Sociální pohřeb, hrob je v jiné obci než hospic

gabrriel
9. srp 2017

Dobrý den,
vím, že zrovna tohle téma na webu o rodičovství nebude vypadat hezky, ale týká se to pořád rodiny. Ženě umřela babička, která byla dlouhodobě v hospicu. Je třeba vypravit pohřeb, ale tchýně (jediné dítě zemřelé) kvůli různým půjčkám nemá furt žádný peníze a popravdě my kvůli hypotéce, a tím, že je žena na mateřské přežíváme jen tak tak (a úspory za tu dobu padli na nákupy poškozených spotřebičů, opravy a servis auta atp.)
A vím, že je možnost "sociálního" pohřbu, což znamená, že jej vypraví obec a ty ceny jsou poloviční až třetinové. Bohužel hrobové místo máme v Brně, ale babička byla v hospici v jiné obci. Máte nějaké zkušenosti někdo, jestli to jde a jak?

michaela_2
9. srp 2017

@gabrriel Myslela jsem, že sociální pohřeb se vypraví pouze v případě, kdy neexistuje žádný dědic ( pozůstalý)? Ale možná to bude jinak..........

gabrriel
autor
9. srp 2017

právě že jsem se dověděl, že některé obce to pozůstalým nabízejí samy

beetlejuice1666
9. srp 2017

@gabrriel doporucuji zavolat na urad ci do toho hospucu. Meli by vam dat veskere dostupne info. Drzim palce, at tuto chmurnou dobu zvladnete.

jezz1e
9. srp 2017

Podle tohoto soudím, že obec v místě hospicu pohřeb uhradí, ale pokud chcete urnu, musíte pak ty náklady stejně uhradit.
http://www.brno-stred.cz/socialni-pohrby-a-jeji...