icon

Rozchod a co dál? Jak se seznámit?

froglet
20. říj 2016

Ahoj..
nějak nevím jak začít.. je mi 26, mám 20ti měsíční dcerku a je to 14 dní, co dceřin tatínek přišel s tím, že se chce rozejít.. Následně se po týdnu přiznal, že je zamilovaný do jiné ženy.. Bydlíme spolu, já hledám byt, ale zatím se nedaří, on chce být s ní.. Já jsem z toho hezky řečeno absolutně na dně. Po 6ti letém vztahu. Je těžké to psát jen krátce, jsem plná všeho, ta bolest je nekonečná . Chtěla bych se s někým seznámit, ale nevím jak na to.. Zkoušela jsem se dívat na seznamku, ale připadá mi to jako listovat v katalogu s hračkama :/ Jak jinak, když mám dcerku? Děkuju za rady a zkušenosti...

Strana
z2
bureska
2. lis 2016

Jestli ti můžu radit, tak za žádnou cenu se teď neseznamuj!!! Nalepil by se na tebe jen nějaký trotl, který by využil tvého citového rozpoložení. A pak by ses z toho všeho dostávala o to hůř. Vlastní zkušenost. Když nemáš odžitý jeden vztah, nový prostě nebude fungovat.
Zkus si zařídit bydlení, s dcerkou si uspořádejte život a až budeš mít pocit, že je ti bývalý volný, nemáš na něj vztek, nemiluješ ho, tak jdi do seznamky.
Mně můj manžel opustil v těhotenství. Když měl syn rok, někoho jsem poznala, ale bylo to fiasko a až potom mi došlo, že on mě jen využil a já, jak jsem byla citově vyprahlá, jsem to nepoznala.
Letos na jaře jsem si dala seznamku, jen tak, nic od toho neočekávala. A objevil se ON. Najednou přišel někdo, kvůli komu je zase svět o něco hezčí...a přišel zcela neplánovaně.
Takže radím, odžij si tento vztah, dej si dopořádku život a pak to přijde. Neboj. Držím ti palce!

zuzinka6
2. lis 2016

hm, já odešla od partnera, když malý byl rok a půl...ani ne... pak jsem rok byla sama a smutné večery trávila na seznamkach, za celej rok jsem nikde nebyla, věděla jsem, že je toho půlka vymyšlená, tak nemělo cenu někam chodit...ale dost pomohlo zjištění, že se ozvali kluci, i když viděli, že mám dítě....no a pak mi náhodou jedna kamarádka, co jsme spolu měly termín s prvnim, dohodila bráchu, toho jsem si po 5ti letech vzala a teď čekáme přírůstek...děti budou od sebe 9 let, mám s nima stejnej termín 😀
takže neházej flintu do žita

froglet
autor
6. lis 2016

Holky díky za podporu...
já mám teď pocit, že jsem uvnitř úplně mrtvá.
Just, když spolu stále bydlíme, já se o něj starám stále stejně a on sedí vedle mě, píše si zamilované sms s tou svou ..., chodí domů v noci nebo vůbec.. Jednou mě objímá, jak mě má hrozně rád, jsem pro něj důležitá, za chvíli mu ničím život tím, že během schopná najít bydlení a odstěhovat se.. trápí se tím, že šíleně chce být s ní, ale domů musí chodit za mnou...
nejhorší je, že to odnáší moje malá holčička, jsem pořád nervní, co z něj zase vypadne , kdy mi bude zase lhát atd. Malá se na mě více upnula a já bych strašně potřebovala být sama, alespoň chvíli.. Připadám si jako absolutní bestie a ne máma takového pokladu

petrafin
7. lis 2016

tohle je nejtěžší období, rozchod, ale zatím společné bydlení a do toho dítě! a nemáte možnost se někde postěhovat? te´d si neumím vybavit vaši bytovou situaci. koho je byt a jestli máte vůbec i finanční prostředky k odchodu, či jestli jste manželé nebo jen partneři...

froglet
autor
7. lis 2016

@petrafin vypada to, ze jsme nasly byt.. mohly bychom se snad nastehovat 1.12. Byt je dcercina tatinka a finance v podstate nemam zadne, penize se setrily na jeho ucet, ale aby se me zbavil co nejrychleji je ochoten nejake penize investovat..

sisinka74
7. lis 2016

@froglet holka, ani nevíš, jak to s tebou prožívám. Je mi to strašně líto, co tě potkalo. Víš, teď musíš být strašně silná kvůli tvojí holčičce. Ta za nic nemůže a pořád si musíš opakovat, že má jen tebe. Jen tebe. Tvůj partner se ukázal jako bezpáteřní tvor, takže se musíš zvednout a jít dál hlavně kvůli té malé, protože ona to napětí z tebe cítí. Proto se tak na tebe i fixuje. Ví, že jsi jediná, kterou má. Jediné, co tě může uklidnit je to, že na každou svini se vaří voda, škoda jen, že teď je ti to houby platné. Ale neboj. Pokud vydržíš a situaci zvládneš, uklidníš se, pak se i zklidní dcerka a časem se vše bude obracet k lepšímu. Jen to chce nic neuspěchat. Jak jsem psala už výše, musíš nejprve hodit do pohody sebe a dítě a smířit se s tím, co tě potkalo. Pak bude líp, uvidíš.
Hlavně teď vem alespoň to, co ti milostivě dává a pak bych už to řešila přes sociálku. Výživné na dítě a na tebe, příspěvek na bydlení, atd....nešetřila bych ho. Za to, co ti provedl, ale hlavně za to, jak se chová.

narcisa_winer
7. lis 2016

Určitě má nějaké výčitky svědomí, takže mu zahraj trochu na city a využij toho tak, abys co nejlépe zajistila sebe a dcerku. Píšeš, že peníze se šetřily na jeho účet, takže nějaké peníze jste měli, a ty by ses měla snažit z něj co nejvíce dostat. Nevidím důvod, proč bys za jeho sobecké rozhodnutí měla finančně trpět ty a dcera. Zajdi si na OSPOD, kde by ti měli poradit, jaké právní kroky bys měla podniknout (výživné na neprovdanou matku, výživné na dítě, úprava poměrů k nezletilému). A co se týče seznamování, doporučuji Tinder, ale nehledej vztah, ber to jen jako způsob, jak přijít na jiné myšlenky.

Píšu tak nějak z vlastní zkušenosti, snoubenec mě opustil v pátém měsíci těhotenství. Kdyby sis chtěla pokecat, můžeš napsat.

petrafin
8. lis 2016

@froglet to je skvělé! pokud je to definitivně rozchod, jděte s malou do svého a začněte nový život, nemá cenu žít takhle a trápit se tím, že spolu musíte ještě bydlet - teda vedle sebe ☹

froglet
autor
9. lis 2016

@narcisa_winer děkuju 🙂 musíš být také neuvěřitelné silná! V těhotenství, musí být taková zrada absolutně jinde..

Upřímně na OSPOD jít nechci, pokud to bude možné, chtěla bych opravdu všechno na dohodu, bez úřadů atd. Čas ukáže, jestli dělám dobře nebo jsem zase příliš důvěřivá... Každopádně i tobě přeji mnoho sil 😘

@sisinka74 děkuji, jsi úžasná 😃 já se snažím, vážně jo.. jen mi občas dochází dech, tohle je něco co jsem po tom všem od života prostě nečekala. Můj život v je tak nějak veselejší než by musel na můj vkus být 🙂

sisinka74
10. lis 2016

@froglet víš, chlapi dokážou překvapit, bohužel, vždycky, když to nejméně čekáš. Držím ti palce, ať to všechno zvládneš.

verusky
11. lis 2016

@froglet ja bych na OSPOD urcite zasla. Tvuj ted ma vycitky svedomi a bude se snazit byt stedry. nech too napsat na papir. protoze pozdeji uz tak stedry nebude, bude chtit dalsi mimco, bude chtit vylety, dovolene s novou zenou a vy uz budete pritez... urcite to vsechno ted (nebo v tehle dobe) vyreste pisemne pres ospod. jiank do vztahu se urcite nehrn. z blata do louze... neboj, jsi mlada, casu dost, dejte se dokupy s malickou, udelejte si pekne bydleni, vyrobte si obrazky... ja jsem sama na ctyri, od druheho chlapa jsem utekla ani ne dva mesice po porodu... ucim se byt stastna sama. sama s detmi. a zvednout hlavu, mit sebevedomi a propriste lepe vybirat... drzim palce a duvera v Tvem pripade je velky komfort!!!

froglet
autor
1. pro 2016

Ahoj holky, tak už se pracuje na novém bytě. Smlouva je podepsaná, teď jen vymalovat, opravit elektrinu, polozit podlahu a v neděli bychom se měly s malou stěhovat..
Zrovna v neděli tady budou rozsvěcovat stromeček a bude ohňostroj.. Mohl by to být krásný start do nového života..

Od ledna nastupuju do práce,. bude to masakr a možná i sebevražda, ale doufám, že to zvládneme.

Dcerčin tatínek na mě má pořád větší vliv než bych chtěla, štve mě to a doufám, že tím jak se odstěhujeme se to změní.

Jsem smutná, vynervovaná až hrůza, bojím se, na druhou stranu se těším co nám život přinese..

petrafin
1. pro 2016

@froglet moc gratuluji, jak se začíná dařit! bude jistě pár krizí, ale vydržte a jďete za svým šťastnějším životem pro vás a malou!!! Držím vám pěsti!!!

Strana
z2