vás v pocitu, že jste vlastně perfektní rodina, ale ve chvíli vlastního názoru, vzdoru vás začně brutálně trestat a přesvědčí vás, že si trest zasloužíte. A vy ve snaze buď všechno urovnat nebo mít klid couváte až se úplně ztratíte, rozloží se vám osobnost a máte vymletej mozek. To, že s nima neustle udržuješ kontakt a žádáš je o pomoc je toho krásným příkladem. Lidi, kteří v tom vyrůstali pak neustále touží po kontaktu se svým despotickým rodičem ve víře, že se všechno jednou zlepší. Dávají mu nekonečno šancí. No a pak přijde fatální okamžik, kdy je čas prozřít. Takže to muselo prostě zajít až tak daleko, abys pochopila, že se to nikdy nezlepší. Že tě bude do své smrti snažit řídit, obviňovat, dehonestovat, s matkou to zvládl skvěle. Takže - jsi připravená je poslat do prdele?