icon

Snúbenec je nervózny a vkuse podráždený

lautiruska
7. únor 2016

ahojte,zeny🙂
mam taky problém.moj snubenec uz odkedy sa pozname bol tak trosku cholerik.dokazal sa rozculit nad prkotinou aj ked soferoval,dajme tomu,je aj hrozny stresor a tak,mal to v zivote dost tazke, a preto sa mu to premietlo do povahy.
chodime spolu 7 rokov,a planujeme svadbu na jesen.
on si ani neuvedomuje aky je.Nema problém mi skaredšie povedať,odvrknut,odseknut,všetko ho otravuje,stale by len spal,,predtym taky nebol.bol celkom fajn chalan,mily,vsetko bolo fajn,relativne,ale teraz posledny rok je z neho takpovediac cudny chlap.viem,ze druhu nema zatial.jeho navaly zlosti sa vsak znasobili.nehovorim ze ja som anjel,ja tiez si zakricim aj poviem svoje uz teraz,ako sme dospeli.Ale on je taky divny posledny rok,aj na dovolenke mi vynadal velmi skaredo,nejdem ani hovorit radsej,lebo sa zanho hanbim aj.povedal mi sprosto velakrat.(ale da sa povedt,ze aj ja jemu v hadke poviem cokolvek:() no problem je ten,ze ja to chcem riesit,mam zaujem,mam ho rada velmi,a nechcem,aby sa to len tak skoncilo medzi nami,aj ked mame taky komplikovany skor taliansky vztah.nas vztah je dost nestabilny,kao na hojdacke,(ked je on normalny)mame krasny vztah,vsetko je super,smejeme sa,santime,a tak.ale ked je v zlej nalade,tak koniec.ked je uz podrazdeny,tak potom si to na mne vybije.nebyvame este spolu,ale chystame sa.Od maja.nechce riešiť nase problemy,nechce sa rozpravat,vraj naco,ze ja zbytocne vsetko riesim.ze proste a co,ked ma zlu naladu,ze ci to furt musim riesit.On ale nechae,ze tu ide o cely vztah,ked sa tak zle chova.nie iba o jeho povahu.Ma ju velmi tazku,k psychologovi ist nechce.a odmieta. Vravi stale,ze ako ma on velmi lubi atd atd.Ale popravde moc si s nim svadbu a zitie,deticky predstavit neviem:( No nebolo to tak vzdy,samozrejme.Viem,ze vztah sa vyvija,ale toto.:( Nevie sa ospravedlniť za svoje chyby, nevie sa ospravedlnit,ked mi ublizi slovne,a vidi,ze ma to zabolelo,hovori,ze mna "vsetko boli",lebo som precitlivela.neda sa s nim prakticky nijako.Nechcem to ukoncit,chcem dat sancu,nech pride opat k sebe a zacne byt normalnejsi. aka mam byt teda k nemu?ako sa spravat ?
dakujem za vase postrehy.

riga
10. únor 2016

@riga ta změna musí ale vyjít z tebe, jen tak můžeš docílit změny.

trdelnik234
10. únor 2016

@lautiruska Ahoj, ja ti len jedno poviem a je na tebe ako s tym nalozis. Ak zaslo az tak daleko, tak uz tam davno nemas, co robit. Dava ti jednoznacne signaly na odchod, tak ich neignoruj. Obrat list a zacni odznova a s niekym inym. Neanalyzuj, ak chlap nema zaujem, tak sa presne takto sprava.

trdelnik234
10. únor 2016

@gepe Presne im nepomoze ani keby ich sam papez sobasil, proste ked nechces, tak nechces.

trdelnik234
10. únor 2016

@lautiruska Ako sorry, ale ked kupil domecek on, tak je vylucne jeho, iba ak by si bola zapisana ako spoluvlastnik, co asi nie si. Takze si vlastne iba sponzor na opravy ci ako? Ludia sa dnes rozchadzaju aj po 17 rokoch, s troma detmi, s rozbehnutou firmou a aj so spolocnymi dlhami. Lenze ty nechces, cakas, ze sa to vyriesi samo. Vyriesi, v momente, ked zistis, ze do domecka nechodis na navstevy iba ty. Prepac za tuto drzu odpoved, ale musela som ti to napisat. Hadam ti to pomoze. Vela stastia s lepsim partnerom prajem.

riga
10. únor 2016

@trdelnik234 to tak být může, ale taky nemusí. Jsou spolu už hodně dlouho a mohla přijít jen ponorka. Měl by hodit zpátečku svojí neurvalosti, to bez pochyb.

evulina77
10. únor 2016

@lautiruska jenže ty nemiluješ přítele, ale tvoji představu o příteli. Miluješ samu sebe jak je zamilovaná do představy přítele. Možná je to normální, protože jste přes týden od sebe daleko a ty vlastně přirozeně žiješ ve vzpomínkách a představách. ALE je načase se probudit a zjistit jak moc je tvoje představa a touha a chtění daleko od skutečnsti, od skutečného přítele. Podle mě už víš, že hodně daleko, ale stále talčíš na pilu a zrychluješ. Už teď je jasné, že do té zdi jménem realita narazíš ale neumíš zabrzdit ani vystoupit. Tak si prostě nabiješ pusu. Ale podle mě je škoda utrácet drahocený mladý léta na to být s někým, kdo ti prostě nevyhovuje. Nechápu proč na něm tak lpíš. Bude to horší a horší. Příteli opravdu lezeš na nervy a to má čas přes týden si odpočinout. Co bude až spolu budete každý den, dnes a denně? Tvoje závislost je až masochistická. Prostě si necháš ubližovat, ale zůstaneš, protože furt jedeš ve svém snu. Prober se. Začni si vážit sama sebe a sundej ty růžový brýle...

mrshka
10. únor 2016

@lautiruska vůbec nevím, proč s takovým vulgárním člověkem zůstáváš. já bych od něj odešla dávno. měj ho ráda sebevíc, ale očividně on o tebe tolik nestojí. NEJSI TAK STARÁ, ABYS NEMOHLA ZAČÍT ZNOVA A S NĚKÝM LEPŠÍM!

lautiruska
autor
10. únor 2016

@kika_21 jeho vytaca vsetko....mam pocit.

@riga ale ako zacat od seba ?ako sa mam zmenit najprv ja ?to neni jednoduche. mal by on ubrat z tych svojich vylevov.ale neviem,ako ho mam k tomu " donutit ",aby nebol taky neomaleny v slovach.

@mrshka hm,cakam ze sa znova zmeni asi k lepsiemu,akym bol predtym.asi mu preplo,alebo mne ?sama neviem.on tvrdí,že vsak to nemysli na mna,tie nadavky,ze co ho sekirujem za to,ze nech sa zamyslim ,ze mne nenadava,a ze ja nadavam jemu tiez .( cez hadky mu nadavam aj ja,ked som uz tak vytocena,ze by som bila,a nie v normalnej atmosfere)

@evulina77 viem,ze mu leziem na nervy,i ked sa to priserne chape.no ved to prave mi nejde do hlavy,ze 5 dni je odo mna,400 km,a jemu to nestaci na to,aby zresetoval odo mna a oddychol si,a tiez sa ho pytam,co bude potom,ked sa k nemu mam nastahovat v juni...hm...co bude asi. teraz je este odo mna daleko,ale potom neviem,co bude.on sa k tomu nevyjadruje,ze nech neriesim dopredu zase. a ze preto si odo mna nevie oddychnut,lebo vkuse sme v kontakte,ze co si on moze oddychnut odo mna,od tej ponorky,ked vkuse piseme a volame.a tak...:( " vkuse" slovo je dost neprimerane. ale jemu aj to vadí.
neviem,už zacinam mam neblahe tusenie,ci nahodou sa mi nelubi niekto iny,alebo ci ma prestal lubit.
ale potom dost si odporuje,lebo mi hovori,ako ma velmi lubi,a ako mu chybam,aa tak..a potom toto robi.pride mi to trosku schizofrenicke.

gepe
10. únor 2016

@lautiruska pokud po nem vyzadujes xxxkrat denne kontakt, vcetne hodinovych hovoru po telefonu vecer on nezresetuje, ostatne to pises i sama. Nedas mu oddych... i zvire zahnane do kouta kouta se brani, ci hlasite ozyva. Nemas dopredu resit ZASE, to je to slovo, evidentne neustale neco resis, vyzadujes reakce a odpovedi. Mozna nejsi pysna, ale uz ani princezna. Jen umanuta zenska, co chce mit absolutni kontrolu nad svym partnerem, neveris mu, neveris vasemu vztahu.

kokoska21
10. únor 2016

@lautiruska Ono něco jiného je spolu bydlet a něco jiného vést vztah takhle na dálku a každý den ho nutit do intenzivní konverzace. Společné bydlení nedusí, ale každodenní povinnost psát, reagovat a něco řešit ano, pokud si to ten druhý vynucuje. Jak začít se změnou od sebe? Radím ten testovací měsíc - uber, omez kontakt, nech ho a uvidíš. Přemýšlej víc o sobě, co bys chtěla a jeho tím nezatěžuj. To je zcela konkrétní rada. Měsíc. Ale tu asi nechceš slyšet a zkusit ji. Podle mě nic jiného teď asi nepomůže. Rozhodně bych ale zatím neplánovala svatbu, to by byl velký průšvih. Zkuste v létě to bydlení a uvidíte.

kika_21
10. únor 2016

Tak on je on a zakladatelka je zase ona. Každý z nich to řeší jinak. Prostě on nebude dávat city najevo, nechte mu jeho vnitřní svět. Potřebuje ho nechat zavřený. Bere si z něj. Jinak by nemohl dávat-city- a to i Vám.Nemá cenu dělat z něj Vás. Nebyl by to už ten, kdo to byl na začátku. 🙂 😉

lautiruska
autor
10. únor 2016

@kokoska21 mozem to skusit na mesiac,nicomu sa nebranim,ale neviem napriklad,ako mam postupovat,ok,to sa povie lahko obmedzit kontakt,ale ako konkretne,co robit / co nerobit.nejaky napad potrebujem.
a neni to celkom tak,ako si povedala,on je nervozny,aj cez vikend,napriklad,ked som ja u neho,neni to tym kontaktom cez týžden.on je vkusenervozny.

@gepe nie,nechcem kontakt XXXkrat, len dvakrat a vecer hodinovy hovor. malokedy sa stane,ze nas hovor presiahne 70 minut cca.
ja si myslim,ze je prirodzene,ked sa kontaktuju ,ked su od seba partneri...a neprehanam to,to len jemu sa zdá.:(ale kazdy ma smaozrjeme ine meritko na to,co je vela,a co nie 🙂 niekomu staci kontakt iba vecer na 10 minut hovor,niekomu nie.

gepe
10. únor 2016

@lautiruska no vidis co sama pises a proc teda nerespektujes sveho partnera kdyz ma jiny pohled na denni kontakt?
Ano kontakt je prirozena vec, ale ne vzdy a za kazdou cenu. Ja nechapu co clovek muze delat cely den kazdy den jinak, aby to bylo na minimalne hodinovy hovor kazdy den 🙂

kika_21
10. únor 2016

Mám doma případ, který nerad telefonuje. Raději vše osobně.70 min to by nedal. Já ale také ne. A to jsme spolu ráno1 hod a večer asi 2-3 hodiny. Víkend 1x za 14 dní.Ale on pracuje na mostě a telefon případně hodí do řeky.No a v tomto případě by ryby mohly telefonovat do aleluja. Mluví stručně, jasně a rychle.Též jsme bývali daleko. Já tady, on v Německu a jinde na cestách. 🙂

myskin
10. únor 2016

@lautiruska začínám mít neodbytný pocit, že si z nás děláš srandu 🙄

gepe
10. únor 2016

@myskin to opakovane popre 🙂 stejne i jako to, ze to nema jako podklad pro nejaky jeji clanek apod. Prijde mi, ze tady uz je jakakoliv reakce zbytecna...

myskin
10. únor 2016

@gepe no to že si tady dělá srandu je ta lepší varianta, pokud to všechno myslí vážně tak je zralá na návštěvu nějakého mozkožrouta a nemyslím to nijak urážlivě.

gepe
10. únor 2016

@myskin to uz jsem psala taky a pry to bylo (psycholog) k nicemu 😀

lautiruska
autor
10. únor 2016

@gepe @myskin neviem,co je to na tom zle,ze sa pytam,ako teda mam presne pokracovat,kazdy radi "ubrat ",ok,ale ako presne,co mam robit. rano jeden mail a vecer co ?kratky hovor,ci ako? a on potom bude zmateny,ze co do riti zase robim,ze ci som nastvana nanho,alebo co.to zase poznam ja.
a nie nerobim si srandu,ani nepisem knihu o tom.opakujem to uz Xty krat.
neviem,ja by som kecala aj styri hodiny vecer,(samozrejme nie kzady den,ale velakrat ano),ja stale mam o čom,proste ja som ukecana.nepomozem si.

myskin
10. únor 2016

@gepe to se vlastně ani nedivím. K psychologovi se chodí pokud chce člověk vyřešit problém který má sám v sobě, ale zakladatelka se k tomu pořád staví tak, že správně je její varianta a parner do ní nezapadá a problém je tedy v něm. Možná by pomohlo společné bydlení, minimálně by vše urychlilo.

myskin
10. únor 2016

@lautiruska nikdo netvrdí že jsi špatná, ale to že tvůj partner nemá potřebu hodiny vykecávat, psát ti básně a být neustále romantickým rytířem snad neznamená, že tě nemá rád. A pokud ty ho tak miluješ jak tvrdíš, tak by pro tebe mělo být samozřejmé upozadit svoje potřeby aby i on byl spokojený. Pod pojmem ubrat si představuju, 1x za den krátká SMS, hovor stačí jednou za 2 dny na 20minut a čas co ti najednou zbyde věnovat sobě, chodit sportovat,..... A možná i on se na tebe začne víc těšit a pokud tě bude chtít slyšet častěji, tak bude mít prostor zavolat sám.

anansie40
10. únor 2016

Holky nevšimly jste si, že ji strašně baví nás neustále vtahovat do diskuze, ale že ty její příspěvky jsou pořád dokola o tom samém bez jakéhokoli východiska? To už není o tom, že někdo potřebuje poradit nebo slyšet jiný názor zvenčí.

kokoska21
10. únor 2016

@lautiruska Já bych mu ráno popřála hezký den, ať se mu daří a konec. A víc ten den bych ho nekontaktovala, nepsala, nevolala. Pouze bych odpovídala, pokud se on sám ozve. Pokud by zavolal, tak bych udělala milý rozhovor tak na 10 minut. Ty máš potřebu být v neustálém kontaktu, ale pokud on má v současné době potřebu minimální, je logické, že i 1 hod. hovor ho odrovná. Upřímně řečeno, mě by to denodenně taky úplně odrovnalo, ikdyž přítele miluju. Prostě zkus nějakou dobu jen odpovídat na něho, když se on ozve... a uvidíš.

japona
10. únor 2016

Nakoukla jsem, co je noveho a říkám: "je to marný, je ti marný, je to marný.."🙂

lautiruska
autor
10. únor 2016

ďakujem za rady všetkým.mrzí ma,ak som otravovala svojou diskusiou.

kika_21
10. únor 2016

@lautiruska Neotravovala. Něco z těch rad si vezmi k srdci a bude to OK. 😉

evulina77
10. únor 2016

@lautiruska řekla bych mu, že budeš mít teď hodně práce. Volala bych mu večer, max 10 minut. Ráno max SMS s popřáním pěkného dne. A šmitec. Na víkend bych normálně přijela, nebo by přijel on. Mluvila bych míň, brala bych si s sebou učení nebo čtení a zkusila bych jak vám to půjde i jen tak jednoduše mlčet. Mlčení je ve vztahu hodně důležitý 😀. Jsou různý druhy mlčení, příjemné souznění až mrazivé ticho...
Taky zkus najít nějaký koníček, třeba běhání, to je fajn na přemýšlení a člověk si může vyzkoušet mlčení a to být sám se sebou, dává to sebedůvěru a vyplavují se endorfiny...

lautiruska
autor
10. únor 2016

@evulina77 keby som to takto spravila,zrazu,ako hovoris,tak by sa zase zlakol a totálne zase by do mna rypal,čo mi je a zacal by ma osočovať, co som zase nastvana a urazena nanho.skúsala som to.
s nim clovek nevyjde:D proste nijak....ked sa snazim a pisem volam,tak je nervozny z toho,ked to nerobim,tak zase ma upodozrieva ,co mi je a co sa deje a ze somzuriva nanho alebo za nieco nasrata.neda sa to takto seknut hned,jedine to robit menej napadne.postupne to obmedzovat.co najviac..

popelasa
10. únor 2016

Zkoušet nějaké omezování nemá cenu, pokud už to nechceš praktikovat až do konce života. Vy mezi sebou máte naprosto typický debaklový vztah. Tenhle typ vztahu hodně často a dobře popisuje ve svých knížkách Zdena Frýbová, konkrétně Robin (Ruth a Vivián), Připravte operační sál (primář a jeho žena), Z neznámých důvodů (Michal a Irena) Falešní hráči ( Alena a Josef). Myslím, že v hodně scénách se najdeš.

Jak si udržet odstup ti bohužel neporadím, protože já mám spíš problém ze sebe dotěrné chlapy setřepat. Snad jen v komunikaci buď věcná a stručná, řeš pouze praktické věci, emoční výjevy omez na minimální minimum. Pokud na tebe vyjede nebo bude hrubý ohraď se, že tohle se ti nelíbí, jedna věta a dál to nerozebírej, nevracej se k tomu nežádej rozbor a omlouvání. Nevyčítej, jen upozorni, kde máš hranici tolerance a stanov důsledky a ty pak dodrž. Např. další nadávka a odjížím a při další nadávce odjet, ale bez scén.
Jenže tohle musíš myslet opravdu upřímně a sama to chtít, když budeš něco předstírat průměrný chlap to prokoukne dřív než si my ženské myslíme a bude tě mít ještě víc na háku, jak s tebou může zametat.
Sama za sebe bych řekla, že takováhle potřeba romantiky a vynucování si lásky je už za hranicí normálu a nevydrží to 99% mužů, takže pokud tohle nechceš opakovat v dalším vztahu najdi si opravdu zkušeného párového poradce a buď k němu naprosto upřímná a nad jeho pohledem se opravdu zamýšlej. Pokud chceš být v životě opravdu šťastná čeká tě veliký kus práce na sobě samé.

lautiruska
autor
10. únor 2016

@popelasa vystihla si to,len tolko mozem k tomu dodat.uplne do bodky.
on ma prekukne,som lahko strasne citatelna pre neho.
strasne strasne moc,ani nevies ako sa snazim ,ked povie nieco hrubeho,"""iba """ povedat,ze sa mi to nepaci,ako sa sprava.(asi dvakrat m ito vyslo) a on nic. na dalsi tyzden to urobil znova,toto nezabera nanho.tak som skusila teda metodu kriku,ani to,snazila som sa nevsimnut si to a milo reagovat ,neutralne,ani to.nemam nanho paky ziadne.ako dosiahnut nejaky zaver.
a kto mi ma moje "emocne vyjevy" lepsie nasluchat ako on?partner/buduci manzel ?ved partner musi vediet predsa absorbovat moje emocie.ale ako mi povedal,nezaujimaju ho.
ale v konieckoncov,s tebou absolutne suhlasim.pomenovala si to tak AKO BY TO MALO BYT,aby to bolo FAJN.lenze ja neviem,ci som toho schopna.mna strasne štartuje ,ked on mi nieco hrubeho povie.strasny mam vztek priserny.

Strana