icon

Snúbenec je nervózny a vkuse podráždený

lautiruska
7. únor 2016

ahojte,zeny🙂
mam taky problém.moj snubenec uz odkedy sa pozname bol tak trosku cholerik.dokazal sa rozculit nad prkotinou aj ked soferoval,dajme tomu,je aj hrozny stresor a tak,mal to v zivote dost tazke, a preto sa mu to premietlo do povahy.
chodime spolu 7 rokov,a planujeme svadbu na jesen.
on si ani neuvedomuje aky je.Nema problém mi skaredšie povedať,odvrknut,odseknut,všetko ho otravuje,stale by len spal,,predtym taky nebol.bol celkom fajn chalan,mily,vsetko bolo fajn,relativne,ale teraz posledny rok je z neho takpovediac cudny chlap.viem,ze druhu nema zatial.jeho navaly zlosti sa vsak znasobili.nehovorim ze ja som anjel,ja tiez si zakricim aj poviem svoje uz teraz,ako sme dospeli.Ale on je taky divny posledny rok,aj na dovolenke mi vynadal velmi skaredo,nejdem ani hovorit radsej,lebo sa zanho hanbim aj.povedal mi sprosto velakrat.(ale da sa povedt,ze aj ja jemu v hadke poviem cokolvek:() no problem je ten,ze ja to chcem riesit,mam zaujem,mam ho rada velmi,a nechcem,aby sa to len tak skoncilo medzi nami,aj ked mame taky komplikovany skor taliansky vztah.nas vztah je dost nestabilny,kao na hojdacke,(ked je on normalny)mame krasny vztah,vsetko je super,smejeme sa,santime,a tak.ale ked je v zlej nalade,tak koniec.ked je uz podrazdeny,tak potom si to na mne vybije.nebyvame este spolu,ale chystame sa.Od maja.nechce riešiť nase problemy,nechce sa rozpravat,vraj naco,ze ja zbytocne vsetko riesim.ze proste a co,ked ma zlu naladu,ze ci to furt musim riesit.On ale nechae,ze tu ide o cely vztah,ked sa tak zle chova.nie iba o jeho povahu.Ma ju velmi tazku,k psychologovi ist nechce.a odmieta. Vravi stale,ze ako ma on velmi lubi atd atd.Ale popravde moc si s nim svadbu a zitie,deticky predstavit neviem:( No nebolo to tak vzdy,samozrejme.Viem,ze vztah sa vyvija,ale toto.:( Nevie sa ospravedlniť za svoje chyby, nevie sa ospravedlnit,ked mi ublizi slovne,a vidi,ze ma to zabolelo,hovori,ze mna "vsetko boli",lebo som precitlivela.neda sa s nim prakticky nijako.Nechcem to ukoncit,chcem dat sancu,nech pride opat k sebe a zacne byt normalnejsi. aka mam byt teda k nemu?ako sa spravat ?
dakujem za vase postrehy.

kulatakosticka
19. únor 2016

@lautiruska a kde se cítí dobře on?

gepe
19. únor 2016

@lautiruska po tom, co jsi tady psala, nezlob se, ani se mu nedivim. Chce klid, Ty mu ho nedavas, tak se nediv. Ty mu 24x7 pises, volas, co vse delas, zlehcim.. pomalu snad i jakou jsi mela stolici. Me by takovy partner nebavil, protoze bych si nemela pri osobnim setkani o cem bavit. A kdyz uz se bavite osobne ci nejak fungujete, tak na nej jen stale vytvaris ruznorody natlak ruznych formach, vcetne mluveneho slova..
Kopes okolo sebe a zbytecne, jen ho tim od sebe stale vic a vic odtahujes.

mrshka
19. únor 2016

@lautiruska zasloužila bys pár facek, a to doslova! víš proč? protože si jinak neuvědomíš, jak se chováš! a když jsi je nedostala jako malá od rodičů, měla bys je dostat teď. jsi sobecká, panovačná, egocentrická a ještě psychicky narušená a hlavně - vysáváš všem, a to i holkám tady (a na to ti kupodivu stačí internet), energii!!! sakra vzpamatuj se konečně! nejsi malé děcko.

a pro ostatní - dámy, mám návrh.. co takhle to tady přestat úplně komentovat? stejně to nemá žádný smysl! tato slečna nikdy nepřijme nic z toho, co jste se jí tady snažily poradit.. zhruba od 5. strany je to jen blablablablabla.. dyť už se to nedá ani číst 😀

gepe
19. únor 2016

@lautiruska jeho rodina, primarne jeho starost a pravo si je "brat do pusy". Ne Tvoje. 🙂

mika251
19. únor 2016

@lautiruska

ja by som sa na nejaký report o tom, ako si spala a čo plánuješ robiť vykašlala. Napísala by som mu že mu praješ pekný deň.
Aký on by mal potom dovod ti zavolať, a opýtať sa, ako sa máš a čo robíš, keď mu to všetko vykvákaš hneď ráno sama? 🙂

lautiruska
autor
19. únor 2016

@mika251 čo ja viem,ved to máme tak zariadené akosi,neviem,odjakziva to tak bolo,co si pamatam..furt...reporty chce odo mna on od začiatku. zvykla som si uý proste tak nejak na to.ale chapem ta,viem presne,co tým mienies povedat..byt proste nedobytna :D prenho...o to ide...
musím fakt byt chladnejšia k nemu..ale aj dnes napríklad,som mu ahc uvarila jeho oblubeny puding,lebo som robila aj sebe,taka chorá :( ze ho tym poteší,ked vecer príde,ale teraz ho asi vylejem,nemala by som sa tak snažiť :(:(

@kulatakosticka no neviem,kde sa dobre cíti on,asi u seba v domečku,lebo u rodiny jeho ani mojej sa neciti dobre,ale zase nepovie on o tom ani slovo.ja sa citim dobre aj u seba doma,aj u neho v malom domecku,mne je to jedno.

@gepe ale ved som predsa o nich nič zlé nenapísala,to som sa ešte krotila :D jeho rodičoch.he...

mimco
19. únor 2016

,,taká chorá som mu urobila pudink´´ - co kdyby ho nechtěl, to by byl průser, že..........
On se u Vás 100% necítí dobře, ale přes to přijede, to je frajer.........
Máš chřipku, horečky, proč ho proboha nutíš, aby byl s tebou, může to chytit, chodí na rozdíl od tebe do práce..........
Bože holka, vzpamatuj se, nebo budeš celý život na někom totálně závislá.......
Mě by fakt zajímalo, kolik je ti let, jestli to nevadí 😉

gepe
19. únor 2016

@mimco psala ze 24, a pry jsou spolu 7 let.

gepe
19. únor 2016

@lautiruska a Tobe akorat povim, koncim s Tebou. Debata uz tady postrada jakykoliv smysl, z meho pohledu akorat zbytecna ztrata casu. Uplne nejlepsi by bylo, kdyby si on celou tuhle diskusi precetl.

kulatakosticka
19. únor 2016
kulatakosticka
19. únor 2016

@lautiruska když se cítíš dobře všude, proč ti vadí, když jste u vás?

lautiruska
autor
19. únor 2016

@mimco nooo takže vždy ma nakazí ON! ja mám super imunitu a nikdy nie som chorá,a minulý víkend bol on chorý,dostala som to od neho ja,lenže jemu sa zaobišlo bez horuček,ale mne nie,on mna nakazil.zase už nechcite na mna zvaliť všetci tu aj druhu svetovu vojnu,preboha.
a nenutim ho,aby chodil,ked chce,nech príde,ked nie tak nie.mam 24 rokov,teraz som mala.
je to jeho chyba,ze sa u nas necíti dobre,keby sa viac snaži našim a rozprával sa s nimi viac,tak by to bolo i nom,on je furt ticho a oni musia z neho dolovat,ako sa ma a tak..ani sa ich nespýta,ako sa maju,ledva pozdraví.n si to sám robí,že ho nemusia.

@gepe tak dakujem za nazory 🙂pomohli mi

@kulatakosticka ja sa doma (ked som sama doma),citim skvele,mam obrovsku izbu, svoj luxus,pohodlie,všetko, psíkov,mne je doma fajn,veliká zahrada,vsetko mi doma vyhovuje,mam krásne zariadenú izbičku ,v ktorej žijem,baldachýnovu postel,aku som vzdy chcela,mam vsetko,citim sa skutočne dobre,ale nie,ked ríde on,to sa necitim dobre,lebo kazdy nas sleduje,kontroluje,mama furt chodí,ci si daco nedáme,alebo co,mam toho pokrk,furt každy pozerá na nas,sme pod drobnohladom,necitim sa dobre,ked je on u mna,skor radšej mam,ked som ja u neho v jeho malom domecku,tam sa citim tiež dobre.ja som nenrarocny clovek,mne je dobre všade,okrem rozbitého a spinaveho intráku :D ja som prisposobivá,ale tu nejde o mna,ale o neho. že keby sa citil dobre so mnou v jeho domecku,tak je vsetko OK,a pozýva ma tam stále a taha ma to,ale on naopak.akoby bo lrad,ze tam nechodím

odula
19. únor 2016

@lautiruska ty vado... Takže o za chřipku může on... 😀 je nějaké zlo za které nemůže??? by si fakt potřeboval tuhle diskusi přečíst. Ještě otazecka: tak te furt k sobě zve, nebo te u sebe nechce?

xpila
19. únor 2016

@lautiruska Jo, ty máš skvělou imunitu, ale za tvou chřipku může ON! 😀 A stejně tak je JEHO chyba, že se u vás necítí dobře. Opravdu už nemám slov. Ty jsi tak strašně sebestředný a sobecký člověk, že to snad ani není možné. Tvůj přítel by měl za těch 7 let s tebou dostat svatozář.

lautiruska
autor
19. únor 2016

@odula no veru on ma nakazil(smaozrejme,ze mu to nevycitam,nemala som sa stretavat s nim,ked bol chory),ale on ma nakazil.nikto v mojej blizkosti nebol chory a on dosiel chory za mnou v piatok,a ja v sobotu som ochorela.:(takze darmo si robíš srandu,lebo jedine od neho som to mohla chytiť,lebo mam to isté,co on.a ja som nechodila po vonku,ze by som to od niekoho ineho chytila...
nechce ma u seba,on ma nezve k sebe,ja mu vrvaim,ze "pridem na vikend,co ty na to " a on nič ...on je cely rad,ked k nemu nezajdem na víkend..resp.ak je aj rád,nedáva to najavo...ale možno iba raz za pol roka mi povedal,ze "tesim sa,ze prides"....ale to je celé.

lautiruska
autor
19. únor 2016

@xpila ja jem vitaminy a injekcie na imunitu,a rok a pol som nemala chripku a nebola som chorá,co si myslis,ze si vymyslam ??ale furt ma bozkaval a objímal min.tyzden,ked bol on chory a dýchal na mna,tak jasne,ze som to chytila,to by chytil kazdy...

xpila
19. únor 2016

@lautiruska Říká ti něco kapénková infekce, navíc v období chřipek? Klidně jsi to mohla chytit na ulici. Navíc inkubační doba je delší než pár hodin, jak píšeš.
A to ti má snad pokaždé říkat, jak se na tebe strašně těší? Navíc, když mu každý den vypisuješ, co přesně a kdy děláš? Vždyť se ani nemáte o čem bavit.
Holka vzpamatuj se, dokud jsi mladá.

kulatakosticka
19. únor 2016

@lautiruska noo, já k tomu už nevím co dodat, snad jen přečti si znovu diskuzi, zajdu si k psychologovi a už asi nevidím smysl k tomu něco dodat, vlastně mě už došla slova.

kulatakosticka
19. únor 2016

Zajdi tam mělo být.

xpila
19. únor 2016

@kulatakosticka Hele myslím, že ho po týhle diskuzi budou potřebovat všichni 😀

lautiruska
autor
19. únor 2016

to neni skutočne na zábavu diskusia ani na výsmech...to je skor do plaču :(
no dokial neprisiel cez vikend minuly,nic mi nebolo,som bola ako rybicka,a to som dokonca chodila po snehu a neviem čo,a on ma nakazil ,odkedy odisiel do práce,priserne som sa citilaa ochorela som.a mala som presne to co on,len mne to vygradovalo horuckami,on ich potlacil mĺiekmi,ja som proti liekom,ale skor prirodne sa liecim,preto...
ja som uz u psychologa bola,dokonca uz u dvoch troch,ani si nepamatam,ale nepomohol mi ani jeden.terapia,co so mnou viedli mi nepomohla.bohužial.resp.pomohla možno na apr tyzdnov,potom sa to všetko vratilo do starych kolaji...:(:(

kulatakosticka
19. únor 2016

@lautiruska a co ti ti psychologové řekli?

baysha
19. únor 2016

@lautiruska
Nemůžeš čekat, že ti psychologové nějak zázračně pomůžou. Pomoct si musíš v první řadě sama, a počítej s tím, že to dá spoustu práce. Dobrý psycholog ti může maximálně ukázat, jak na to, poradit ti a provést tě tím procesem. Ale ta "práce" na změně je jen a jen na tobě.

mimco
19. únor 2016

Ona si musí dělat prdeli, to není mozne

kulatakosticka
19. únor 2016

@baysha to je pravda, mě jen zaráží, že byla u tří a změna na pár týdnů, mám pocit, že se jí to asi nelíbilo.

baysha
19. únor 2016

@kulatakosticka pozitivní změna byla, ale po pár týdnech se vše vrátilo ke starému. Což je naprosto normální, pokud se na to člověk vybodne a sklouzne zpátky do toho, co má známé a zažité. Mně to zní, jako že čekala, že psycholog při terapii zmáčkne nějaký zázračný čudlík a ona bude od toho momentu úplně v pohodě. A když to takhle nefunguje, je to vina psychologů, ne její...

lautiruska
autor
19. únor 2016

nerieši koho je čo vina,ale vravím,že ok,na tých terapiach mi bolo fajn,psychologičky ma vypočuli,ale nič viac, niečo poradili,nic viac, a nepomohlo mi to na dlho,potom však som brala aj nejake lieky na ukludnenie,kazdy večer, ale to tiež ,z nich mi nebolo dobre,a cé zle to bolo ,to obdobie hlupe..ukázali mi cestu,ale tie psychologičky samé moc nevedeli,ako si dať so mnou rady...ôen skor pocuvali,a to som tam chodila pol roka..:( takze som asi strateny prípad.

pet_tep
20. únor 2016

@lautiruska "a nenutim ho,aby chodil,ked chce,nech príde,ked nie tak nie" Pár stran zpět jsi psala, že ti vadí když ti tohle napíše nebo řekne on. Ale když to tu píšeš ty,je to OK. Jaký větší důkaz sobeckosti a sebestřednosti chceš? Jinak když jsem "taká chorá" a mám horečky, nejsem nonstop přicucnutá na internetu. Asi to s tou nemocí nebude tak žhavé, co. Můžeš pro všechny tady shrnout, co jsi si z našich názorů vzala, co jsi si uvědomila?

lautiruska
autor
20. únor 2016

nechávam to tak,tu sa neoplatí už nič písať,a preto napíšem až potom,ked sa niečo vyrieši,alebo keď sa teda zmeníme,či ja alebo on,alebo ked on mi nieco povie,prevratne,tak potom sa ozvem,aby ste vedeli,ako sme dopadli 🙂))) dakujem baby za všetky názory,poľavím v tej snahe 🙂včera mi napisal sms v noci,ze " milujem ta".tak asi ma ma naozaj rád 🙂 tak niečo poriesim so sebou a uvidíme.ako to dopadne,len držte palce,aby som to dlho vydržala....

kulatakosticka
20. únor 2016

@lautiruska hodně štěstí a pak napiš

Strana