icon

Skoro 3letá dcera říká nechci maminku

evamargot
21. únor 2017

prosim poradte maminky uz jsem zoufala 😢 moje dcerka ma skoro 3 roky uz nejakou dobu (myslim ze co zacala chodit do skolky 2 mesice) (chodi tam teda rad)hned po ranu jak vstane rika ze nechce maminku. musi prijit jen tatinek. zhorsuje se to uz mi i rika ze nesmim mluvit ani s tatinkem a posledne dva dny rika ze nemam rada maminku. jsem z toho flustrovana a smutna. uz nevim co mam delat, ze zacatku jsem ji rikala ze to neni hezke ze maminka ji ma rada a je ji smutno kdyz neco takoveho rika. uz jsem i brecela a ona nic jen sme usmivala. jsem z toho uz na nervy 😢 manzel rika ze nevi co mluvi ze to bude jen obdobi. ja uz nevim jsem nervozni ze delam neco spatne a ze jsem hrozna mama. pritom si s ni hraju, snazim se s ni povidat. mate nekdo podobnou zkusenost a co jste udelali? prosim poradte jsem zoufala 😢

Strana
z2
myshoun
21. únor 2017

@evamargot juknete na pojem oidipuv/elektrin komplex, tímhle obdobím projde skoro každé dítě, je to běžné. Chápu, ze dcerky chování bolí, neni to manipulace s cílem ublížit vám! Vidím na synovi, kterého jsem vypiplala ze všeho moznyho, cely den se o nej starám, ale když přijde tatínek, ma oči jen pro nej. Jsou to Nevdecnici... 😃 Myslím, ze neni ostuda zeptat se psychologa jak postupovat ve výchově, a hlavně, jak se s tim popasovat... držím palce, bude lip!

anatanka
22. únor 2017

@evamargot Presne, jak uz nekdo psal. Hlavne nehrat na city, nevydirat, ze si s ni teda nebudes hrat, kdyz je takova atd. Mas ciste svedomi, tak funguj stejne jako doted. Bude to jen prechodnou potrebou se odpoutat. Ono takovych obdobi jeste v zivote bude. Rodicovska role neni jednoducha a vetsinou ji deti oceni az v dospelosti.

Strana
z2