Snúbenec je nervózny a vkuse podráždený
ahojte,zeny🙂
mam taky problém.moj snubenec uz odkedy sa pozname bol tak trosku cholerik.dokazal sa rozculit nad prkotinou aj ked soferoval,dajme tomu,je aj hrozny stresor a tak,mal to v zivote dost tazke, a preto sa mu to premietlo do povahy.
chodime spolu 7 rokov,a planujeme svadbu na jesen.
on si ani neuvedomuje aky je.Nema problém mi skaredšie povedať,odvrknut,odseknut,všetko ho otravuje,stale by len spal,,predtym taky nebol.bol celkom fajn chalan,mily,vsetko bolo fajn,relativne,ale teraz posledny rok je z neho takpovediac cudny chlap.viem,ze druhu nema zatial.jeho navaly zlosti sa vsak znasobili.nehovorim ze ja som anjel,ja tiez si zakricim aj poviem svoje uz teraz,ako sme dospeli.Ale on je taky divny posledny rok,aj na dovolenke mi vynadal velmi skaredo,nejdem ani hovorit radsej,lebo sa zanho hanbim aj.povedal mi sprosto velakrat.(ale da sa povedt,ze aj ja jemu v hadke poviem cokolvek:() no problem je ten,ze ja to chcem riesit,mam zaujem,mam ho rada velmi,a nechcem,aby sa to len tak skoncilo medzi nami,aj ked mame taky komplikovany skor taliansky vztah.nas vztah je dost nestabilny,kao na hojdacke,(ked je on normalny)mame krasny vztah,vsetko je super,smejeme sa,santime,a tak.ale ked je v zlej nalade,tak koniec.ked je uz podrazdeny,tak potom si to na mne vybije.nebyvame este spolu,ale chystame sa.Od maja.nechce riešiť nase problemy,nechce sa rozpravat,vraj naco,ze ja zbytocne vsetko riesim.ze proste a co,ked ma zlu naladu,ze ci to furt musim riesit.On ale nechae,ze tu ide o cely vztah,ked sa tak zle chova.nie iba o jeho povahu.Ma ju velmi tazku,k psychologovi ist nechce.a odmieta. Vravi stale,ze ako ma on velmi lubi atd atd.Ale popravde moc si s nim svadbu a zitie,deticky predstavit neviem:( No nebolo to tak vzdy,samozrejme.Viem,ze vztah sa vyvija,ale toto.:( Nevie sa ospravedlniť za svoje chyby, nevie sa ospravedlnit,ked mi ublizi slovne,a vidi,ze ma to zabolelo,hovori,ze mna "vsetko boli",lebo som precitlivela.neda sa s nim prakticky nijako.Nechcem to ukoncit,chcem dat sancu,nech pride opat k sebe a zacne byt normalnejsi. aka mam byt teda k nemu?ako sa spravat ?
dakujem za vase postrehy.
@japona Ty jsi taky dobry zabijak 😀 s tim svym nakouknutim a vzdy shrnutim 'je to marny, je to marny" 😀 😉
@lautiruska Ty jsi nepochopila stale ani tu zakladni vec, ze clovek potrebuje obcas vypnout. To znamena, mit klid, neposlouchat nikoho, nekomunikovat, proste vypnout. Chlapi od jakziva chodili na mamuty (nyni do prace) a pak vejrali do ohne. Vejrat do ohne, mlcet maji dodnes a to nejen oni, ale i zeny.
@lautiruska
Je to marný, je to marný, je to marný.
Na rovinu: jsi sobecká, nesnášenlivá, vztahovačná semetrika. Divím se tvému příteli, že s tebou ještě je. Samozřejmě že koukání na zprávy je pro něj na rozdíl od skypování s tebou relax. U zpráv nemusí přemýšlet, nemusí odpovídat, může vypnout mozek. Kdežto ty do něj pořád takhle šiješ a on stráví celý hovor tím, že je ve střehu, ze které strany to na něj zase přiletí a co může nebo nemůže říct, aby si princeznu náhodou nenas**l kvůli totální kravině.
@lautiruska
A uvědom si konečně laskavě, že on se ti přizpůsobuje a podřizuje daleko, daleko víc než ty jemu. A to vycházím jen z toho, co tu ty píšeš!
Jestli chceš, aby s tebou skypoval rád a byl to pro něj relax, tak se začni chovat aspoň trošku normálně a přestaň se nasírat kvůli takovým nesmyslům jako že si "pán velkomožný dovolil zapnout net bez tvého svolení". Protože čím víc do něj budeš takhle nesmyslně šít, tím větší stres pro něj hovory s tebou jsou a tím míň se mu pochopitelně chce s tebou mluvit.
Kdyby někdo chtěl návod "jak se zbavit chlapa", staci si přečíst tuhle diskuzi:
- byt otravne romanticka (a chtít totéž po nem)
- řešit každou kravinu, co placne (a rozebírat to s nim při kazde volne chvilce)
- nutit ho ke kazdodennim hodinovým telefonátům (a rozebírat viz. vyse)
- nemít vlastni zábavu a otravovat ho..
Když to je těžký. Pro lautirusku neexistuje prakticky žádný normální život kromě chlapa - nepracuje, nemá koníčky a v podstatě ani kamarády. A přesně totéž požaduje po něm. Když se ukáže, že chlap chce mít občas i normální vlastní život (byť by to byla jen práce nebo blbé večerní zprávy), tak to bere víceméně jako nevěru.
Nevím, jestli dokáže tenhle svůj postoj změnit, když navíc vlastně ani nechce...
@japona
@gepe
@baysha
@berenika39
on je vkue podrazdeny,nenormalne,pritom nema absolutne na toziadny dovod,a potom ja mam byt mila stale a usmiata a neviem aka,laskava a zamilovana a tak...neda sa s nim ani normalne rozpravat ..:/
uplne bez nalady,otraveny,a tomam ist konecne k nemu na víkend,a zase bol na mna podrazdeny a vyskocil na mna niekolkokrat,ked sme spolu volali,ja mam normalne z toho az uzkosť na srdci,ako priserne sa chova.nerozumiem,ale zacinam mat toho maximalne pokrk,ja este unavena z cesty,ako som cestovala domov 5 hodinm,chcem s nim hovoriť vecer pred spanim,a on je nevrly na mna a podrazdeny ...lebo co?lebo som ho vyrusila alebo co ?uplne mi je zle z toho,ako sa drzo chova a mam toho pokrk a plne zuby ..nezasluzim si ani trosku take jeho chovanie..:(:(:(:(:(:(:( a je mi do placu z toho,aky je ku mne.....aj dnes tie jeho vyskoky na mna pocas iba 25 minutoveho hovoru večer....na kazdu moju nevinnu otazku,ako sa mal v praci a co noveho ?a som ju ""paneboze obesim sa" zoopakovala dvakrat a povedal,ze nič ..tak za to uz na mna vyskocil,z ci ho nepocuvam,alebo co,a ze co sa omielam dokolecka dokola.....
a ked som mu povedala,že chcem zajtra na veceru unho rezne vyprazene tak mi povedal,ze budu vyprazene kridla,a ja kridla nechcem a on proste nedokaze pochipit,ze nechcem kridla,lebo nemam rada sa v tom piplat,tak mi povedal,zase len nasrato,ze nie,ze budu kridla a basta,ze rezne nema a nechce uz kupovat na ne maso..ze budu kridla,lebo kupil kridla...a on vobec,ale absolutne nerespektujee moj objektivny nazor,ze nemam rada kridla a chcem radsej ciste maso,to je dobre aj na druhy den,ale on sa háda,ze chce kridla a budu kridla,neberie do uvahy,ze je to priserne neprakticke a vela roboty s ty je..to uz je len jeho tolerancia fakt strasna ......
a pytam sa ho,ze ako v praci,ze ci bol aj na nakupe,a on ze "jezisi ved ma nechaj dohovorit do riti,ved ti vravim co bolo rano.co skakes do nakupu" a takym drzym tonom,ze dovi dopo ...:/
ja sa slusne opytam..-niečo,primitivnu otazku a on uplne sa na mna osopí,a div,ze neziape,ze co sa pytam tolko a neviem co...na slusnu otazku odpovedá takto :(:(:(
a kazdu zvas by to nasralo,tak nehovorte ,ze nie,ked by si radsej kukolspravy alebo futbal,ako skypoval s vami(ked mate na dialku vztah)...lebo sa on vyhovara ..nech ma vlastny zivot,ale bolo by fer,kebyte 15 min poskypoujeme a 15 minut kuka film,aleo futbal,nie takto...
on totálne ore cely vzta ...neskutocne orie,ako orač...:/ ja som furt mila a slusna k nemu a on je pravy opak..ja by som sa v zivote nenasrala za take malicernosti,ako on dnes napríklad..:/ to by mi anineprislo
jejda, tady je to stále stejné. Laurituska si stěžuje na chlapa, na to jaký je a vzpomíná, jaký býval fajn. Všechny na to už máme názor jasný, několikrát jsme jí ho napsaly, ale ona furt točí to stejné, jako kolovrátek. Tahle diskuze bude nadlouho.,,
@lautiruska seber všechnu svoji odvahu, odstěhuj si od něj věci a tradá jsi mladá...
@lautiruska taky by jsi me nasr***, ne on me. Jako promin, rizky druhy den jsou jako guma a obrat kridla od masa je jako fuj? Ti jako vadi ze kdyz nepouzijes vidlicku, coz u drubeze se nemusi pouzivat, ze si umatlas ruce a musis obirat? Vis, ruce se daji snadno umyt, i pusa. A uz vubec nechapu, proc se ho ptas co dnes delal a blablabla, kdyz to muzes klidne udelat osobne zitra. Skoda ze nemam na tabletu emoticon hlavy a pistolky.
@evulina77 ja nerozumiem vobec jeho neznesitelnemu chovaniu,som mimo z neho..:/ slzy mi tecu po tvari normale..ja v super naladicke..:(:( a on mi ju takto hnusne skazí
@lautiruska protože on nerozumí tvému nesnesitelnému chování. proto je takový, vyrobit scénu kvůli křídlům a řízkům, já už ti to jednou říkala - nejlepší na řev je práce🙂)). jd něco dělat - ale hodně, práci, brigádu, posilovnu, plavat, školu, práci, posilovnu, brigádu, plavat, školu.
Jinak se zblázníš sama ze sebe. Moc bych ti přála, aby ti to docvaklo, že problém není v něm, ale v tobě a v tvém nesnesitelném sebestředném chování.
@lautiruska super naladicka? Ze si dupes jak malej parchant, ze neee kridla tfuj, obirat, neprakticke blabla, fuuj, proste budou rizky!!! Tvl uz...
@berenika39 prosim Te, o praci, brigade mimo koleje a skolu, konicek atd, uz jsem ji psala driv i ja a nejen ja.
@gepe ty ho stale obhajujes,ale na normalnu otazlu,ci bol na nakupe na mna vyskoci ??preboha a to kde sme ?! ved by sa mal tesit ,ze sa vobec pytam....a tie ryddzo praticke dovody,leboja si to chcem zobrat do chleba tie rezne a nie kridla do chleba do škoy potom ,ked pojdem od nehol,aby som mala,co papat ceestou a on toto nedokaze pochopit,ze kridla sa naozaj fuj jedia,inak mi je jedno,co to je za maso...a pod....je mi jedno,ci rezne ci kridla,neni som vyberava,kebyze to jem normalne pri stole vidlickou,ale budem to jest vo vlaku a chlebe,tak akoze čo ?a on toto nedokaze pochopit,ale to neni dovod toho celeo,ved on nema takto negativne hned na mna reagovat a vyskakovat na mna pre kraviny,preco to robí ?podrazdeny je vkuse,slovo tolerancia mu je cudzie totálne aj nejaka empatia a sertivita.nechapem,ako sa moze tak dokolecka chovat...sak ved sa pytam zakladne otazky,zakladna otazka,je co dnes robil ,ako sa ma a co v praci( pytam sa to vzdy,ked ON zavola mne),aby debata neviazla,ked uz volame.ci ma nieco nove,myslim,ze to su normalne zdvorile otazky,my sa ich jeden druheho navzajom pytame stale,ale on nechapem,prečo tak priserne odpoveda,uplne nasrato a podrazdene na mna ....akoby som bola decko ....ktore ho vkuse obtazuje uz len tym,ze dýcha a žije..
@berenika39 ja som len podotkla,ze ked kupil maso na kridla,ze ja nechcem kridla ale radsej rezne,je to praktickejšie,no dovolte,hádam si mozem povedat ...ze co chcem jest JA po ceste do skoly vo vlaku,nie ???!to uz kde sme,aby mi nakazuoval ,a a nevyrobila som kvoli tomu scenu.-ja som len mierne podotkla....normalnym tonom,on na mna vystekol....:(:(:(
@lautiruska no, tak to nějak bude..že jsi to děcko, co......
No tvl, tohle není reálné, že ne? Že si z nás děláte legraci? Prosím, prosím, napište už, že jste si celé téma vymyslela a dobře se bavíte radami, co vám tu všichni stále dokola dávají! 🙂
@lautiruska
@lautiruska hele, do skoly si na cestu muzes chleba namazat treba maslem a se sunkou, ci syrem atd. Co si psala, tak jste resili veceri a ne co si pak vezmes do vlaku na svacinu. To Te treba nenapadlo? Nebo si neumis namazat chleba ci udelat jinou svacinu?
Ja ho neobhajuju, jen vidim, co jsi tady uz na 18ti strankach napsala a iritujes uz tady nejednou lidi. Vystekavas tady v diskusi svoje pocity a emoce, verim, ze tak vystekavas i na nej.
Ani NORMALNI vztah na dalku neni o tom, ze si lide kazdy den v tydnu vylivaji srdce tomu druhemu, vedou x hovoru, ci dlouhe a zpovidaji se navzajem. Kor pokud se maji treba o vikendu videt.
@japona ja si myslim, ze tohle uz bude minimalne na 3/4 knihy 😀
@japona nie nerobim si legraci,toto je vazna situácia !toto sa vazne dnes stalo ..a deje sa to furt je neznasanlivy,netolerantny a furt vybuchuje
@berenika39 vysvetli mi jeden dovod,preco by som sa ho nemohla spytat ako sa ma ?(co je uplna zddvorila fraza),a preco by som si nemohla povedat svoj nazor,svoju chut na nejake jedlo?ale on moze ?toto by som bola rada,keby si uviedla na spravnu mieru...
@lautiruska Ty jsi snad absolutne netolerantni sebestredna osoba.
@lautiruska protože jste ve fázi, kdy mu vadí na tobě všechno. fakt všechno. plno z nás ti říkalo - nech ho - uvidíš, jestli bude chtít a sám přijde. A od té doby píšeš o jedné scénce za druhou....já nevím, jak to napsat. Jsi vlezlá, neuraž se prosím, ale tak to je. Muži to nemají rádi, dřív nebo později je to začne vytáčet., jak můžeš vidět. Jestli se ti nelíbí, co koupil, kup něco jinýho, ale nevandruj do něj. Dokud to nepochopíš, nepohnete se z místa. Tedy ano, ale směrem od sebe.
@berenika39 nebloknes me vid? Uz jsem se oplachla studenou vodou 😅
@lautiruska Přestože máte vztah na dálku (což bych zas tak netvrdila, pokud se vidate každý víkend, ale budiž), tak není nutné si každý den volat, když si nemate co říct. Co by se asi tak mohlo stát, když je cely den v práci a vy ve skole? Nebo si licite, kolik jste měli k obědu knedlíků?🙂
Co se týká jídla - nedokážu si představit, že bych manžela zjebala za to, že koupil kuře a ja chtěla řízek. A naopak. Nedokážu si představit, že by prudil me.
Pokud je chcete na druhý den, tak si je kupte, ne? Vůbec nechápu, jak někdo může mít zkazeny večer (natoz brečet?! ) kvůli takove pitomosti..
@japona Zakladatelko, dostala jsi tu tolik rad a nic si nezmenila... Dokola si stezujes na ty same veci, ma to smysl? Nechapu, proc spolu jste, navzajem si lezete na nervy a okradate se o cenny zivotni cas... Muzes takhle pokravovat dal, tydny, mesice, roky... a bude to horsi. Je to na Tobe.
@japona omlouvam se za preklep v adresatovi - to bylo samozrejme
@lautiruska
Kam se na tu hysterii hrabe mexicka telenovela. Porad cekam, ze zakladatelka prizna, ze je to vtip, nebo nejaky experiment. Holky, mate muj obdiv za trpelivost a rady, bohuzel je to uplne k nicemu.

@lautiruska ještě chvíli pokračuj v nastaveném tempu a bude po problému. to by zabilo i otrlého medvěda. přesně tohle muži nesnášejí. ale bytostně. je otázka času, kdy vybouchne a pošle tě někam. hučíme tu do tebe, a ty ještě přitvrdíš. nemůžeš mu věčně vyčítat, to by umořilo každého. fakt chudák chlap. nech ho nějaké normální ženské, myslím, že si to zaslouží, opravdu. uleví se vám oběma.