icon

Snúbenec je nervózny a vkuse podráždený

lautiruska
7. únor 2016

ahojte,zeny🙂
mam taky problém.moj snubenec uz odkedy sa pozname bol tak trosku cholerik.dokazal sa rozculit nad prkotinou aj ked soferoval,dajme tomu,je aj hrozny stresor a tak,mal to v zivote dost tazke, a preto sa mu to premietlo do povahy.
chodime spolu 7 rokov,a planujeme svadbu na jesen.
on si ani neuvedomuje aky je.Nema problém mi skaredšie povedať,odvrknut,odseknut,všetko ho otravuje,stale by len spal,,predtym taky nebol.bol celkom fajn chalan,mily,vsetko bolo fajn,relativne,ale teraz posledny rok je z neho takpovediac cudny chlap.viem,ze druhu nema zatial.jeho navaly zlosti sa vsak znasobili.nehovorim ze ja som anjel,ja tiez si zakricim aj poviem svoje uz teraz,ako sme dospeli.Ale on je taky divny posledny rok,aj na dovolenke mi vynadal velmi skaredo,nejdem ani hovorit radsej,lebo sa zanho hanbim aj.povedal mi sprosto velakrat.(ale da sa povedt,ze aj ja jemu v hadke poviem cokolvek:() no problem je ten,ze ja to chcem riesit,mam zaujem,mam ho rada velmi,a nechcem,aby sa to len tak skoncilo medzi nami,aj ked mame taky komplikovany skor taliansky vztah.nas vztah je dost nestabilny,kao na hojdacke,(ked je on normalny)mame krasny vztah,vsetko je super,smejeme sa,santime,a tak.ale ked je v zlej nalade,tak koniec.ked je uz podrazdeny,tak potom si to na mne vybije.nebyvame este spolu,ale chystame sa.Od maja.nechce riešiť nase problemy,nechce sa rozpravat,vraj naco,ze ja zbytocne vsetko riesim.ze proste a co,ked ma zlu naladu,ze ci to furt musim riesit.On ale nechae,ze tu ide o cely vztah,ked sa tak zle chova.nie iba o jeho povahu.Ma ju velmi tazku,k psychologovi ist nechce.a odmieta. Vravi stale,ze ako ma on velmi lubi atd atd.Ale popravde moc si s nim svadbu a zitie,deticky predstavit neviem:( No nebolo to tak vzdy,samozrejme.Viem,ze vztah sa vyvija,ale toto.:( Nevie sa ospravedlniť za svoje chyby, nevie sa ospravedlnit,ked mi ublizi slovne,a vidi,ze ma to zabolelo,hovori,ze mna "vsetko boli",lebo som precitlivela.neda sa s nim prakticky nijako.Nechcem to ukoncit,chcem dat sancu,nech pride opat k sebe a zacne byt normalnejsi. aka mam byt teda k nemu?ako sa spravat ?
dakujem za vase postrehy.

lautiruska
autor
18. únor 2016

@berenika39 mala by som ho rada aj ho mám,asi viac ako seba,ked som ešte s ním. lebo pri ňom iba trpím a znášam jeho hrubé chovanie sa.možno je škoda,že ho mám rada.toto aj tak nikam nespeje.je čím dalej tým horší.

@odula aj on by mohol inak komunikovať ,nielen ja.ja sa aspoň snažím,on vôbec.

adjanni
18. únor 2016

nechtěla bych být s podobnou ženou jako je lautiruska, někdy je dobré si umět ze sebe udělat srandu, mám ráda ironické poznámky, ale v dobrém, neumíš to, bereš to jako osobní útok, myslím si, že bude s tebou pěkná nuda v životě

lautiruska
autor
18. únor 2016

@adjanni keby si robil srandu...ale nie,on podpichuje,vyrýva vkuse..to je rozdiel.keby to s humorom hovoril,mne to nevadí,ale on nie.on vobec,ale vobec nehovori v dobrom tie ironicke poznamky,ale vysmesne a ponizuje ma.taky ton nahodí,ako ked male decko karháme. rozoznam ton,akym to hovori,keby to hovoril laskavym ustipacnym a milym tonom,tak mi je to jedno,ale nie toto.

a dnes mi zase okorenil den,som mu povedala v telefone,ked mi ON volal na obed...ltak na konci hovoru som mu povedala ze chybas mi moc...a on ze co ti mam co chybat a tak,ze sa zaval pracou alebo chod na kavu s kamoskami a tak ti nebudem chybat,to je teda laska,to hej....co by mi mal povedat,ze aj ja jemu,on mi povie,aby som sla vytesnit si ho z hlavy ...toto je príšerne vazne

kulatakosticka
18. únor 2016

@lautiruska mám pocit, že tě vidí jako kouli u nohy. Na tvém místě bych to ukončila a nedala ani na přemlouvání.
A s tou komunikací, máš nějaké opravdu blízké kamarádky, vidíš se s nimi často?

hejnecko
18. únor 2016

nepřijde vám zvláštní, že během těch 13 stran, kdy lautiruska reaguje v podstatě ob tři příspěvky, se ještě ani jednou neurazila? Nevyletěla ani na jeden komentář? Neřekla, že už to nebude rozebírat, protože jsme proti ní? Ne, je to pořád dokola a dokola, jako kdyby všechny ty komentáře ani nečetla. A já si myslím, že naprosto přesně to funguje i s přítelem. Holka, on se tě SNAŽÍ urazit, abys už zmlkla a nemlela pořád dokola!!! Co na tom pořád nechápeš? On ti už nemůže dávat jasnější signály!!! Co takhle zkusit vedle něho pro změnu mlčet?

lautiruska
autor
18. únor 2016

@kulatakosticka no bude to uz asi tak,co by mal byt opak,ved o par mesiacov mame spolu zit,mame sa brat,(!) a on ma vidi ako privesok?a to kam speje ?:(prečo sa tak príšerne proste chová ? na moje pekne slova..že chybas mi naozaj moc....tak mi odpovie toto ?:(:( mne sa slzy naryli do oči,že chod s kamoskami na kavu radsej bezo mna a nemysli na mna,resp.zaval sa pracou...
on ma vymenil za prácu,to je priserne. jemu staci praca a ja byt nemusím..:(:( to je skvele od neho vyjadrenie.coho som sa to dožila preboha
mam kamosky,vidim sa s nimi casto,ja mam vela kamosiek,spoluziaciek,chodime na kavicky,a tak,nehovorim,ze mam s nimi blizke vztahy,praveze nie,nehovorim im o mojich trabloch,skor len kecame tak o ničom...o škole a tak..ale nič iné,opravdu mam iba jednu normalnu kamošku,kotrej všetko vravi,elnze ta zije odo mna 200 km ..:/

lautiruska
autor
18. únor 2016

@hejnecko ja nemozem az to,ze nie som urazlivy clovek,nie som zly clovek,proste a prečo by mi moj milovany partner akože mal chciet odo mna,aby som BOLA TICHO A mlčala ?aby som nič nehovorila ?prečo si preboha akoze nemozem povedat ,čo ja chcem ?a co je este k tomu aj mile ??to ho fakt uz nič nezaujíma len ta jeho sprosta robota ??

hejnecko
18. únor 2016

@lautiruska práci do toho nepleť, možná je rád, že aspoň tam se před tebou může schovat. A teď mi odpověz na jednu otázku: jsi vůbec schopná pochopit, že existují lidi, kteří prostě nemají rádi, když někdo moc mluví?

lautiruska
autor
18. únor 2016

@hejnecko tak ked ma nema rad,ked hovorim,tak nech ide do pekla,a nech si najde mlkvu zakriknutu zabu a introvertku nejaku,co nevie povedat suvislu vetu,ale ja taka bohuzial nie som.ja som ukecalka,nezabijem sa preto.ked to ma rad,tak nech si hlada taku,ale tu nejde o to,ci som ukecana,alebo nie,len proste naco teda vola ??naco ma chcel pocut ?neprosila som ho o to,práveže,tak naco,ked nechce pocuvat.jeho chyba,ze som si ""dovolila mu vyznat lasku takymto sposobom""som fakt priserny clovek,ked mu vyznavam takto lásku,to je pravda,nech ma ukamenuje za to,aže mi zalezi na nom,som fakt drbla,ked este hentakemu cloveku hovorim,ze mi chyba...a som mu aj povedala,ze sme spolu malinko /ano som chora teraz ,priserne chora a je zase odo mna prec ,tolke kilometre a neprisiel ma ani pozriet a dojde az zajtra/,a mam depku,tak som mu povedala,ze sme spolu maličko,co je aj pravda..( sotva par hodin do tyzdna sme osobne spolu,max 20 hodin sme spolu do týždna to je vela ?) ved tak s anedá žiť,a zijem tak uz tri roky.
pracu do toho pletiem,lebo on ju zaplietol,ze ""keby som mala pracu ,citujem ho,tak si nevymyslam taketo dristy a ze som zamestnana inym"""..to su jeho slova...jeho robota mu zatemniila mozog..ale ja nemoze za to,ze aj ked som hocikde,na kave s kamoskami,alebo robim nieco,alebo citam,alebo somv škole,alebo sa učim,tak myslim nanho a chyba mi jeho objatie a usmev..to je asi trestné.

kulatakosticka
18. únor 2016

@lautiruska no a chtěla bys s těmi současnými kamarádkami mít bližší přátelství a nejde to, nebo ti to stačí takto?

kulatakosticka
18. únor 2016

@lautiruska a nemyslím, že mu práce zatemnila mozek. Měla jsem jako studentka pracujícího partnera a je to prostě jiné než když také pracuješ. Jako studentka jsem obecně měla víc času na přemýšlení než pak v práci. Jinak to i jemu takto mluvíš o jeho práci?

hejnecko
18. únor 2016

@lautiruska děláš si z nás už prdel???

lautiruska
autor
18. únor 2016

@kulatakosticka vymenil ma za prácu a za karieru a za jeho kamosov v práci,to je to :(:(:( a co hovorím take zle o jeho práci ?je to vsetkopravda,samozrejme ze mu to obcasne poviem,ja som otvoreny clovek,zatemnilo mu to rozum a ti jeho kamosi tam mu dobre vymyvaju mozog.ja uznávam,ze je to ine,ked on pracuje a ma post nejaky,je to iné,samozrejme,ale zase musí mna pochopiť,že ja som studentka,ktorá ma viac casu ako on.ale on to nechápe,mi stále vraví,že nech sa zamestnam,namiesto toho,aby si viac casu urobil pre mna.tak nie...ved boze,co sme spolu ?:( kratucko sme spolu...fakt v piatok dve hodky max,v sobotu max 5 hodin,,v nedelu max 7 hodin,.ved to neni az 24 hodin za cely týžden !a jemu sa aj to zdá vela...ja nemozem za to,ze vikend je v celku,a nemozeme si to rozdelit aj na stred týždna,proste,chápem,ze obcasne mu idem na nervy,ked sme cez vikend kazdy den pri sebe,ale teda ako ?:( ani cez tyzden ani cez vikend,tak ako by si to pan velkomozny predstavoval ?
a kamošky,-no vyhovuje mi to tak ako to je,ja moc kamosky akoyb som nepotrebovala,ja sa ich stránim dosť, nechcem s nimi nikam chodiť,mne to nechýba k zivotu vobec,volaju ,tahaju ma furt niekam na bowling,na party,na prechádzky,na kavičky,na nakupya mna to priserne nebaví.ja som najradšej sama,alebo s partnerom.nechcem s nimi prehlbit vztahy.ony by aj chceli,lebo vraj som skvely clovke,podla ich slov,ale ja nemam tu potrebu,.drzim si odstup.a tu,co mam najlepsiu kamosku,tak to spolu aj bývame na intráku už cele roky,to je dobra baba,ale tu nechcem moc zatazovat o svojich trabloch,aj tak ich uz pzná,a nevie poradiť,

lautiruska
autor
18. únor 2016

@hejnecko nie,prečo?vsak som ti odpovedala na tvoju otazku

ha_ja
18. únor 2016

@lautiruska A to se chcete brát, když vám to už teď nefunguje? Už si uvědom, že je to přechozený vztah, jste každý jiný, tak se v klidu rozejděte a běžte si každý svou cestou. Řekli jste si tolik zlého, že už to nebude nikdy dobrý. Hlavně nemůžeš po chlapovi chtít stále nějaká vyznání, apod., bombardovat ho maily, sms...takhle opravdu vztah nefunguje.

kulatakosticka
18. únor 2016

@lautiruska práce mu zatemnila mozek, protože chce pracovat? A jeho kolegové mu vymývají hlavu proč? Promiň ale to spíš ty mu ji vymýváš. Izoluješ se od celého světa a po něm chceš totéž. Pokud takto pojedeš dál, fakt špatně skončíte.

kulatakosticka
18. únor 2016

@lautiruska víš tobě to pořád nedochází, ale ty nemáš vůbec právo požadovat po někom jeho veškerý volný čas. Teď bych i řekla, že jediný důvod, proč s tebou je, je že věří, že to je přechodné a že v práci se změníš.proto možná nechce, abys šla studovat dál.

hejnecko
18. únor 2016

@lautiruska odpovědělas mi na otázku, ale je to pořád jenom a jenom JÁ, JÁ, JÁ (já chci, já potřebuju, já nemůžu za to, že jsem taková).

baysha
18. únor 2016

@lautiruska
Víš, ono je úplně normální, že dospělí lidé mají každý svůj vlastní život. To, že pro něj existují i jiné věci kromě tebe, neznamená, že tě nemiluje, to znamená, že je to normální dospělej chlap.
To ty máš problém, ne on. Ze tvé strany to není normální zdravá láska, ale nezdravá nedospělá závislost.

lautiruska
autor
18. únor 2016

@kulatakosticka ,huckaju ho proti mne,ti jeho slavni kolegovia,ze co furt volame,co piseme,a tak,ze nech sa správa ako chlap,a oni su typicki chlapi,tvrdi,bezcitni,a robia mi z neho to iste.a praca mu uolne zatemnila mozog,lebo dovtedy nado mnou premyslal,stále,som mu chýbala( on mi kedysi stále vykladal o tm,ako mu chýbam)ale teraz práca je prenho alfa omega. praca mu nahradila myslienky na mna.ja nehovorím,aby bol stále so mnou,pocas celeho volneho casu,ale prečo proste nechce priznat,ze sme spolu pramalinko a aj to mu vadi?nech to aspin prizna,ked to nechce zmenit,a naozaj sme spolu malo,a akoby mu to aj vyhovovalo. neprieši sa,práve naopak.
ved nemôže byt predsa takyto,ked sa pred svadbou takto chová,ako to bude po svadbe (teda ak nejaka vobec niekedy bude s takymto pristupom),ved predsa manzelia su stale spolu,denno denne,aspon rano a vecer,kedze praucju..a cele vikendy su spolu,cele dovolenky travia spolu,ale čo akoze ?je to jeho vina,tak si teda nemal najst o tolko mladsiu studentku,ked mi chce dirigovat prácu,co mam a co nemam kedy robit,a s kym...najviac ma zranilo na dnesku to,co mi povedal,na moje vyznanie lasky,ako mi velmi chýba,ze nech si najdem inu cinnost,tak toto je už gol

@hejnecko zamysli sa prosím,čo som napísala na tvoju odpoved, v čom nemam pravdu 🙂to nie jje o mne.

lautiruska
autor
18. únor 2016

@baysha vies,ale keby sme spolu boli od rana do rana 7 dni v tyzdni ok,beriem,moze ho to vycerpavat,ale nie,ked sme spolu ani nie 24 hodin za týžden.chápem,že existuju ine veci okrem mna,nebranim mu,nikdy som mu nebránila,nech aj ide s kamošmi von,mna to nezaujíma,ale nech láskavo mi nemelie o tom,ze ja preto,lebo ""sa nudim "" udajne,tak vymysam kraviny ,ze mi chyba a mala by som sa teda stretnut s kamoskami,pritom vie,ze som moc chora,lezim doma v horuckach a toto mi povie :(:( fakt ,,placem nad tým...ked vie,ze nemozem ist ani von s kamoskamia ni nič,tak o čo mu do pekla ide ?chce ma provokovat ?asi ze mi chýba,ked mu to hovorím,lebo som sama doma chora,lezim v posteli,tak chcem ho pri sebe,je to normalne...a on mi toto odpovie :(

kulatakosticka
18. únor 2016

@lautiruska ale vždyť ty ho taky chceš dirigovat, jak má s tebou trávit čas.

baysha
18. únor 2016

@lautiruska
"ved predsa manzelia su stale spolu,denno denne,aspon rano a vecer,kedze praucju..a cele vikendy su spolu,cele dovolenky travia spolu"
Z tohohle by každému normálnímu člověku brzo jeblo. To nepopisuješ vztah, ale ubíjející ponorku.

kulatakosticka
18. únor 2016

@lautiruska a víš, proč ti v horečkách říká toto? Protože tě slyší stejnou pořád, už znecitlivěl, protože to je z jeho pohledu jediný způsob, jak to přežít... Nechceš si tu diskuzi ještě jednou pročíst?

baysha
18. únor 2016

@lautiruska
Podle toho, co popisuješ, jste spolu prakticky pořád. Ne fyzicky, ale po telefonu, netu, mailu, skypu. Opravdu mu děláš stíhačku a nenecháš ho vůbec vydechnout - a to vycházím jen z tvého popisu, jeho verzi jsem vůbec neslyšela! Nedivím se mu, že už je z toho vyčerpaný a že po tobě občas vyjede kvůli nevinné větě, když mu řekneš, že ti chybí. On už je na tyhle větičky totiž šíleně alergický.

berenika39
18. únor 2016

@lautiruska všechno, co on říká, je pravda. zkus to pochopit.

gepe
18. únor 2016

@berenika39 cca 11 stranek o tom je a stejne nechape nic 🙄 nechape, ze po nem nemuze chtit denne veci jako kdyby bydleli spolu, kdyz jsou od sebe pry 400km. Atd atd

lautiruska
autor
18. únor 2016

@baysha
@berenika39
@kulatakosticka
ale co mam tajit a drzat svoje city v sebe ?tak ja som otvorena,co si mam davat pozor na jazyk stale ?ze ked mi napadne,ze ho potesim tym,ze mi chyba,tak mlčat mam ?:( preboha,co mu snad nadavam ???:(
nejsme spolu stále,neosobne pre mna neni to,ze sme spolu,len osobne pre mna nieco znamena. ako može byt alergicky na nieco tak mile,co poviem ?:( co mu nadavam?
mne ked niekto povie,ze mu chýbam,tak s apteším,to je prirodzene,a najma,kebyze on ma horecky a je doma sam a lezi a nevladze chodit a povedal by mi toto,tak okamzite bezim za nim a nehladim na nic,na pracu,na nic,na ucenie,aby som ho co i len raz objala,ale on toho neni schopny.on je radšej v praci,a príde az zajtra.

berenika39
18. únor 2016

@gepe ono to je už trochu hraniční...porucha na cestě, a nemyslím to jakkoliv urážlivě nebo zle...bohužel. nepřipustí si to, protože to nevidí, to je jako když má člověk depresi a nejde si jen tak říct - to rozchodím....

gepe
18. únor 2016

@lautiruska podivej, pri studiu se da odbihat, odjizdet atd. Ale ne kdyz je clovek v praci a ma nejake povinnosti. Ty na skole nemas zadnou starost, povinnosti (vyjma studijnich), bud za to rada. Az nastoupis do prace na plny uvazek, mozna pochopis i jeho, ze proste chce mit klid. Protoze ten v praci snad nikdo nema, po praci chce plno lidi vypnout a neresit ptakoviny.
@berenika39 pry uz byla, ale nepomohlo to nijak. Ono nic tady nepomaha, je to jako hluchymu kricet hodiny u ucha 🙂

Strana