icon

Snúbenec je nervózny a vkuse podráždený

lautiruska
7. únor 2016

ahojte,zeny🙂
mam taky problém.moj snubenec uz odkedy sa pozname bol tak trosku cholerik.dokazal sa rozculit nad prkotinou aj ked soferoval,dajme tomu,je aj hrozny stresor a tak,mal to v zivote dost tazke, a preto sa mu to premietlo do povahy.
chodime spolu 7 rokov,a planujeme svadbu na jesen.
on si ani neuvedomuje aky je.Nema problém mi skaredšie povedať,odvrknut,odseknut,všetko ho otravuje,stale by len spal,,predtym taky nebol.bol celkom fajn chalan,mily,vsetko bolo fajn,relativne,ale teraz posledny rok je z neho takpovediac cudny chlap.viem,ze druhu nema zatial.jeho navaly zlosti sa vsak znasobili.nehovorim ze ja som anjel,ja tiez si zakricim aj poviem svoje uz teraz,ako sme dospeli.Ale on je taky divny posledny rok,aj na dovolenke mi vynadal velmi skaredo,nejdem ani hovorit radsej,lebo sa zanho hanbim aj.povedal mi sprosto velakrat.(ale da sa povedt,ze aj ja jemu v hadke poviem cokolvek:() no problem je ten,ze ja to chcem riesit,mam zaujem,mam ho rada velmi,a nechcem,aby sa to len tak skoncilo medzi nami,aj ked mame taky komplikovany skor taliansky vztah.nas vztah je dost nestabilny,kao na hojdacke,(ked je on normalny)mame krasny vztah,vsetko je super,smejeme sa,santime,a tak.ale ked je v zlej nalade,tak koniec.ked je uz podrazdeny,tak potom si to na mne vybije.nebyvame este spolu,ale chystame sa.Od maja.nechce riešiť nase problemy,nechce sa rozpravat,vraj naco,ze ja zbytocne vsetko riesim.ze proste a co,ked ma zlu naladu,ze ci to furt musim riesit.On ale nechae,ze tu ide o cely vztah,ked sa tak zle chova.nie iba o jeho povahu.Ma ju velmi tazku,k psychologovi ist nechce.a odmieta. Vravi stale,ze ako ma on velmi lubi atd atd.Ale popravde moc si s nim svadbu a zitie,deticky predstavit neviem:( No nebolo to tak vzdy,samozrejme.Viem,ze vztah sa vyvija,ale toto.:( Nevie sa ospravedlniť za svoje chyby, nevie sa ospravedlnit,ked mi ublizi slovne,a vidi,ze ma to zabolelo,hovori,ze mna "vsetko boli",lebo som precitlivela.neda sa s nim prakticky nijako.Nechcem to ukoncit,chcem dat sancu,nech pride opat k sebe a zacne byt normalnejsi. aka mam byt teda k nemu?ako sa spravat ?
dakujem za vase postrehy.

gepe
10. únor 2016

@lautiruska psala jsi tady, ze i Ty sama nejednou nadavas, chces po nem neustale nejaky vyjevy lasky, odpovedi na to proc s nim nejsi spokojena, odpoved na to co Ti na nem vadi atd. Nediv se pak, ze zrejme pri jakemkoliv Tvem jiz nestandardnim vylevu ci chovani jde automaticky do ofenzivy. Tak jsi si ho sama "vycvicila". Projevy lasky kor po 7 letech nespocivaji v denodennim mluveni o lasce a pozadavku na jeji slovni vyjadrovani. Nespocivaji v x sms/emailech za den, ci dennichdlouhych hovorech po telefonu, kdyz uz pouze pres pracovni dny nejste spolu. Ale je to o konani, cinech, gestech a chovani. Ucte k tomu druhemu, jeho reslektovani a o toleranci. A nikdo nepsal, ze otravujes, pouze bylo napsano, ze je to same stale dokola. Na zacatku jsi pritele popsala pomalu jako zleho cloveka, postupne vyplynulo na povrch neco jineho.
Nevim, co cekas od tehle diskuse, kdyz se sama ani nad tim co jsi tady vse napsala a co Ti druzi odepsali, ani nezamyslis.
@popelasa nejsem muz a pritom sama patrim do tech 99% muzu.

la_amanita
10. únor 2016

@lautiruska
Holka, ty jsi tak urputná, že jen tě čtu, bolí mě z toho hlava. Mnohomluvná, furt něco řešíš a furt dokola, ale řešíš, nejednáš, a ten chlap nemůže taky jednat, protože mu furt valíš nějaké klíny do hlavy, prostě nemá prostor pro to, aby něco udělal. Jediné řešení je se hodně změnit - ale musíš ty nejdříve a opravdu. Protože ty zabíráš všechen prostor mezi váma. Teprve pak bude mít nějakou volnost i on.

popelasa
10. únor 2016

@lautiruska Ne partner nemusí absorbovat tvoje emoce a nemusí tancovat, jak já si pískám. To, že já někoho miluji neznamená, že on je povinen milovat mě nazpátek. Partner je povinen chovat se k tobě s respektem a slušně. To on už nedělá, protože tě nemiluje, proto na něj už nic nezabírá. Čím víc na něj ty budeš tlačit tím víc se on bude bránit. Sama sebe si postavila do pozice otravného podomního prodejce, kterého vyhodí dveřmi a on vleze oknem. Stanovení hranic u vás nefunguje, protože ty ty důsledky nedodržíš a sama tu hranici zase o kousek posuneš. Kdyby věděl, že to myslíš vážně a že to dodržíš, a kdyby mu na tobě ještě záleželo, bude to respektovat.
V tomhle momentě by váš vztah mohl pokračovat, jen kdybys potlačila sama sebe a totálně se mu přizpůsobila a i potom budeš jen trpěná ne milovaná. Udělej tu službu jemu i sobě, najdi sílu to skončit. Dej si oddechový čas, uč se trochu více vcítit i do pocitů druhého. S těmi požadavky na partnera co máš, bys odrovnala každého normálního chlapa.

lautiruska
autor
10. únor 2016

@gepe zamyslela som sa,neboj sa.
toto som docielit nechcela,aby bol taky aky je :/ nechctiac sa to "zadarilo ".smola moja.neviem,ako dalej.som v koncoch.mna uz nic nebavi,, sport ma nebavi,do spolocnosti ma nebavi,do kostola ma nebavi, uz neviem,co so sebou .stale mam chut vsetko vyriesit,a nic nejde vyriesit.

@popelasa on tvrdi praveze opak,ze ma miluje..tak potom neviem sama.tiez sa mi to nezda,ale naco by sa namahal mi to hovorit ?mame totiz dohodu,ze ked jeden rpestane milovat toho druheho tak si to povieme.a on mi to nepovedal.

lautiruska
autor
10. únor 2016

@popelasa ale tak teraz sa nad tym zamyslam,ze to neni ten uprimny chalan,co oci mal take uprimne,ked mi hovoril milujem ta,alebo ked ma objímal.a tak vrucne mi to povedal,alebo ked sa mi dival hlboko do oči,uz kdeze.ked mi aj povie lubim ta,tak uz to nevyznieva uprimne vobec.jeho oci nenaznacuju toto tvrdenie.neviem preco mam taky pocit.

mrshka
10. únor 2016

@lautiruska na co pořád čekáš? nezlob se, ale už je tahle diskuze dost otravná. mluvíš tady pořád o tom samém, přitom se rozhodnout stejně musíš jen ty. všichni, kdo mohli, už ti tady poradili. tak se postav na vlastní nohy a rozhodni se! ať už to bude jak uznáš ty za vhodné..

lautiruska
autor
10. únor 2016

@mrshka sorry,ale proste asi to zo seba musím dať nejako von,lebo ma to udusi...vyrozpravat sa potrebujem..ved aj o tom su diskusie,nie ?: 😉

popelasa
10. únor 2016

je zajímavé, i když ne překvapující, že z celého mého příspěvku sis vybrala to nejméně podstatné. V tvé situaci je vlastně úplně jedno jestli tě miluje nebo ne. Dokonce si troufám tvrdit, že bys na tom byla lépe kdyby tě nemilovaj, ale měl tě "jen" obyčejně rád, zato by s tebou dokázal vést zdořilou a respektující párovou konverzaci. Naoplátku by i on na tom byl lépe kdybys jej tolik nemilovala a místo toho jej měla "jen" obyčejně ráda a neházela mu svoji lásku na krk, jak nějaký soudružský závazek.
Pokud máte mít ještě šanci musíte vyhledat poradnu a naučit se rovnoprávné párové komunikaci, léčba bude, ale pro vás oba dost náročná. Pro začátek doporučuji sehnat a přečíst knížku Gordické uzly párové komunikace. Bude asi náročné ji sehnat, protože naposledy ji vydali asi před dvaceti lety. Není totiž tak líbivá a podbízivá jako moderní americké publikace, operuje s pojmy jako sebeovládání a respekt, ale naučí vás jak předcházet hádkám, konstruktivně spolu komunikovat, poskytnout tomu druhému prostor a uhájit si svůj.

mrshka
10. únor 2016

@lautiruska o tom diskuze jsou, to máš pravdu, ale ty si vedeš jen to svoje a nechceš slyšet ostatní. dost unavující a vůbec se tvému chlapovi už nedivím.

kulatakosticka
10. únor 2016

@popelasa koukala jsem na ni, protože mě taky zaujala a mají ji některé knihovny či antikvariáty.

lautiruska
autor
10. únor 2016

@popelasa jeho by som v živote nenahnala do žiadnej poriadne,a ani by si neprečítal žiadnu knihu,ja áno,nemam problém,ale on nie nikdy.on nemá záujem o také veci a riesenie problémov,nijakych. doteraz citala 6 rokov podotykam jednu knihu co som mu dala na valentina raz o vztahoch laske atd,ako to funguje,on to nema rad.
ja by som ho mala poslať do riti za jeho hrube správanie a nelasku a nie ho milovať. je to všetko moja vina a chyba,lebo som bola priliš vychovavana v laske a porozumeni,a strašne ma milovali doma,tak je prirodzene,ze chcem ybt zo vsetkych stran milovana a vyzadujem to,e to prirodzene,citala som o tom od jednej psychologičky..preto aj to upínanie na partnera,preto aj tá zavislosť.lebo sa bojím toho,že nebudem už milovaná.preto sa nedokážem rozist.ja som na vine vsetkemu,ale skor to,ze ho mam moc rada a som zavisla na nom :(:( 😖a najma som na vine,lebo mu dovolím,aby tak so mnou zaobchádzal, dááávno pradavno,pred rokom som uz mala zbalit kufry od neho a najst si lepsieho,len stagnujem,nevim sa pohnut z miesta.furt cakam zmenu k lepsiemu,nieco,na co som bola zvyknuta kedysi.moja osudova chyba.kedysi tak nadherny vztah,kedy sme sa ani dva roky nevadili ,ani len naznak skriepky..a teraz ?hotova katastrofa.sme na seba ako dva psy.
ja pochybujem o jeho slovách lasky, lebo v 70 % s nechová akoby ma lubil.takto sa chova chlap,ktory nemiluje.zbytocne vravi opak,lebo to tak neni .neverim mu uz dlhsiu dobu.odvsadial citam,pocuvam take veci,ze keby ma miloval skutocne,tak si toto ku mne nedovoluje,neni ku mne proste zly.a aj som m uto povedala do oci. mal by zaujem rieeist medzi nami veci ,ale on nie.

popelasa
10. únor 2016

To je stále dokola totéž, protože ty miluješ on musí, on je povinen, on by měl. On nemusí nic, pokud už nemá zájem v tom vztahu pokračovat, proč on by si dělal nějaké násilí. Celou dobu se ti snažím vysvětlit, že vnucovat se chlapovi je ta nejhorší chyba, které se může ženská dopustit a ty celou dobu omíláš stále dokola to samé. Svou lásku a její potřebu si postavila na trůn jako něco nejsvatějšího a nedotknutelného a jeho nutíš aby se jí klaněl, cítíš se předním jako ta morálnější a spravedlivější, přitom si jenom neukázněný uzlíček citů, který naprosto ignoruje potřeby druhých. S tímhle, ale narazíš dříve nebo později u každého.
Představ si, že vlastníš zahrádku ve, které roste jabloň, ale ty jablka nemáš ráda, zato miluješ hrušky. Rozumný člověk by pokácel jabloň a zasadil hrušku nebo by si řekl, že ta jabloň je krásná a tak by se kochal její krásou a hrušky koupil u zelináře. Ty se ale snažíš tu jabloň přesvědčit aby plodila hrušky, ale ať roubuješ nebo vyčítáš nebo žadoníš z jabloně prostě hrušky nevyrostou.

lautiruska
autor
10. únor 2016

@popelasa pekne prirovnanie.preto viem,ze chyba je vo mne. bolo mi to tu objasnene.uz dostatocne,eby nemal zaujem o vztah,ma to povedat narovinu,on tvrdi opak,ze ma zaujem,ale ja uz neviem,toto nema so zaujmom nic spolocneho.

gepe
10. únor 2016

@lautiruska tak zase, kdyby nemel zajem, tak uz by davno od Tebe utekl. Spis je to asi uz jen otazka casu, kdy mu rupnou uplne nervy, zarve "a dost" a zavre Ti dvere.

xpila
10. únor 2016

@gepe Tak on je třeba srab a neví, jak se s ní rozejít. Taky takový znám...

gepe
10. únor 2016

@xpila to chapu, taky jsem par takovych v zivote potkala - nastesti ne z osobni zkusenosti 🙂) avsak z cele diskuse mi stale nevyznelo, ze by on byl az tak zly atd. Treba je srab a nevi jak to provest, treba je srab a ma obavu z toho co by z toho vzeslo za drama, co ja vim. Treba ji ma opravdu rad a doufa, ze se to nejak zlepsi. To vi on a podle me i mozna ona 🙂

xpila
10. únor 2016

@gepe Právě, taky si myslím, že má třeba i strach se s ní rozejít a doufá, že jí to konečně dojde, že to nemá smysl. Ale těžko říct 🙂

lautiruska
autor
10. únor 2016

@gepe,@xpila ja to fakt neviem,netuším.ale on celkovo je taky,ako to povedat.taky "akoby do kuta zahnany",on nikdy moc nehovori svoje nazory ani nic,on je taky divny,taky,ze nic neriesi,ma "uzasne ziarivy "priklad z domu,ze aj ked to neklape,tak ked su spolu orky,treba to vydrzat do smrti a rozchádzať sa.a mozno si mysli,ze inu ,trebárs lepsiu,krajsiu odo mna nenajde.a okrem toho aj mu je luto asi tych stratenych rokov,co do mna investoval.tak nechce sa rozist,a znesie to.
ja som mu už velakrat navrhla pauzu,rozchod,mali sme velku krizu dajme tomu teraz v auguste, tak som navrhla nekontaktovat sa a rozchod, hned volal,ze nie nie,ze co to hovorim za nezmysly,ze nech sa preberiem,
spytala som sa ho jasne velakrat,ci chce rozchod,uprimne otvorene,povedal,ze nie,jasne.tak ja uz vazne netusim!!!! som z neho v koncoch...:(som v prdlei z jeho chovania,divneho ako chameleon.nedokazem sa vysomarit z jeho sladkych reciciek v pondelok,mi hovori,ako ma miluje strasne ako mu chybam,stiska ma,objíma,bozkava,zartuje, olsovuje ma vselijakymi tymi zdrobeninami a tak,a v utorok? nic mi pekneho nepovie,ani nic,neni mily,prave naopak.
v stredu rovno mi povie nieco hrubeho a sprosteho a vybuchne aj za prkotinu :/::/:/
a hold vysomarte sa z toho

gepe
10. únor 2016

@lautiruska a to Te v pondeli objima po telefonu? 😅 no, nemuzes mluvit za nej, pokud to preci sam nerekne a nerika, kdyz nemluvi jak pises. A ze je jako zahnan do kouta. Ono to jeho chovani tomu prave i nasvedcuje.

lautiruska
autor
10. únor 2016

@gepe nemyslela som to tak,myslela som,ked sme napriklad spolu od nedele do stredy,ak pridem k nemu na tyzden ,ked nemam skolu,cez prazdniny napriklad..
keby som vazne uz mala istotu na 101%,ze ma nemiluje,tak sa rozídem.naco mi je taky chlap ?len on ma aj svetle chvilky.
a to zahnanie do kuta,tak to som myslela,...-on je odnaveku,odkedy ho poznam,taky ,ako opisujem,ani nevyjari nazor,je mu vse jedno,proste nezvykne z domu nic resit moc, vyjadrit sa,a tak.je taky samotarsky a taky,tichsi hanblivejsi a tak.tazko sa to opisuje,ja aj ked sa ho nieco spytamna nazor na nieco,nepovie mi malokedy povie nazor,nie zeby nevedel,ale nepoklad aza potrebne to povedat proste

gepe
10. únor 2016

@lautiruska sla jsi do vztahu s nim a vedela jsi jaky je, ci se to evidentne projevilo zahy. Proc Ti to ted tedy vadi?

lautiruska
autor
10. únor 2016

@aké prejavilo zahy?nechapem
ako,ja som ho extra moc nepoznala,hormony zblbli a nejak sme sa dali dokopy proste,a zamilovany clovek vela nevidi.ale on sa hodne snazil v zaciatkoch v inych veciach.proste osil kvety,skladal basne,chcel ma.brutálne.nikdy mi nepovedal skaredsie len zdrobneninou...potom je jasne,ze mam šok,ked zrazu mi povie, "do piiii kam si to dala ,co nevies to dat na jedno miesto ?
akoby mi ho vymenili.

lautiruska
autor
10. únor 2016

kazda zena by to riesila,kazda zena by bola tak nestastna ako som ja,kazda by bola tak sokovana. keby sa to stalo.nemusi skladat basne,ani nosit kvety,ale nech je aspon slusny.ale ani to neni.jedna jak s handrou niekedy.a preto mi to tazko pada.ale on ani toto nedokaze pochopit,ani len sa zamyslet nad tym! ako to mne ublizuje,ze sa tak vulgarne chova,jak k špíne.akoby bol strasne velky macho a nebolo by nad neho,take ma prejavy a gesta,a ja stale v nom hladam svojho chlapca dobráka milujuceho,co by v zivote ani sa na mna krivo nepozrel.a hold.zrazu tu mam,velkeho macha,ktorý sa zmenil.a vystrkuje uz rok a pol rozky.nikdy nebol taky zly ku mne,ako je posledny rok a pol.nikdy.mohl isme sa predtym hadat,mohla som ja mat hysteriu,mohla som ja nadavat,hresit,mohla som neviem co roibt,nic.on bol stale mily,kludny,laskavy,milujuci,a teraz ?ja uz ani nic nerobim,som dobra k nemu,mila,robim vsetko,co mu na ociach vidim a aj tak som zlá!
cize co?jediny recept na chlapov je ? vysrat sa na nich,byt vzdialena,bezcitna,nevsimat si ho,neriesit,nedoprosovat sa,nesnazit sa ?toto fakt na nich plati ?vtedy nas budu milovat bezhranicne a obchadzat ?vtedy budu k naam dobri ?naozaj musia takto po nas sliapat ?to fakt potrebujú k stastiu ??

adjanni
10. únor 2016

recept? najít si toho správného

lautiruska
autor
10. únor 2016

@adjanni asi jo,asi to tak uz bude.len smola tá,že som si myslela vyse sedem rokov,ze je to tento prehliadac vsetko ostatne a zatvarala som nad všetkym oci...mozno iny chlap by bol rad,keby ho konecne zena lubila,ako ja lubim toho svojho,a bol by nateseny,ze s nim chce dievca volat,alebo mu pise,lebo by mu chybala a nie,ze ho otravuje....ale tak mam aj tak pocit,ze dnesnym chlapom nerozumiem a asi nikdy nebudem rozumiet.

adjanni
11. únor 2016

podle jednoho soudíš všechny? Už si zabalila svůj život, necháš ho vyhnít s někým, kdo ti emociálně nic nedává? Zamysli se, že ti je 80 let, bilancuješ a vyhodnoť si společné zážitky, které ti ulpěly v hlavě, že toho bude málo nebo skoro nic? V 80 letech už s tím nic nenaděláš, zbude jen lítost, dnes avšak můžeš

lautiruska
autor
11. únor 2016

@adjanni ja mam s nim praveze dobre zazitky,vela sme toho preskakali,aj pekneho,aj dobreho,vela vyletov peknych ,dovoleniek,atd..viem,ze su aj horsi muzi,ako on.a horsie zeny ako ja.a aj horsie vztahy.

adjanni
11. únor 2016

no tak s ním buď a pak si nestěžuj, co jiného ti říct

lautiruska
autor
11. únor 2016

@adjanni zatial nechcem riesit rozchod,i ked ho zvazujem,len sa neviem odhodlat

lautiruska
autor
14. únor 2016

dnes bol ten najhorsi den a valentin aky som kedy zazila.plny vycitiek hadok,nenavisti,hnevu,aj z jeho aj mojej strany..
vcera ma nasral,neskutone,lebo zase mal na mna ironicke poznamky,ze otvaram sacek s musli retardovanym sposobom,a ma sa to robit inak,noznickami( ja som ho roztrhla v strede)tak som sa tak nasrala,ze ma skoro ide slahnut,tak som mu začala rozprávať o tom,aky je zly a bla bla.potom odisiel,napisaa som mu asi 30 sms o tom,aky je zly,ako mi je s nim zle,totoalne sialenstvo,ze preco ma furt podcenuje a ironozuje na moju osobu,a on mi odpísal,že preto lebo robím retardovane a sproste veci...tak som mu dalej pisala,30 sms ..( mam ich zadarmo nanho).
on neodpísal,nechal tak...plakala som celu noc,dnes som totálne chora,mam chripku,(mala som dnes prenho prichystane obrovske prekvapenie,sviecky a tak,macka plysoveho s knihou básní a tak-proste romantika),a on nic,ziadna ranna sms..o laske nic( dnes by sa to naozaj hpdilo,uz len tym ma nastaval)potom dosiel ku mne poobede a odvtedy sme si vycitali vsetko,vyhádali sa kvalitne,on neustupi z nicoho,ze mu otravuje zivot,bla bla,ze ci si nemoze uz nic mi dovolit povedat,ze co som hned zuriva,a ze 30 sms,co si o sebe myslím,ze co som,ze kto to ma citat,ze som chora na hlavu,bla bla,ze furt len ja robim zle,ze nech sa pozriem za sebou,co ostava.a ja ze co ..a on ze bordel a ze vsetko robim opacne,ze otvaram musli opacne,z ktorých sa potom sype,otváram zle mlieko z ktoreho potom leje.vsetko robim neporiadne a zle,bordelovo.tak..... 😖 😖 som nepkraticka ,neschopna ..a ked som sa ho spytala,preco teda je este so mnou,povedal,ze preto lebo ma ma rad...no jo,jasne..
tak sme sa hádali znova...a za cely den mi nepovedal nic pekne,nic zalubene,nic ,akoby ani sv.lasky nebol.tvaril sa,ze neexistuje.a ked som sa ho spytala,po celodennej hadke,preco neprejavil kusok citu a zaujmu o mna,tak odvetil,ze prejavil,(dvakrat ma pihladkal po tvari a vlasoch,to je jeho akoze zmierenie),tak som mu povedala,že to neberiem do uvahy ako znak zmieru.
tak som mu vycitala,ze aky je dnes den datum,a on mi povedal,ze a co sa akoze ma diat,ze ked som taka jedovata aka som,tak co,nic z toho nebude.on sa nesnazi ,on neprejavil kusok snahy mi dokázať,že ma ma rad ,ze ma lubi,potom vecer mi povedal,ze ma lub,na to sa mu mozem vys....
dnesok ma skutočne presvedčil,že jemu o mna nejde,nezalezi mu na mne,ani nič,namiesto toho,na mna utocil a este v zavere dna povedal,ze ja som nanho utocila,on neocenuje vobec moju snahu,ze som kvoli nemu vsetko zacala robit (zehlit,varit,upratovat )a pod...vsetko je podla neho,cely nas vzta je podla neho,on nemoze vtedy,to vtedy to,on nechce volat vtedy,ja musím vzdy chápať a este k tomu aj povedal,ze co mi takeho priserneho spravil včera,ked som sa tak zachovala,ako som sa zachovaalmze preco sa dokážem hádať 24 hodin,on si neuvedomuje,ze keby sa nechova vcera ako tupelo,a nebol by ironizvoal zase tak nic z toho neni .a dnes mame relativne normalny den,ale nie,ja sa snazim ako krava ,vacsia snaha ako on a on nic...a ze nemal dnes naladu na nic,ked rano vstal a videl 30 sms odo mna..tak nech sa strci.....som mu povedala..a uz sme boli porozprávaní. nech si ide kade lahsie...
sory baby,asi som sa potrebovala len vykecať z najhorsieho valentina v mojom zivote :( lebo opat raz mi bolo ublizene...jeho sarkastickymi ironickymi poznamkami na moju osobu,ktore nemam samozreme brat do uvahy

Strana