icon

Rozvod a určení styku s 3 týdenním synem.

koulenka
26. črc 2019

Prosím o zkušenosti, mám 3 týdenního syna a s manželem se budeme rozvádět. Syn je kojený, jak může soud rozhodnout o péči? Vím, že asi bude u mě, ale může si ho otec vůbec půjčovat třeba na pul dne? Jde mi spíš tedy o tchýni, ta bude dělat velké zle. Nejradši bych kdyby ho nikam nevozili a šli jen na procházku s kočárkem...ale budou si ho chtít brát k sobě do jiného města... Jizda autem apod. Přijde mi že je na to moc malý Děkuji za zkušenosti

Strana
z2
somalicats
29. črc 2019

@koulenka Dokumenty nedávej z ruky. Manželovi navrhni poradnu - jen vy dva, bez tchýně, a pokud to odmítne, začni na OSPOD co nejdřív řešit dítě. Bez toho vás stejně nerozvedou, na OSPODu doporučí mediátora v případě, že nejste schopni spolu komunikovat (což by možná ve vašem případě bylo fajn, minimálně to z rozhovorů eliminuje tchýni). I kdyby k rozvodu nakonec došlo, aspoň nejdřív vyřešíte synka. Dokumentuj si vše, co Ti manžel řekne, napíše, totéž s tchýní - u ní zejména, ať máš v ruce aspoň něco.
Bohužel, pokud je tchýně schopná Ti sebrat týden staré dítě za asistence Tvého manžela, tak ta rodina fakt není normální, to ať se na mě nikdo nezlobí. Babka ať si pořídí plyšáka, kterého může ňuňat (takové bych osobně nesvěřila ani psa)...

misheel
29. črc 2019

Zrovna jsem našla hodně zajímavý článek, měla by si přečíst i tchýně... Nejde mi vložit odkaz, tak zkus najít podle názvu článku... Stojí za to si to přečíst

cizinkaa
30. črc 2019

@koulenka nahravat je bez jejich vedomi by pro tebe mohlo byt jeste vic na skodu. Na to od nich musis mit souhlas. Lepsi je opravdu sms nebo email.

lennisek1
30. črc 2019

Být tebou, zajdu dnes hned na ospod a k právníkovi a domluvím se na postupu. Mi uprimne prijde, ze neco sijou za tvymi zady a ty doklady bych tady origo nevydavala.. s temi zmenami terminu mi to prijde, ze je to naschval, u soudu pak reknou, ze ti dali vic terminu a z tvoji strany nebyl zajem. Zes delala problemy s vydanim papiru apod.. zkus pravnika a ten ospod jeste dnes a pripadne jak nekdo radil i tu linku - tam by mohli mit zkusenosti. Vypada to na dost vychytralou rodinou a obavam se, ze si jeste projdes peklem. Ale dite za to stoji.. a jak psaly holky vyse, zkus vse mit v pisemne forme.. idealne formou sms, emailu.. osobne si myslim, ze by bylo fajn, kdyby sel alespon naoko tvuj zajem k nemu.. takze treba napsat sms, ze ted nemuzes mluvit, ze se s nim rada sejdes, ale potrebujete na to klid a hlidani si hned tak nezaridis. Dej mu terminy ty a uvidis, co ti odepise. Trosku se bojim, ze se te snazi chytnout na to, ze ty nespolupracujes.

koulenka
autor
31. črc 2019

@krtcice předběžné opatření se prý dělá v ohrožení zdraví dítěte mi rekli na ospodu, už mam podaný navrh na svěření do péče
@tulikiss to je mi jasné že to nemá do práce ale k soudu s tím počítám
Včera jsme se sešli sami a bylo to překvapivě v pohodě, kamarádky manžel s ním měl promluvu, asi mu vysvětlil že po zlém ničeho nedosahne, byli jsme na procházce s malým a byl vyrizenej hlavně když se měli loučit. Řekli jsme si co jak a proč se stalo, že jsme to měli řešit sami a bez rodičů a měl na mě víc dát když jsem nechtěla s malým nekam jezdit... Řekla jsem že jemu maleho samozřejmě ukážu kdy bude chtít, ale té šílené pani určitě dlouho ne.. To chapal... Uvidime jak dlouho vydrží za nama jezdit a bydlet u mámy...

somalicats
31. črc 2019

@koulenka Jestli je s ním normální řeč bez jeho matky, tak s rozvodem nechvátejte, ještě pořád je šance, že se může situace uklidnit. Hlavně pokud on je schopný se z vlivu matky vyvléct. Držím palce.

krtcice
31. črc 2019

@koulenka hele a nestálo by za to zkusit to ještě? Když bez mámy je v pohodě? A odstěhovat se pokud možno někam daleko? Ty jsi na mateřské, to je ok, samozřejmě nevím jak to má s prací manžel. Mám dojem že pokud by jste se vymanili z vlivu tchyně, možná by se rodina dala zachránit...

Strana
z2